X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada, wiem że strasznie ciężko (wręcz nie jest to możliwe)ale staraj się nie szukać objawów lub ich braku.
    Ja w ciąży byłam 3 razy. Za każdym razem transfer blastki/ek.
    Za pierwszym razem miałam minimalny ból brzucha od 3 dpt, za drugim razem zupełnie nic a za 3 ból brzucha od 1 dpt.
    Jedna ja, 3 ciąże i 3 różne sytuacje... Chyba nie ma reguły i pozostaje czekać.
    Jak tu kiedyś pisałyśmy... szkoda, że po transferze nie wyskakuje na czole zielona kropka jeśli się udało ;) Byłoby dużo prościej.

Asiula86, Kamilam8, ada03, karina76, Iva79, Lianna, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Ja mialam 12dpt niecałe 50 . Efekt w suwaczku. Nie panikuj!

Dziekuje za napisalas :) :) :) potrzebuje tego.

Pola7 lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, święte słowa ;)

Kava lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    vioris, pamietaj ze nie muisz od razu podchodzic do drugiej stymulacji ... mozesz odczekac, widzisz mi jzu samo czekanie na crio zajmuje jeden cykl.. cos zdaze odlozyc...
    mrozenie kosztuje tylko tyle za pierwszym razem... czyli jezeli bedziesz miala w jednej slonmce po dwa zarodki - i maksymalnie mozesz miec wtedy 6 zarodkow jesli nie uda ci sie podejsc do embriotransferu .. chyba ze masz jakies wskazanie do zapladniania wiecej zarodkow- to super :)
    wtedy za mrozenie 6 zarodkow zaplacisz ok 1300zł.. jakos tak mi to tlumaczaczyli...
    ja mam 3 zarodki ale 2 dwie slonki (kriotopy) bo w jednym 2 a w jednym 1 .. i zaplacilam 1000.

ciezko jest z kasa ale jezeli nie uda sie pierwsza procedura, druga odwleczesz w czasie- nazbierasz i dopiero podejdziesz :) nie stresuj sie, nam tez kase na program pozyczyli rodzice, tak bysmy nie mieli ;/
    aale opcja z programme jest lepsza niz podchodzenie do jednej procedury.. zawsze jest potem jakas szansa na plany B . - tak mi sie wydaje, chociaz te koszty tez nie raz mnie przerastaja i licze ciagle czy nam starczy ;/
    niby ten program ma pomoc psychicznie - wlasnie z powodu ewentualnego planu B.. ale jak tak sie liczy i liczy to odczuwam ze ma to odwrotny skutek niz podchodzenie do procedury jednej.
    z drugiej strony - gdyby zawiodly dwie procedury- trzecia masz gratis a to duzy wydatek mniej ....
    nie wiem co ci doradzic , chyba sama musisz to rozwazyc... mi tez bylo ciezko..ale mysle ze wszytsko jakos sie ulozy i staram sie nie martwic na zapas , ale czasem jest ciezko..
    Ja wiem, że nie muszę. Pytałam już lekarza o to i powiedział, że mogę nawet za 10 lat podejść. Tylko że w takim wypadku ciekawi mnie co wtedy, gdybym w tym czasie mięzy procedurami zaszła naturalnie w ciążę. W umowie jest info, że zwracają kasę tylko jeśli z winy kliniki nie odbędzie się procedura. Czyli jak zajdę w ciążę , to oni mi tej kasy nie zwrócą mimo, że nigdy tego nie wykorzystam już? Trochę to nie fair...

Co do tego mrożenia, to ja właśnie nie wiem czy bym chciała mieć mrożone po dwa, bo w takiej sytuacji to chyba nie da się podać jednego a drugiego nie odmrażać. Trzeba oba odmrozić, dobrze myślę? Bo jeśli miałabym zamrozić po jednym to za każdego po 400 zł to serio niezła kwota się robi...

A co do tej szansy to ja też tak myślałam, ale jakoś nie pomyślałam że aż tak ogromne te koszty będą. Jak tak piszą dziewczyny które są w programie o tym ile ich kosztuje to czy tamto, to naprawdę zaczynam liczyć i wcale nie jestem już pewna czy mam tą umowę podpisać. Czytam ją i jeśli ją podpiszę to chyba z ogromną nadzieją na to, że uda się od razu. Jeśli tak nie będzie to będziemy naprawdę mieli ogromny problem :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    ada, wiem że strasznie ciężko (wręcz nie jest to możliwe)ale staraj się nie szukać objawów lub ich braku.
    Ja w ciąży byłam 3 razy. Za każdym razem transfer blastki/ek.
    Za pierwszym razem miałam minimalny ból brzucha od 3 dpt, za drugim razem zupełnie nic a za 3 ból brzucha od 1 dpt.
    Jedna ja, 3 ciąże i 3 różne sytuacje... Chyba nie ma reguły i pozostaje czekać.
    Jak tu kiedyś pisałyśmy... szkoda, że po transferze nie wyskakuje na czole zielona kropka jeśli się udało ;) Byłoby dużo prościej.
    Dzieki za wsparcie ,,postaram sie nie doszukiwac objawow,, tylko to bedzie strasznie ciezkie bo mam 2 tyg urlopu i bede musiala wtedy znalezc sobie zajecie by zabic mysli

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) przyjdę tutaj około lipca i nie chce Was już tu widzieć, wszystkie na fioletowe stronie a ja z bólem serca będę musiała nowe koleżanki tutaj znaleźć ;)

monia2015, karina76, Iva79, Bianka4 lubią tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Vioris- potem za samo przechowywanie 400 zl za rok za wszystkie kriotopy. A za zamrozenie pierwsza slomka 550 a kazda nastepna jakos ok 400 zl wychodzi. No niestety koszta sa.

Kamila... nie doszukuj sie problemu bo GO NIE MA. Wez pod uwage, ze te dziewczyny ktore na tym etapie maja bete np 400- im sie mogly bable zagniezdzic dwa dni wczesniej wiec bete maja wieksza! Ja 7 dpt trzydniowych mialam juz bete 14 a niektore 14 maja przy transferze blastki. I obie ciaze sa zdrowe. KOBIETOO DAJ SIE W SPOKOJU ROZWIJAC TWOJEMU KROPKOWI A MOZE NAWET KROPKOM MASZ KSIAZKOWE PRZYROSTY BETY!!!!!!!!!

CO DO CZYTANIA W NECIE: JAK ja krwawilam na poczatku ciazy wszedzie czytalam co moze byc przyczyna i pocieszenia ze moze to jednak nie poronienie. Co otrzymywalam wzamian? PORONIENIEPORONIENIEPORONIENIEPORONIENIE WSZEDZIE PORONIENIE. NIGDZIE N I G D Z I E nie napisali, ze mam za malo krzepliwa krew by brac fragmin ktory jeszcze ta krew rozrzedzal stad krwaeienia. Ze to on byl winowajca. I co- warto bylo czytac??? No nieee :) wiec spokoj mi tu bo wychlostam!!
    czesc mozesz mi wiecej napisac o teych krwawieniach na poczatku ciazy? i jak sie dowiedzialas ze to przez fragmin?

_cherryLady lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zrobilam sikanca tak jak planowalalam w 8dpt i myslalam , ze wyszedl negatywny , poszlam spac dalej , zla. Myslalam, ze niepotrzebnie go robilam, bo pewnie i tak za wczesnie. Jak sie obudzilam zauwazylam, ze pojawila sie 2 kreska bardzo blada :) Dzien od razu jest piekniejszy :) Mam nadzieje, ze za 2 dni bedzie juz piekna betka :)

Joanna85, monia2015, Tyszanka81, ada03, Neo84, Asiula86, karina76, lawendowapani, Mimi86, vioris, gosia81, nika03, Bianka4, V. lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, super. Czekamy z niecierpliwoscia na bete :-)

Iva79 lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • ola232 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Ile bralas tej nospy na dzien? Pytam bo gdyby mnie tak zaczelo kluc to jaka iloscia sobie pomoc? Ja dopiero 1 dzien po transferze i jak narazie nic nie odczuwam , wiadomo troche za szybko i chyba zabardzo wsluchuje sie w swoje cialo . A Ty jak mialas od razu po transferze? Czulas co
    Ada03 masz rację za bardzo wsłuchujesz się w swoje ciało. Od takiego ciągłego myślenia i analizowania można zwariować, wiem bo sama byłam na urlopie i przemyślałam niepotrzebnie. Wiem, że prosto mówić ale postaraj się wyluzować, idź na spacer, poczytaj książkę itp. Czas szybciej i przyjemniej zleci. Trzymam mocno kciuki za Was :)

ada03 lubi tę wiadomość

7v8re6hhutytv255.png
    listopad 2015 IUI :(
    grudzień 2015 IUI :(
    luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
    13.03.2016 pick up
    18.03.2016 transfer 2 blastek
    11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    czesc mozesz mi wiecej napisac o teych krwawieniach na poczatku ciazy? i jak sie dowiedzialas ze to przez fragmin?
    Bo nic innego nie mogło być przyczyną. od początku 5 tyg do 8 włącznie krwawiłam non stop- chlust krwi i plamienia krew jak okresowa i plamienia. Przestawało trochę, odkąddd dr P wypisała mi cyclonaminę na hamowanie krwawień, myśląc że to przez kosmówkę która była minimalnie odklejona. Jeśli byłoby to przez kosmówkę, mogłabym co najwyżej plamić lekko- ja miałam krwotoki na tyle silne, że na fotelu lekarza na IP ze mnie kapało.... jako,że gdyyby nie krwaienia ciąża rozwijała się wzorowo i był już 8 tc dr postanowiła zmniejszyć mi fragmin- zawsze brałam 5000 j /dobę potem brałam 2500 j /dobę- krwawienia już się nie powtórzyły, zostało ciemnobrązowe plamienie. Po odstawieniu całkowicie fragminu nie było ANI JEDNEGO krwawienia, ani jednej plamki krwi, nawet brązowej- czysto. Ja też mam płytki krwi w dolnej granicy. Więc uważam, że nic innego jak heparyna powodowała u mnie te objawy.

o ile się nie Mylę- monison była w tej samej sytuacji.

AAAA- MAŁO TEGO- zostało mi kilka tych fragminów 2500 j więc mój durny TŻ z głupoty wstrzyknął sobie POŁOWĘ- chciał poczuć to co ja- chłop jak dąb, połowa dawki 2500 j A DWA DNI krew z nosa leciała mu jak oszalała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:44

kuciak, gosia81 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Dzis zrobilam sikanca tak jak planowalalam w 8dpt i myslalam , ze wyszedl negatywny , poszlam spac dalej , zla. Myslalam, ze niepotrzebnie go robilam, bo pewnie i tak za wczesnie. Jak sie obudzilam zauwazylam, ze pojawila sie 2 kreska bardzo blada :) Dzien od razu jest piekniejszy :) Mam nadzieje, ze za 2 dni bedzie juz piekna betka :)

heheh jednak nie wytrzymałas do bety;) trzymam mocno kciuki:)

Iva79 lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 13tyg i2dniu ciąży. Biorę prawie od piczatku fragmin 2500 i acard. Tez mam krwotoki raz większe raz mniejsze i bylam u kilku lekarzy i żaden nie umie znalesc przyczyny. Dwa razy dostałam krwawienia w terminie @ wiec myśleli ze to jest przyczyna ale ostatni tydzień na zmianę plemienia z krwawieniami. Tylko ze u mnie atykolagulant tocznia wyszedl nie do konca prawidłowy i chociaż zespołu antyfosfolipidowego nie mam to lekarze nie chca odstawić fragminu.
    Dlatego mnie pocieszyłaś ze może jednak wszystko pójdzie ok:)

_cherryLady lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Dzieki za wsparcie ,,postaram sie nie doszukiwac objawow,, tylko to bedzie strasznie ciezkie bo mam 2 tyg urlopu i bede musiala wtedy znalezc sobie zajecie by zabic mysli
    Oj... wiem, że to ciężka sprawa. Bierz sobie może nospę 3x1 i magnez. Powinno pomóc ;)

ada03 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Ja jestem 13tyg i2dniu ciąży. Biorę prawie od piczatku fragmin 2500 i acard. Tez mam krwotoki raz większe raz mniejsze i bylam u kilku lekarzy i żaden nie umie znalesc przyczyny. Dwa razy dostałam krwawienia w terminie @ wiec myśleli ze to jest przyczyna ale ostatni tydzień na zmianę plemienia z krwawieniami. Tylko ze u mnie atykolagulant tocznia wyszedl nie do konca prawidłowy i chociaż zespołu antyfosfolipidowego nie mam to lekarze nie chca odstawić fragminu.
    Dlatego mnie pocieszyłaś ze może jednak wszystko pójdzie ok:)

Ja przy 2 pierwszych ciążach nie miałam ani krwawień ani plamień. W trzeciej brałam acard i miałam plamienia/krwawienia.
    Lekarze mówią, że to raczej nie przez acard ale ja im raczej nie wierze...
    Tak więc myślę, że będzie wszystko ok. A nawet jestem tego pewna.
    Kuciak, a dlaczego nie ma Cie z nami na forum po fioletowej stronie?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wczesniej sie balam, ze zapesze ciaze a moja ciaza nie jest z ivf tylko sie naturalnie udalo :-) i chyba troche mi głupio bylo :-)

gosia81, Kava lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu też twierdzili, że to nie od tego, moja lekarka też jest sceptyczna co do tej teorii. Ale ja jestem pewna. Przekonana absolutnie i nikt mi nie powie, ze nie mam racji :) Jeśli ciąża się rozwija prawidłowo, to zapewne u Ciebie też te leki są przyczyną :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Bo wczesniej sie balam, ze zapesze ciaze a moja ciaza nie jest z ivf tylko sie naturalnie udalo :-) i chyba troche mi głupio bylo :-)

Dawaj dawaj do nas nie gryziemy :D

k0kdanlij48n3q4y.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris właśnie ciekawe jakby się zaszło w ciążę naturalnie to nie zwrócą? Trzeba będzie sie dowiedzieć heh chociaż ja na naturalna juz nie liczę po 3 latach starań. ...

Ciekawe to z tym fragminem. ..ja ogólnie mam skłonność do krwotok z nosa i po punkcji miałam fragmin ale nic mi nie było . Tylko ze ja w ciąży nie byłam i transfer miałam przellozony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 13:08

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, Ty jak ja :P tez juz w naturalną nie wierzę.... Co do fragminu, to ciekawe bardzo... Ja po punkcji krwawilam ( jakbym miala okres ) przez dwa dni... To normalne ?

‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ