X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we Wrocławiu, trzymaj <3 dziękuję :)

• Marcelka43 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to daleko, ja w Białymstoku
    już trzymam <3

Marcelka43
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Wzajemnie ☺ Na jakim etapie ivf jesteś? Ja czekam na crio transfer i strasznie mi się dłuży. ..
    A Ty kiedy bedziesz miala crio?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana jak beta?

lipa lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Iva pisałaś wcześniej że miałąś wysoki estradiol i wtym samym cyklu transfer...mam pytanko bo ja miałam w piatek punkcję nadal boli mnie brzuch i mam troche opuchnięty:( ...a w środę mam mieć transfer i się boję, że cos nie tak
    Monia przede wszystkim lekarz powinien ci zrobić USG przed transferem i ocenić czy można go zrobić. Przxy pierwszej procedurze miałam Estradiol ponad 8 tys i transfer się odbył. Za to w drugiej Estradiol ponad 5 tys, ale miałam oba jajniki ponad 10 cm i transfer został przelozony

monia2015, Iva79 lubią tę wiadomość

age.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u mnie podobnie jak u lipa , lekarz widzi jak wszystko wyglada i on zadecyduje , ja mialam 2 razy bolacy brzuch , 2 razy wielkie jajniki i dostalam zarodki, nawet musialam je wziac, bo tu nie mroza 3 czy 5 dniowych embrionow. Jest tu ochrona embrionow i decyzja zapada po godzinie od polaczenia kom z plem. Reszta poszla od razu do mrozenia a 2 rosly 3 dni.

Kookana kreska blada wyszla mi juz po 8dpt, dzis tez :) Test czulosci 20. Kreseczka jest bardzo slaba, szkoda, ze nie moge dodac zdjecia. Po 5 min nic nie widzialam, dopiero po 15 zauwazylam. Mialam dzis nie robic, ale chcialam przezestowac test i zobaczyc czy cos sie zmieni. Jesli bede wciazy to po co mi ten test w szufladzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:39

monia2015 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana kciuki mocno zaciśnięte :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• karina76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana czekamy na dobre wieści,ja nie wiem czy mam skupić się na sianiu kwiatków czy bieganiu do telefonu by sprawdzić czy jest juz wynik TRZYMAM MOCNO KCIUKI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:02

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, za wszystkie z Was trzymam kciuki. Nic się nie udzielam, przepraszam. Za to wpadłam do Was z pytaniem, a odp na nie będzie dla mnie pomocna. Czy ktoras z Was wie w którym dniu cyklu po stymulacji miała owulacje?
    Chodzi mi o sytuacje-cykl stymulowany, brak transferu lub transfer ale nieudany.
    I ten następny cykl. Jeśli był naturalny, bez stymulacji. Czy ta owulacja wystapila? Jeśli tak, to później niż zwykle?

Będę wdzieczna za odp.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Podchodzisz komercyjnie czy rzadowo?
    Kom ercyjnie,bo na rządowe ivf miejsca nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Dziewczyny, jaki q10 bierzecie?
    Wyszłam z monitoringu, lekarz prowadzący rozkłada ręcę, przy moim amh mowi, ze nie chce mnie stopować, bo czasu jest nie wiadomo jak mało, zaleca jak najszybciej in-vitro. Więc być moż już w czerwcu pierwsze podejscie, a moze i szybciej...
    Póki co rozglądam sie za q10, bo z moim amh te komórki to dziwne, ze w ogóle są (właśnie na monitoringu wyszła piękna owulacja ;) )
    Zbieram sie w sobie, pierwszą wizytę mamy 15 kwietnia, okres mam dostać 19 kwietnia, zatem pewnie nie zdąże zrobić wszystkich badań do tego czasu i nie rozpocznę tego 19, dopiero w nowym cyklu.
    Co przeryczałam, to moje...
    Jeszcze zacznij łykać dhea,jest na poprawę komórek. Ja pomimo amh 2,20 biorę jedną tabletkę dziennie dhea. Dodatkowo Ovarin ,wit d3 4000j,q10

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja sie melduje po punkcji.
    Pobrali duzo jak na moj niski estradiol, ale nie znam ilosci.
    Do zaplodnienia poszlo 6 szt., do zamrozenia poszlo 4 szt. Jutro kolejne info jak im idzie :-)
    Co do transferu swiezego to dr jeszcze sie waha ze wzgledu na moj progesteron 2,30.
    Podpowiecie jaki u Was byl progesteron w ostatnim dniu stymulacji przy udanym transferze?
    Dzieki za info :-)

monia2015, V., gosia81 lubią tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    Hej, ja sie melduje po punkcji.
    Pobrali duzo jak na moj niski estradiol, ale nie znam ilosci.
    Do zaplodnienia poszlo 6 szt., do zamrozenia poszlo 4 szt. Jutro kolejne info jak im idzie :-)
    Co do transferu swiezego to dr jeszcze sie waha ze wzgledu na moj progesteron 2,30.
    Podpowiecie jaki u Was byl progesteron w ostatnim dniu stymulacji przy udanym transferze?
    Dzieki za info :-)
    W GynC robią transfer jak progesteron nie jest wyższy niż 1.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    W GynC robią transfer jak progesteron nie jest wyższy niż 1.
    1,5 max Sylwia kiedys pisala ze dr M mowil.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będzie ktoras z Was wiedziała i wypowie się na temat tego o co pytam wyżej-to tak się przypominam:)

Joanna ładny wynik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:32

iv09i09katk65tr1.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Mialam dziś wizyte w Gync, dr M mnie zbadal zeby sprawdzić czy mogę podejsc do stymulacji w najbliższym cyklu, no ale niestety, oczywiscie na jajnikach szaleństwo dwa wielkie pecherzyki na jednym jajniku i kupe malych na drugim do tego troche plynu (czyzby wczesna owulka?) tak więc dostalam paczke ovulastanu na wyciszenie i standardowo mam przyjsc pod koniec opakowania po rozpiske stymulacji :) jupi jupi :)
    bede miala krotki protokól, program 2+1 i Dr bez problemu zgodzil sie na utrogestan zamiast lutinusa :) Tak wiec jak sobie ladnie @ wywolam i wszystko pojdzie ok to w polowie maja zaczne stymulacje :)

Mam do Was pytanko, bo moje cykle trwaja 30-55 dni i zazwyczaj jak do 30 dnia nie dostane @ to wywoluja ją luteiną 5 dni(nie pamietam kiedy sama @ dostalam)
    teraz chcialabym ja tak wywolac zeby przyszla po okolo 28 dniach :)
    kiedy zaczac lutke brac? moge juz kolo 20 dc? Jak wy to robicie?

lunka moj cykl po ivf byl raczej bezowulacyjny (zero śluzu, dlugi cykl) dopiero nastpny byl z "objawami" owulacji.

lilou, Anatolka, monia2015 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi za odpowiedz. Ale monitorowalas ze nie było owu? Czy mówisz z obserwacji?

iv09i09katk65tr1.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Witam dziewczyny
    Mialam dziś wizyte w Gync, dr M mnie zbadal zeby sprawdzić czy mogę podejsc do stymulacji w najbliższym cyklu, no ale niestety, oczywiscie na jajnikach szaleństwo dwa wielkie pecherzyki na jednym jajniku i kupe malych na drugim do tego troche plynu (czyzby wczesna owulka?) tak więc dostalam paczke ovulastanu na wyciszenie i standardowo mam przyjsc pod koniec opakowania po rozpiske stymulacji :) jupi jupi :)
    bede miala krotki protokól, program 2+1 i Dr bez problemu zgodzil sie na utrogestan zamiast lutinusa :) Tak wiec jak sobie ladnie @ wywolam i wszystko pojdzie ok to w polowie maja zaczne stymulacje :)

Mam do Was pytanko, bo moje cykle trwaja 30-55 dni i zazwyczaj jak do 30 dnia nie dostane @ to wywoluja ją luteiną 5 dni(nie pamietam kiedy sama @ dostalam)
    teraz chcialabym ja tak wywolac zeby przyszla po okolo 28 dniach :)
    kiedy zaczac lutke brac? moge juz kolo 20 dc? Jak wy to robicie?

lunka moj cykl po ivf byl raczej bezowulacyjny (zero śluzu, dlugi cykl) dopiero nastpny byl z "objawami" owulacji.
    Krotki z antagonista?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mimi za odpowiedz. Ale monitorowalas ze nie było owu? Czy mówisz z obserwacji?
    Ja nie mam pojecia...nie sprawdzalam,naturalsa tez nie mialam :-/

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka to tak z obserwacji tylko. bo na usg po ivf bylam zaraz po @ wiec tylko bylo wiadc bardzo powikszone jajniki i tyle.

Tyszanka chyba tak, napisal sobie tylko ze krotki.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ