IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:bąbel ja prawie zawsze @ wywoluje luteina, teraz tez wywolalam zeby zaczac brac juz antyki bo ja najpierw mam brac miesiac antykoncepcje i dopiero stymulacja. Gdzies czytala ze dziewcyny dostaly duphaston na wywolanie @ zeby odrazu sie stymulowac ale nie wiem czy mozna przy estrofemie...
Można, ja miałam 10 dni na Estrofemie, później 5 dni E. razem z Duphastonem i potem 10 dni samego D. @ po 3 dniach od odstawienia Duphkabąbel, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Co robiłam żeby zwiększyć szanse? Wyeliminowała kawę i czarną herbatę, słodycze, mam wyciskarke więc codziennie pilam soczek, pilam ok. 2l wody, jadłam regularnie. I oczywiście leki.
A takie moje pytanie, brakło mi lutinusa wzięłam luteine myślicie, że może być coś nie tak? -
Pola, sikańca i tak zrobię bo nie wytrzymam
ale wiem, że dopiero wynik bety przesądza sprawę. Chociaż po negatywnym sikańcu 10 dpt już raczej nie będę miała złudzeń
Połudzę się jeszcze dzisiaj, póki mogę
Trufla, ja też już nie miałam żadnych zastrzyków po Ovitrelle, w żadnym z protokołów.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Anuszka wrote:V. ja robiłam sikacza w 9dpt trzydniowych zarodków i krechę miałam jak wół ale ja miałam szaloną betę w 11dpt wynosiła grubo ponad 300.
Wow, piękny wynikCiekawe od czego to zależy, że jedni w 11 dpt 3-dniowych zarodków mają betę rzędu 300, a inni ledwo 15 na przykład
tzn. wiem, że to musi wynikać z tempa rozwoju zarodków / momentu w którym zaczynają wydzielać betę, ale ciekawe, czemu jedne robią to szybciej a inne wolniej
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Wow, piękny wynik
Ciekawe od czego to zależy, że jedni w 11 dpt 3-dniowych zarodków mają betę rzędu 300, a inni ledwo 15 na przykład
tzn. wiem, że to musi wynikać z tempa rozwoju zarodków / momentu w którym zaczynają wydzielać betę, ale ciekawe, czemu jedne robią to szybciej a inne wolniej
No ja się nastawiałam na ciąże mnogą bo powtórny wynik po 48h był ponad 800 a miałam dwa zarodki podaneDziecko okazało się pojedyncze i niby płci męskiej. Krąży po internecie informacja że wysokie wartości hcg mogą sugerować dziewczynkę ale jak widać u mnie i u wielu innych ta teoria się nie sprawdziła.
-
Tyszanka81 wrote:Po transferze a wlasciwie juz po punkcji dostalam antybiotyk zamur,fragmin-zastrzyki bije caly czas ok 100zl 10 szt kosztuje i lutinus 169 zl za 21 sztuk i tak od 2.04...kasy dalej idzie w ciul
Zmienisz lutinus na luteine i odetchniesz finansowo. Z zastrzyków trochę tańsza jest fraxiparine a działa na tej samej zasadzie - mnie dr M wypisywal bez problemu.vioris lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Zmienisz lutinus na luteine i odetchniesz finansowo. Z zastrzyków trochę tańsza jest fraxiparine a działa na tej samej zasadzie - mnie dr M wypisywal bez problemu.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Zamienie tylko 27.04 ide na usg pierwsze...pozniej pewnie serduszkowa jak bedzie ok wszystko 27.04 a potem pomysle o zmianie...teraz to narazie w szoku jeszcze jestem i boje sie w cokolwiek ingerowac
Zmieniają po pozytywnej becie bez problemu