IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:Jesteście eksperatami w temacie więc mam pytanie, czy AMH ma wpływ na ryzyko hiperstymulacji? Jeżeli tak to te z Was które miały hiperstymulację jakie miały AMH i jaki protokół.
Ze względu na endometriozę mam iść długim, a mam AMH 6,11 i trochę sie boję. -
Czy moge Was o cos zapytać?
Przed kilku mcami miałam fsh 5
Po cyklu stymulowanym do ivf czyli miesiąc temu 4.4
A w tym cyklu 3.13
Zawsze badam w 3dc.
Teraz robiłam badania do wizyty którą będę miała.
Lh w tym cyklu 3.81
Czy taki spadek fsh to jakaś czasowa sprawa czy powinnam się martwic? Bo w głowie juz dużo myśli czemu tak jest czy to ma zwiazek z przysadka czy o co chodzi.
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Lunka, miałam podobnie. Lekarz powiedział, że wahania na tym poziomie to normalne i nic nie znaczy.
I też tak z cyklu na cykl?
Juz zaczęłam obawiać się o jakieś kłopoty poważniejsze:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:13
-
kiedys pisałyście tutaj o zapachach, ile dni przed transferem najlepiej przestac uzywac zapachowych kosmetyków? bo po transferze to rozumiem ze już można normalnie tak ?
i jeszcze jedno glupie pytanie heheczy mozna sie tam normalnie golić? ja używam żelu do golenia męskiego z gillete , on jest dla wrażliwych ale jednak pachnie...
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:kiedys pisałyście tutaj o zapachach, ile dni przed transferem najlepiej przestac uzywac zapachowych kosmetyków? bo po transferze to rozumiem ze już można normalnie tak ?
i jeszcze jedno glupie pytanie heheczy mozna sie tam normalnie golić? ja używam żelu do golenia męskiego z gillete , on jest dla wrażliwych ale jednak pachnie...
Tylko w dniu transferuOgolić możesz się dzień wcześniej albo przy użyciu bezzapachowego mydła / żelu do higieny intymnej
pysia lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Vaina wrote:Jesteście eksperatami w temacie więc mam pytanie, czy AMH ma wpływ na ryzyko hiperstymulacji? Jeżeli tak to te z Was które miały hiperstymulację jakie miały AMH i jaki protokół.
Ze względu na endometriozę mam iść długim, a mam AMH 6,11 i trochę sie boję.
Ultra-dlugi, amh koło 8, prawie 2 tyg w szpitalu, zasługa P.J. z Provi... -
Anatolko a jak to rozpoznali że były zepsute przez bakterie? tzn czym sie to objawiało? powstały zarodki ale sie nie rozwijały czy nie było żadnych znaków?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Anatolko a jak to rozpoznali że były zepsute przez bakterie? tzn czym sie to objawiało? powstały zarodki ale sie nie rozwijały czy nie było żadnych znaków?
Sama do tego doszłam. Nikt nie zlecił nam posiewu. A zarodki jako tako rozwijały się do 3 doby i koniec. W pierwszej procedurze był 1 kiepski, w drugiej nie miałam żadnego zarodka. Przed 3 wyleczylismy bakterie w nasieniu i efekty były lepsze.
Vaina, ja wyniosłam się z Provi. Dr M z GynC zaryzykowal, mimo endometriozy, protokół krótki i po takim jestem ciąży.pysia, Mimi86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja mam teraz przed stymulacją do invitro zacząć antyki przez 21 dni, dopiero 18 maja na wizycie lekarz powie mi, jakim protokołem idziemy; czy zaczęcie od antyków wskazuje już na to, który protokół lekarz wybierze? dodam, że moje AMH to 21
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:dziewczyny ja mam teraz przed stymulacją do invitro zacząć antyki przez 21 dni, dopiero 18 maja na wizycie lekarz powie mi, jakim protokołem idziemy; czy zaczęcie od antyków wskazuje już na to, który protokół lekarz wybierze? dodam, że moje AMH to 21
Nie wskazuje. Miałam antyki i przed krótkim i przed długim protokołem. Patrząc na amh obstawiam krótki. -
Hej dziewczyny dawno mnie nie było tutaj... Czekałam aż do usg... Dzisiaj jest 6 tydz i 4 dzień... i jest ❤
Szczęśliwa ☺amygdala, Anatolka, sylvuś, pysia, V., Eltasz, Konwalia, Mimi86, vioris, ewlinaaa85, Beata.D, gosia81, india, Joanna85, asiamar lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:kiedys pisałyście tutaj o zapachach, ile dni przed transferem najlepiej przestac uzywac zapachowych kosmetyków? bo po transferze to rozumiem ze już można normalnie tak ?
Pysia, wiem że się takie postępowanie praktykuje ale ja osobiście z niczego nie rezygnowałam. Ani z zapachów ani z perfum ani z niczego
Jak widać transfer się udał i dzidziuś cały i zdrowypysia, vioris, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyV. wrote:Anatolka, dajesz nadzieję
Przed trzecią procedurą na pewno zrobię histero - chyba, że jakimś cudem lekarz pozwoli nam podejść rządowo drugi raz, wtedy procedura byłaby w czerwcu, więc nie zdążę z tą histeroskopią. Ale bardzo wątpię w taki obrót spraw. W kolejnym cyklu kontrolnie zbadam sobie też AMH (jestem ciekawa na ile ucierpiało po dwóch stymulacjach), TSH i zrobimy powtórkę wymazów / posiewów w kierunku bakterii. Mąż chce też powtórzyć chromatynę plemnikową. Myślę o zbadaniu tych komórek NK i ANA 1 / ANA 2. Powiem szczerze, że nie chce mi się za to zabierać, jestem już zmęczona tymi ciągłymi badaniami (i ich kosztami), ale wiem że trzeba
Robię sobie przerwę w myśleniu o tym do wizyty (9 maja), potem ruszę z tematem.
Oprócz badań oczywiście cały czas suplementacja męża i względnie porządna dieta dla nas obojga. Właśnie spodziewam się kuriera z odżywką białkową, zamierzam dosypywać ją do koktajli, żeby jeszcze podkręcić zawartość białka w naszej diecie.
Zastanawiam się co zrobimy z tymi żylakami powrózka, operować czy nie, echhh... Bo możliwe, że to one psują temat.V. lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Pysia jak chcesz jeść dużo białka to można korzystać z odżywek białkowych. Dla mnie blee ale 30 g białka z tego na dzień jest;-)
a białko to chyba pomaga w czasie stymulacji tak? bo do crio to juz raczej chyba nie moge nic zdziałac
Anatolka, ja mialam 6 zarodków, dwa zamrożone w 3 dobie a z tych trzech trzymanych do blastki przetrwał tylko jeden, wyszla blastka AB .
To chyba nie jest najlepszy wynik ? doktor mowi ze skoro jest blastka to jest dobrze , i ze kazda blastka jest dobrej jakościbo to blastka
i że zawsze jest tak że jakies zarodki odpadają , nie dotrwają do blastki.
to prawda?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno