IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:Mnie przy niedoborze wit D -5 gdzie norma jest 30 kazal brac 4000
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Moo wrote:Witajcie, przepraszam Was bardzo ze się tak Wam wcinam w wątek, ale mam wielką prośbę - poszukuje Crinone. Anatolko podpowiedz mi proszę co to za Czeska apteka w której się zaopatrujecie w leki.
Dr max w Kauflandzie. Tesin. Ostravska.
Trzeba zamówić. Nie ma na stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:01
-
Moo wrote:Anatolko bardzo Ci dziękuję, czy ja się tam dogadamy po polsku?
Z Peterem na pewno. Mówi pięknie. Może przetłumacz sobie kilka zdań na czeski ze słownikiem i jak będziesz dzwonić to zacznij czy możesz gadać z Panem Peterem mówiącym po polskuja bym tak zrobiła. Albo jak masz blisko i pojedziesz z recepta zamówić to sprawdź sobie "zamówić", "hurtownia" itp
bo jak nie będzie Petera akurat to babki mówią tylko takie podstawy.
-
16 kwietnia o godz. 10.00 zapraszamy na warsztaty: „Jak przekształcić emocje w sprzymierzeńców naszego leczenia”. To spotkanie jest dla par będących w trakcie diagnostyki i leczenia niepłodności, które chciałby wiedzieć więcej o tym jak wykorzystać własne emocje, w jaki sposób zaakceptować diagnozę i jak zadbać o relacje partnerskie w czasie leczenia. Zapraszamy zarówno pacjentów nOvum jak i pary leczące się w innych ośrodkach.
Koszt warsztatów pokrywa nOvum.
Zapisy: 22 566 80 00
http://www.novum.com.pl/pl/o-novum/aktualnosci/news/detail/juz-16-kwietnia-zapraszamy-na-warsztaty-jak-przeksztalcic-emocje-w-sprzymierzencow-naszego-leczenia/szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Dzis 9 dpt i sikaniec negatywny(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
kookana1987 wrote:Dzis 9 dpt i sikaniec negatywny
Ktoś chce chyba po tyłku dostać!! Sikańce oszukańce!! Kochana czekamy do bety i więcej wiary w swój zarodekKiedy betę robisz?
kookana1987, monia2015, Beata.D lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Kookanko ale może ....może za wcześnie Kochanie
??? ściskam mocno
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Witaj Kookana, przykro mi taka wiadomosc slyszec, ciagle mam jednak nadzieje, ze z krwi jeszcze wyjdzie pozytywny. Ja oczywiscie tez juz chcialam dzis zrobic sikanca, ale za wczesnie w 6dpt , 3 dniowych.
Ok chcialam poruszyc jeszcze jeden watek, co wam lekarze doradzaja, jesli chodzi o wspolzycie, mam na mysli tutaj kobiece orgazmy ?
I z gory sorki jesli byl juz ten temat wczesniej poruszanyMam plan przeleciec to forum od poczatku, ale jest tego troche I jak czytalam na poczatku to pomijalam pewne tematy co myslalam, ze mnie nie dotycza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:18
-
Anatolka wrote:Z Peterem na pewno. Mówi pięknie. Może przetłumacz sobie kilka zdań na czeski ze słownikiem i jak będziesz dzwonić to zacznij czy możesz gadać z Panem Peterem mówiącym po polsku
ja bym tak zrobiła. Albo jak masz blisko i pojedziesz z recepta zamówić to sprawdź sobie "zamówić", "hurtownia" itp
bo jak nie będzie Petera akurat to babki mówią tylko takie podstawy.
I w Maxie i w aptece Agel w czeskim Cieszynie dogadacie sie po polsku, z reszta wszędzie sie dogadacie, nie ma z tym problemu. Wysłać maila wczesniej, zamówić, co sie chce i odebrać. Recepta ważna 14 dni, ale to juz wiecie.kassik lubi tę wiadomość
-
kassik wrote:Ktoś chce chyba po tyłku dostać!! Sikańce oszukańce!! Kochana czekamy do bety i więcej wiary w swój zarodek
Kiedy betę robisz?
beta w poniedzialekskusilo mnie wiem ze to zle tak sobie psuc humor
czytalam gdzies na forum ze te ciaze z in vitro czasem potrzebuja wiecej czasu na wzrost... czekam na pon pelna nadzieji!(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Anuszka wrote:http://www.nasz-bocian.pl/node/56295
Właśnie napisali że kriotransfery zarodków uzyskanych w ramach programu MZ będą darmowe nawet po jego skończeniu!!!! Jestem w ciężkim szoku!
Właśnie miałam to wkleić z naszego bociana!!!!!
Mamy dla Was dobre wieści!
Kilka dni temu poprosiliśmy Ministerstwo Zdrowia o odpowiedź na pytanie dotyczące kosztów kriotransferów zarodków powstałych w ramach programu rządowego po jego zakończeniu. Poniżej przedstawiamy otrzymaną dzisiaj odpowiedź:
"Szanowna Pani,
Odpowiadając na pismo w sprawie wykonywania kriotransferów po zakończeniu programu „Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”, Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że w przypadku, gdy podczas stymulacji zostanie utworzony więcej niż jeden zarodek, czego następstwem będzie zamrożenie pozostałych, to Pacjenci również po zakończeniu Programu, mają prawo do jego bezpłatnego transferu.
Z poważaniem Dagmara Korbasińska"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:24
Nadira, shooa lubią tę wiadomość