IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Brtiii86 wrote:Kochana ja bym jednak Cię zachęcała do zrobienia tych NK,ana1. Ja zrobiłam i pyk wyszło że mam podwyższone NK. Gdybym nie zrobiła to nadal bym nie wiedziała. Podobno w moim przypadku to było za wcześnie szukać przyczyny niepowodzeń w immunologi,ale jednak wyszło mi to myślę na dobre,bo wiem co trzeba zrobić by szansę zwiększyć.
I co bedziesz robić? Intralipid, encorton? Cośinnego? -
pysia wrote:dziewczyny a czy przy cyklu sztucznym do crio, malyscie tez przepisany ovitrelle? czy juz nie potrzebny?
Ja miałam raz mimo sztucznego cyklu do crio dojrzały pęcherzyk i lekarz musiał podać ovitrelle. Takze na estrofemie, progynovie też ovulki się zdarzająWszystko zależy od organizmu.
Beata.D lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem 4 dni po transferze i strasznie mnie piecze i swędzi myszka :p po luteinie. Od trzech dni uzywam Tantum Rosa, ale czuję średnią ulgę. Dzisiaj kupiłam tabletki dopochwowe zenella, mają w składzie kwas L-askorbinowy, inulinę, witaminę E, kwas hialuronowy, laktozę i stearynian magnezu. Wydaje mi się, że nie ma w składzie nic, co mogłoby zaszkodzic, co sądzicie? Lekarza nie mam jak zapytać, bo długi weekend się zaczął, a działać muszę raczej szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:00
-
Anatolka wrote:Nie ma nic szkodliwego.
Kora dębu do podmywań może jeszcze być.
Dzięki Anatolka, tak po cichu liczyłam na Twoją opinię -
vioris wrote:Dziś zabralismy jedną kruszynke 8A do domu
Pozostaly nam dwa mrozaczki 8A i dwa zarodki 8A i 6A które będą czekać do blastki. Mam nadzieję, że chociaż ten jeden dotrwa do mrozenia
Teraz oczekiwanie do 9 majavioris lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
SzewskaPasja daj znać czy ci te tabletki zanella pomogly , ja od dzis wieczora tez zaczne brac lutinus i pewnie bede miec ten sam problem ..
ja teraz jeszcze stosuje lactovaginal i lacibiosfemina z tymi bakteriami dobrymi .. Anatolka mowila ze nie szkodzą takie bakterie fasolce
nie wiem co by tu jeszcze można robić żeby sobie pomóc ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:SzewskaPasja daj znać czy ci te tabletki zanella pomogly , ja od dzis wieczora tez zaczne brac lutinus i pewnie bede miec ten sam problem ..
ja teraz jeszcze stosuje lactovaginal i lacibiosfemina z tymi bakteriami dobrymi .. Anatolka mowila ze nie szkodzą takie bakterie fasolce
nie wiem co by tu jeszcze można robić żeby sobie pomóc ..5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
dziewczyny mi na pieczenie po progesteronie dopochwowym bardzo pomaga sok z kiszonej kapusty, czasem w sklepach bio można dostać, w dwóch cyklach mi juz życie uratował
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:dziewczyny mi na pieczenie po progesteronie dopochwowym bardzo pomaga sok z kiszonej kapusty, czasem w sklepach bio można dostać, w dwóch cyklach mi juz życie uratował
a jak go stosujesz ? pijesz czy podmywasz?
Anatolka obyw przyszlym tygodniu dopiero wykupie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:54
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Anatolka wrote:Szczęściara będziesz jak zmienisz na luteine i dalej będzie ok
wtedy na maxa będę Ci zazdrościć
Do konca maja mam nakupiony lutinus5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
pysia wrote:a jak go stosujesz ? pijesz czy podmywasz?
Anatolka obyw przyszlym tygodniu dopiero wykupie
piję, rano małą szklaneczkę na czczo, a potem ok. 30 min przed głównymi posiłkami; w moim przypadku po 2 dniach wyraźna poprawa
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Ja od początku biorę Luteine
po jakim czasie może coś wyjść, jakies podrażnienie czy coś?
W ogóle dopiero dziś dowiedziałam się jakie miałam wyniki z ostatniego dnia stymulacji.
Estradiol 1836 Progesteron 0.43
Chyba ok te wyniki?
Jedynie co, to zupełnie zapomniałam zapytać ile komórek z tych 20 było dojrzałych. Jak będzie dzwonił embriolog w niedziele to zapytam, jeśli nie zapomnę