IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadira wrote:A co myślicie o nacięciu otoczki zarodka? W waszych klinikach lekarze zalecają?
Nadira, ewlinaaa85, amygdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Migotka jakoe miałaś wskazania do podania dwóch? Dr sie Ciebie pytał ile ccesz?
Nie wahałam się ani chwili
-
nick nieaktualny
-
Nadira wrote:A co myślicie o nacięciu otoczki zarodka? W waszych klinikach lekarze zalecają?
U mnie zalecają. Tyle, że w naszym przypadku pani embriolog powiedziała, że nie będzie nacinać, bo ta osłonka była już za cienka i bała się o ewentualne uszkodzenie zarodków (tak to chyba tłumaczyła pani embriolog, niestety byłam podenerwowana przed transferem i średnio w ogóle do mnie docierało, co mówiła). Ale ogólnie mówiła, że jeśli nie ma przeciwwskazań, to lepiej naciąć.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
vioris wrote:Dziewczyny która miała w piątej dobie zarodek 10A i coś z niego jeszcze było? Drugą mamy morule w 5 dobie i czekamy do 6 żeby doszła do blastki i będziemy mrozic. Troszkę to się opóźnia, ale wierzę że dotrwa. A ten 10A to już pewnie nie da rady, jak myślicie?Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Acha
masz jakieś mrożaki jeszcze? Ja nadal czekam aż mi endo podrośnie wczoraj było nadal 9.3mm i Dr zwiększył estrofem do 6
czymam kciuki za Twoje maluchy &&
Po takiej dawce powinno podrosnąć...tylko nie bierz przykładu ze mnie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:22
-
nick nieaktualnyMam nadzieję że w środę moje endo będzie już dobre i Dr wyznaczy mi termin
po ostatnim usg ile dni czekałaś na transfer?
Mam nadzieję że, Dr nie zada mi pytania czy biorę jeden czy dwa bo wtedy będę miała dylematWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:35
-
ewlinaaa85 wrote:Mam nadzieję że w środę moje endo będzie już dobre i Dr wyznaczy mi termin
po ostatnim usg ile dni czekałaś na transfer?
Mam nadzieję że, Dr nie zada mi pytania czy biorę jeden czy dwa bo wtedy będę miała dylematewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
zapominajka wrote:Cześć dziewczyny:) dawno mnie to nie było.
Czytam Was co jakiś czas i ciesze sie ze nie poddajecie sie i walczycie.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za sukcesy.
Hej, hej koleżanko wpadnij i do nas na wątek, już parę razy Cię wzywałyśmy do odpowiedzi a tu cisza.... ciekawe baby jesteśmy co u Ciebie ?????
-
nick nieaktualnyLeo. Dziekuje za miłe słowa.
U mnie ok. Początki były nwrwowe ale jak widzisz dzis zaczal sie 22 tydxien. Moje szczesliwa nie gasnie I jestem jak zaczarowana.
Trzeba wierzyć w szczescie. Mocno!
Serduchem Was wspieram , duzo mi pomogło to forum i rozmowy z Wamileo lubi tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Potem przez 5 dni dodatkowo bierzesz luteinę, duphaston, encorton i transfer 5 dnia
a ja bede miec transfer dopiero na 7 dzien od ostatniego usg
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Od tygodnia jestem na antykach, od dwóch mocno zwracam uwagę na to co jem, 'katuje się' tą odzywka białkową. Ostatnio moja waga leci masakrycznie do góry, choć wydaje mi się że jem podobnie jak zawsze a nie jem wcale słodyczy, trochę mnie to przybija i nie wiem, czy to skutek uboczny tych wszystkich hormonów, czy moja wina. Macie podobnie?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
dziewczyny z gyncentrum, jak to jest z criotranferem? dziewczyny w recepcji mowily na osttaniej wizycie ze dzis beda dzwonic do mnie embriolodzy z godzina tranferu, grzecznie czekac czy sama mam tam dzwonic? boje sie ze o mnie zapomną ..
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:dziewczyny z gyncentrum, jak to jest z criotranferem? dziewczyny w recepcji mowily na osttaniej wizycie ze dzis beda dzwonic do mnie embriolodzy z godzina tranferu, grzecznie czekac czy sama mam tam dzwonic? boje sie ze o mnie zapomną ..
ja bym dzwoniła, zawsze dzwonię ze wszystkim
najwyżej nafukają, że mieli dzwonić a gorzej jak będziesz czekać i się niecierpliwićewlinaaa85, lipa lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
pysia wrote:dziewczyny z gyncentrum, jak to jest z criotranferem? dziewczyny w recepcji mowily na osttaniej wizycie ze dzis beda dzwonic do mnie embriolodzy z godzina tranferu, grzecznie czekac czy sama mam tam dzwonic? boje sie ze o mnie zapomną ..
juz 11:00.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyVaina wrote:Od tygodnia jestem na antykach, od dwóch mocno zwracam uwagę na to co jem, 'katuje się' tą odzywka białkową. Ostatnio moja waga leci masakrycznie do góry, choć wydaje mi się że jem podobnie jak zawsze a nie jem wcale słodyczy, trochę mnie to przybija i nie wiem, czy to skutek uboczny tych wszystkich hormonów, czy moja wina. Macie podobnie?
myślę, że taka ilość hormonów robi swoje a każda z nas pewnie też inaczej na to reaguje.
Co do odżywki to trafiłaś w sedno z tym katować hyhy Ja miałam od niej dwa dni przerwy bo strasznie mnie boli żołądek dziś rano było już ok więc wypiła odżywkę potem lekką kawkę i znowu mam rewolucje żołądkoweno ale czego się nie robi
-
zadzwoniłam , kazali czekać cierpliwie na telefon, ale jestem spokojniejsza ze nie zapomnieli
ewlinaaa85, cicho sza lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Dziewczyny to pewnie też woda która zatrzymuje się przez te hormony.
Ja podczas stymulacji byłam taka opuchnięta jak balon, ale to minęło.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno