X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Pysia, Ty jak ja :P tez juz w naturalną nie wierzę.... Co do fragminu, to ciekawe bardzo... Ja po punkcji krwawilam ( jakbym miala okres ) przez dwa dni... To normalne ?
    Mam zaplanowana punkcje na wtorek. Strasznie się boje. Ja to się odbywa? Czy będę przytomna i czy będę odczuwać jakiś ból?
    To mój pierwszy raz. Nie wiem czego się spodziewać.
    Czy mogę na drugi dzień iść juz do pracy? Dostałam tylko 2 dni urlopu, mam nadzieję, że jakoś dam rade w pracy.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Mam zaplanowana punkcje na wtorek. Strasznie się boje. Ja to się odbywa? Czy będę przytomna i czy będę odczuwać jakiś ból?
    To mój pierwszy raz. Nie wiem czego się spodziewać.
    Czy mogę na drugi dzień iść juz do pracy? Dostałam tylko 2 dni urlopu, mam nadzieję, że jakoś dam rade w pracy.
    Ebe,spokojnie.
    Nic sie nie martw.Jedziesz na umowiona godzine,wypelniasz dokumenty dla anestezjologa,wbijaja Ci welflon,usypiasz sobie na 15-20 minut i budzisz sie juz na sali w lozku.Pomalu sobie wstajesz,ubierasz sie i tyle.
    Ja mialam wczoraj punkcje,dzis normalnie funkcjonuje.Plamien nie mam,troche podbrzusze czuje.Jutro do pracy ide.Pobrano 6 komorek :-)
    Sukieneczke i kapcioszki tez daja.Musisz byc na czczo.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • vioris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Vioris właśnie ciekawe jakby się zaszło w ciążę naturalnie to nie zwrócą? Trzeba będzie sie dowiedzieć heh chociaż ja na naturalna juz nie liczę po 3 latach starań. ...

Ciekawe to z tym fragminem. ..ja ogólnie mam skłonność do krwotok z nosa i po punkcji miałam fragmin ale nic mi nie było . Tylko ze ja w ciąży nie byłam i transfer miałam przellozony

No z umowy tak wynika, że tylko z winy kliniki jeśli nie dojdzie do procedury to zwracają kasę. No ale to byłoby nielogiczne, gdyby pierwsza procedura nie wyszła, potem ciąża naturalna i oni by nie zwrócili, bo to tak, jakby ta ciąża była z pierwszej procedury. Nie wiem, no trzeba by się zapytać, ale nie wiem czy to coś da, bo w każdym sądzie w razie czego powiedzą że wiemy co podpisywaliśmy :/

A w naturalną ciążę ja po 3 latach niby tez nie wierzę, ale jednak 1,5 roku temu zaszłam naturalnie więc zakładam, że jednak taka możliwość może być tyle, że jest mocno utrudniona. A znamy takie cuda, gdzie ludzie zachodzili przed samą procedurą albo między kolejnymi. Także chciałabym mieć jednak pewność, że w razie czego oddadzą mi te pieniądze bo 6800 zł podarować to tak nie bardzo...

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Gonapeptyl jak bierzecie przy krótkim protokole chyba od 7 dnia to macie na ryczałt czy za 100% ?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania zleca lekarz po 1 nieudanym in vitro?

Monia# lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    mi kazał zrobic kariotypy i zastanowic się nad immunologią (ktora poki co odpuscilam) zrobilam za to badania na krzepliwosc bo mialam z tym problem po punkcji (za gesta krew). Jutro mam wizyte wiec moze cos jeszcze kaza zbadac, zobaczymy.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    mi kazał zrobic kariotypy i zastanowic się nad immunologią (ktora poki co odpuscilam) zrobilam za to badania na krzepliwosc bo mialam z tym problem po punkcji (za gesta krew). Jutro mam wizyte wiec moze cos jeszcze kaza zbadac, zobaczymy.
    Rozumiem ze kariotypy robie ja i maz? Kurcze drogie sa- ok. 500zl, orientujesz sie czy mozna zrobic je na nfz?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

mi to podstawowych hormonów i amh (straciły po roku ważność) dodatkowo zleciła vit D i tu był strzał bo mam nie dobór :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile mrozaczków transferujecie?
    Czy to 4AA to znaczy, że 4 szt? Głupie pytanie, za jakiś czas bede wiedziała wiecej ;)

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Czy to 4AA to znaczy, że 4 szt? Głupie pytanie, za jakiś czas bede wiedziała wiecej ;)

4AA to oznakowanie blastki. oznaczenie zalezy jak blastka Ci się rozwija. tak mniej więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Józefka, transferowałas po 1 szt, we wrzesniu 2015 dwie szt, dobrze rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:53

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl dostaje sie przy dlugim,wprowadza w sztuczna menopauze,kosztuje ok 5 zl.

vioris lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Maxymalnie dwa Ci podadza.

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Czyli Józefka, transferowałas po 1 szt, we wrzesniu 2015 dwie szt, dobrze rozumiem?

tak dokładnie i w tym roku jedną jedyną która postanowiła z nami zostać :)

ojejku lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka a Ty jakos suplementowalas sie przez i po transferze?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja zrobiłam kariotypy,histeroskopie by sprawdzić czy nie ma jakiś mechanicznych przeszkód typu polip,przegroda oraz zajelam się immunologia. Mogłabym immunologa odpuścić ale skoro pauzuje to szkoda marnować czasu. Również badalam wit d ale też od lutego ja już suplementowalam. Ponadto biorę koenzym q10,wit d ,dhea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:27

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vit D 4000, kwas foliowy, magnez, acard, melatonina, to z suplementów po punkcji odstawiona melatonina. reszte leków to sterydu, hormony itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Vit D 4000, kwas foliowy, magnez, acard, melatonina, to z suplementów po punkcji odstawiona melatonina. reszte leków to sterydu, hormony itp
    Jozefka a na co acard bralas? Sama od siebie czy lekarz zalecił?

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acard 2 x dziennie zalecenie lekarza i dodatkowo po punkcji fraxiparine. CO dziwne w pierwszej procedurze fraxiparine włączyli dopiero po transferze a w tym szczęśliwym juz po punkcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    acard 2 x dziennie zalecenie lekarza i dodatkowo po punkcji fraxiparine. CO dziwne w pierwszej procedurze fraxiparine włączyli dopiero po transferze a w tym szczęśliwym juz po punkcji.
    A to lek przeciwzakrzepowy to fraxiparine? Powiem mojej gince o tym acardzie,jeśli to ma pomóc to chce spróbować. A ten acard to taki jaK reklamują te tabletki w kształcie serca?

‹‹ 3172 3173 3174 3175 3176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ