X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzwonił do mnie dr że transfer w pon w 5 dobie ale powiedział że nasze zarodki nie są najlepszej jakości. Mam dzwonić od 14 do embriologa i porozmawiać. Dr podawał mi te klasy przez tel ale nie zapamietalam. Mam nadzieje ze przetrwają do pon.
    Czy na forum sa przypadki ciąż ze słabszych zarodków podanych w 5 dobie?

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jasne, ze tak. jak to dziewczyny mówią i zresztą lekarze tez w macicy szybko nadganiają. i w drugą stronę wysokiej klasy zarodek nie gwarantuje udanej procedury. troszkę to loteria.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
    Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?

Przykro mi Malina :-( Następnym razem musi się udać!
    Rozumiem Twoj smutek, bo tez z calej procedury uzyskalam tylko jeden zarodek. Jesli tetaz sie nie uda, to zamim uzbieram na II procedure minie zapewne kilka m-cy, w tum czasie planuję popracowac nad jakoscią jajek. Koenzym Q10 dziewczyny tu polecają. Ja bralam, ale niecaly miesiac i efekt mizerny. Jajka byly ale slabe...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
    Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?

Kochana masz podobnie jak ja. Pierwsza procedura nieudana i brak mrozakow. Druga statystycznie wygląda juz u mnie lepiej. Mam nadzieję, że i u Ciebie też się poprawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:24

ih9kcbx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Przeliczyłam teraz ... leki na 100% odpłatności wyszły by mnie 5734,46 zł o zgrozo !!!!Tym bardziej że za parę dni stuknie mi 40 i koniec z refundacją :/

O matko! A jakie leki dostałaś?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Triss, wzajemnie! Jak tam u Ciebie?

odpoczywam :) w przyszłym miesiącu pewnie wrócimy po mrozaka. Teraz miałam histero co by nie było za nudno ;)

V., Mimbla lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Przykro mi Malina :-( Następnym razem musi się udać!
    Rozumiem Twoj smutek, bo tez z calej procedury uzyskalam tylko jeden zarodek. Jesli tetaz sie nie uda, to zamim uzbieram na II procedure minie zapewne kilka m-cy, w tum czasie planuję popracowac nad jakoscią jajek. Koenzym Q10 dziewczyny tu polecają. Ja bralam, ale niecaly miesiac i efekt mizerny. Jajka byly ale slabe...
    Też brałam qoenzym q10, wit D i dhea. Ale nic nie dało. Być może za krótko brałam. Liczę jeszcze na tą metforminę. Może ona coś ruszy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    O matko! A jakie leki dostałaś?
    2 op. Menopur 7 op Puregonu i 1op. Zoladexu ale zapłaciłam ok 980zł

vioris lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana masz podobnie jak ja. Pierwsza procedura nieudana i brak mrozakow. Druga statystycznie wygląda juz u mnie lepiej. Mam nadzieję, że i u Ciebie też się poprawi :)
    Co zrobiłaś, żeby te statystyki się poprawiły ? ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka no może i tak jest ale skoro dr mówi ze nie sa najlepszej jakości...zadzwonię później do embriologa i porozmawiam jakie sa realne szanse na przetrwanie i rozwój tych naszych zarodków.
    Dziś 2 doba.
    Któraś z Was jest w ciąży ze słabszej blastki?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dwie blastki 1 CC podane :)

vioris, lipa, Anuszka, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Czyli teoretycznie słabe? Jak to lekarze mówią gorszej jakości?
    Twoja historia mnie pokrzepia na maxa!

iv09i09katk65tr1.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Naprawdę??? I z tego jest ta ciąża?
    Jejciu dodajesz mi skrzydel!!! Na mnie czeka 3Bc :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Co zrobiłaś, żeby te statystyki się poprawiły ? ;)

Napisze co zmieniłam ale trudno mi ocenić realny wpływ
    -zmienilam klinike i lekarza
    -lekarz zmienil protokół na krótki
    -leki z menopuru na bemfole, cetrocide. Menopur tylko ostatniego dnia stymulacji
    -dodał steryd, metformax, infolic, omega forte (witaminy)
    -ja zaczęłam unikać cukru i zwiększyłam ruch- do początku stymulacji

Lekarz w nowej klinice powiedział mi też na pkerwszej wizycie, że druga procedura często jest lepsza (ale nic nie obiecuje) ponieważ będą zupełnie nowe pęcherzyki i powinny być lepsze :)

V. lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Napisze co zmieniłam ale trudno mi ocenić realny wpływ
    -zmienilam klinike i lekarza
    -lekarz zmienil protokół na krótki
    -leki z menopuru na bemfole, cetrocide. Menopur tylko ostatniego dnia stymulacji
    -dodał steryd, metformax, infolic, omega forte (witaminy)
    -ja zaczęłam unikać cukru i zwiększyłam ruch- do początku stymulacji

Lekarz w nowej klinice powiedział mi też na pkerwszej wizycie, że druga procedura często jest lepsza (ale nic nie obiecuje) ponieważ będą zupełnie nowe pęcherzyki i powinny być lepsze :)
    Też muszę odstawić cukier. Jak się tak przyjrzałam swojej diecie to jest go zdecydowanie za dużo. Chce poczekać do czerwca z kolejną procedurą. I właśnie się zastanawiam czy lekarz teraz nie zdecyduje się u mnie na długi protokół. Teraz miałam puregon i cetrotide i słabo to wszystko wyszło.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Też muszę odstawić cukier. Jak się tak przyjrzałam swojej diecie to jest go zdecydowanie za dużo. Chce poczekać do czerwca z kolejną procedurą. I właśnie się zastanawiam czy lekarz teraz nie zdecyduje się u mnie na długi protokół. Teraz miałam puregon i cetrotide i słabo to wszystko wyszło.

Ile mialas pecherzykow? I jaki jest Wasz problem?
    W Bocianie jesteś? U kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:53

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ile mialas pecherzykow? I jaki jest Wasz problem?
    W Bocianie jesteś? U kogo?
    13 komórek pobranych, 4 dojrzałe, 3 się rozwijały ładnie do 3 doby, 2 podane , 1 zostawiona do 5 doby ale nie dotrwała. Tak Bocian. Prowadzi nas Grygoruk.
    Do wizyty w Bocianie myślałam, że nie ma u nas przyczyny, że może męża słaba morfologia jest przyczyną (ale w Grudniu podskoczyła z 3% na 13%). Na wizycie dowiedziałam się, że mam słabej jakości komórki. In vitro potwierdziło.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    13 komórek pobranych, 4 dojrzałe, 3 się rozwijały ładnie do 3 doby, 2 podane , 1 zostawiona do 5 doby ale nie dotrwała. Tak Bocian. Prowadzi nas Grygoruk.
    Do wizyty w Bocianie myślałam, że nie ma u nas przyczyny, że może męża słaba morfologia jest przyczyną (ale w Grudniu podskoczyła z 3% na 13%). Na wizycie dowiedziałam się, że mam słabej jakości komórki. In vitro potwierdziło.

A jakie mialas zarodki?
    Ja tez sie tam lecze tylko u dr Pietrzyckiego. Wczoraj mialam transfer i czekam teraz. Ale znowu mam czarne mysli.

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    A jakie mialas zarodki?
    Ja tez się tam leczę tylko u dr Pietrzyckiego. Wczoraj mialam transfer i czekam teraz. Ale znowu mam czarne mysli.
    Tak pamiętam, że Ciebie prowadzi dr. Pietrzycki. Robił mi transfer. Podane zarodki 8AA, 8BB, a ten 3 zostawiony do dalszej hodowli 6BB.
    Trzymam kciuki, żeby to była ostatnia Twoja procedura :) jakie leki dostałaś?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja miałam antyki przed krótkim protokołem, a zaczynałam w 2dc (gonal i menopur).

V. lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ