IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
Anatolka, weź mnie tu poprzyjWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:41
-
Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
ma_pi wrote:Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
Immunologia to "temat rzeka". Ja dopiero zaczynam, a już wyszły problemy. Tu najlepiej samemu się nie badać, tylko iść do dobrego immunologa.
Anatolka, weź mnie tu poprzyjEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
ma_pi wrote:Genetyka była tu już wałkowana. Kariotypy oboje, a poza tym można zacząć od zamówienia w Inviccie panelów badań "niepłodność męska" i "niepłodność żeńska". W Waszym przypadku, skoro nasienie w miarę ok, to na pewno pakiet "niepłodnosć żeńska".
Anatolka, weź mnie tu poprzyj
Popieramwielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...
-
Anatolka wrote:Popieram
wielokrotnie, nawet na priv pisałam, że badania immunologiczne powinny być dostosowane do konkretnej osoby/pary i ich problemów. Inaczej można wydać na to kasy a kasy a zinterpretować to samemu i tak trudno...
A no właśnie!
Czytałam o takich przypadkach, że na dzień dobry trzeba było wydać 7 tys. na badania. Wchodziło się na pierwszą wizytę do lekarza immunologa i bez żadnego wywiadu dostawało się wykaz badań do zrobienia na taką kwotę. Takich lekarzy lepiej unikać. -
nick nieaktualnyElmirka wrote:Ja też przed kolejnym podejście zbadam potas i magnez bo teraz byłam tak wypłukana że czułam każdy mięsień, może skurcze macicy przez to miałam...
Zespół antyfosfolipidowy w całości:
- p. antykardiolipinowe IgM,IgG
- antykoagulant toczniowy
- p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgGElmirka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Wszystko
i immunolog dała mi zlecenie na kroplowkę z intralipidu hehe. Już więcej się nie dało
-
ewlinaaa85 wrote:Anatolka czy żeby dostać intralipid trzeba mieć jakieś specjalne zalecenia? Czy np. mogę sobie coś takiego wykupic bez zbędnych badań? U nas w klinice Infuzja i.v. Intarlipid kosztuje 400zł
Zaleca się go przy nadmiernej aktywności komórek NK. Przy czym ja za badanie tego zapłaciłam więcej niż koszt kroplowki, więc często dają to profilaktycznie. W moich dwóch klinikach można było po prostu kupic. -
Ja tak na prawdę zainteresowałam się immuno po ostatniej procedurze. Bardzo źle zniosłam za ostatnim razem encorton i chciałam sprawdzić, czy aby na pewno muszę go brać. Jeśli immunologia byłaby w porządku, to chciałam już nie brać tego leku przy następnych transferach. A tu się okazało po badaniach, że zapewne i intralipid i encorton będę mieć
W przyszłym tygodniu mam wizytę i się okaże.
-
ewlinaaa85 wrote:dziewczyny na wątku mojej kliniki polecają mi zrobić to może i tobie się przyda
Zespół antyfosfolipidowy w całości:
- p. antykardiolipinowe IgM,IgG
- antykoagulant toczniowy
- p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG
Wszystko robilam - wyszlo okendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
józefka wrote:Dziewczyny a w jaki Wy negatywnie odczuwacie encorton, ja go łykam po raz kolejny i szczerze nie widzę zadnej rożnicy czy go łykałam czy nie
Ja również biorę encorton po transferze,choć miałam spora przerwę to teraz nie czuje żadnej różnicy a mam 2x1.
Fatalnie to znosiłam,ale estrofem kiedy lekarz mi go odłożył to dopiero poczułam ulgęKiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko