IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc
No ja Cetrotide biorę od 4 dni. Dziś miałam 4 i ostatni zastrzyk, na szczęście.... Bo mój brzuch mocno te zastrzyki odczuł. Mam nadzieję, że sobie poradzą z tą hiperka u mnie. A dają zawsze zapobiegawczo coś na hiperke, czy tylko w wypadku podejrzewania że może występować, czyli przy dużej ilości jajek?
Hej mnie też przepisano dostinex, jedna tabletka po punkcji druga za tydzien, lekarz z góry mi powiedział, że mam podwyższone ryzyko hiperki, pobrano mi 21 jajek z czego 18 bylo dojrzalych. Transfer mam odroczony ale nie tylko ze względu na to. -
kleis wrote:hej dziewczyny, czy kazda z Was brala encorton po transferze? czy jego podanie zalezy od jakichs wynikow czy standardowo sie go przepisuje?
Nie zawsze. Zależy od polityki kliniki. Ja miałam że względu na endometriozę np. Warto dodać o jaką konkretnie klinikę chodzi to odpowiedzą dziewczyny tam się leczącez moich doświadczeń wynika, że śląskie kliniki przepisuja dość często, ale np dziewczyny z invicta czasem chciały i lekarze się nie zgadzali. Różnie.
-
kleis wrote:hej dziewczyny, czy kazda z Was brala encorton po transferze? czy jego podanie zalezy od jakichs wynikow czy standardowo sie go przepisuje?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
MatyldaG wrote:Hej mnie też przepisano dostinex, jedna tabletka po punkcji druga za tydzien, lekarz z góry mi powiedział, że mam podwyższone ryzyko hiperki, pobrano mi 21 jajek z czego 18 bylo dojrzalych. Transfer mam odroczony ale nie tylko ze względu na to.
Ja w sumie spodziewam się, że będzie odroczony, chociaż bardziej boję się że będę mieć za wysoki progesteron. Ostatnio nie widziałam ile miałam tego prg z 6 dnia stymulacji. Wiem tylko że w tym dniu miałam estradiol 411 i nie wiem czy to ok. Po 8 dniach stymulki mi też pobierali krew, ale wyników nie znam na razie. Musiałbym tam specjalnie jechać, bo nie wysyłają na maila ani nie podają przez tel.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:A dlaczego jeszcze miałas odroczony?
Ja w sumie spodziewam się, że będzie odroczony, chociaż bardziej boję się że będę mieć za wysoki progesteron. Ostatnio nie widziałam ile miałam tego prg z 6 dnia stymulacji. Wiem tylko że w tym dniu miałam estradiol 411 i nie wiem czy to ok. Po 8 dniach stymulki mi też pobierali krew, ale wyników nie znam na razie. Musiałbym tam specjalnie jechać, bo nie wysyłają na maila ani nie podają przez tel.
W połowie stymulacji dostałam krwawienia bardzo obfitego przez dwa dni, do tej pory w sumie nie wiem dlaczego, w tym czasie endometrium z 9 mm zmalalo do 4,5. Wtedy lekarz zadecydował odroczenie, teraz jeszcze ta hiperka mam nadzieje ze ki to na dobre wyjdzie. -
Ja w sumie spodziewam się, że będzie odroczony, chociaż bardziej boję się że będę mieć za wysoki progesteron. Ostatnio nie widziałam ile miałam tego prg z 6 dnia stymulacji. Wiem tylko że w tym dniu miałam estradiol 411 i nie wiem czy to ok. Po 8 dniach stymulki mi też pobierali krew, ale wyników nie znam na razie. Musiałbym tam specjalnie jechać, bo nie wysyłają na maila ani nie podają przez tel. -
Cześć Dziewczyny
Byłam dziś na podglądzie , w końcu coś ruszyło ( 10dc, 8 ds) Dr widział 11 pęcherzyków, następny podgląd w środę. Do tego przepisał mi jeszcze jeden lek na stymulację Pergoveris na 3 dni od jutra i dodatkowo zmniejszył Menopur z 225 na 200jm.
Miała któraś z Was ten lek?vioris lubi tę wiadomość
Eltasz
-
Ja w sumie spodziewam się, że będzie odroczony, chociaż bardziej boję się że będę mieć za wysoki progesteron. Ostatnio nie widziałam ile miałam tego prg z 6 dnia stymulacji. Wiem tylko że w tym dniu miałam estradiol 411 i nie wiem czy to ok. Po 8 dniach stymulki mi też pobierali krew, ale wyników nie znam na razie. Musiałbym tam specjalnie jechać, bo nie wysyłają na maila ani nie podają przez tel.
Estradiol ladny jak na 6ds masz
ja w pierwszym transferze 300 mialam podchodzac do punkcji...w drugim 1100 i trzy dojrzale mialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:19
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny
Byłam dziś na podglądzie , w końcu coś ruszyło ( 10dc, 8 ds) Dr widział 11 pęcherzyków, następny podgląd w środę. Do tego przepisał mi jeszcze jeden lek na stymulację Pergoveris na 3 dni od jutra i dodatkowo zmniejszył Menopur z 225 na 200jm.
Miała któraś z Was ten lek?Eltasz lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
MatyldaG wrote:Co do progesteronu to w sumie też nie znam swojego wyniku ale i tak dostałam duphaston na 10 dni od punkcji. Estradiol w 10 dniu stymulacji miałam 75000.
Ja jestem ciekawa bardzo ile jest u mnie.
A przesunięcie na pewno wyjdzie na dobreKiedy masz crio?
-
Tyszanka81 wrote:Mowisz o GynC Katowice?,nigdy mi sie nie zdarzylo zeby mi nie powiedzieli wyniku przez telefon.Poczawszy o estradiolu,progesteronu po bete z ktora sami zadzwonili i poinformowali ze jest pozytywna
Estradiol ladny jak na 6ds masz
ja w pierwszym transferze 300 mialam podchodzac do punkcji...w drugim 1100 i trzy dojrzale mialam.
Mam nadzieję, że mi tam chociaż te 6 dojrzałych komórek się znajdzieNa tyle jajek to fajnie by było, żeby można było maksymalną liczbę zaplodnic
-
vioris wrote:O matko, No ale przy tylu dojrzałych komórkach to musiał być taki ładny
Ja jestem ciekawa bardzo ile jest u mnie.
A przesunięcie na pewno wyjdzie na dobreKiedy masz crio?
Czekam na razie do poniedziałku jak się będą mieć moje zarodkii jak wszystko będzie dobrze transfer w kolejnym cyklu czyli gdzieś w połowie maja
vioris, monia2015 lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:A czy z wysoka fragm warto jest w ogole podchodzic? Tak obiektywnie wg Was.
U nas fragm. 31%, morfologia 3%, mamy piękne blastki i dużo, ale niestety brak implantacji po raz kolejny. Już nie wiem, co może byc tego przyczyna. Może jednak zarodki są uszkodzone w zwiazku z tą fragmentacją? -
vioris wrote:Widzisz a mi ta babeczka z rejestracji powiedziała, że jak chce wynik to sobie muszę przyjechać... Czyli normalnie dzwoniłaś i mówiłaś, że chciałabyś żeby podali Ci wyniki?
Mam nadzieję, że mi tam chociaż te 6 dojrzałych komórek się znajdzieNa tyle jajek to fajnie by było, żeby można było maksymalną liczbę zaplodnic
z histeroskopii z badania hist-pat tez mi przeczytala...a jesli polaczysz sie z recepcja popros o przelaczenie z polozna
vioris lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Tosia, będzie 3 próba MZ?
będzie
już zaczęłam antyki i mam nadzieję że tym razem się uda
Anatolka, Mimbla, karina76, lipa, Kava, roletka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Ale ciszaaaa dzis...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnywitam, mam takie pytanie bo myślę o IVF, czy jak się już podchodzi do procedury to dostaje się zwolnienie z pracy? ja mam ciężką pracę, dzwiganie, podnoszenie ciężkich rzeczy i się zastanawiam jak to jest, jak to pogodzić z pracą...
i drugie pytanie: Czy jak za pierwszym podejściem się nie uda, to druga procedura wygląda tak samo? bo słyszałam, że można zamrozić zarodki, więc za drugim razem omijało by się ten etap pobierania komórek? i było by taniej? czy ta sama kwota wychodzi. ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:03
-
chiara wrote:Tyszanka81 masz jakieś objawy? Ja dzisiaj totalnie czuję się zwyczajnie, wizyta doppiero za 2 tygodnie.... Już się doczekać nie umiem.
piersi dokuczaja,brzuch troche poczuje ale jest ok.Oby tak dalej!ja w srode mam pietwsza wizyte...zobacze co tam w trawie piszczyEltasz, chiara, monia2015 lubią tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
gosia89 wrote:witam, mam takie pytanie bo myślę o IVF, czy jak się już podchodzi do procedury to dostaje się zwolnienie z pracy? ja mam ciężką pracę, dzwiganie, podnoszenie ciężkich rzeczy i się zastanawiam jak to jest, jak to pogodzić z pracą...
i drugie pytanie: Czy jak za pierwszym podejściem się nie uda, to druga procedura wygląda tak samo? bo słyszałam, że można zamrozić zarodki, więc za drugim razem omijało by się ten etap pobierania komórek? i było by taniej? czy ta sama kwota wychodzi. ?
Kliniki nie robia problemu z L4 po transferze czy punkji.
Jesli pierwsza procedura sie uda to super-ja mialam krotki protokol i dwa jajka wiec nie bylo co mrozic niestety wiec do drugiej podchodzilam z cala stymulacja od poczatku...z tym ze mialam dlugi protokol,lepiej zareagowalam na niego i mam mrozaczka...
Wszystko zalezy jakie masz amh,jaki problem,jak sie stymulowac bedziesz.Od tego i protokol zalezy i cala reszta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:20
gosia89 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-