X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka jak cos to przed punkcja pójdź razem z mezem do pokoju i mu poprostu pomóż z oddaniem i potem szybko na punkcje. Serio jak powiecie to Wam pozwolą. Moj tez mówi ze mu to wszystko dlugo schodzi ze nie może się skupić ale wie jak to jest ważne i daje rade. Jak oddawał nasienie do badan to ja wchodziłam z nim i mu pomagalam

Saramago lubi tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    No niestety w rządówce nie ma tego... tzn jeśli chodzi o embryogleu to twierdzą że zawsze dają
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching

• Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ten program MZ ma wadę czyli mrożenie w 5dobie :( a coraz częściej widzi sie ile zarodków nie przetrwa do tego czasu. No cóż cos za cos.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching
    A dopłacałaś?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Teraz biorę Aspargin to jest lek a nie suplement diety, biorę 3x2 tab. monitoring będzie ale pewnie żeby nie przychodzić tam co chwilę każą najpierw zrobić testy :)
    Ja na monitoring miałam się zgłosić 10dc a okazało się że owulka wystąpiła 9dc przynajmniej na to wyglądało z usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    A dopłacałaś?
    nic a nic

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka i Ewlinaaa85 - ja przy wyniku 2,7 biore juz letrox na zbicie tsh i caly czas mam brac, lekarz mowil ze w poczatkowej ciazy wraz z hcg podnosi sie tsh i tj gorozne dla ciazy - a wy nie bierzecie nic ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam scratching w rzadowce za free i embryoglue. A teraz przy komercyjnym podejściu AH zarodka za które zaplacilam 500zl.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    nic a nic
    Kurcze to widzę że nie kwapią się do tego, podpytam o to następnym razem, trzeba ich cisnąć bo sami z siebie o niczym nie powiedzą, pytałam ostatnio jak zwiększyć szanse o niczym nie wspomniała...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Elmirka i Ewlinaaa85 - ja przy wyniku 2,7 biore juz letrox na zbicie tsh i caly czas mam brac, lekarz mowil ze w poczatkowej ciazy wraz z hcg podnosi sie tsh i tj gorozne dla ciazy - a wy nie bierzecie nic ?
    Ja cały czas jestem na eutyroxie 25 niestety wychodzi na to że to zbyt mała dawka bo tsh mi po transferze skoczyło do ponad 4

• Monison Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy podejściach - udanych do ivf miałam tsh 2,5 i nikt mu nie mówił ze zle. Nigdy nic nie brałam na zbicie.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Ja biorę Euthyrox 125

• amygdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie namiary na jakiegoś sensownego immunologa z Warszawy?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o co chodzi z tą immunologią co warto sprawdzić jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Kurcze to widzę że nie kwapią się do tego, podpytam o to następnym razem, trzeba ich cisnąć bo sami z siebie o niczym nie powiedzą, pytałam ostatnio jak zwiększyć szanse o niczym nie wspomniała...
    no dziwne że, nic Ci nie zaproponowali aby zwiększyć szanse. Ja już po pierwszym nie udanym transferze miałam scratching robiony potem kolejny transfer na cyklu naturalnym i została nacięta otoczka. Teraz będę miała kolejne crio ale, Dr ponownie chce wykonać scratching.
    Walcz w klinice chociaż o to Ah kurcze a scratching miałaś już kiedyś robiony?

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Elmirka, mi też mówili, że nic się nie da zrobić. Że trzeba "naprodukować zarodków i może któryś się przyjmie". Ja jednak przebadałam się i wyszły problemy mniejsze, większe. Zrobisz, jak uważasz, ale już sporo procedur za Tobą.

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    no dziwne że, nic Ci nie zaproponowali aby zwiększyć szanse. Ja już po pierwszym nie udanym transferze miałam scratching robiony potem kolejny transfer na cyklu naturalnym i została nacięta otoczka. Teraz będę miała kolejne crio ale, Dr ponownie chce wykonać scratching.
    Walcz w klinice chociaż o to Ah kurcze a scratching miałaś już kiedyś robiony?
    Niestety nie bo dr powiedziała że powinni mi zrobić podczas histeroskopii, potem okazało się że robią to w drugiej połowie cyklu a ja histero miałam w 10 dc :/

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Elmirka, mi też mówili, że nic się nie da zrobić. Że trzeba "naprodukować zarodków i może któryś się przyjmie". Ja jednak przebadałam się i wyszły problemy mniejsze, większe. Zrobisz, jak uważasz, ale już sporo procedur za Tobą.
    No właśnie stała gadka, to nie TEN zarodek, ileż można, nie mam już sił na to wszystko, a jakie podstawowe badania trzeba zrobić jeśli chodzi o genetykę i immunologię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Niestety nie bo dr powiedziała że powinni mi zrobić podczas histeroskopii, potem okazało się że robią to w drugiej połowie cyklu a ja histero miałam w 10 dc :/
    No tak ja musiałam się zgłosić na rysę między 20-25dc
    też siedzę i kombinuję co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć szansę, dziś idę na biocenozę, cholera wi może siedzą tam jakieś bakterie i zabijają mi malucha jak tylko się wgryzie :/ pojadę też zbadać ten potas

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No tak ja musiałam się zgłosić na rysę między 20-25dc
    też siedzę i kombinuję co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć szansę, dziś idę na biocenozę, cholera wi może siedzą tam jakieś bakterie i zabijają mi malucha jak tylko się wgryzie :/ pojadę też zbadać ten potas
    To jest chore że same musimy zastanawiać się nad tym, lekarze powinni podpowiadać i zlecać takie badania ech...

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

‹‹ 3052 3053 3054 3055 3056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ