X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, jak miło jest widzieć u Ciebie suwaczek :)

ComeToMeBaby, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Mam pytanko jestem drugi dzień po punkcji i mam nadal wzdęty brzuch do tego doszedł dzisiaj ból przy siusianiu jakby ucisk..dzwoniłam do dr ale on powiedział że to może być zapalenie pęcherza...ale dla mnie to tak jakby jakaś torbiel bo mnie boli w jajniku:( Do tego dopiero wizytę mam w środę w dniu transferu a wcześniej już żadnych badań. Czy wy też nie miałyście już badań i wizyt pomiędzy punkcją a transferem? Może jestem za bardzo przewrażliwiona:(
    Ja po punkcji przez kilka dni miałam tak ze jak mi się pęcherz napelnial to zaczynał boleć jajnik właśnie jak przy torbieli. Potem przy sikaniu meeeega ucisk i klucie jajnika tak ze się zginalam na kibelku :s i po minucie przestawalo. I to właśnie jajnik bolał a nie cewka moczowa czy pęcherz. Nie wiem jak u ciebie dokładnie. I u nas w klinice też nie ma badań między punkcja a transferem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:48

monia2015 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa dzięki za info:) a Ty na jakim etapie teraz jesteś?

szurusiowa lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Szurusiowa dzięki za info:) a Ty na jakim etapie teraz jesteś?
    Przygotowania do criotransferu :]

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Vioris ja bym na Twoim miejscu nie czekała...trzeba myśleć pozytywnie że się uda...poza tym do czerwca masz refundowane leki a później już nie...a co najgorsze [aby odpukać] to może kolejną fanaberią naszego rządu być zakaz in vitro, bo przecież kościół jest anty a oni jak na razie robią wszystko co im każą...więc jakieś ryzyko jest

Wiesz, no ja jestem bardzo za tym, żeby zrobić to jak najszbciej ale na drugiej procedurze w razie czego to i tak się na refundację leków już nie załapię jeśli po czerwcu jej nie przedłużą. Teraz będę mieć dopiero pierwszą stymulację w kwietniu, więc jakbym nawet miała mniej zarodków 1-2-3 to mi podadzą je kwiecień/maj/może czerwiec. A kolejna stymulacja by mogła być dopiero gdzieś w lipcu więc już raczej bez refundacji :( Chociaż ja cały czas wierzę w to, że uda się wygrać chociaż tą refundację żeby została, bo bez tego stymulacja będzie kosztować krocie :( Patrząc na taki cykl to za leki ok 3-4 tys, do tego leki po transferze z 2 tys, do tego potem ewentualne mrożenie 1000-2000? i jeszcze ewentualne criotransfery po 1000 zł :/ To już wychodzi prawie 10 tys .... za samo tylko drugie podejście. A potem jakby się miało nie udać to jest jeszcze trzecie i znowu takie same koszty... A na program wpłacimy już 14000 zł więc koszty to jakiś kosmos :( Mamy teraz 4 tys przeznaczone na ivf , na ile to wystarczy? :( Zakup leków do stymulacji, zakup leków po stymulacji, zamrożenie zarodków i może jeden criotransfer. A może nie... Wy tak o tych kosztach nie piszecie wszystkie, ale skąd macie tyle kasy na to ciągle? Jeśli po prostu z wypłat to podziwiam, bo w tych czasach nie wiem skąd brać takie pieniądze dodatkowe jeśli nie z kredytu, od rodziny.
    Ja to przeżywam bardzo, bo widzę że mamy za mało na te wszystkie procedury i wystarczyłoby nam tylko na jedną, tyle że jedna to jest bardzo mała szansa :( Ja ogólnie jestem tym załamana i modlę się, żeby się po prostu udał pierwszy transfer albo chociaż pierwsze crio. Bo w innym wypadku będzie ciężko. Nie wiem czy tylko ja mam takie problemy z ogarnięciem tego finansowo ... ehh musiałam się wyżalić :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Przygotowania do criotransferu :]

Czyli nie podchodziłaś w tym samym cyklu co punkcja? Będę trzymała bardzo mocno kciuki za Twojego eskimoska:) niech rośnie duży i zdrowy:)

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia2015 ja tez mialam mega bol podczas sikania, na poczatku sikania bardzo bolalo i jak juz sie ulozylo wszystko w srodku to odczuwalam ulge , I wiatry tez dawaly ulge :) Mnie tez nie badali przed transferem tylko 2 dni po , zeby zobaczyc czy mi sie woda gromadzi. Nie nalezy wykonywac skretow tlowia.
    Bedzie dobrze pij wode 3l dziennie , wiem ze niektorzy maja problem zeby tyle wypic , ja pije I wierze , ze to mi pomaga :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Czyli nie podchodziłaś w tym samym cyklu co punkcja? Będę trzymała bardzo mocno kciuki za Twojego eskimoska:) niech rośnie duży i zdrowy:)
    Podchodzilam ale się nie udało. Powodzenia Tobie też :)

monia2015 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Teraz tylko spokój i wiara, że będzie happy end. Brałam nospe jak tylko mi brzuch ani na chwile nie dawał o sobie zapomnieć :)
    Ja mam zwykla nospe chyba 40mg to jak najbezpieczniej ja brac ? Kiedy zaczelas odczuwac cokolwiek po transferze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 21:08

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris - rozumiem Cie doskonale i uwierz, że większość z nas zapewne borykała się z tym problemem...nie jest łatwo to ogromny koszt. Ja też nawet ni chce myśleć jakby się...nawet ni chce tego pisać. Mnie zmotywowało do działania to co się dzieje u nas w kraju, że nic nie jest pewne, wszystko się zmienia i najgorsze gdyby zabronili tej procedury, a po drugie chciała skorzystać chociaż z jakiejkolwiek refundacji aby móc chociaż tyle zaoszczędzić. Trzymam za Ciebie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 21:11

vioris, Lianna lubią tę wiadomość

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Monia2015 ja tez mialam mega bol podczas sikania, na poczatku sikania bardzo bolalo i jak juz sie ulozylo wszystko w srodku to odczuwalam ulge , I wiatry tez dawaly ulge :) Mnie tez nie badali przed transferem tylko 2 dni po , zeby zobaczyc czy mi sie woda gromadzi. Nie nalezy wykonywac skretow tlowia.
    Bedzie dobrze pij wode 3l dziennie , wiem ze niektorzy maja problem zeby tyle wypic , ja pije I wierze , ze to mi pomaga :)

Iva dziękuję za wszystkie Twoje rady:)hehe z tymi gazami to prawda;) staram się dużo pić dlatego ciągle chodzę na siusiu:) jeżeli to jest normalny objaw to wszystko wytrzymam:) ok uciekam do M. bo to forum uzależnia:) Miłego wieczoru i do jutra:)

Iva79 lubi tę wiadomość

• ola232 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Ja mam zwykla nospe chyba 40mg to jak najbezpieczniej ja brac ? Kiedy zaczelas odczuwac cokolwiek po transferze?
    Ja też miałam zwykłą nospę. Ból brzucha, kłucie jajników to codzienność po transferze. Tydzień po transferze brzuch bolał okropnie, już się powoli godziłam z tym, że nici z tego. A tu niespodzianka .Widać organizm tak reaguje i tak musi być. Trzymam kciuki

ada03 lubi tę wiadomość

7v8re6hhutytv255.png
    listopad 2015 IUI :(
    grudzień 2015 IUI :(
    luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
    13.03.2016 pick up
    18.03.2016 transfer 2 blastek
    11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris dokladnie ciebie rozumiem, ehh my tez podchodizmy do 2+1 tylko i wylacznie dlatego ze teściowie nam pomogą. Przykre to jest ze rzad nam zabral mozliwosc podejscia "za darmo" i musimy tyle placic by być rodzicami :(
    trzymam kciuki żeby udało się Wam za pierwszym razem ;)

vioris lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• vioris Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Tak jakoś musiałam się wygadać, bo mnie to przerasta trochę. Nam też pomagają i teściowe i moja mama i wzieliśmy kredyt niestety. Dlatego tak trochę te pieniądze mamy ograniczone niestety. Do teraz mam żal do tego lekarza, który nas odrzucił z rządówki, bo coś sobie wymyślił :( Pomyśleć, że tyle łatwiej by nam było, chociaż jedną procedurę byśmy zrobili rządowego podejścia. No nic, pozostaje mi wierzyć, że uda się szybko i druga procedura nie będzie potrzebna. Czego również Wam Kochane życzę :*

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weszłam na stronę invicta i nic nie wiem, tam jest tyle opcji ivf, ceny od 8 do 28 chyba. Nie mam pojęcia jakie koszty nas czekają,.
    na rozgrzewkę robimy 2-3 inseminacje, ale powoli musimy myśleć o ivf. .. na pierwszej wizycie wyjaśniają czym się te opcje różnią i coś doradzają?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja weszłam na stronę invicta i nic nie wiem, tam jest tyle opcji ivf, ceny od 8 do 28 chyba. Nie mam pojęcia jakie koszty nas czekają,.
    na rozgrzewkę robimy 2-3 inseminacje, ale powoli musimy myśleć o ivf. .. na pierwszej wizycie wyjaśniają czym się te opcje różnią i coś doradzają?

Popros bedac w klinice o rozpiske programow - jest bardzo pomocna w mojej ocenie. Masz w niej opisane programy co zawieraja + cene z lekami lub bez. Jesli lapiesz sie na refundacje lekow to oczywiscie opcja bez lekow jest dla Ciebie lepsza. Na wizycie lekarz tez powie ktore procedury beda u Was zastosowane i na podstawie tego razem z osoba z recepcji mozecie wybrac odpowiedni dla Was program. Najdrozysz program zawiera badanie genetyczne zarodków stad jego cena.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:46

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Hej, my wzięliśmy pakiet Optimum + dodatkowe opcje jak separacja, famsi, AH i embroglu i zapłaciliśmy 12 tys. nie licząc różnych badań, które robiliśmy przed. Podobno najczęściej wybierana jest wersja optimum i dodatkowo dobrać można różne usługi z All inclusive.

PS. Położne wszystko tłumaczą, a lekarz na pewno zasugeruje procedury, które będą odpowiednie dla Waszego przypadku ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:58

zem3df9hunlqvfmi.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris, pamietaj ze nie muisz od razu podchodzic do drugiej stymulacji ... mozesz odczekac, widzisz mi jzu samo czekanie na crio zajmuje jeden cykl.. cos zdaze odlozyc...
    mrozenie kosztuje tylko tyle za pierwszym razem... czyli jezeli bedziesz miala w jednej slonmce po dwa zarodki - i maksymalnie mozesz miec wtedy 6 zarodkow jesli nie uda ci sie podejsc do embriotransferu .. chyba ze masz jakies wskazanie do zapladniania wiecej zarodkow- to super :)
    wtedy za mrozenie 6 zarodkow zaplacisz ok 1300zł.. jakos tak mi to tlumaczaczyli...
    ja mam 3 zarodki ale 2 dwie slonki (kriotopy) bo w jednym 2 a w jednym 1 .. i zaplacilam 1000.

ciezko jest z kasa ale jezeli nie uda sie pierwsza procedura, druga odwleczesz w czasie- nazbierasz i dopiero podejdziesz :) nie stresuj sie, nam tez kase na program pozyczyli rodzice, tak bysmy nie mieli ;/
    aale opcja z programme jest lepsza niz podchodzenie do jednej procedury.. zawsze jest potem jakas szansa na plany B . - tak mi sie wydaje, chociaz te koszty tez nie raz mnie przerastaja i licze ciagle czy nam starczy ;/
    niby ten program ma pomoc psychicznie - wlasnie z powodu ewentualnego planu B.. ale jak tak sie liczy i liczy to odczuwam ze ma to odwrotny skutek niz podchodzenie do procedury jednej.
    z drugiej strony - gdyby zawiodly dwie procedury- trzecia masz gratis a to duzy wydatek mniej ....
    nie wiem co ci doradzic , chyba sama musisz to rozwazyc... mi tez bylo ciezko..ale mysle ze wszytsko jakos sie ulozy i staram sie nie martwic na zapas , ale czasem jest ciezko..

Anatolka, vioris, Mimi86 lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    101- 12 dpt i 200,9- 14 dpt (trzydniowe zarodki)

Ja mialam 12dpt niecałe 50 . Efekt w suwaczku. Nie panikuj!

Kava, Kamilam8, Antonelka, sylvuś, V. lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Ja też miałam zwykłą nospę. Ból brzucha, kłucie jajników to codzienność po transferze. Tydzień po transferze brzuch bolał okropnie, już się powoli godziłam z tym, że nici z tego. A tu niespodzianka .Widać organizm tak reaguje i tak musi być. Trzymam kciuki
    Ile bralas tej nospy na dzien? Pytam bo gdyby mnie tak zaczelo kluc to jaka iloscia sobie pomoc? Ja dopiero 1 dzien po transferze i jak narazie nic nie odczuwam , wiadomo troche za szybko i chyba zabardzo wsluchuje sie w swoje cialo . A Ty jak mialas od razu po transferze? Czulas cos?

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ