X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka jak cos to przed punkcja pójdź razem z mezem do pokoju i mu poprostu pomóż z oddaniem i potem szybko na punkcje. Serio jak powiecie to Wam pozwolą. Moj tez mówi ze mu to wszystko dlugo schodzi ze nie może się skupić ale wie jak to jest ważne i daje rade. Jak oddawał nasienie do badan to ja wchodziłam z nim i mu pomagalam

Saramago lubi tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    No niestety w rządówce nie ma tego... tzn jeśli chodzi o embryogleu to twierdzą że zawsze dają
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching

• Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ten program MZ ma wadę czyli mrożenie w 5dobie :( a coraz częściej widzi sie ile zarodków nie przetrwa do tego czasu. No cóż cos za cos.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching
    A dopłacałaś?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Teraz biorę Aspargin to jest lek a nie suplement diety, biorę 3x2 tab. monitoring będzie ale pewnie żeby nie przychodzić tam co chwilę każą najpierw zrobić testy :)
    Ja na monitoring miałam się zgłosić 10dc a okazało się że owulka wystąpiła 9dc przynajmniej na to wyglądało z usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    A dopłacałaś?
    nic a nic

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka i Ewlinaaa85 - ja przy wyniku 2,7 biore juz letrox na zbicie tsh i caly czas mam brac, lekarz mowil ze w poczatkowej ciazy wraz z hcg podnosi sie tsh i tj gorozne dla ciazy - a wy nie bierzecie nic ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam scratching w rzadowce za free i embryoglue. A teraz przy komercyjnym podejściu AH zarodka za które zaplacilam 500zl.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    nic a nic
    Kurcze to widzę że nie kwapią się do tego, podpytam o to następnym razem, trzeba ich cisnąć bo sami z siebie o niczym nie powiedzą, pytałam ostatnio jak zwiększyć szanse o niczym nie wspomniała...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Elmirka i Ewlinaaa85 - ja przy wyniku 2,7 biore juz letrox na zbicie tsh i caly czas mam brac, lekarz mowil ze w poczatkowej ciazy wraz z hcg podnosi sie tsh i tj gorozne dla ciazy - a wy nie bierzecie nic ?
    Ja cały czas jestem na eutyroxie 25 niestety wychodzi na to że to zbyt mała dawka bo tsh mi po transferze skoczyło do ponad 4

• Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy podejściach - udanych do ivf miałam tsh 2,5 i nikt mu nie mówił ze zle. Nigdy nic nie brałam na zbicie.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Ja biorę Euthyrox 125

• amygdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie namiary na jakiegoś sensownego immunologa z Warszawy?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o co chodzi z tą immunologią co warto sprawdzić jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Kurcze to widzę że nie kwapią się do tego, podpytam o to następnym razem, trzeba ich cisnąć bo sami z siebie o niczym nie powiedzą, pytałam ostatnio jak zwiększyć szanse o niczym nie wspomniała...
    no dziwne że, nic Ci nie zaproponowali aby zwiększyć szanse. Ja już po pierwszym nie udanym transferze miałam scratching robiony potem kolejny transfer na cyklu naturalnym i została nacięta otoczka. Teraz będę miała kolejne crio ale, Dr ponownie chce wykonać scratching.
    Walcz w klinice chociaż o to Ah kurcze a scratching miałaś już kiedyś robiony?

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Elmirka, mi też mówili, że nic się nie da zrobić. Że trzeba "naprodukować zarodków i może któryś się przyjmie". Ja jednak przebadałam się i wyszły problemy mniejsze, większe. Zrobisz, jak uważasz, ale już sporo procedur za Tobą.

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    no dziwne że, nic Ci nie zaproponowali aby zwiększyć szanse. Ja już po pierwszym nie udanym transferze miałam scratching robiony potem kolejny transfer na cyklu naturalnym i została nacięta otoczka. Teraz będę miała kolejne crio ale, Dr ponownie chce wykonać scratching.
    Walcz w klinice chociaż o to Ah kurcze a scratching miałaś już kiedyś robiony?
    Niestety nie bo dr powiedziała że powinni mi zrobić podczas histeroskopii, potem okazało się że robią to w drugiej połowie cyklu a ja histero miałam w 10 dc :/

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Elmirka, mi też mówili, że nic się nie da zrobić. Że trzeba "naprodukować zarodków i może któryś się przyjmie". Ja jednak przebadałam się i wyszły problemy mniejsze, większe. Zrobisz, jak uważasz, ale już sporo procedur za Tobą.
    No właśnie stała gadka, to nie TEN zarodek, ileż można, nie mam już sił na to wszystko, a jakie podstawowe badania trzeba zrobić jeśli chodzi o genetykę i immunologię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Niestety nie bo dr powiedziała że powinni mi zrobić podczas histeroskopii, potem okazało się że robią to w drugiej połowie cyklu a ja histero miałam w 10 dc :/
    No tak ja musiałam się zgłosić na rysę między 20-25dc
    też siedzę i kombinuję co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć szansę, dziś idę na biocenozę, cholera wi może siedzą tam jakieś bakterie i zabijają mi malucha jak tylko się wgryzie :/ pojadę też zbadać ten potas

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No tak ja musiałam się zgłosić na rysę między 20-25dc
    też siedzę i kombinuję co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć szansę, dziś idę na biocenozę, cholera wi może siedzą tam jakieś bakterie i zabijają mi malucha jak tylko się wgryzie :/ pojadę też zbadać ten potas
    To jest chore że same musimy zastanawiać się nad tym, lekarze powinni podpowiadać i zlecać takie badania ech...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 3052 3053 3054 3055 3056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ