IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka czy dobrze pamiętam że Ty masz MTHFR?
Jesli tak to mam pytanie- czy brałaś wit B w jakiejś specjalnej formie?
Wczoraj usłyszałam że powinnam mieć ją w formie metylowanej (Bcomplex with metafolin -tylko to kosztuje duuużo )
Jeśli możesz to napisz jakie miałaś wskazania od lekarza.
Ja biore clexane, kwas fol.5 + femibion natal1 tam jest ta lepsza forma.
Dr kazała mi kupić MamaDHA premium z metafolina ,ale w aptekach twierdzą że nie ma takiego z metafoliną- już sama nie wiem- a lekarz twierdzi że jest.W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Właśnie, mam pytanie. Bo biorę dość sporo witamin: kwas foliowy,wita d3, q10, B6, B12, i te inne z grupy B, Kwasy Omega 3 i 6, Inofem. Czy ja to mogę brać cały czas przy stymulacji, po punkcji i transferze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:39
-
Mam mthfr i brałam Femibion 1 na początku, pozniej mama dha premium, teraz feminovit dha. Do 26tc kwas foliowy 5mg dodatkowo. Clexane na zalecenie genetyka biorę cała ciaze i chyba 6 tygodni po też będzie. Wit B poza kompleksem genetyk z kliniki nie kazał brać specjalnych.
-
Vioris, mnie uczula fragmin i fraxiparine jak się okazało też. Biorę najdroższe clexane. Nie pamietam dawki fraxiparine, bo miałam chyba tylko 3 zastrzyki na próbę czy nie będzie uczulenia... Lekarz będzie wiedział ile dać. Na bank było tańsze, bo 10szt koło 70zł jak pamiętam... Dlatego w pierwszej kolejności próbowałam zmienić uczulajacy fragmin na tańsza fraxiparine, ale się nie udało...
vioris lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny, ja też mam tę mutacji i lekarz nie przepisał mi tych zastrzyków, a pytałam
Wy bierzecie je od transferu? Mam w domu 5 zastrzyków fraxiparyny bo zostały mi po laparoskopii, myślicie, że mogę wziąć po transferze a potem acard?
Dzień przed transferem zaczynałam.amygdala lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny, ja też mam tę mutacji i lekarz nie przepisał mi tych zastrzyków, a pytałam
Wy bierzecie je od transferu? Mam w domu 5 zastrzyków fraxiparyny bo zostały mi po laparoskopii, myślicie, że mogę wziąć po transferze a potem acard?
A ja mam doła takiego ze nawet wstać z łóżka mi się nie chce . Nachodziły mnie myśli o rezygnacji z kolejnej procedury z MZ . Wymyśliłam milion powodów ... a bo to mam cykl przerwy a to komórki będą kiepskie a to komunia potem wesele miałam histeroskopie zrobić i takie tam. Mąż mnie już sprowadził na ziemie i jeśli się nie uda to w 3 procedurze zapładniają wszystkie komórki i wtedy podejdziemy na spokojnie po badaniach zabiegach moze wrzesień październik i zmienimy klinikę .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 18:45
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
No nie byłam u genetyka. Ale chyba lekarze w klinice wiedzą jak się w takim przypadku postępuje? Przecież nie ja jedna mam tę mutację. To ja muszę mieć jakieś zaświadczenie od genetyka? Chore to jakieś... Kolejna kasa na wizytę, chyba tylko o to tu chodzi
-
Tyszanka81 wrote:Niop,przetrzesz szlaki
bede wiedziala czego sie spodziewac
A ty jaka klinika?
Ja jestem w Provicie. U mnie doszedł nowy objaw. .. rozdrażnienie// sama ze sobą wytrzymać nie umiem. Jedno co muszę napisać na plus lutinusa to, to ze jego aplikacja jest łatwiejsza i zdecydowanie lepsza.
-
Anatolka Ty szpiegu☺zaglądam tu i kibicuje Wam ale się nie udzielam..po pierwszym podejściu i 4 nieowocnych transferach,trochę odpuściłam..zresztą nie było miejsc na drugie podejscie:/
Mam szansę jeszcze raz podejsc,ale trochę mi sie pokomplikowało (będę chrzestną,świadkiem na ślubie )i to maj czerwiec :/boję się ze wypadnie mi wtedy punkcja:/ a do tego jeszcze praca (urlopy wstrzymane)
Jeszcze nie wiem co zrobię, bije się Z myślami. .
Cieszę się ze udało się naszym weterankom z forum i to motywuje ☺józefka, Anatolka, gosia81 lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Anatolka wrote:Iga79, widzę Cie
wystap młoda żono z relacja co i jak
Czyżby mnie Kuciak sprzedała?bo chyba to przegapiłam☺ no tak po 13 latach postanowiliśmy że faza testu zakończonaV., sylvuś, Konwalia, Anatolka, Tosia 1981, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
chiara wrote:Ja jestem w Provicie. U mnie doszedł nowy objaw. .. rozdrażnienie
// sama ze sobą wytrzymać nie umiem. Jedno co muszę napisać na plus lutinusa to, to ze jego aplikacja jest łatwiejsza i zdecydowanie lepsza.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
dzisiejszy wynik HCG 14 dpt: 2781,4
jutro wizyta u gina:)
V., amygdala, chiara, Joanna85, vioris, Asiula86, Eltasz, Tosia 1981, Asia_88, kookana1987, gosia81, Karolina1111, Iva79, kkkkasia, nika03, india lubią tę wiadomość
-
Monia, no pięknie!
a do gina po co tak wcześnie? na usg nic nie będzie widać. No chyba, że po leki
Ja testuję jutro i kurcze, wiem co zobaczę na teście (a właściwie czego nie zobaczę) a i tak wyczuwam rozczarowanie i smutny dzień echhh... Im bliżej tym mniej mam złudzeń, że może jednak. Zobaczymy ranoChcę już mieć to za sobą, idę spać żeby mi szybciej zleciało
ada03 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Tyszanka81 wrote:Mialam inseminacje w Provicie robione u dr B.
Monia super wynik, a miałaś podany jeden czy dwa zarodki?
V.zanim pojechalam na bete wymyśliłam jak spędzę ten dzień, myslalam o wspolnej kolacji i kreglach. Tak zeby w łóżku nie leżeć i płakać. Zrealizowalam inny plan bo też wynik byl inny, ale warto coś zaplanować.
monia2015 lubi tę wiadomość