IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
monia2015 wrote:Iva pisałaś wcześniej że miałąś wysoki estradiol i wtym samym cyklu transfer...mam pytanko bo ja miałam w piatek punkcję nadal boli mnie brzuch i mam troche opuchnięty:( ...a w środę mam mieć transfer i się boję, że cos nie tak
monia2015, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Monia u mnie podobnie jak u lipa , lekarz widzi jak wszystko wyglada i on zadecyduje , ja mialam 2 razy bolacy brzuch , 2 razy wielkie jajniki i dostalam zarodki, nawet musialam je wziac, bo tu nie mroza 3 czy 5 dniowych embrionow. Jest tu ochrona embrionow i decyzja zapada po godzinie od polaczenia kom z plem. Reszta poszla od razu do mrozenia a 2 rosly 3 dni.
Kookana kreska blada wyszla mi juz po 8dpt, dzis tezTest czulosci 20. Kreseczka jest bardzo slaba, szkoda, ze nie moge dodac zdjecia. Po 5 min nic nie widzialam, dopiero po 15 zauwazylam. Mialam dzis nie robic, ale chcialam przezestowac test i zobaczyc czy cos sie zmieni. Jesli bede wciazy to po co mi ten test w szufladzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:39
monia2015 lubi tę wiadomość
-
Kookana czekamy na dobre wieści,ja nie wiem czy mam skupić się na sianiu kwiatków czy bieganiu do telefonu by sprawdzić czy jest juz wynik TRZYMAM MOCNO KCIUKI
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:02
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Czesc Dziewczyny, za wszystkie z Was trzymam kciuki. Nic się nie udzielam, przepraszam. Za to wpadłam do Was z pytaniem, a odp na nie będzie dla mnie pomocna. Czy ktoras z Was wie w którym dniu cyklu po stymulacji miała owulacje?
Chodzi mi o sytuacje-cykl stymulowany, brak transferu lub transfer ale nieudany.
I ten następny cykl. Jeśli był naturalny, bez stymulacji. Czy ta owulacja wystapila? Jeśli tak, to później niż zwykle?
Będę wdzieczna za odp. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyojejku wrote:Dziewczyny, jaki q10 bierzecie?
Wyszłam z monitoringu, lekarz prowadzący rozkłada ręcę, przy moim amh mowi, ze nie chce mnie stopować, bo czasu jest nie wiadomo jak mało, zaleca jak najszybciej in-vitro. Więc być moż już w czerwcu pierwsze podejscie, a moze i szybciej...
Póki co rozglądam sie za q10, bo z moim amh te komórki to dziwne, ze w ogóle są (właśnie na monitoringu wyszła piękna owulacja)
Zbieram sie w sobie, pierwszą wizytę mamy 15 kwietnia, okres mam dostać 19 kwietnia, zatem pewnie nie zdąże zrobić wszystkich badań do tego czasu i nie rozpocznę tego 19, dopiero w nowym cyklu.
Co przeryczałam, to moje... -
Hej, ja sie melduje po punkcji.
Pobrali duzo jak na moj niski estradiol, ale nie znam ilosci.
Do zaplodnienia poszlo 6 szt., do zamrozenia poszlo 4 szt. Jutro kolejne info jak im idzie
Co do transferu swiezego to dr jeszcze sie waha ze wzgledu na moj progesteron 2,30.
Podpowiecie jaki u Was byl progesteron w ostatnim dniu stymulacji przy udanym transferze?
Dzieki za info
monia2015, V., gosia81 lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Hej, ja sie melduje po punkcji.
Pobrali duzo jak na moj niski estradiol, ale nie znam ilosci.
Do zaplodnienia poszlo 6 szt., do zamrozenia poszlo 4 szt. Jutro kolejne info jak im idzie
Co do transferu swiezego to dr jeszcze sie waha ze wzgledu na moj progesteron 2,30.
Podpowiecie jaki u Was byl progesteron w ostatnim dniu stymulacji przy udanym transferze?
Dzieki za info -
Brtiii86 wrote:W GynC robią transfer jak progesteron nie jest wyższy niż 1.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Witam dziewczyny
Mialam dziś wizyte w Gync, dr M mnie zbadal zeby sprawdzić czy mogę podejsc do stymulacji w najbliższym cyklu, no ale niestety, oczywiscie na jajnikach szaleństwo dwa wielkie pecherzyki na jednym jajniku i kupe malych na drugim do tego troche plynu (czyzby wczesna owulka?) tak więc dostalam paczke ovulastanu na wyciszenie i standardowo mam przyjsc pod koniec opakowania po rozpiske stymulacjijupi jupi
bede miala krotki protokól, program 2+1 i Dr bez problemu zgodzil sie na utrogestan zamiast lutinusaTak wiec jak sobie ladnie @ wywolam i wszystko pojdzie ok to w polowie maja zaczne stymulacje
Mam do Was pytanko, bo moje cykle trwaja 30-55 dni i zazwyczaj jak do 30 dnia nie dostane @ to wywoluja ją luteiną 5 dni(nie pamietam kiedy sama @ dostalam)
teraz chcialabym ja tak wywolac zeby przyszla po okolo 28 dniach
kiedy zaczac lutke brac? moge juz kolo 20 dc? Jak wy to robicie?
lunka moj cykl po ivf byl raczej bezowulacyjny (zero śluzu, dlugi cykl) dopiero nastpny byl z "objawami" owulacji.lilou, Anatolka, monia2015 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:Witam dziewczyny
Mialam dziś wizyte w Gync, dr M mnie zbadal zeby sprawdzić czy mogę podejsc do stymulacji w najbliższym cyklu, no ale niestety, oczywiscie na jajnikach szaleństwo dwa wielkie pecherzyki na jednym jajniku i kupe malych na drugim do tego troche plynu (czyzby wczesna owulka?) tak więc dostalam paczke ovulastanu na wyciszenie i standardowo mam przyjsc pod koniec opakowania po rozpiske stymulacjijupi jupi
bede miala krotki protokól, program 2+1 i Dr bez problemu zgodzil sie na utrogestan zamiast lutinusaTak wiec jak sobie ladnie @ wywolam i wszystko pojdzie ok to w polowie maja zaczne stymulacje
Mam do Was pytanko, bo moje cykle trwaja 30-55 dni i zazwyczaj jak do 30 dnia nie dostane @ to wywoluja ją luteiną 5 dni(nie pamietam kiedy sama @ dostalam)
teraz chcialabym ja tak wywolac zeby przyszla po okolo 28 dniach
kiedy zaczac lutke brac? moge juz kolo 20 dc? Jak wy to robicie?
lunka moj cykl po ivf byl raczej bezowulacyjny (zero śluzu, dlugi cykl) dopiero nastpny byl z "objawami" owulacji.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Lunk_a wrote:Mimi za odpowiedz. Ale monitorowalas ze nie było owu? Czy mówisz z obserwacji?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Lunka to tak z obserwacji tylko. bo na usg po ivf bylam zaraz po @ wiec tylko bylo wiadc bardzo powikszone jajniki i tyle.
Tyszanka chyba tak, napisal sobie tylko ze krotki.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306