IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ako99_2016 wrote:chcieć można wszystkiego, ale dają do 35rż 1sz a po 35rż 2 szt. zgodnie z przepisami...
ako99_2016, Anuszka lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Brtiii86 wrote:A Ty kiedy zaczynasz?
-
józefka wrote:acard w kształce serduszka 75 mg po 2 sztuki dziennie. acard nie wymaga recepty. ale ;epiej chyba skosultować z lekarzem. fraxiparine już na recpte.
Fraxiparine już mam a Acard 75mg biorę ale 1x dziennie.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Q10 można brać cały czas,tak samo jak wit d. Co do dhea nie należy brać podczas stymulacji bo podwyższa prg. Ja badalam tylko wit d3. Dhea nie badalam,ale biore 1 tabletkę dziennie. Biorę to od lutego,także mam nadzieję że moje jajeczka będą o niebo lepsze,tj ładnie się będą dzielić.
O a skąd to info o podwyższaniu prg przy braniu dhea? Dr mi kazał brać witaminy prenatalne i tam też są dhea a ja dodatkowo też przyjmuję.Kava lubi tę wiadomość
-
nika03 wrote:Ja punkcję miałam w piątek i nic mnie nie bolało. Niestety w sobotę wieczorem się zaczęło. W niedzielę było już strasznie, miałam brzuch jak balon. Między punkcją a transferem nie było żadnych badań. Dopiero jak w poniedziałek rano pojechałam na transfer, powiedziałam o moich objawach i zrobili usg. Okazało się, że hiperstymulacja.
I jak w tym samym cyklu miałaś transfer? -
Pomóżcie proszę, bo zglupialam. Zakupiłam lek puregon 600 j. Dzisiaj zapodalam sobie ostatnia tj 6 dawkę po 100 jednostek. Zgodnie z matematyką leku nie powinno zostać a mi zostało. Malutko, ale jest. W dawkowaniu się nie pomyliłam (wiem to). Czyżby rzeczywiście leku dawali więcej?
-
Konwalia wrote:Pomóżcie proszę, bo zglupialam. Zakupiłam lek puregon 600 j. Dzisiaj zapodalam sobie ostatnia tj 6 dawkę po 100 jednostek. Zgodnie z matematyką leku nie powinno zostać a mi zostało. Malutko, ale jest. W dawkowaniu się nie pomyliłam (wiem to). Czyżby rzeczywiście leku dawali więcej?
Producent specjalnie zamieszcza więcej...spokojnie mi też zostało przy opakowaniu 300 jak i 600:)Konwalia lubi tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Jak tu kiedyś pisałyśmy... szkoda, że po transferze nie wyskakuje na czole zielona kropka jeśli się udało
Byłoby dużo prościej.
Kava nie czoło tylko zielone sutki,hehe[/QUOTE]
O właśnie!! Sutki to były a nie czołokookana1987, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Ja jestem po 1 nieudanym in vitro, mam jeszcze 1 mrozaczka i w srode mam wizyte u lekarza, jesli bedzie wszystko ok to powie mi kiedy bede miala transfer.Mam nadzieje ze tym razem sie uda. A ktora to Twoja proba?
-
vioris wrote:O a skąd to info o podwyższaniu prg przy braniu dhea? Dr mi kazał brać witaminy prenatalne i tam też są dhea a ja dodatkowo też przyjmuję.
Tam jest Raczej DHA a nie dhea. Do witamin nikt raczej hormonu nie dołożył.shooa, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
vioris wrote:No z umowy tak wynika, że tylko z winy kliniki jeśli nie dojdzie do procedury to zwracają kasę. No ale to byłoby nielogiczne, gdyby pierwsza procedura nie wyszła, potem ciąża naturalna i oni by nie zwrócili, bo to tak, jakby ta ciąża była z pierwszej procedury. Nie wiem, no trzeba by się zapytać, ale nie wiem czy to coś da, bo w każdym sądzie w razie czego powiedzą że wiemy co podpisywaliśmy
A w naturalną ciążę ja po 3 latach niby tez nie wierzę, ale jednak 1,5 roku temu zaszłam naturalnie więc zakładam, że jednak taka możliwość może być tyle, że jest mocno utrudniona. A znamy takie cuda, gdzie ludzie zachodzili przed samą procedurą albo między kolejnymi. Także chciałabym mieć jednak pewność, że w razie czego oddadzą mi te pieniądze bo 6800 zł podarować to tak nie bardzo...
Dziewczyny, zrozumcie, że są to zwykle umowy cywilno -prawne, w których normalnie można negocjować zapisy. Nie rozumiem do końca czemu tak (chyba?) boicie się o to spytać i zadbać o własny interes. Tak jak o zapis, że jeśli nie ma świeżego transferu z powodów zdrowotnych to jedno crio dają za darmo. Ja anailzowalam te umowę i regulamin i miałam przynajmniej kilka poważnych wątpliwości dot. organizacyjnych spraw. Chcieliśmy z mężem kupić pakiet i wykorzystać go później, przy staraniach o drugie dziecko, ale z pewnych kwestii osobistych zrezygnowalismy z zakupu teraz.lilou, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Teraz będę mieć drugie podejście,tj druga procedurę. Pierwsza też była nieudana. Nie brałam żadnej wit d,ani tym podobnych. Teraz poszalalam i biorę to co mogę,żeby ładnie się jajeczka dzieliły.
-
Cześć dziewczyny wracam po roku z nowa procedurą.
Gratuluje wszystkim którym się udało!
Podłączam się pod pytanie o zarodki
Zapominajka dlaczego doktor zasugerował Ci jeden?ewlinaaa85, V. lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Mi doktor sugerował 2 zarodki bo jest większa szansa...
Co do umowy to ja mam już podpisana wiec jedyne co to mogę się dowiadywać
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest