IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz wrote:A mam już wyniki : progesteron 0,6 ng/ml, E2 2389,00 pg/ml bardziej sie znacie bedzie oki ??
dobry masz progesteron, w mojej klinice do 1,3 wykonuja transfery ... ja mialam 1,6 i odwolany mialam
a jak to jest ze do embriotransferu bada sie progesteron i jest onn bardzo wazny a do crio nie sprawdzają, przeciez tez moze byc zły .. czy czegos nie rozumiem ?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Nie może być zły prg do crio sztucznego, bo ciągle jesz w tabletkach estradiol (estrofem). Nie ma praktycznie naturalnej produkcji prg wtedy. Dopiero lekarz każe zacząć brać w tabletkach (lutinus, luteina itp), więc będzie go ile trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:49
pysia lubi tę wiadomość
-
Anatolka ty to wszystko wiesz
dobrze ze cie tu mamy :*
Asia_88 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Eltasz widzę w twojej stopce ze miałaś hsg i wyszło ze masz droże jajowody a laparoskopia wykazała niedrożność. . Ja miałam hsg i tez wykazało droznosc. . Ale chyba jednak nie jest to wynik na 100% ... bo u ciebie inaczej pokazało. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:06
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Dziewczyny mam takie delikatne pytanie, od jakiegoś czasu mam luteine, na którą z moich obserwacji reaguje dobrze. Profilaktycznie jem probiotyk, bo wiem że parę z was miało problem po luteine. Dzisiaj zdarzyła mi się taka sytuacja, że podczas wyłapywania w bialej luteine miałam takie dwie plamki ( ciężko mi to dokładnie nazwać). Czy komuś się zdarzyło? Tydzień temu też coś takiego miałam, jednak tetraz to już drugi raz i się martwię
-
hmm ciekawe, ja znowu hsg przeszlam bezbolesnie .. nawet nie poczułam , na laparoskopie juz nie chcialam isc skoro myslalam o in vitro
wszytskie badania jakie robilam do tej pory wychodziły dobrze a staram sie juz 4 lata...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:47
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Cześć dziewczyny.
U mnie sytuacja na placu boju rysuje się następująco:pęcherzyków 20x20mm,progesteron 0,8.Estradiol wczoraj rano 1150 dzis O 7:30 już 2000.Liczę że jeszcze podskoczy bo rano była ostatnia dawka puregonu i cetrotide.Dziś o 21 dwie ampułki gonapeptylu no i punkcja poniedziałek 9:00.
Ja do was z pytaniem kiedy zaczęłyście przyjmować dostinex ? Bo ja dostałam go już dzisiaj,narazie pielęgniarką sprzedała mi 2 szt.Jakoś wydawało mi się że dostinex chyba bardziej po punkcji niż przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:11
Eltasz lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
ja dostałam dostinex po punkcji 1tabletka przez 8 dni ..
tez zakonczyłam stymulacje ovitrelle
kupilam dzis ta kore debu i vagosan, gdyby sie cos przyplątało ..
vagosan ma taki skład:
-kora dębu 25g
-koszyczek rumainku 20g
-ziele rdestu ptasiego 17,5 g
-lisc szałwi 17,5 g
-liść ookrzywy 17,5g
-kwiat nagietka 2,5 g
chyba nie ma nic szkodzliwego co ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:24
Anatolka, karina76 lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Karina, najczęściej po, ale lekarz pewnie wie co robi. Choć prg jakoś specjalnie na hiper nie wskazuje, jest ładny i kończysz gonapeptylem, więc też nie podkręci hiperki ewentualnej jak hcg z Ovitrelle. Będzie dobrze &&
karina76 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wielkie dziękiPowiem Ci że faktycznie pielęgniarką z rozpędu wpisała mi ovitrele,ale lekarz kazał zmienić właśnie na gonapeptyl by zmniejszyć skutek ewentualnego działania hcg.
A w ogóle dziewczyny wszystkim życzę udanego i dłuuuugiego wypoczynku w majowy weekend
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
wombi wrote:Jestem juz po mini histeroskopii
bez znieczulenia. Było ok. Przynajmniej nie musiałam w szpitalu leżeć.
Trochę nieprzyjemne jak wodę wpuszczają ale tak to idzie wytrzymac. 2 min i po sprawie. Najważniejsze że wszystko jest ok
Wombi, czy tę "mini" histeroskopię robiłaś prywatnie w Vitrolive, czy może udało Ci się na NFZ? Jeśli na NFZ, to gdzie taką robią? -
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w programie rządowym istnieje taka możliwość jak podanie w jednym transferze 2 zarodków przed 35 rż? Nie znalazłam żadnych informacji w ustawie, a regulamin programu rządowego jest dla mnie niejasny. " Zaleca się" transferowanie 1 zarodka, a w uzasadnionych kliniczne przypadkach dopuszcza się transfer dwóch zarodków. Niedawno wynegocjowaliśmy zapłodnienie wszystkich komórek w 3 programie i szykuję się do kolejnych negocjacji
Jakie to mogą być klinicznie uzasadnione przypadki? To będzie nasz 3 program, za każdym razem lekarze twierdzą że masz problem tkwi w słabych zarodkach.
-
Nadira wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy w programie rządowym istnieje taka możliwość jak podanie w jednym transferze 2 zarodków przed 35 rż? Nie znalazłam żadnych informacji w ustawie, a regulamin programu rządowego jest dla mnie niejasny. " Zaleca się" transferowanie 1 zarodka, a w uzasadnionych kliniczne przypadkach dopuszcza się transfer dwóch zarodków. Niedawno wynegocjowaliśmy zapłodnienie wszystkich komórek w 3 programie i szykuję się do kolejnych negocjacji
Jakie to mogą być klinicznie uzasadnione przypadki? To będzie nasz 3 program, za każdym razem lekarze twierdzą że masz problem tkwi w słabych zarodkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 21:44
Nadira lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...