IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:Dziewczyny ja po punkcji średnio chyba. Jakie są objawy hiperki? Ogólnie leżę dziś cały czas, bo ciężko mi chodzić. Brzuch jest lekko powiekszony, ale chyba cały czas taki jak przy stymulacji. Jedynie czuje, że jest taki ciężki, opuchnięty. Lekko pobolewa dół brzucha. Nic więcej się chyba nie dzieje na razie. Czy każda z Was tak ma po punkcji? Martwię się że mnie hiperka dopadnie
vioris a dostalas dostinex ?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
opu to chyba dobry wynik, poszperalam w internecie i doczytałam że wynik powinien być na poziomie <12 % - dla starających się . ale nie wiem czy to dobre informacje
ile placiłaś za takie badanie na te komorki Nk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:41
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Anatolka wrote:Najlepiej w dniu transferu intralipid. Musisz być przynajmniej 2h wcześniej, żeby splynal spokojnie. Nie wierz, że 30minut czy godzina starczy. Ma cieknac powoli.
no wlasnie recepcjonistka mowila ze jak beda do mnie dzwonic w poniedzialek z godzina tranferu to mam powiedziec ze bedzie intralipid, bo trzeba wczesniej podac. Jak bedą chcieli mi podać w 30 min to sama sie upomne ze chce 2 h wczesniej. myslisz ze mogliby podawac to w 30min, np jak ktos sie nie orientuje to chyba nie robi sie takie świństwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:43
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Witajcie dziewczyny
Tyszanka ogromne gratulacje,czekamy na serduszko
Amygdala trzymam kciuki aby kolejna ciąża zawitała na naszym forum
Vioris piękny wynik,tak samo pięknych zarodków życzę
A w ogóle to cieplutkie pozdrowienie dla wszystkich zafasolkowanych i dalej starających sie
A....i jeszcze V &&&&&&&&&& za siłę i dalszą chęć walki,nie przestawaj wierzyć że się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:51
amygdala, V., Tyszanka81, monia2015 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
chiara wrote:Czy w ciąży można jeść jajecznicę? Nie chcę popadać z jednej skrajności w drugą. Uwielbiam jajecznicę, jednak nie są to jajka gotowane
Nie gotowane ale smażone czyli też po obróbce termicznej przecieżNie wolno tylko surowych
Amygdala, przeczytałam tu już niejedną historię pt. "po pierwszym transferze leżałam i klapa, po drugim goniłam jak z piórkiem i się udało", więc chyba nie ma co świrowaćzwłaszcza, że leżenie plackiem i czekanie na wynik źle wpływa na psychikę - wiem z doświadczenia. Dlatego po drugim transferze żyłam normalnie. Uważam, że jeśli ma się udać, to się uda i tyle. Po prostu nie dźwigaj, nie myj okien, nie biegaj w maratonie. Poza tym luzik
Vioris, pij dużo wody, izotoniki i jedz produkty białkowe (może być też odżywka białkowa z apteki / sklepu dla pakerów). Każda z nas inaczej znosi punkcję, ja kilka godzin po punkcji tańczyłam na weselu do rana
Mimi86, amygdala lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
No brzuch sobie zmierzyłam dziś, zobaczymy. Staram się pić dużo wody, jeść białko. Na razie się nie pogarsza ale też nie jest lepiej. Do tego boli mnie żołądek i to potęguje ehh Pytałam dr i powiedział, że nie ma przeciwwskazań do świeżego transferu, ale zależy jak się będę czuła. Mam nadzieję że będę mieć ten transfer chociaż jeszcze nawet nie wiem czy cos zapłodnili, bo mają dziś dzwonić ale na razie cisza....
-
Hej Dziewczynki. Mam pytanko do tych,które miały transfer Mrożaczków. Jak to u Was wyglądało? Będę wdzięczna za odpowiedź
-
Vioris to zadzwoń tam ,poproś o łączenie z embriologami. Ja tak robiłam. . Ale dzwonili tez sami z informacjami tylko ja nie cierpliwa jestem.
Dziewczyny a doradźcie coś żeby zabezpieczyć się przed tym pieczeniem i swędzeniem bo lutinusie? Może jakaś dieta. Wogole czy to może zaszkodzić transferowi gdyby co? Zapomniałam zapytać o to lekarza...
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypolly8725 wrote:Hej Dziewczynki. Mam pytanko do tych,które miały transfer Mrożaczków. Jak to u Was wyglądało? Będę wdzięczna za odpowiedź
Teraz jestem w trakcie przygotowań do crio na cyklu sztucznym - tu nie występuje owulacja więc na usg sprawdzają Ci grubość endometrium od 2dc biorę estrofem najpierw przez cztery dni 2x1 teraz 3x1 tbl gdy endo osiągnie grubość 1cm Dr ustala datę transferui dodaje resztę lekarstw
Requiem lubi tę wiadomość
-
polly8725 wrote:Hej Dziewczynki. Mam pytanko do tych,które miały transfer Mrożaczków. Jak to u Was wyglądało? Będę wdzięczna za odpowiedź
Od 2dc brałam estrofem 3x1, potem wizyta w 9 dc podglądanie endometrium, było ok i wyznaczenie terminu transferu na 5 dni później. Przez te pięć dni poza estrofemem brałam dodatkowo luteine 3×1. I już ☺
V. ja staram zachowywać się normalnie, jutro już do pracy. To mój mężu szalejeale dobrze niech trochę poskacze wokół mnie
nika03, V. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:Dziewczyny a doradźcie coś żeby zabezpieczyć się przed tym pieczeniem i swędzeniem bo lutinusie? Może jakaś dieta. Wogole czy to może zaszkodzić transferowi gdyby co? Zapomniałam zapytać o to lekarza...
pysia lubi tę wiadomość
-
polly8725: ja jestem na cyklu sztucznym, od 2dc bralam estrofem i encorton, dzis w 10dc bylam na wizycie, endometrium jest ok i na srode mam wyznaczony transfer, od piatku befe brac lutinus a od srody fragmin. narazie wiem tylko tyle
vioris wrote:Tak, przez 8 dni po 1 tabletce.ja po punkcji czulam sie srednio potem bylo lepiej, ale czulam ze mam strasznie oslabiony organizm, od tamtej pory nie moge pic kawy bo mam dziwne bicie serca;/
Tyszanko ile czasu Tobie podawali w GC intralipid?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 18:21
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnyVioris, pij naprawdę dużo (3l i więcej jak dasz radę) wody, koniecznie te koktajle białkowe i izotoniki. To metody domowe podobne w działaniu do tych stosowanych w razie hospitalizacji przy hiperce (tylko wiadomo w szpitalu nie dostaniesz koktajlu białkowego tylko kroplówkę z albuminami, nie wodę do picia tylko kroplówki itd).
Do tego dużo leż.
No a jakbyś miała duszności, to wtedy na izbę przyjęć. Ale pewnie jeśli nawet to hiperka to pewnie łagodna i przejdzie Ci po kilku dniach. Głowa do góryvioris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny