IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
co do utrogestanu jest do nabycia w Polsce w Łodzi w klinice SALVE ale koszta za opakowanie 60 zł więc narzut mają spory. ale jak któraś potrzebuje pilnie jest to jakieś rozwiżanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:16
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:co do utrogestanu jest do nabycia w Polsce w Łodzi w klinice SALVE ale koszta za opakowanie 60 zł więc narzut mają spory. ale jak któraś potrzebuje pilnie jest to jakieś rozwiżanie
I pewnie tylko dla swoich pacjentek... Novomedica w Mysłowicach też ma w zaprzyjaźnionej aptece, ale wydają tylko na recepty z ich pieczątką... -
Ja tez mimi zapytalam Ci na innym forum bo pisala dziewczyna ze wczoraj byla.Ale nie napisala czy kupila wiec dam ci znac bo ja zapytalam5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny orientujecie się jak składać reklamacje tzn żądać zwrotu kosztów za badania które zgodnie z MZ powinny być refundowane a klinika pobiera za nie opłatę?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Dziewczyny orientujecie się jak składać reklamacje tzn żądać zwrotu kosztów za badania które zgodnie z MZ powinny być refundowane a klinika pobiera za nie opłatę?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Requiem wrote:Z tego co wiem to trzeba oficjalne pismo do MZ napisać. Ja pisałam w sprawie przekroczenia 6 miesiecy pomiędzy procedurami i całkiem szybko zareagowaliEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Cześć Dziewczyny, Od jakiegoś czasu podczytuję Wasze wpisy, bo też jestem w trakcie podejścia do in vitro, tyle, że prywatnie. Mam pytanie, na jakim poziomie miałyście tsh, aby można było rozpocząć stymulację? Jestem w trakcie długiego protokołu, kończe antyki, niestety wyszło mi tsh 4,78...w maju miałam zacząć stymulacje, w obecnej sytuacji muszę kolejny miesiąc brac antyki:(
-
sunmoon wrote:Cześć Dziewczyny, Od jakiegoś czasu podczytuję Wasze wpisy, bo też jestem w trakcie podejścia do in vitro, tyle, że prywatnie. Mam pytanie, na jakim poziomie miałyście tsh, aby można było rozpocząć stymulację? Jestem w trakcie długiego protokołu, kończe antyki, niestety wyszło mi tsh 4,78...w maju miałam zacząć stymulacje, w obecnej sytuacji muszę kolejny miesiąc brac antyki:(
Najlepsze jest w granicach 1-1,5. Ja miałam 1,8 ale podczas stymulacji trochę rośnie wiec myślałam nieco zwiększyć dawkę eutyrox. Na pewno musisz obnizyc, ale to raczej nie problem, po lekach szybko spada, przynaniej u mnie. -
Mimi kupila w zeszlym tygodniu w Cieszynie.Na forum "Gyncentrum komu pomogli",pisala.
Podawaly adres i nr tel do tej apteki ale cofam i cofam stronami i znalezc nie umiem a w pracy jestem i czasu brak.Zerknij sobie na to forum w wolnej chwiliMimi86 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
sunmoon wrote:Lek brałam już od 3.tyg. euthyrox 25, wtedy wynik tsh wynosił 3,4. Zamiast spaść, to urósł do 4,78. Lekarz zmienił mi wczoraj lek na Letrox 50, niestety mam obawy, czy pomoże. Strasznie mnie to dobiło.
Za mała dawka leku, też tak miałam jak zaczynałam przygodę z tarczyca. Jak dawka siądzie to szybko się wyrówna. Bez obaw, to długo nie trwa.
Przy udanej procedurze miałam w okolicy 1,2 jak pamiętam -
dziewczyny a czy ten lactovaginal czyli paleczki kwasu mlekowego nie zaszkodza w transferze? biore doraznie zeby sie chronic przed pieczeniem jak bede brac lutinus. moga one jakos zaszkodzic zarodkowi potem?
a i przed transferem doktor kazal mi sie 3 dni wstrzymac od seksu... ciekawe czemu:) wy tez mialyscie takie zalecenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:04
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Do mnie nadal nie dzwonili z kliniki. Już nie wiem czemu oni nie dzwonią? Przecież teoretycznie jutro może być transfer....
Mam jeszcze do Was pytanie. Bo biorę Luteine 3x2 i do transferu tam w środku się jest takim zaklejonym tymi tabletkamiTo nie jest problem?
-
sunmoon wrote:Cześć Dziewczyny, Od jakiegoś czasu podczytuję Wasze wpisy, bo też jestem w trakcie podejścia do in vitro, tyle, że prywatnie. Mam pytanie, na jakim poziomie miałyście tsh, aby można było rozpocząć stymulację? Jestem w trakcie długiego protokołu, kończe antyki, niestety wyszło mi tsh 4,78...w maju miałam zacząć stymulacje, w obecnej sytuacji muszę kolejny miesiąc brac antyki:(
Lekarz mi powiedział na konsultacji, że mam się zgłosić, kiedy TSH spadnie poniżej 2,5 (a miałam wtedy minimalnie ponad 3).40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie