IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Koleżanka przesłała mi tylko po ang. znaczenie, ale jakby ktos to przełożył na prosty ludzki język....
What is a 2PN embryo?
Male and female gametes (eggs and sperm) each have a nucleus containing DNA. Within hours after penetration by the sperm, the egg jettisons half of its chromosomes in a process called meiosis. (Sperm complete meiosis much earlier, while still in the testes.) The remaining DNA packet from each gamete is called a pro-nucleus. For a period of time after the sperm penetrates the egg, the two pro-nuclei exist separately within the cytoplasm of the egg. Appropriately, this earliest stage of development is called the “two pro-nucleate” (or 2PN) stage. When embryos are being created in an IVF laboratory, the embryologist typically will be looking for proof of initial fertilization (2 pronuclei in close proximity to each other) about 16-18 hours after insemination.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja dzis kończę stymulacje. O 21szej za trzy z Ovitrelle i w środę o 7:30 IP i punkcja.Endometrium 11mm, progesteron 1,14, estradiol 2564. Pęcherzyków 8. Zastanawiam sie czy progesteron nie jest za wysoki
V., amygdala, lipa, sandra80, Asiula86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Anatolka wrote:Pn to przedjadrza po polsku. Taki powinien być podział na ten czas.
czyli: jest 6 zapłodnionych ale tylko 2 komórki jakby najbardziej prawidłowe bo z tymi przedjąrzami ??LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Bhcg 33, coś się zadziało następna porcja emocji za 48h:)
takasobieja, amygdala, india, pabelka88, V., Karo85, Anuszka, shooa, nicka2229, myszaaa, gosia81, lawendowapani, BISCA, Asiula86, Tosia 1981, Konwalia, ComeToMeBaby, Joanna85, arlenka, Bianka4, migot_ka, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
gratulacje!!
dziewczyny to prawda z tymi perfumami i farbowaniem wlosów? nie mozna po transferze ?
czego jeszcze nie wolno? lepiej wiedziec:D
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:gratulacje!!
dziewczyny to prawda z tymi perfumami i farbowaniem wlosów? nie mozna po transferze ?
czego jeszcze nie wolno? lepiej wiedziec:D
Według mnie wszystko wolnow sensie to samo co po zaciążeniu naturalnym. Farbę bym sobie darowała, ale perfumy? czemu nie
pysia lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Według mnie wszystko wolno
w sensie to samo co po zaciążeniu naturalnym. Farbę bym sobie darowała, ale perfumy? czemu nie
Nie powinno się NA TRANSFER a nie po. Niektóre kliniki nie życzą sobie makijażu też w ten dzień. Nie róbmy nadinterpretacji.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Nie powinno się NA TRANSFER a nie po. Niektóre kliniki nie życzą sobie makijażu też w ten dzień. Nie róbmy nadinterpretacji.
Zapytała czy można PO transferze, więc odpowiedziałam. Że nie wolno NA transfer to jasne, ale raczej nikt podczas transferu nie farbuje włosów3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Zapytała czy można PO transferze, więc odpowiedziałam. Że nie wolno NA transfer to jasne, ale raczej nikt podczas transferu nie farbuje włosów
Wiem wiem, ale czy jest to jasne dla osoby, która jest przed pierwszym transferem, żeby W TEN dzień nie używać intensywnych zapachów to nie wiemraczej wątpię, szczególnie jeśli nie chciało jej się przeczytać nawet 100 pierwszych stron wątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:35
V., shooa lubią tę wiadomość
-
No tak
Więc dla wszystkich przed transferami: w dniu transferu nie używamy żadnych zapachowych kosmetyków, nie robimy makijażu, nie farbujemy włosów. Później już można
pysia lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
V. wrote:No tak
Więc dla wszystkich przed transferami: w dniu transferu nie używamy żadnych zapachowych kosmetyków, nie robimy makijażu, nie farbujemy włosów. Później już można
Oj przepraszam, ale ją bez makijażu z domu nie wychodze! Bez przesady, tusz nie ma zapachu. Gdzie tam od twarzy do....nie popadajmy w paranoje
_cherryLady, Elmirka, arlenka, vioris, Bianka4, migot_ka lubią tę wiadomość