IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Chiara jaki numer!!
Ja tez zaplanowalam ten dzien betowy ;-)ja z kolei zapisalam sie do kosmetyczki po pracy zeby "humor poprawic"...a tu taka niespodzianka!!!
Monia mialas dwa zarodki podane?
Zapraszam do zrobienia stopek z info,co jak gdzie kiedy5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Wybaczam jej ze względu na stan☺☺☺
No tak a mi czas ucieka..
Musisz obiecać że będziesz mocniej kciuki trzymała za moje bąble to pomysle☺Anatolka, kuciak, gosia81 lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
chiara wrote:Co robiłam żeby zwiększyć szanse? Wyeliminowała kawę i czarną herbatę, słodycze, mam wyciskarke więc codziennie pilam soczek, pilam ok. 2l wody, jadłam regularnie. I oczywiście leki.
A takie moje pytanie, brakło mi lutinusa wzięłam luteine myślicie, że może być coś nie tak?
a czemu odstawilas kawe? tak pytam z ciekawosci bo ogolnie taka świeżo zmielona, niezbyt mocna to chyba jest zdrowa czy się myle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 23:58
Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:a czemu odstawilas kawe? tak pytam z ciekawosci bo ogolnie taka świeżo zmielona, niezbyt mocna to chyba jest zdrowa czy się myle?
Ja uwielbiam kawę, mam ekspres ciśnieniowy i kawę mogłabym pić litrami, ale wyczytalam gdzieś, że po transferze lepiej odstawić kawę. Stwierdziłam co mi zależy. Do punkcji i transferu używałam bezzapachowe kosmetyki z zaji, bez perfumu i antyperspirantu, brzmi dziwne ale też gdzieś przeczytałam że ani komórki ani zarodki nie lubią zapachów.
Tyszanka81 grunt to mieć plan i go nie wykorzystać!Tyszanka81, Iva79 lubią tę wiadomość
-
V. wrote:Monia, no pięknie!
a do gina po co tak wcześnie? na usg nic nie będzie widać. No chyba, że po leki
Ja testuję jutro i kurcze, wiem co zobaczę na teście (a właściwie czego nie zobaczę) a i tak wyczuwam rozczarowanie i smutny dzień echhh... Im bliżej tym mniej mam złudzeń, że może jednak. Zobaczymy ranoChcę już mieć to za sobą, idę spać żeby mi szybciej zleciało
V. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:a czemu odstawilas kawe? tak pytam z ciekawosci bo ogolnie taka świeżo zmielona, niezbyt mocna to chyba jest zdrowa czy się myle?
Kawa ze zdrowiem to ma niewiele wspólnego, no chyba, że nasza Kava
Przede wszystkim zakwasza organizm. Nikt nie mówi, że jedna filiżanka dziennie szkodzi, ale w okresie stymulacji kiedy komórki intensywnie rosną lepiej ją odstawić na rzecz picia dużej ilości wody (1,5-2 l/dzień). -
Bo ja odkupiłam utrogestan i przeczytałam wczoraj ze wlasnie ta partie wycofali, on jest taki mokry jakiś ale mam zamiar normalnie go użyć chyba nic sie nie staniemaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:Bo ja odkupiłam utrogestan i przeczytałam wczoraj ze wlasnie ta partie wycofali, on jest taki mokry jakiś ale mam zamiar normalnie go użyć chyba nic sie nie stanie
Hmm... Obejrzyj, bo lek-progesteron to jest ten żel w środku. Jak uciekł Ci żel z perełki do opakowania i większość została w tej "wytlaczance" to kicha... -
Dziękuję dziewczyny. Test oczywiście negatywny, bez choćby cienia. Jest mi przykro, ale to co zabolało mnie najbardziej to smutek w oczach męża... Widziałam, że ledwo się trzyma
W końcu zdecydował się powiedzieć swojej mamie, co popieram...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc