IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam!!
Jestem od dawna na forum ale rzadko sie udzielam... napisze moze troche ku pokrzepieniu. U nas sytuacja wygladala nastepujaco... mąż na początku mial 2% prawidlowych plemnikow ale ilosc byla przerazajaca 4,4 mln/ml przy normie od 15mln... pojawily sie takze leukocyty. Maz poszedl do specjalisty, zrobil wymaz, wzial antybiotyk, po 3 miesiac powtorzyl badanie. Morgologia 0%, plemnikow juz tylko 3,4mln/ml. Bylam zalamana, od 1,5 roku staralismy sie o dziecko i nic... Ja mam hashimoto i niedoczynnosc tarczycy, zaden lekarz nie wiazal naszej nieplodnosci ze mna, wiadomo... zdecydowalismy sie na IVF, na inseminacje nie bylo szans, nie podeszlismy ani razu. Procedure rozpoczelismy w grudniu, naprodukowalam 36 jajek z czego 26 bylo dojrzalych. IMSI- zaplodnily sie 4, dwa przestaly sie rozwijac, zostaly 2, zamrozone w 2 dobie. Ja mialam lekka hiperke, transfer odroczony. W lutym wrocilismy po nasze dzieci, drzalam, ze sie nie rozmorożą...
Dzisiaj... jestem juz po prenatalnych, dzieci są zdrowe, bedą 2 sliczne maluchy, urodzą sie pod koniec pazdziernika. Jestemsy najszczesliwszy na swiecie!!
Dziewczyny da sie!! nawet z morfologia 0% !!! musicie w tyo wierzyc i sie nie poddawać!!V., amygdala, wombi, shooa, gosia81, Altair, Tosia 1981, Eltasz, Asia_88, Iva79, monia2015, Asiula86, Konwalia, vioris, Mimi86, nika03, Anuszka, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
V. to mogą być powikłania po śwince, mocne uderzenie w jądra, żylaki i wiele wiele innych rzeczy o których nie mamy pojęcia
O ile ruchliwość, morfologia da się troszkę poprawić to fragmentacji raczej nie, bo te plemniki wychodzą już takie wadliwe z fabryki
Fragmentacja nie w każdym badaniu wychodzi taka sama, mogą być wahania w górę/w dół to zależy od danej partii nasienia. Trzeba znaleźć mądrych lekarzy, którzy podejdą indywidualnie a nie taśmowe do naszego przypadku, co nie jest łatwe
-
nick nieaktualny
-
amygdala wrote:Trzeba znaleźć mądrych lekarzy, którzy podejdą indywidualnie a nie taśmowe do naszego przypadku, co nie jest łatwe
Otóż to...
Shooa, tak jak pisałam, mąż dzisiaj rano powiedział że powtórzy to badanie. Zobaczymy co wykaże.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V., trzymam kciuki za betę, sikańce naprawdę zawodzą.
U Was męski czynnik jest oczywisty, ale jednak stymulację też miałaś niezbyt trafioną. Za trzecim razem, kiedy będziecie mogli zapłodnić wszystkie jajka, lekarze się powinni przyłożyć do dobrej stymulacji.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair, zgadzam się z Tobą
Marcia, dopytam - ile komórek Wam zapładniali? 6 czy wszystkie? I czy badaliście fragmentację DNA (chromatynę) plemników?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:53
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
chiara wrote:My w 3 podejściu mieliśmy mieć zapłodnione wszystkie komórki, jednak niestety tym razem mieliśmy 13 komórek z tego 3 dojrzałe więc u nas z tym lipa była, w czym wpatrywałam szansę. Powinni Wam tetraz zapłodnić wszystkie jakie będziecie mieć.
Dlatego teraz zamierzam cisnąć lekarza o przemyślaną stymulację.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
cicho sza wrote:V, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
ps. pomyliłam wątki bo chciałam to wpisać na gyncetrum, ale tu pewnie też zaglądasz
Zaglądam tylko tu i nie mam jutro wizyty tylko betę potwierdzającą negatywny testale dzięki
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Cześć dziewczyny, jesteśmy przed pierwszym podejściem do in vitro (aktualnie na antykach). Na poprzedniej wizycie lekarz zasugerował nam żebyśmy zrobili jeszcze jedno badanie nasienia tzw fragmentacja dna plemnika. Nasienie mojego męża nie jest jakieś najlepsze ale nie ma tragedii. Czy wy też je robiliście? Czy jest ono zasadne? I czy faktycznie coś pomoże? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.
-
Cześć dziewczyny.
Ja z takim zapytaniem do tych które brały Puregon.Czy spotkaliście się w praktyce z tym że w fiolce znajduje się więcej jednostek niż faktycznie podaje producent ?Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
V. a ja tylko Ci napiszę, żebyś zrobiła jutro ta betę.. tak jak Ci wcześniej napisałam, tez miałam ultra czuły test i chyba dopiero w 15 dpt wyszła mi taka bladziocha pod światło, że gdyby nie beta to nie wierzyłabym w sukces. Kropka.
Mimbla lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
karina76 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja z takim zapytaniem do tych które brały Puregon.Czy spotkaliście się w praktyce z tym że w fiolce znajduje się więcej jednostek niż faktycznie podaje producent ?
Tak. W fiolce jest trochę więcej leku. Zawsze mi zostawał.karina76 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
karina76 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja z takim zapytaniem do tych które brały Puregon.Czy spotkaliście się w praktyce z tym że w fiolce znajduje się więcej jednostek niż faktycznie podaje producent ?karina76 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
V. wrote:Dziękuję dziewczyny. Test oczywiście negatywny, bez choćby cienia. Jest mi przykro, ale to co zabolało mnie najbardziej to smutek w oczach męża... Widziałam, że ledwo się trzyma
W końcu zdecydował się powiedzieć swojej mamie, co popieram...
. Choć tli sie nadzieja w becie i oby okazała sie pozytywna.
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
llallka wrote:Cześć dziewczyny, jesteśmy przed pierwszym podejściem do in vitro (aktualnie na antykach). Na poprzedniej wizycie lekarz zasugerował nam żebyśmy zrobili jeszcze jedno badanie nasienia tzw fragmentacja dna plemnika. Nasienie mojego męża nie jest jakieś najlepsze ale nie ma tragedii. Czy wy też je robiliście? Czy jest ono zasadne? I czy faktycznie coś pomoże? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.
Moim zdaniem to jest ważne badanie. Daje szersze pojęcie o szansach na pewno.
Karina, mnie już w klinice uprzedzali, że Puregonu zawsze jest więcej niż producent podaje na opakowaniu.
karina76 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc