X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
    Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
    Anatolka, weź mnie tu poprzyj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:41

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching

Ja też miałam. Dwa razy EG, dwa razy AH i raz scratching. Bez dopłaty w rządówce.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
    Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
    Dzięki wielkie za info, poczytam na ten temat :)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:

Popieram :-) wielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Popieram :-) wielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...

A no właśnie! :)
    Czytałam o takich przypadkach, że na dzień dobry trzeba było wydać 7 tys. na badania. Wchodziło się na pierwszą wizytę do lekarza immunologa i bez żadnego wywiadu dostawało się wykaz badań do zrobienia na taką kwotę. Takich lekarzy lepiej unikać.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też miałam. Dwa razy EG, dwa razy AH i raz scratching. Bez dopłaty w rządówce.
    A w cyklu szczesliwym co Ci robili ? :)

Elmirka lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Mallina m nadzieje, ze te w Tobie mają się dobrze!
    Kurczę czemu tak się dzieje?????? :-(
    U mnie to chyba dlatego, że mam słabej jakości komórki innego wyjaśnienia nie widzę. Też mam nadzieję, że ze mną zostaną.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A w cyklu szczesliwym co Ci robili ? :)

Wszystko ;-) i immunolog dała mi zlecenie na kroplowkę z intralipidu hehe. Już więcej się nie dało ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponawiam pytanie. Mozecie polecic jakiegos sprawdzonego immunologa z W-wy?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...
    dziewczyny na wątku mojej kliniki polecają mi zrobić to może i tobie się przyda :)
    Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Elmirka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wszystko ;-) i immunolog dała mi zlecenie na kroplowkę z intralipidu hehe. Już więcej się nie dało ;-)
    Anatolka czy żeby dostać intralipid trzeba mieć jakieś specjalne zalecenia? Czy np. mogę sobie coś takiego wykupic bez zbędnych badań? U nas w klinice Infuzja i.v. Intarlipid kosztuje 400zł

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Anatolka czy żeby dostać intralipid trzeba mieć jakieś specjalne zalecenia? Czy np. mogę sobie coś takiego wykupic bez zbędnych badań? U nas w klinice Infuzja i.v. Intarlipid kosztuje 400zł

Zaleca się go przy nadmiernej aktywności komórek NK. Przy czym ja za badanie tego zapłaciłam więcej niż koszt kroplowki, więc często dają to profilaktycznie. W moich dwóch klinikach można było po prostu kupic.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z intralipidem jest też tak, że różnie się go podaje. Czasami lepiej zbadać immunofenotyp, ponieważ jedna kroplówka, to może być za mało.

Anatolka lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na prawdę zainteresowałam się immuno po ostatniej procedurze. Bardzo źle zniosłam za ostatnim razem encorton i chciałam sprawdzić, czy aby na pewno muszę go brać. Jeśli immunologia byłaby w porządku, to chciałam już nie brać tego leku przy następnych transferach. A tu się okazało po badaniach, że zapewne i intralipid i encorton będę mieć :/ W przyszłym tygodniu mam wizytę i się okaże.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    dziewczyny na wątku mojej kliniki polecają mi zrobić to może i tobie się przyda :)
    Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Wszystko robilam - wyszlo ok :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jaki Wy negatywnie odczuwacie encorton, ja go łykam po raz kolejny i szczerze nie widzę zadnej rożnicy czy go łykałam czy nie

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o mnie absolutnie sie nie dasam ani nic. Pytam jak było u Was. Dzięki ze odpisalyscie:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Dziewczyny a w jaki Wy negatywnie odczuwacie encorton, ja go łykam po raz kolejny i szczerze nie widzę zadnej rożnicy czy go łykałam czy nie
    Podlaczam sie do pyt.
    On jest od punkcji?
    Do kiedy sie bierze?

iv09i09katk65tr1.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:

Ja również biorę encorton po transferze,choć miałam spora przerwę to teraz nie czuje żadnej różnicy a mam 2x1.
    Fatalnie to znosiłam,ale estrofem kiedy lekarz mi go odłożył to dopiero poczułam ulgę;)

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

‹‹ 3053 3054 3055 3056 3057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ