IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bardzo wam dziękuję
V nie zwieszaj narazie noska,dopóki nie ma bety wszystko jest możliwe.Nawet jeśli się nie udało to kochana uwierz mi,my kobitki starające się o dziecko jestesmy wojowniczkami.Nawet po porażce i upadku na kolana podnosimy się i walczymy po to aby dopiąć swego i z czasem kazdej się to uda.
Tydzień temu żegnałam się z Wami a dziś uzbrojona w silę i wiarę wracam do boju,czego Tobie i dziewczynom którym czasem brakuje sił życzę ogromnie
V., monia2015, Bianka4, amygdala, Iva79, Pola7, nika03 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Karina, dziękuję :* Na powodzenie tej procedury już zupełnie nie mam nadziei, zaczynam gromadzić pomysły i siły na nową.
Informacja od mojej koleżanki - genetyczki (robi eksperymenty na myszach - zawsze coś) a'propos tego co my tu czasami pisałyśmy, że "po 3 dobie odpowiedzialność za rozwój zarodka przejmuje plemnik" i a'propos tego czy na zatrzymywanie się zarodków w 3-5 dobie ma wpływ podwyższona fragmentacja DNA:
"Do etapu bodajże 4 komórek zarodek "działa" na RNA matczynym. Po tym etapie zaczyna sie jego własna transkrypcja (musze sprawdzić dokładnie kiedy) i produkuje własne RNA. A ono zależy od jego własnego materiału genetycznego, czyli tego co dostał od matki i ojca. Ale to DNA uległo juz wielu replikacjom, wiec ewentualna pierwotna fragmentacja DNA plemnika nie ma znaczenia".3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V ciagle mam jeszcze nadzieje , ze beta Ci wyjdzie pozytywna.
Jesli chodzi o nasienie to mielismy kiepskie a jednak sie udalo , czego rowniez wam zycze
Jedyne co moge doradzic to mi lekarze przetrzymali stymulacje 1 dzien dluzej I to pomoglo moje komorki dojrzaly bardziej.V. lubi tę wiadomość
-
karina76 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja z takim zapytaniem do tych które brały Puregon.Czy spotkaliście się w praktyce z tym że w fiolce znajduje się więcej jednostek niż faktycznie podaje producent ?karina76 lubi tę wiadomość
-
V bardzo mi przykro, ale bym chciała żeby jednak beta Cię pozytywnie zaskoczyła!! Tego Ci życzę!!
A wizytę ja mam jutrocicho sza, za dużo wątków chyba już czytasz
hihi
Ja w gonalu też mam więcej leku... szczerze to sobie pomyślałam, jakie to marnotrastwo, bo mi wygląda ta porcja na 150j, czyli tyle ile przyjmuję zawsze, no ale nie brałam tego, bo się bałam, że jednak będzie mniej... -
V. wrote:Otóż to...
Shooa, tak jak pisałam, mąż dzisiaj rano powiedział że powtórzy to badanie. Zobaczymy co wykaże. -
Moj dr należy do towarzystwa leczenia niepłodności. Napisal kilka artykułów mam je w komputerze z czegi wynika ze fragmentacja dna plemnika nie wplywa w ogóle na nic przy uvf. O naturalnym zapłodnieniu nie ma wzmianki. Mowa tylko o ivf. I tam rozroznienie ze imsi nieznacznie polepsza statystki(chyba imsi jak nic nie pokrecilam).
-
V. wrote:Altair, zgadzam się z Tobą
Marcia, dopytam - ile komórek Wam zapładniali? 6 czy wszystkie? I czy badaliście fragmentację DNA (chromatynę) plemników?
Zapladniali 6. Nie robilismy fragmentacji, tylko dodatkowe badanie FAMSI sie chyba nazwyalo, z tego co pamietam i tam tez wyszla tragedia. Wiec ja juz odpusiclam ta fragmentacje, ze strachu... -
Lunk_a wrote:Wtrące sie jeśli moge. U nas jedyny zbadany probelm wysoka Fragmentacja..jak u Was. Jak to może wplywac? Az tak negatywnie? Jakie decyzje to warunkuje...dawstwo nasienia?
Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jednak uda nam się mieć dziecko z własnych komórek, dla męża to byłby bardzo mocny cios gdybyśmy musieli decydować się na dawcę...3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jednak uda nam się mieć dziecko z własnych komórek, dla męża to byłby bardzo mocny cios gdybyśmy musieli decydować się na dawcę...
No wg mojego dr nie wplywa ta fragmentacja. Moge wrzucić artykul jak chcecie. Jak bedev w domu z komputera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:36
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny powtórzyłam bete 9dpt. Wynik : 263,77 mIU/ml. To znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny powtórzyłam bete 9dpt. Wynik : 263,77 mIU/ml. To znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo?
PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy robiliśmy invitro z dodatkiem FAMSi- czyli wyborem najodpowiedniejszego i najlepszego morfologicznie plemnika. Czy pomogło.naszym żołnierzykom zobaczymy. Wcześniejsze próby suplementacji, diety, luźnej bielizny i leków nie pomogły. Raz lepsze raz gorsze wyniki
Ps czy któraś z Was miała zalecany/proponowany nadzór nad implantacją? (Nie byłam w 100% przekonana do tego, jednakże nie chciałam sobie pózniej wyrzucać ze mogłam cos pomoc,a tego nie zrobić moim zarodkom)