X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny bardzo wam dziękuję :)

V nie zwieszaj narazie noska,dopóki nie ma bety wszystko jest możliwe.Nawet jeśli się nie udało to kochana uwierz mi,my kobitki starające się o dziecko jestesmy wojowniczkami.Nawet po porażce i upadku na kolana podnosimy się i walczymy po to aby dopiąć swego i z czasem kazdej się to uda.

Tydzień temu żegnałam się z Wami a dziś uzbrojona w silę i wiarę wracam do boju,czego Tobie i dziewczynom którym czasem brakuje sił życzę ogromnie :)

V., monia2015, Bianka4, amygdala, Iva79, Pola7, nika03 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, dziękuję :* Na powodzenie tej procedury już zupełnie nie mam nadziei, zaczynam gromadzić pomysły i siły na nową.

Informacja od mojej koleżanki - genetyczki (robi eksperymenty na myszach - zawsze coś ;)) a'propos tego co my tu czasami pisałyśmy, że "po 3 dobie odpowiedzialność za rozwój zarodka przejmuje plemnik" i a'propos tego czy na zatrzymywanie się zarodków w 3-5 dobie ma wpływ podwyższona fragmentacja DNA:

"Do etapu bodajże 4 komórek zarodek "działa" na RNA matczynym. Po tym etapie zaczyna sie jego własna transkrypcja (musze sprawdzić dokładnie kiedy) i produkuje własne RNA. A ono zależy od jego własnego materiału genetycznego, czyli tego co dostał od matki i ojca. Ale to DNA uległo juz wielu replikacjom, wiec ewentualna pierwotna fragmentacja DNA plemnika nie ma znaczenia".

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V ciagle mam jeszcze nadzieje , ze beta Ci wyjdzie pozytywna.

Jesli chodzi o nasienie to mielismy kiepskie a jednak sie udalo , czego rowniez wam zycze :)

Jedyne co moge doradzic to mi lekarze przetrzymali stymulacje 1 dzien dluzej I to pomoglo moje komorki dojrzaly bardziej.

V. lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    V, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! :)
    ps. pomyliłam wątki bo chciałam to wpisać na gyncetrum, ale tu pewnie też zaglądasz :)

Vioris miała być chyba ;-)

vioris lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja z takim zapytaniem do tych które brały Puregon.Czy spotkaliście się w praktyce z tym że w fiolce znajduje się więcej jednostek niż faktycznie podaje producent ?
    Tak, we fiolce jest wiecej leku

karina76 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V bardzo mi przykro, ale bym chciała żeby jednak beta Cię pozytywnie zaskoczyła!! Tego Ci życzę!! :)

A wizytę ja mam jutro :P cicho sza, za dużo wątków chyba już czytasz :D hihi

Ja w gonalu też mam więcej leku... szczerze to sobie pomyślałam, jakie to marnotrastwo, bo mi wygląda ta porcja na 150j, czyli tyle ile przyjmuję zawsze, no ale nie brałam tego, bo się bałam, że jednak będzie mniej...

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V przykro mi, ale czekam na bete i trzymam kciuki

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Otóż to...

Shooa, tak jak pisałam, mąż dzisiaj rano powiedział że powtórzy to badanie. Zobaczymy co wykaże.
    Wtrące sie jeśli moge. U nas jedyny zbadany probelm wysoka Fragmentacja..jak u Was. Jak to może wplywac? Az tak negatywnie? Jakie decyzje to warunkuje...dawstwo nasienia?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Rzuciłam okiem na skład i widzę, że jest uboższy niż skład FertilMan Plus, który mój mąż łyka od stycznia :/ Nam już chyba nic nie pomoże :/
    Moj stosował6mcy fertilman plyus. Badania z wczoraj zadnych zmian poza ruchem-gorszy.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dr należy do towarzystwa leczenia niepłodności. Napisal kilka artykułów mam je w komputerze z czegi wynika ze fragmentacja dna plemnika nie wplywa w ogóle na nic przy uvf. O naturalnym zapłodnieniu nie ma wzmianki. Mowa tylko o ivf. I tam rozroznienie ze imsi nieznacznie polepsza statystki(chyba imsi jak nic nie pokrecilam).

iv09i09katk65tr1.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Altair, zgadzam się z Tobą :/

Marcia, dopytam - ile komórek Wam zapładniali? 6 czy wszystkie? I czy badaliście fragmentację DNA (chromatynę) plemników?

Zapladniali 6. Nie robilismy fragmentacji, tylko dodatkowe badanie FAMSI sie chyba nazwyalo, z tego co pamietam i tam tez wyszla tragedia. Wiec ja juz odpusiclam ta fragmentacje, ze strachu...

• V. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Wtrące sie jeśli moge. U nas jedyny zbadany probelm wysoka Fragmentacja..jak u Was. Jak to może wplywac? Az tak negatywnie? Jakie decyzje to warunkuje...dawstwo nasienia?

Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jednak uda nam się mieć dziecko z własnych komórek, dla męża to byłby bardzo mocny cios gdybyśmy musieli decydować się na dawcę...

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jednak uda nam się mieć dziecko z własnych komórek, dla męża to byłby bardzo mocny cios gdybyśmy musieli decydować się na dawcę...
    U nas tak samo. Trzeba poki sa plemniki próbowac.
    No wg mojego dr nie wplywa ta fragmentacja. Moge wrzucić artykul jak chcecie. Jak bedev w domu z komputera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:36

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Zapladniali 6. Nie robilismy fragmentacji, tylko dodatkowe badanie FAMSI sie chyba nazwyalo, z tego co pamietam i tam tez wyszla tragedia. Wiec ja juz odpusiclam ta fragmentacje, ze strachu...
    A Wy w jakiej klinice robiliscie?

iv09i09katk65tr1.png

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzyłam bete 9dpt. Wynik : 263,77 mIU/ml. To znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo?

szurusiowa, monia2015, Iva79, V., malgos741, india lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny powtórzyłam bete 9dpt. Wynik : 263,77 mIU/ml. To znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo?
    105 + 66% powinno byc podajrze po 48h ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    bardzo prawidłowo :)

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sprawdziłam w kalkulatorze https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Dziękuję :) Nie wierze, ale jestem szczęśliwa.
    Staraczki trzymam za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 20:16

amygdala lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Trzymam kciuki za Twoja betę! Negatywnie sie nie nastawiaj i zjedz duża dawkę czekolady ;)
    Ja mam jutro 2weryfikacje nad implantacją. Te wyniki o których piszecie to dla mnie czarna magia:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy invitro z dodatkiem FAMSi- czyli wyborem najodpowiedniejszego i najlepszego morfologicznie plemnika. Czy pomogło.naszym żołnierzykom zobaczymy. Wcześniejsze próby suplementacji, diety, luźnej bielizny i leków nie pomogły. Raz lepsze raz gorsze wyniki

Ps czy któraś z Was miała zalecany/proponowany nadzór nad implantacją? (Nie byłam w 100% przekonana do tego, jednakże nie chciałam sobie pózniej wyrzucać ze mogłam cos pomoc,a tego nie zrobić moim zarodkom)

‹‹ 3249 3250 3251 3252 3253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ