IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mallina wrote:Tak pamiętam, że Ciebie prowadzi dr. Pietrzycki. Robił mi transfer. Podane zarodki 8AA, 8BB, a ten 3 zostawiony do dalszej hodowli 6BB.
Trzymam kciuki, żeby to była ostatnia Twoja procedurajakie leki dostałaś?
Ładne zarodki. Przykro mi. Czy lekarz mówił co może być przyczyną tego, że się nie przyjęły? -
Lunk_a wrote:Jozefka no może i tak jest ale skoro dr mówi ze nie sa najlepszej jakości...zadzwonię później do embriologa i porozmawiam jakie sa realne szanse na przetrwanie i rozwój tych naszych zarodków.
Dziś 2 doba.
Któraś z Was jest w ciąży ze słabszej blastki?
Może lepiej spytaj o szanse na szybszy transfer niż w 5 dobie skoro już wiadomo, że wzorowo nie jest. W brzuchu im będzie lepiej niż w laboratorium.Kamilam8, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Mallina wrote:Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?ściskam z całych sił . My po nieudanym transferze mieliśmy odpocząć dwa cykle i przyjmować miałam DHA Eljot na poprawę jakości komórek pod koniec marca mieliśmy podchodzić jeszcze raz - wyjechaliśmy w góry odpocząć i obecnie jestem w 6 tyg ciązy naturalnej
Życzę Ci Tego jak i pozostałym dziewczyną z całego serca nie wiem na ile pomogły tabletki a na ile totalny odpoczynek .
Anatolka, Mallina, Eltasz, amygdala, shooa, V., szurusiowa, lawendowapani, kassik, Aga78, karina76, urocza, wombi, Neo84, gosia81, Asiula86, Beata.D, sylvuś, Konwalia lubią tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Kamilam8 wrote:Mallina i jeszcze jedno pytanie. Mialas chyba krótki protokół. Czy badali Ci progesteron ostatniego dnia stynulacji? Mi nie zbadali i teraz martwię się czy miałam tzn. okienko implantacyjne.
Może poprzedni wynik progesteronu sugerował, że nie trzeba już go badać? Nie wiem sama. -
Bianka4 wrote:Malinko bardzo mi przykro
ściskam z całych sił . My po nieudanym transferze mieliśmy odpocząć dwa cykle i przyjmować miałam DHA Eljot na poprawę jakości komórek pod koniec marca mieliśmy podchodzić jeszcze raz - wyjechaliśmy w góry odpocząć i obecnie jestem w 6 tyg ciązy naturalnej
Życzę Ci Tego jak i pozostałym dziewczyną z całego serca nie wiem na ile pomogły tabletki a na ile totalny odpoczynek .
ogromne gratulacje
Badałaś wcześniej tarczycę przyjmując dhea? Też przyjmowałam, tylko na jakiś miesiąc przed stymulacją. Później coś mi się zaczęło dziać, budziłam się cała zlana potem i nie wiem czy to po dhea (mimo, że mam dobre wyniki tarczycy) czy jakimś cudem przedawkowałam wit d. Po odstawieniu problem znikł.Bianka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMallina wrote:Niewiarygodne ! Cud po prostu
ogromne gratulacje
Badałaś wcześniej tarczycę przyjmując dhea? Też przyjmowałam, tylko na jakiś miesiąc przed stymulacją. Później coś mi się zaczęło dziać, budziłam się cała zlana potem i nie wiem czy to po dhea (mimo, że mam dobre wyniki tarczycy) czy jakimś cudem przedawkowałam wit d. Po odstawieniu problem znikł.
No to faktycznie trochę krótko. A jakie masz AMH? -
Mallina wrote:Niewiarygodne ! Cud po prostu
ogromne gratulacje
Badałaś wcześniej tarczycę przyjmując dhea? Też przyjmowałam, tylko na jakiś miesiąc przed stymulacją. Później coś mi się zaczęło dziać, budziłam się cała zlana potem i nie wiem czy to po dhea (mimo, że mam dobre wyniki tarczycy) czy jakimś cudem przedawkowałam wit d. Po odstawieniu problem znikł.po tylu nieudanych próbach totalnie odpuściłam do tego stopnia że nie potrafiłam przypomnieć sobie terminu ostatniej @ . Tylko jak kiedyś ktoś mi mówił - odpuść , wyłącz głowę - to pytałam tego czarodzieja gdzie ten guzik jest ! chętnie skorzystam . Trzymam za Wszystkie kciuki .
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Dr telefonicznie powiedział ze chce żeby były trzymane do 5 doby...nie wiem czemu taka decyzja. Za godzinę mam rozmawiać z embriologiem, , może dowiem się czegoś więcej.
Mogą przetrwać wszystkie a może zadna. Ciężko teraz cokolwiek mówić. Jutro mam dzwonić też do embriologa. Niedziela to pewnie nie pracuja.
A w pon mam być w kinice jakby nie było.
Shoa
Wiem ze tak się zdarza. Wniosek byłby taki ze klasa zarodka nie jest żadną regula. Więc po co te oznaczenia skoro sa dziewczyny u których najlepsze sie nie przyjmują a sa takie co tej gorszej klasy zarodki pięknie się implantuja... -
nick nieaktualny
-
Bianka4 wrote:Badałam tsh miałam poniżej 1 leki brałam prawie dwa cykle od końca grudnia do połowy lutego - Tak to cud przy naszych nierewelacyjnych wynikach nasienia ale jak widać wystarczy jeden
po tylu nieudanych próbach totalnie odpuściłam do tego stopnia że nie potrafiłam przypomnieć sobie terminu ostatniej @ . Tylko jak kiedyś ktoś mi mówił - odpuść , wyłącz głowę - to pytałam tego czarodzieja gdzie ten guzik jest ! chętnie skorzystam . Trzymam za Wszystkie kciuki .
Chyba trzeba stracić nadzieję.
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Dr telefonicznie powiedział ze chce żeby były trzymane do 5 doby...nie wiem czemu taka decyzja. Za godzinę mam rozmawiać z embriologiem, , może dowiem się czegoś więcej.
Mogą przetrwać wszystkie a może zadna. Ciężko teraz cokolwiek mówić. Jutro mam dzwonić też do embriologa. Niedziela to pewnie nie pracuja.
A w pon mam być w kinice jakby nie było.
Shoa
Wiem ze tak się zdarza. Wniosek byłby taki ze klasa zarodka nie jest żadną regula. Więc po co te oznaczenia skoro sa dziewczyny u których najlepsze sie nie przyjmują a sa takie co tej gorszej klasy zarodki pięknie się implantuja...
Lunka, to prawda, że nie ma żadnej reguły.
Antonelka badała zarodki PGD i jaki efekt? Taki, że te super zarodki wg PGD nie dały ciąży. Bo ich klasyfikacja to tylko ocena wizualna embriologa, nic więcej.
Więc najważniejsze to być dobrej myśli ( no i za radą Anatolki może spytaj o ten wcześniejszy transfer. Albo im po prostu zaufaj, że wiedzą, co robią.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny