X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Bo ja odkupiłam utrogestan i przeczytałam wczoraj ze wlasnie ta partie wycofali, on jest taki mokry jakiś ale mam zamiar normalnie go użyć chyba nic sie nie stanie ;)
    Mimi no co za swinia Ci odsprzedala to...brak slow!Myslisz ze nie wiedziala?,czy chciala poprostu zarobic...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Miałam test o czułości 10, do tego 10 dpt, nie łudzę się że coś się zmieni... Przeraża mnie to, że już dwie procedury za nami i że każda z nich dała tylko po jednym transferze. Muszę pozbierać myśli i zastanowić się co dalej.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dzięki dziewczyny. Miałam test o czułości 10, do tego 10 dpt, nie łudzę się że coś się zmieni... Przeraża mnie to, że już dwie procedury za nami i że każda z nich dała tylko po jednym transferze. Muszę pozbierać myśli i zastanowić się co dalej.

Ja 12 dpt przy becie 100 miałam słabo widoczną kreskę. Na dwóch testach. Myślę, że nie powinnaś się jeszcze smucić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:26

ih9kcbx.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Mimi no co za swinia Ci odsprzedala to...brak slow!Myslisz ze nie wiedziala?,czy chciala poprostu zarobic...
    Napewno nie wiedziała ;) zużyje tylko te suche . Pare takich tam było:)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy wymienili by w aptece skoro jest ta partia wycofana ....

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. nie akceptuje tego wyniku. Nie tak miało być. Czekam na Twoją betę. Nie puszczam kciukow.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Na pewno byl gdzies komunikat zeby zwracac ta partie w zamian za inna.W pl tak jest ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Przykro mi V. ale czekaj na betę. Testy nie są wiarygodne, choć pozwalają się przygotować na różne scenariusze.

Może trzeba nad komórkami popracować. To białko? dieta, ruch, jakieś suplementy i myślę, że mądra stymulacja i lekarze coś więcej wyczarują.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Ja czekam na wynik Twojej bety

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. mam nadzieję że dalej wybierasz się jutro na betę. Trzymam kciuki, choć rozumiem Twoje dzisiejsze załamanie :( Wspieram

U mnie dziś zaczęła się @ tak więc powoli startuję z długim protokołem, szkoda że on aż tyle trwa.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Przykro mi ale jeszcze mała nadzieja jest...

czy komuś udało się zajść w ciążę ze słabym nnasieniem męża i morfologia 0%?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:34

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Zwracają pieniądze apteki. Nie ma w tej chwili na co wymieniać. Wymiotlo chwilowo wszystko.

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Przykro mi V. ale czekaj na betę. Testy nie są wiarygodne, choć pozwalają się przygotować na różne scenariusze.

Może trzeba nad komórkami popracować. To białko? dieta, ruch, jakieś suplementy i myślę, że mądra stymulacja i lekarze coś więcej wyczarują.

Myślę, że to nie kwestia komórek tylko plemników, które mamy beznadziejne (morfologia 0%, podwyższona fragmentacja DNA, obniżona ruchliwość). Do tego kiepska stymulacja, poprzednio wyprodukowałam 9 dojrzałych komórek, teraz tylko 4... Suplementy biorę od dawna, jak tylko nie jestem w trakcie procedury to ćwiczę (może niewiele ale jednak się ruszam), odżywiam się całkiem dobrze, tzn. zdarza mi się zjeść coś śmieciowego ale ogólnie jem zdrowo, piję koktajle i soki warzywno-owocowe, nie piję kawy (bo nie lubię), nie nadużywam alkoholu (piję raptem kilka razy w roku), nie palę itp. Od dawna stajemy na uszach żeby poprawić parametry nasienia - mąż od miesięcy łyka drogie suplementy, ćwiczy, śpi bez gatek, unika ciepłych kąpieli, zrezygnował z jazdy na rowerze, nie nosi telefonu w kieszeni itp., ale nasienie ciągle jest złe...

Na betę jutro idę, ale traktuję ją tylko jako formalne potwierdzenie tego co zobaczyłam dzisiaj na teście... Muszę sobie to wszystko poukładać w głowie i ułożyć plan co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. przykro mi :( ale jesteś silną kobietą i na pewno zaraz będziesz myśleć o tym co dalej.

Powiedz jaki mieliście poziom fragmentacji? Kojarzę coś ponad 20, zgadza się?
    Niestety zgodzę z Twoją teorią o winie nasienia :(

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V sciskam Cię mocno

• amygdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Myślę, że to nie kwestia komórek tylko plemników, które mamy beznadziejne (morfologia 0%, podwyższona fragmentacja DNA, obniżona ruchliwość). Do tego kiepska stymulacja, poprzednio wyprodukowałam 9 dojrzałych komórek, teraz tylko 4... Suplementy biorę od dawna, jak tylko nie jestem w trakcie procedury to ćwiczę (może niewiele ale jednak się ruszam), odżywiam się całkiem dobrze, tzn. zdarza mi się zjeść coś śmieciowego ale ogólnie jem zdrowo, piję koktajle i soki warzywno-owocowe, nie piję kawy (bo nie lubię), nie nadużywam alkoholu (piję raptem kilka razy w roku), nie palę itp. Od dawna stajemy na uszach żeby poprawić parametry nasienia - mąż od miesięcy łyka drogie suplementy, ćwiczy, śpi bez gatek, unika ciepłych kąpieli, zrezygnował z jazdy na rowerze, nie nosi telefonu w kieszeni itp., ale nasienie ciągle jest złe...

Na betę jutro idę, ale traktuję ją tylko jako formalne potwierdzenie tego co zobaczyłam dzisiaj na teście... Muszę sobie to wszystko poukładać w głowie i ułożyć plan co dalej.

V. też mi się wydaje, że to za sprawą plemników. U nas jest podobnie morfologia w porywach 2% i podwyższoną znacznie fragmentacja. I co z tego, że pobrali mi 13 komórek jak tylko jeden zarodek przetrwał :( A mieliśmy famsi a to jeszcze większe powiększenie niż IMSI. Myślę, że trzeba popracować nad tym żeby więcej komórek u Ciebie uzyskać, wtedy jest większa szansa ze jakiś zarodek przetrwa. Bo z nasieniem to chyba nie da się nic więcej zrobić, tak przynajmniej nam powiedzieli.
    Trzymaj się dzielnie, cały czas mam nadzieję, że beta pozytywnie Cię zaskoczy!!!
    Ja podchodzę we wtorek do transferu, o ile zarodek przetrwa rozmrażanie. I też nie wiem co będzie, że względu na to słabe nasienie i moją endo... ehhh

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, tak, 22%. Badane jakoś we wrześniu. Dzisiaj rano mąż powiedział, że chce powtórzyć to badanie. Na pewno czekają nas poważne rozmowy z lekarzami (prowadzący plus androlog), zamierzam ich cisnąć, mamy już dużo wyników badań, sporo doświadczeń, mają co analizować, niech ruszą głową co i jak można zrobić. Mocno biorę pod uwagę klinikę w Warszawie (nie pamiętam nazwy chwilowo, tę która robi Famsi, separację plemników itp.) i w Czechach. Ale to jeszcze za wcześnie na takie decyzje.

Amygdala, trzymam kciuki mocno...

Cały czas mam w głowie wyraz oczu mojego męża kiedy dzisiaj rano dowiedział się, że znowu się nie udało. Nienawidzę patrzeć jak cierpi :( i współczuję mu tej świadomości, że to jego komórki "zawalają sprawę", naprawdę wolałabym żeby problem leżał po mojej stronie... Daję mu tyle wsparcia i miłości ile mogę, żeby przypadkiem nie przyszło mu do głowy się obwiniać, mam nadzieję że to wystarczy... Nie mogę pojąć jakim cudem młody, zdrowy, szczupły, wysportowany facet ma tak beznadziejne nasienie...

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. a próbowaliście http://www.proxeed.pl/ ?? mojemu znacznie sie paramety po tym poprawiły. Fakt że drogi specyfik, mojemu pomogło. Teraz też go faszerowałam tym przez ostatnie 3 mies.tak na wszelki wypadek i wierzę że pomoże bo do naszego iui parametry poprzednim razem były super.

Eltasz
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lekarz kazał mi przyjść 3 tyg po punkcji więc idę, a do tego mam sporo pytań :) Miałam podaną jedna blastocystę.
    V - trzymam za Ciebie kciuki... mam nadzieje że beta będzie pozytywna:) Mój M tez miał problem z nasieniem tylko 1% prawidłowych, a rok wcześniej 4%. Szukałam przyczyn pogorszenia nasienia i co się okazało ze być możne helikobakter, który miał mógł na to wpłynąć. Trzymam mocno za Was kciuki!!! bądź dzielna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:46

Eltasz lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    V. a próbowaliście http://www.proxeed.pl/ ?? mojemu znacznie sie paramety po tym poprawiły. Fakt że drogi specyfik, mojemu pomogło. Teraz też go faszerowałam tym przez ostatnie 3 mies.tak na wszelki wypadek i wierzę że pomoże bo do naszego iui parametry poprzednim razem były super.

Rzuciłam okiem na skład i widzę, że jest uboższy niż skład FertilMan Plus, który mój mąż łyka od stycznia :/ Nam już chyba nic nie pomoże :/

‹‹ 3247 3248 3249 3250 3251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ