X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina i jeszcze jedno pytanie. Mialas chyba krótki protokół. Czy badali Ci progesteron ostatniego dnia stynulacji? Mi nie zbadali i teraz martwię się czy miałam tzn. okienko implantacyjne.

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Tak pamiętam, że Ciebie prowadzi dr. Pietrzycki. Robił mi transfer. Podane zarodki 8AA, 8BB, a ten 3 zostawiony do dalszej hodowli 6BB.
    Trzymam kciuki, żeby to była ostatnia Twoja procedura :) jakie leki dostałaś?

Ładne zarodki. Przykro mi. Czy lekarz mówił co może być przyczyną tego, że się nie przyjęły?

ih9kcbx.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a Ty wiesz jakie klasy miałaś podane zarodki i w której dobie?
    Marcia Ty chyba też niedawno z pozytywną beta
    Cometomebaby?

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jozefka no może i tak jest ale skoro dr mówi ze nie sa najlepszej jakości...zadzwonię później do embriologa i porozmawiam jakie sa realne szanse na przetrwanie i rozwój tych naszych zarodków.
    Dziś 2 doba.
    Któraś z Was jest w ciąży ze słabszej blastki?

Może lepiej spytaj o szanse na szybszy transfer niż w 5 dobie skoro już wiadomo, że wzorowo nie jest. W brzuchu im będzie lepiej niż w laboratorium.

Kamilam8, Mimi86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Obniżam statystki. 1 procedura nieudana niestety. A chyba najgorsze jest to, że nie mam ani jednego mrozaczka.
    Rozmawiałyście tu o szybkim starcie po nieudanej procedurze. Mi też lekarz powiedział, że z medycznego punktu widzenia organizm potrzebuje miesiąca na regenerację i jeśli wszystko by wyglądało dobrze, to moglibyśmy rozpocząć kolejną procedurę już pod koniec kwietnia. Ale chcę popracować nad jakością moich komórek. Macie jakieś pomysły jak można je poprawić (oprócz metforminy i inofolicu)?
    Malinko bardzo mi przykro :( ściskam z całych sił . My po nieudanym transferze mieliśmy odpocząć dwa cykle i przyjmować miałam DHA Eljot na poprawę jakości komórek pod koniec marca mieliśmy podchodzić jeszcze raz - wyjechaliśmy w góry odpocząć i obecnie jestem w 6 tyg ciązy naturalnej :) Życzę Ci Tego jak i pozostałym dziewczyną z całego serca nie wiem na ile pomogły tabletki a na ile totalny odpoczynek .

Anatolka, Mallina, Eltasz, amygdala, shooa, V., szurusiowa, lawendowapani, kassik, Aga78, karina76, urocza, wombi, Neo84, gosia81, Asiula86, Beata.D, sylvuś, Konwalia lubią tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Mallina i jeszcze jedno pytanie. Mialas chyba krótki protokół. Czy badali Ci progesteron ostatniego dnia stynulacji? Mi nie zbadali i teraz martwię się czy miałam tzn. okienko implantacyjne.
    Tak, to był ostatni dzień podglądu. Progesteron miałam nawet niższy niż na poprzedniej wizycie.
    Może poprzedni wynik progesteronu sugerował, że nie trzeba już go badać? Nie wiem sama.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Malinko bardzo mi przykro :( ściskam z całych sił . My po nieudanym transferze mieliśmy odpocząć dwa cykle i przyjmować miałam DHA Eljot na poprawę jakości komórek pod koniec marca mieliśmy podchodzić jeszcze raz - wyjechaliśmy w góry odpocząć i obecnie jestem w 6 tyg ciązy naturalnej :) Życzę Ci Tego jak i pozostałym dziewczyną z całego serca nie wiem na ile pomogły tabletki a na ile totalny odpoczynek .
    Niewiarygodne ! Cud po prostu :) ogromne gratulacje :)
    Badałaś wcześniej tarczycę przyjmując dhea? Też przyjmowałam, tylko na jakiś miesiąc przed stymulacją. Później coś mi się zaczęło dziać, budziłam się cała zlana potem i nie wiem czy to po dhea (mimo, że mam dobre wyniki tarczycy) czy jakimś cudem przedawkowałam wit d. Po odstawieniu problem znikł.

Bianka4 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, jesteś już trochę na wątku, więc jak czytasz posty to wiesz doskonale, że z różnej klasy i różnego etapu rozwoju zarodków są ciąże ;)

Malina, jak długo brałaś DHEA, Q10 i witamine D?

Kamilam8, Anatolka, Fionka, Kamilka lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Malina, jak długo brałaś DHEA, Q10 i witamine D?
    Miesiąc .

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Badałaś wcześniej tarczycę przyjmując dhea? Też przyjmowałam, tylko na jakiś miesiąc przed stymulacją. Później coś mi się zaczęło dziać, budziłam się cała zlana potem i nie wiem czy to po dhea (mimo, że mam dobre wyniki tarczycy) czy jakimś cudem przedawkowałam wit d. Po odstawieniu problem znikł.

No to faktycznie trochę krótko. A jakie masz AMH?

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Badałam tsh miałam poniżej 1 leki brałam prawie dwa cykle od końca grudnia do połowy lutego - Tak to cud przy naszych nierewelacyjnych wynikach nasienia ale jak widać wystarczy jeden :) po tylu nieudanych próbach totalnie odpuściłam do tego stopnia że nie potrafiłam przypomnieć sobie terminu ostatniej @ . Tylko jak kiedyś ktoś mi mówił - odpuść , wyłącz głowę - to pytałam tego czarodzieja gdzie ten guzik jest ! chętnie skorzystam . Trzymam za Wszystkie kciuki .

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No to faktycznie trochę krótko. A jakie masz AMH?
    Przed rozpoczęciem procedury 4,2. Wiem, że krótko ale wcześniej po prostu nie wiedziałam, że mogę mieć taki problem. Teraz nad tym popracuję dłużej.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr telefonicznie powiedział ze chce żeby były trzymane do 5 doby...nie wiem czemu taka decyzja. Za godzinę mam rozmawiać z embriologiem, , może dowiem się czegoś więcej.
    Mogą przetrwać wszystkie a może zadna. Ciężko teraz cokolwiek mówić. Jutro mam dzwonić też do embriologa. Niedziela to pewnie nie pracuja.
    A w pon mam być w kinice jakby nie było.

Shoa
    Wiem ze tak się zdarza. Wniosek byłby taki ze klasa zarodka nie jest żadną regula. Więc po co te oznaczenia skoro sa dziewczyny u których najlepsze sie nie przyjmują a sa takie co tej gorszej klasy zarodki pięknie się implantuja...

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo sama je biorę przed drugim podejściem i chciałam wiedzieć, czy brak efektu mógł być spowodowany zbyt krótkim okresem przyjmowania :)

u mnie niższe AMH bo 2,81.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Badałam tsh miałam poniżej 1 leki brałam prawie dwa cykle od końca grudnia do połowy lutego - Tak to cud przy naszych nierewelacyjnych wynikach nasienia ale jak widać wystarczy jeden :) po tylu nieudanych próbach totalnie odpuściłam do tego stopnia że nie potrafiłam przypomnieć sobie terminu ostatniej @ . Tylko jak kiedyś ktoś mi mówił - odpuść , wyłącz głowę - to pytałam tego czarodzieja gdzie ten guzik jest ! chętnie skorzystam . Trzymam za Wszystkie kciuki .
    To prawda, jak to zrobić i gdzie ten guzik jest ? ;) Chyba trzeba stracić nadzieję.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Pytam, bo sama je biorę przed drugim podejściem i chciałam wiedzieć, czy brak efektu mógł być spowodowany zbyt krótkim okresem przyjmowania :)

u mnie niższe AMH bo 2,81.
    Dobre masz amh. Spadło po pierwszej procedurze?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dr telefonicznie powiedział ze chce żeby były trzymane do 5 doby...nie wiem czemu taka decyzja. Za godzinę mam rozmawiać z embriologiem, , może dowiem się czegoś więcej.
    Mogą przetrwać wszystkie a może zadna. Ciężko teraz cokolwiek mówić. Jutro mam dzwonić też do embriologa. Niedziela to pewnie nie pracuja.
    A w pon mam być w kinice jakby nie było.

Shoa
    Wiem ze tak się zdarza. Wniosek byłby taki ze klasa zarodka nie jest żadną regula. Więc po co te oznaczenia skoro sa dziewczyny u których najlepsze sie nie przyjmują a sa takie co tej gorszej klasy zarodki pięknie się implantuja...

Lunka, to prawda, że nie ma żadnej reguły.
    Antonelka badała zarodki PGD i jaki efekt? Taki, że te super zarodki wg PGD nie dały ciąży. Bo ich klasyfikacja to tylko ocena wizualna embriologa, nic więcej.
    Więc najważniejsze to być dobrej myśli ( no i za radą Anatolki może spytaj o ten wcześniejszy transfer. Albo im po prostu zaufaj, że wiedzą, co robią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dobre masz amh. Spadło po pierwszej procedurze?
    Czekam na @ i badam ponownie żeby lekarz ustalił leki odpowiednio. Ale oczywiście jak na złość @ spóźnia wtedy kiedy nie powinna. Normalka :)

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Czekam na @ i badam ponownie żeby lekarz ustalił leki odpowiednio. Ale oczywiście jak na złość @ spóźnia wtedy kiedy nie powinna. Normalka :)
    I od nowego cyklu ruszasz od nowa?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    I od nowego cyklu ruszasz od nowa?

o ile wszystko dobrze pójdzie (czekam na wyniki badań, kariotypy itd) to taaaaak :)

‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ