IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wiem że poźniej ryzyko spada.
Na swoim przykładzie jednak wiem że poronić można nawet leżąc plackiem.
Żyję więc normalnie i staram się nie stresować.
Tyle mogę zrobić.Iva79, roletka, amygdala, nika03 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
V.- jak miło że jesteś cały czas z nami:) że widać w Tobie siłę walki...naprawdę trzymam mooocno kciuki za Ciebie!!!
Jeżeli chodzi o mierzenie temperatury to dałam sobie z nią spokój bo tylko najadłam się niepotrzebnie stresu...po transferze ładnie rosła aż w pewnym momencie spadła i to sporo wtedy jak szalona poleciałam na betę 7dpt bo myślałam że zwariuję...a tu okazało się że ciąża:) poza tym mój termometr się popsuł bo za każdym razem pokazuje inną temperaturę!V. lubi tę wiadomość
-
Mamy jeden pecherzyk ciazowy
Ma 0,73 mm.
Za tydzien kolejne usgmonia2015, Konwalia, Requiem, Eltasz, sylvuś, Gallina, ewlinaaa85, szurusiowa, Anatolka, chiara, Iva79, Nadira, kassik, amygdala, opu, karina76, V., Tosia 1981, gosia81, shooa, Mimi86, nika03, roletka, gochu, Asia_88, Asiula86, emeska, Joanna85, india, Karolina1111, kookana1987 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
a mam pytanie pewnie już się pojawiało..do którego tygodnia ciąży brałyście encorton i w jakich dawkach? ja biorę 10 mg i podobno do 7 tyg..martwi mnie czy to nie za dużo, bo tam jest sporo skutków ubocznych zwłaszcza w I trymestrze:(
-
dziewczyny poradźcie, bo ja tu kurczak nieopierzony jestem
dzisiaj beta niestety potwierdziła, ze 4. inseminacja sie nie udała, czekam więc na okres i przez cykl mam brać tabletki antykoncepcyjne; 18 maja mam wizytę i dostanę rozpiskę leków na stymulację; wiem, że wiele z Was bierze inofolic lub podobne, ja też widzę u siebie sens jego brania, bo mam pcos i wysokie AMH, obawiam się więc o jakość komórek; czy mogę zacząć brać inofolic już teraz, kiedy będę na tabletkach antykoncepcyjnych, czy lepiej z tym poczekac do właściwej stymulacji?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:dziewczyny poradźcie, bo ja tu kurczak nieopierzony jestem
dzisiaj beta niestety potwierdziła, ze 4. inseminacja sie nie udała, czekam więc na okres i przez cykl mam brać tabletki antykoncepcyjne; 18 maja mam wizytę i dostanę rozpiskę leków na stymulację; wiem, że wiele z Was bierze inofolic lub podobne, ja też widzę u siebie sens jego brania, bo mam pcos i wysokie AMH, obawiam się więc o jakość komórek; czy mogę zacząć brać inofolic już teraz, kiedy będę na tabletkach antykoncepcyjnych, czy lepiej z tym poczekac do właściwej stymulacji?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Tyszka, ekstra
&&
Popatrzylam na Twoje daty i wygląda na to, że masz 39dc (po korygowaniu daty OM), czyli 5t+4d i termin porodu na WIGILIĘ 2016tak Ci wyszło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:55
gosia81, Mimi86, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
monia2015 wrote:a mam pytanie pewnie już się pojawiało..do którego tygodnia ciąży brałyście encorton i w jakich dawkach? ja biorę 10 mg i podobno do 7 tyg..martwi mnie czy to nie za dużo, bo tam jest sporo skutków ubocznych zwłaszcza w I trymestrze:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:53
monia2015 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po punkcji średnio chyba. Jakie są objawy hiperki? Ogólnie leżę dziś cały czas, bo ciężko mi chodzić. Brzuch jest lekko powiekszony, ale chyba cały czas taki jak przy stymulacji. Jedynie czuje, że jest taki ciężki, opuchnięty. Lekko pobolewa dół brzucha. Nic więcej się chyba nie dzieje na razie. Czy każda z Was tak ma po punkcji? Martwię się że mnie hiperka dopadnie
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Ja encorton odstawialam stopniowo z 10mg. Od pęcherzyka brałam przez 10dni 5 mg, po tych 10dniach przez kolejne 10 dni brałam 2,5mg i dopiero koniec.
ja tez swiateczna jestem 3.maj...lepszego prezentu na 35 urodziny nie moglam sobie wymarzycewlinaaa85, pysia, Konwalia, amygdala, Anatolka, Tosia 1981, gosia81, Mimi86, asia-m-b, Asiula86, Beata.D, Joanna85, Karolina1111 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka super
ja tez dzis bylam w GCendo jest porzadku i w srode mam transfer
beda mi podawac blastke AB
mam pytanie, bo zdecydowalam sie na ten intralipid .. i chca mi go podać przed transferem , w ten sam dzien bo we wtorek jest wolne.
mozna tak? jak wy mialyscie podawany? nie chce wydawac kasy w błoto...
i zapomnialam zapytac lekarza... od piatku mam brac lutinus, tylko ze ja po kilku tabletkach od razu pieczenie,swedzenia.. co moge zrobic zeby to zminimalizowac i czy jest to grozne przed transferem?
biore doustnie lacibiosfemina i czasami lactovaginal dopochwowo.. co jeszcze moge zrobic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:04
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny