X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzwonił do mnie dr że transfer w pon w 5 dobie ale powiedział że nasze zarodki nie są najlepszej jakości. Mam dzwonić od 14 do embriologa i porozmawiać. Dr podawał mi te klasy przez tel ale nie zapamietalam. Mam nadzieje ze przetrwają do pon.
    Czy na forum sa przypadki ciąż ze słabszych zarodków podanych w 5 dobie?

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jasne, ze tak. jak to dziewczyny mówią i zresztą lekarze tez w macicy szybko nadganiają. i w drugą stronę wysokiej klasy zarodek nie gwarantuje udanej procedury. troszkę to loteria.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
    Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?

Przykro mi Malina :-( Następnym razem musi się udać!
    Rozumiem Twoj smutek, bo tez z calej procedury uzyskalam tylko jeden zarodek. Jesli tetaz sie nie uda, to zamim uzbieram na II procedure minie zapewne kilka m-cy, w tum czasie planuję popracowac nad jakoscią jajek. Koenzym Q10 dziewczyny tu polecają. Ja bralam, ale niecaly miesiac i efekt mizerny. Jajka byly ale slabe...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
    Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?

Kochana masz podobnie jak ja. Pierwsza procedura nieudana i brak mrozakow. Druga statystycznie wygląda juz u mnie lepiej. Mam nadzieję, że i u Ciebie też się poprawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:24

ih9kcbx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Przeliczyłam teraz ... leki na 100% odpłatności wyszły by mnie 5734,46 zł o zgrozo !!!!Tym bardziej że za parę dni stuknie mi 40 i koniec z refundacją :/

O matko! A jakie leki dostałaś?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Triss, wzajemnie! Jak tam u Ciebie?

odpoczywam :) w przyszłym miesiącu pewnie wrócimy po mrozaka. Teraz miałam histero co by nie było za nudno ;)

V., Mimbla lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Przykro mi Malina :-( Następnym razem musi się udać!
    Rozumiem Twoj smutek, bo tez z calej procedury uzyskalam tylko jeden zarodek. Jesli tetaz sie nie uda, to zamim uzbieram na II procedure minie zapewne kilka m-cy, w tum czasie planuję popracowac nad jakoscią jajek. Koenzym Q10 dziewczyny tu polecają. Ja bralam, ale niecaly miesiac i efekt mizerny. Jajka byly ale slabe...
    Też brałam qoenzym q10, wit D i dhea. Ale nic nie dało. Być może za krótko brałam. Liczę jeszcze na tą metforminę. Może ona coś ruszy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    O matko! A jakie leki dostałaś?
    2 op. Menopur 7 op Puregonu i 1op. Zoladexu ale zapłaciłam ok 980zł

vioris lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana masz podobnie jak ja. Pierwsza procedura nieudana i brak mrozakow. Druga statystycznie wygląda juz u mnie lepiej. Mam nadzieję, że i u Ciebie też się poprawi :)
    Co zrobiłaś, żeby te statystyki się poprawiły ? ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka no może i tak jest ale skoro dr mówi ze nie sa najlepszej jakości...zadzwonię później do embriologa i porozmawiam jakie sa realne szanse na przetrwanie i rozwój tych naszych zarodków.
    Dziś 2 doba.
    Któraś z Was jest w ciąży ze słabszej blastki?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dwie blastki 1 CC podane :)

vioris, lipa, Anuszka, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Czyli teoretycznie słabe? Jak to lekarze mówią gorszej jakości?
    Twoja historia mnie pokrzepia na maxa!

iv09i09katk65tr1.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Naprawdę??? I z tego jest ta ciąża?
    Jejciu dodajesz mi skrzydel!!! Na mnie czeka 3Bc :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Co zrobiłaś, żeby te statystyki się poprawiły ? ;)

Napisze co zmieniłam ale trudno mi ocenić realny wpływ
    -zmienilam klinike i lekarza
    -lekarz zmienil protokół na krótki
    -leki z menopuru na bemfole, cetrocide. Menopur tylko ostatniego dnia stymulacji
    -dodał steryd, metformax, infolic, omega forte (witaminy)
    -ja zaczęłam unikać cukru i zwiększyłam ruch- do początku stymulacji

Lekarz w nowej klinice powiedział mi też na pkerwszej wizycie, że druga procedura często jest lepsza (ale nic nie obiecuje) ponieważ będą zupełnie nowe pęcherzyki i powinny być lepsze :)

V. lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Napisze co zmieniłam ale trudno mi ocenić realny wpływ
    -zmienilam klinike i lekarza
    -lekarz zmienil protokół na krótki
    -leki z menopuru na bemfole, cetrocide. Menopur tylko ostatniego dnia stymulacji
    -dodał steryd, metformax, infolic, omega forte (witaminy)
    -ja zaczęłam unikać cukru i zwiększyłam ruch- do początku stymulacji

Lekarz w nowej klinice powiedział mi też na pkerwszej wizycie, że druga procedura często jest lepsza (ale nic nie obiecuje) ponieważ będą zupełnie nowe pęcherzyki i powinny być lepsze :)
    Też muszę odstawić cukier. Jak się tak przyjrzałam swojej diecie to jest go zdecydowanie za dużo. Chce poczekać do czerwca z kolejną procedurą. I właśnie się zastanawiam czy lekarz teraz nie zdecyduje się u mnie na długi protokół. Teraz miałam puregon i cetrotide i słabo to wszystko wyszło.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Też muszę odstawić cukier. Jak się tak przyjrzałam swojej diecie to jest go zdecydowanie za dużo. Chce poczekać do czerwca z kolejną procedurą. I właśnie się zastanawiam czy lekarz teraz nie zdecyduje się u mnie na długi protokół. Teraz miałam puregon i cetrotide i słabo to wszystko wyszło.

Ile mialas pecherzykow? I jaki jest Wasz problem?
    W Bocianie jesteś? U kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:53

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ile mialas pecherzykow? I jaki jest Wasz problem?
    W Bocianie jesteś? U kogo?
    13 komórek pobranych, 4 dojrzałe, 3 się rozwijały ładnie do 3 doby, 2 podane , 1 zostawiona do 5 doby ale nie dotrwała. Tak Bocian. Prowadzi nas Grygoruk.
    Do wizyty w Bocianie myślałam, że nie ma u nas przyczyny, że może męża słaba morfologia jest przyczyną (ale w Grudniu podskoczyła z 3% na 13%). Na wizycie dowiedziałam się, że mam słabej jakości komórki. In vitro potwierdziło.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    13 komórek pobranych, 4 dojrzałe, 3 się rozwijały ładnie do 3 doby, 2 podane , 1 zostawiona do 5 doby ale nie dotrwała. Tak Bocian. Prowadzi nas Grygoruk.
    Do wizyty w Bocianie myślałam, że nie ma u nas przyczyny, że może męża słaba morfologia jest przyczyną (ale w Grudniu podskoczyła z 3% na 13%). Na wizycie dowiedziałam się, że mam słabej jakości komórki. In vitro potwierdziło.

A jakie mialas zarodki?
    Ja tez sie tam lecze tylko u dr Pietrzyckiego. Wczoraj mialam transfer i czekam teraz. Ale znowu mam czarne mysli.

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    A jakie mialas zarodki?
    Ja tez się tam leczę tylko u dr Pietrzyckiego. Wczoraj mialam transfer i czekam teraz. Ale znowu mam czarne mysli.
    Tak pamiętam, że Ciebie prowadzi dr. Pietrzycki. Robił mi transfer. Podane zarodki 8AA, 8BB, a ten 3 zostawiony do dalszej hodowli 6BB.
    Trzymam kciuki, żeby to była ostatnia Twoja procedura :) jakie leki dostałaś?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja miałam antyki przed krótkim protokołem, a zaczynałam w 2dc (gonal i menopur).

V. lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ