X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 dziękuje za odpowiedź i gratuluje ciąży ;)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    witam, mam takie pytanie bo myślę o IVF, czy jak się już podchodzi do procedury to dostaje się zwolnienie z pracy? ja mam ciężką pracę, dzwiganie, podnoszenie ciężkich rzeczy i się zastanawiam jak to jest, jak to pogodzić z pracą...

i drugie pytanie: Czy jak za pierwszym podejściem się nie uda, to druga procedura wygląda tak samo? bo słyszałam, że można zamrozić zarodki, więc za drugim razem omijało by się ten etap pobierania komórek? i było by taniej? czy ta sama kwota wychodzi. ?

Jeśli w pierwszej procedurze uda się uzyskać i zamrozić zarodki, to później transfer takiego zamrożonego zarodka to już dużo mniejszy koszt. Nie ma ju raczej zastrzyków, nie ma punkcji i leki są dużo tańsze. Ważne, żeby uzyskać zarodki w pierwszej procedurze, bo nie zawsze się udaje, że jest co zamrozić... Powodzenia! Cała procedura nie jest taka straszna :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    U nas fragm. 31%, morfologia 3%, mamy piękne blastki i dużo, ale niestety brak implantacji po raz kolejny. Już nie wiem, co może byc tego przyczyna. Może jednak zarodki są uszkodzone w zwiazku z tą fragmentacją?
    Ale macie blastki jak sama piszesz piękne i dużo. Wiec gdyby były uszkodzone nie byłoby ich w ogole. Tu pewnie w związku z implantacja jakiś inny czynnik stoi. Bo czynnik meski nie zawiodl-sa blastki. Który raz próbujecie? Lekarz komentuje jakoś te fragmentacje?

iv09i09katk65tr1.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej obstawia problem z implantacja, o fragmentacji nie wspominal, ale martwi mnie to. 4 próba.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy!!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Co do progesteronu to w sumie też nie znam swojego wyniku ale i tak dostałam duphaston na 10 dni od punkcji. Estradiol w 10 dniu stymulacji miałam 75000.
    Chyba 7500 a nie 75000 ???

lipa, MatyldaG lubią tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się orientuje co będzie w lipcu,jeśli teraz będę mieć zarodki do mrożenia,to od lipca place za przechowywanie zarodków?

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Ktoś się orientuje co będzie w lipcu,jeśli teraz będę mieć zarodki do mrożenia,to od lipca place za przechowywanie zarodków?

Od 1.07 będziemy wnosić opłatę za przechowywanie zarodków,natomiast transfery po zakończeniu programu będą nadal finansowane jak dotychczas.

iga 79 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Chyba 7500 a nie 75000 ???
    Dokładnie jedno zero za dużo mi się napisało :)

Requiem lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jaki powinien być optymalny poziom estradiolu żeby podejść do crio? u mnie dzisiaj 8 dc i mam 774 pmol/l

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dziewczyny orientujecie się jaki powinien być optymalny poziom estradiolu żeby podejść do crio? u mnie dzisiaj 8 dc i mam 774 pmol/l
    Ja przy crio nie mialam badanego estradiolu

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja przy crio nie mialam badanego estradiolu
    Oooo to chyba standardowa procedura dodatkowo też progesteron bada się...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Oooo to chyba standardowa procedura dodatkowo też progesteron bada się...
    Progesteronu tez nie mialam badanego. Jesli na usg endo mialo odpowiednia grubosc( ja mialam 11mm) to wyznaczony zostal mi termin transferu. Zadnych badan nie mialam robionych przy crio.

Elmirka lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Większość klinik nie bada do crio. Ważna jest grubość endometrium. Z badaniami spotkałam sie tylko u dziewczyn z invicta i czasem Novum.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak ja Pragnąca, tylko usg z tym, że ja na naturalnym cyklu to i owulacja musi być ale żadnych badań nie miałam ;)

Elmirka lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Większość klinik nie bada do crio. Ważna jest grubość endometrium. Z badaniami spotkałam sie tylko u dziewczyn z invicta i czasem Novum.
    No ja właśnie jestem w Novum :) to będzie mój pierwszy transfer na sztucznym cyklu

• amygdala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    No ja właśnie jestem w Novum :) to będzie mój pierwszy transfer na sztucznym cyklu

Mi w Invikcie tez kazali zbadać estriadol i progesteron. Ale nie wiem jaka norma powinna być dla estradiolu. Ja w 10dc miałam ok. 3000 po zażywania estrofemu.

Jutro mam transfer ☺ Oby tylko mój mrozaczek przetrwał rozmrażanie... Znowu ta niepewność aż do jutra...

V., pysia lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala napewno przetrwa rozmrozenie. Z tego co wiem to rzadko zdarza sie aby zarodek nie przetrwal rozmrozenia. Trzymam kciuki za jutrzejszy transfer

amygdala lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was juz od dobrych kilku tygodni, bo jesteście prawdziwą skarbincą wiedzy I trzymam za wszystkie kciuki.
    teraz I na mnie nadszedł czas, żeby przejśc z forum inseminacja tutaj. czekam jeszcze na wyniki 4. inseminacji, test mam w środę, ale niestety czuję, że sie nie udało. Ta czwarta inseminacja była w zasadzie tylko po to, zeby w tle załatwiać formalności do in vitro.
    W skrócie nasza historia: u mnie pcos, AMH - 21, FSH - 4.5, stosunek LH/FSH ok. 2; bardzo dużo pęcherzyków antralnych, ale niestety jeden jajnik jest schowany za macicą I sporadycznie zza niej się wychyla, więc może byc problem przy punkcji; poza tym niedobór cynku, wit. D i żelaza, ale suplementuję już od 3 miesięcy; u męża wyniki całkiem dobre, ale morfologia plemników na poziomie zaledwie 5% (po suplementacji poprawiła się o 1% od grudnia); mimo wszystko doctor obwinia raczej moje jajniki, in vitro pewno da też sporo odpowiedzi w diagnozie naszego problem
    mam nadzieję, że mnie przygarniecie :-)

Anatolka, amygdala, vioris, karina76, Mimi86, nika03, Joanna85, sylvuś lubią tę wiadomość

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Może na wątku Novum doszukasz się takiej informacji :-) tam chyba są dziewczyny, które rzadko tu zaglądają albo tylko z ukrycia czytają :-)

Asia_88, Elmirka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 3256 3257 3258 3259 3260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ