IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:Pysia, Ty jak ja
tez juz w naturalną nie wierzę.... Co do fragminu, to ciekawe bardzo... Ja po punkcji krwawilam ( jakbym miala okres ) przez dwa dni... To normalne ?
To mój pierwszy raz. Nie wiem czego się spodziewać.
Czy mogę na drugi dzień iść juz do pracy? Dostałam tylko 2 dni urlopu, mam nadzieję, że jakoś dam rade w pracy. -
Ebe28 wrote:Mam zaplanowana punkcje na wtorek. Strasznie się boje. Ja to się odbywa? Czy będę przytomna i czy będę odczuwać jakiś ból?
To mój pierwszy raz. Nie wiem czego się spodziewać.
Czy mogę na drugi dzień iść juz do pracy? Dostałam tylko 2 dni urlopu, mam nadzieję, że jakoś dam rade w pracy.
Nic sie nie martw.Jedziesz na umowiona godzine,wypelniasz dokumenty dla anestezjologa,wbijaja Ci welflon,usypiasz sobie na 15-20 minut i budzisz sie juz na sali w lozku.Pomalu sobie wstajesz,ubierasz sie i tyle.
Ja mialam wczoraj punkcje,dzis normalnie funkcjonuje.Plamien nie mam,troche podbrzusze czuje.Jutro do pracy ide.Pobrano 6 komorek
Sukieneczke i kapcioszki tez daja.Musisz byc na czczo.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
pysia wrote:Vioris właśnie ciekawe jakby się zaszło w ciążę naturalnie to nie zwrócą? Trzeba będzie sie dowiedzieć heh chociaż ja na naturalna juz nie liczę po 3 latach starań. ...
Ciekawe to z tym fragminem. ..ja ogólnie mam skłonność do krwotok z nosa i po punkcji miałam fragmin ale nic mi nie było . Tylko ze ja w ciąży nie byłam i transfer miałam przellozony
No z umowy tak wynika, że tylko z winy kliniki jeśli nie dojdzie do procedury to zwracają kasę. No ale to byłoby nielogiczne, gdyby pierwsza procedura nie wyszła, potem ciąża naturalna i oni by nie zwrócili, bo to tak, jakby ta ciąża była z pierwszej procedury. Nie wiem, no trzeba by się zapytać, ale nie wiem czy to coś da, bo w każdym sądzie w razie czego powiedzą że wiemy co podpisywaliśmy
A w naturalną ciążę ja po 3 latach niby tez nie wierzę, ale jednak 1,5 roku temu zaszłam naturalnie więc zakładam, że jednak taka możliwość może być tyle, że jest mocno utrudniona. A znamy takie cuda, gdzie ludzie zachodzili przed samą procedurą albo między kolejnymi. Także chciałabym mieć jednak pewność, że w razie czego oddadzą mi te pieniądze bo 6800 zł podarować to tak nie bardzo... -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny jakie badania zleca lekarz po 1 nieudanym in vitro?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:mi kazał zrobic kariotypy i zastanowic się nad immunologią (ktora poki co odpuscilam) zrobilam za to badania na krzepliwosc bo mialam z tym problem po punkcji (za gesta krew). Jutro mam wizyte wiec moze cos jeszcze kaza zbadac, zobaczymy.
-
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:Dziewczyny, a ile mrozaczków transferujecie?
Czy to 4AA to znaczy, że 4 szt? Głupie pytanie, za jakiś czas bede wiedziała wiecej
4AA to oznakowanie blastki. oznaczenie zalezy jak blastka Ci się rozwija. tak mniej więcej.
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
Gonapeptyl dostaje sie przy dlugim,wprowadza w sztuczna menopauze,kosztuje ok 5 zl.
vioris lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
ojejku wrote:Dziewczyny, a ile mrozaczków transferujecie?
Czy to 4AA to znaczy, że 4 szt? Głupie pytanie, za jakiś czas bede wiedziała wiecej5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Dziewczyny jakie badania zleca lekarz po 1 nieudanym in vitro?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:acard 2 x dziennie zalecenie lekarza i dodatkowo po punkcji fraxiparine. CO dziwne w pierwszej procedurze fraxiparine włączyli dopiero po transferze a w tym szczęśliwym juz po punkcji.