X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99_2016 wrote:
    chcieć można wszystkiego, ale dają do 35rż 1sz a po 35rż 2 szt. zgodnie z przepisami...
    No nie do końca. To zależy od kliniki i lekarza. Ja podchodziłam rządowo, nie mam 35 lat ani chorób, przy których można podać dwa zarodki. Mimo to decyzja o ilości transferowanych zarodków należała tylko i wyłącznie do nas.

ako99_2016, Anuszka lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak tu kiedyś pisałyśmy... szkoda, że po transferze nie wyskakuje na czole zielona kropka jeśli się udało ;) Byłoby dużo prościej.[/QUOTE]

Kava nie czoło tylko zielone sutki,hehe ;)

ako99_2016, Konwalia, kookana1987, gosia81, sylvuś lubią tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A Ty kiedy zaczynasz?
    Ja jestem po 1 nieudanym in vitro, mam jeszcze 1 mrozaczka i w srode mam wizyte u lekarza, jesli bedzie wszystko ok to powie mi kiedy bede miala transfer.Mam nadzieje ze tym razem sie uda. A ktora to Twoja proba?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ako99_2016 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    acard w kształce serduszka 75 mg po 2 sztuki dziennie. acard nie wymaga recepty. ale ;epiej chyba skosultować z lekarzem. fraxiparine już na recpte.

Fraxiparine już mam a Acard 75mg biorę ale 1x dziennie.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...

Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodziłem komercyjnie (36 lat) i zapewne jak bym sie uparła to podano by mi dwa zarodki, ale posłuchalam pana doktorka , ktory poradził podanie jednego i wszystko jest ok :)
    Dziewczyny trzymam za WAs kciuki ;)

Bianka4, ada03 lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Q10 można brać cały czas,tak samo jak wit d. Co do dhea nie należy brać podczas stymulacji bo podwyższa prg. Ja badalam tylko wit d3. Dhea nie badalam,ale biore 1 tabletkę dziennie. Biorę to od lutego,także mam nadzieję że moje jajeczka będą o niebo lepsze,tj ładnie się będą dzielić.

O a skąd to info o podwyższaniu prg przy braniu dhea? Dr mi kazał brać witaminy prenatalne i tam też są dhea a ja dodatkowo też przyjmuję.

Kava lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Ja punkcję miałam w piątek i nic mnie nie bolało. Niestety w sobotę wieczorem się zaczęło. W niedzielę było już strasznie, miałam brzuch jak balon. Między punkcją a transferem nie było żadnych badań. Dopiero jak w poniedziałek rano pojechałam na transfer, powiedziałam o moich objawach i zrobili usg. Okazało się, że hiperstymulacja.

I jak w tym samym cyklu miałaś transfer?

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie proszę, bo zglupialam. Zakupiłam lek puregon 600 j. Dzisiaj zapodalam sobie ostatnia tj 6 dawkę po 100 jednostek. Zgodnie z matematyką leku nie powinno zostać a mi zostało. Malutko, ale jest. W dawkowaniu się nie pomyliłam (wiem to). Czyżby rzeczywiście leku dawali więcej?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Pomóżcie proszę, bo zglupialam. Zakupiłam lek puregon 600 j. Dzisiaj zapodalam sobie ostatnia tj 6 dawkę po 100 jednostek. Zgodnie z matematyką leku nie powinno zostać a mi zostało. Malutko, ale jest. W dawkowaniu się nie pomyliłam (wiem to). Czyżby rzeczywiście leku dawali więcej?

Producent specjalnie zamieszcza więcej...spokojnie mi też zostało przy opakowaniu 300 jak i 600:)

Konwalia lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marcelka43 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może któraś z Was pod koniec kwietnia w Bocianie będzie
    ja będę :)

Marcelka43
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja miałam puregon 600 i lekarz wytłumaczył mi że w tym opakowaniu faktycznie jest 700j

Konwalia lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Jak tu kiedyś pisałyśmy... szkoda, że po transferze nie wyskakuje na czole zielona kropka jeśli się udało ;) Byłoby dużo prościej.

Kava nie czoło tylko zielone sutki,hehe ;)[/QUOTE]

O właśnie!! Sutki to były a nie czoło :)

kookana1987, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja jestem po 1 nieudanym in vitro, mam jeszcze 1 mrozaczka i w srode mam wizyte u lekarza, jesli bedzie wszystko ok to powie mi kiedy bede miala transfer.Mam nadzieje ze tym razem sie uda. A ktora to Twoja proba?
    Teraz będę mieć drugie podejście,tj druga procedurę. Pierwsza też była nieudana. Nie brałam żadnej wit d,ani tym podobnych. Teraz poszalalam i biorę to co mogę,żeby ładnie się jajeczka dzieliły.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    O a skąd to info o podwyższaniu prg przy braniu dhea? Dr mi kazał brać witaminy prenatalne i tam też są dhea a ja dodatkowo też przyjmuję.

Tam jest Raczej DHA a nie dhea. Do witamin nikt raczej hormonu nie dołożył.

nick nieaktualny, Mimi86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No z umowy tak wynika, że tylko z winy kliniki jeśli nie dojdzie do procedury to zwracają kasę. No ale to byłoby nielogiczne, gdyby pierwsza procedura nie wyszła, potem ciąża naturalna i oni by nie zwrócili, bo to tak, jakby ta ciąża była z pierwszej procedury. Nie wiem, no trzeba by się zapytać, ale nie wiem czy to coś da, bo w każdym sądzie w razie czego powiedzą że wiemy co podpisywaliśmy :/

A w naturalną ciążę ja po 3 latach niby tez nie wierzę, ale jednak 1,5 roku temu zaszłam naturalnie więc zakładam, że jednak taka możliwość może być tyle, że jest mocno utrudniona. A znamy takie cuda, gdzie ludzie zachodzili przed samą procedurą albo między kolejnymi. Także chciałabym mieć jednak pewność, że w razie czego oddadzą mi te pieniądze bo 6800 zł podarować to tak nie bardzo...

Dziewczyny, zrozumcie, że są to zwykle umowy cywilno -prawne, w których normalnie można negocjować zapisy. Nie rozumiem do końca czemu tak (chyba?) boicie się o to spytać i zadbać o własny interes. Tak jak o zapis, że jeśli nie ma świeżego transferu z powodów zdrowotnych to jedno crio dają za darmo. Ja anailzowalam te umowę i regulamin i miałam przynajmniej kilka poważnych wątpliwości dot. organizacyjnych spraw. Chcieliśmy z mężem kupić pakiet i wykorzystać go później, przy staraniach o drugie dziecko, ale z pewnych kwestii osobistych zrezygnowalismy z zakupu teraz.

lilou, gosia81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Teraz będę mieć drugie podejście,tj druga procedurę. Pierwsza też była nieudana. Nie brałam żadnej wit d,ani tym podobnych. Teraz poszalalam i biorę to co mogę,żeby ładnie się jajeczka dzieliły.
    Podchodzisz komercyjnie czy rzadowo?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z podaniem zarodków, lepiej jeden czy dwa?

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wracam po roku z nowa procedurą.
    Gratuluje wszystkim którym się udało!

Podłączam się pod pytanie o zarodki :)

Zapominajka dlaczego doktor zasugerował Ci jeden?

nick nieaktualny, V. lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się podłączam do pytania. Jeszcze nie zaczęliśmy protokołu, ale zastanawiamy się, czy nie lepiej od razu 2 podać..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • pysia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor sugerował 2 zarodki bo jest większa szansa...

Co do umowy to ja mam już podpisana wiec jedyne co to mogę się dowiadywać :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 3174 3175 3176 3177 3178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ