Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
    Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
    Anatolka, weź mnie tu poprzyj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:41

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hmmm .. ja miałam AH w rządówce właśnie i teraz ponownie będę to miała + drugi scratching

Ja też miałam. Dwa razy EG, dwa razy AH i raz scratching. Bez dopłaty w rządówce.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
    Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
    Dzięki wielkie za info, poczytam na ten temat :)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:

Popieram :-) wielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Popieram :-) wielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...

A no właśnie! :)
    Czytałam o takich przypadkach, że na dzień dobry trzeba było wydać 7 tys. na badania. Wchodziło się na pierwszą wizytę do lekarza immunologa i bez żadnego wywiadu dostawało się wykaz badań do zrobienia na taką kwotę. Takich lekarzy lepiej unikać.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też miałam. Dwa razy EG, dwa razy AH i raz scratching. Bez dopłaty w rządówce.
    A w cyklu szczesliwym co Ci robili ? :)

Elmirka lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Mallina m nadzieje, ze te w Tobie mają się dobrze!
    Kurczę czemu tak się dzieje?????? :-(
    U mnie to chyba dlatego, że mam słabej jakości komórki innego wyjaśnienia nie widzę. Też mam nadzieję, że ze mną zostaną.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A w cyklu szczesliwym co Ci robili ? :)

Wszystko ;-) i immunolog dała mi zlecenie na kroplowkę z intralipidu hehe. Już więcej się nie dało ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponawiam pytanie. Mozecie polecic jakiegos sprawdzonego immunologa z W-wy?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...
    dziewczyny na wątku mojej kliniki polecają mi zrobić to może i tobie się przyda :)
    Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Elmirka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wszystko ;-) i immunolog dała mi zlecenie na kroplowkę z intralipidu hehe. Już więcej się nie dało ;-)
    Anatolka czy żeby dostać intralipid trzeba mieć jakieś specjalne zalecenia? Czy np. mogę sobie coś takiego wykupic bez zbędnych badań? U nas w klinice Infuzja i.v. Intarlipid kosztuje 400zł

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Anatolka czy żeby dostać intralipid trzeba mieć jakieś specjalne zalecenia? Czy np. mogę sobie coś takiego wykupic bez zbędnych badań? U nas w klinice Infuzja i.v. Intarlipid kosztuje 400zł

Zaleca się go przy nadmiernej aktywności komórek NK. Przy czym ja za badanie tego zapłaciłam więcej niż koszt kroplowki, więc często dają to profilaktycznie. W moich dwóch klinikach można było po prostu kupic.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z intralipidem jest też tak, że różnie się go podaje. Czasami lepiej zbadać immunofenotyp, ponieważ jedna kroplówka, to może być za mało.

Anatolka lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na prawdę zainteresowałam się immuno po ostatniej procedurze. Bardzo źle zniosłam za ostatnim razem encorton i chciałam sprawdzić, czy aby na pewno muszę go brać. Jeśli immunologia byłaby w porządku, to chciałam już nie brać tego leku przy następnych transferach. A tu się okazało po badaniach, że zapewne i intralipid i encorton będę mieć :/ W przyszłym tygodniu mam wizytę i się okaże.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    dziewczyny na wątku mojej kliniki polecają mi zrobić to może i tobie się przyda :)
    Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Wszystko robilam - wyszlo ok :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jaki Wy negatywnie odczuwacie encorton, ja go łykam po raz kolejny i szczerze nie widzę zadnej rożnicy czy go łykałam czy nie

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o mnie absolutnie sie nie dasam ani nic. Pytam jak było u Was. Dzięki ze odpisalyscie:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Dziewczyny a w jaki Wy negatywnie odczuwacie encorton, ja go łykam po raz kolejny i szczerze nie widzę zadnej rożnicy czy go łykałam czy nie
    Podlaczam sie do pyt.
    On jest od punkcji?
    Do kiedy sie bierze?

iv09i09katk65tr1.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:

Ja również biorę encorton po transferze,choć miałam spora przerwę to teraz nie czuje żadnej różnicy a mam 2x1.
    Fatalnie to znosiłam,ale estrofem kiedy lekarz mi go odłożył to dopiero poczułam ulgę;)

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

‹‹ 3053 3054 3055 3056 3057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ