IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:a od kiedy brac nospe ? po transferze ? w jakich dawkach?
Mi lekarz powiedzial, ze 1 nospe forte (lub 2 czterdziestki) przed transferem i taka sama dawka popysia lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
hej, a ja bylam dziś w Czechach kupilam utrogestan
i te słynne kulki rumowe, ale dla mnie za mocne one sa
Zblizam sie wielkimi krokami do drugiej procedury
Zostało mi 5 tabletek anty, w środę usg i jak bedzie ok to od @ ruszam z krotkim protokolem, bede musiala pospieszyc się z platnooscia za program 2+1 bo chce miec wizyty za darmo, a teraz jak czyta co ten pis chce zrobic to az boje sie wykupywać ten programEltasz, Iva79, vioris, lipa lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Super Mimi ze kupilas
Zaoszczedzilas ladna kase
ja tez sroda GynC.
Wykup program i zajdz za pierwszym razem-zwroca kasiurke jeszcze
W koncu ktoras z nas musi sprawdzic czy wyplacaja
Anatolka, Eltasz, Mimi86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
pysia wrote:a od kiedy brac nospe ? po transferze ? w jakich dawkach?
Hej Pysia,
Najlepiej spytaj lekarza o Nospe, ja mimo bólu i lekkich skurczów (endometrioza) nie biorę nospy, moj lekarz jest przeciwny lekom po transferze.
Dziewczyny ja jestem świeżo po udanym transferze, wcześniej dwa nieudane podejścia - pierwsze in vitro ciaza biochemiczna, drugie criotransfer nic nie zaskoczyło.
Wiem, że każda z nas doszukuje się objawów i szuka informacji więc chciałam się z wami podzielić moimi spostrzezeniami:
- od pierwszego dnia po transferze miałam ogromny ból żołądka i jelita mi skręcało, nie spałam w nocy, przez tydzień po transferze problem z żołądkiem, najpierw zaparcie potem biegunka. Przy tym ogromne gazy, 3 dni mnie męczyło dzien i noc. Potem cisza i tylko ból jak przed @. Jednak nie łączyłam tego wszystkiego z prawdopodobnym powodzeniem. Bałam się i wolałam się przygotować na kolejna porażkę.
9dpt - beta 186
11dpt - beta 509
Dzisiaj jest dopiero 13 dpt wiec trzymam emocje na wodzy, ale mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Jestem w programie rządowym, 31 lat podane 2 zarodki - 4BB i 4CC.
Pozdrawiam was wszystkie i niech spełnia się nasze marzeniepysia, Beata.D, amygdala, Konwalia, sylvuś, Mimi86, karina76, Iva79, shooa, Aga78, vioris, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Hashimoto, hyperprolaktynemia, endometrioza
Wrzesień 2014 - laparoskopia
2014/2015 - 3 nieudane inseminacje
Lipiec 2015 - pierwsze ICSI, ciąża bioch, jedna blastocysta 4bc, brak mrozaków
Grudzień 2015 - drugie podejście, hiperstymulacja, jedna blastocysta 4cb - mrożenie, 17.2.2016 criotransfer -
Mimi86 wrote:hej, a ja bylam dziś w Czechach kupilam utrogestan
i te słynne kulki rumowe, ale dla mnie za mocne one sa
Zblizam sie wielkimi krokami do drugiej procedury
Zostało mi 5 tabletek anty, w środę usg i jak bedzie ok to od @ ruszam z krotkim protokolem, bede musiala pospieszyc się z platnooscia za program 2+1 bo chce miec wizyty za darmo, a teraz jak czyta co ten pis chce zrobic to az boje sie wykupywać ten program
oplaca sie ten program, teraz myslalalm ze bede placic za wizyty bo to juz jednak crio a nie kasuja mnie
szczerze to niewydaje mi sie zeby taka ustawa przeszla, przeciez stworzenie jednego zarodka byloby czesto niemozliwe, na zaplodnionych 6 czesto przezywa polowa lub mniej ... a jakby zapplodnic tylko jedno jajeczko to byloby to dziwne,Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:08
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Anatolka wrote:Hehe
Pysia też ma szansę sprawdzić
Idziesz do M?
I w srode bedzie wizyta.Boje sie jak szlag!nie wiem czego sie spodziewac,to bedzie 29 dpt...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Tzn., że nie boi się o Was jak tak szybko Cie "oddał"
myślę, że zamruga do Ciebie serduszko ❤
Oj bede szczesliwa....
Jutto mam 35 urodziny wiec licze 4.05 na prezent!! ❤Anatolka, Asiula86, szurusiowa, amygdala, sylvuś, Eltasz, Iva79, Joanna85, Beata.D, karina76, vioris, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
pysia wrote:szczerze to niewydaje mi sie zeby taka ustawa przeszla, przeciez stworzenie jednego zarodka byloby czesto niemozliwe, na zaplodnionych 6 czesto przezywa polowa lub mniej ... a jakby zapplodnic tylko jedno jajeczko to byloby to dziwne,
Myślę, że pomysłodawcom właśnie o to chodzi - żeby zakazać nie nazywając rzeczy po imieniu. We Włoszech od 2004 roku było prawo zakazujące mrożenia zarodków i zapłodnienia więcej niż trzech komórek na raz. Jeśli powstały trzy zarodki, to wszystkie trzy musiały być transferowane w tym samym cyklu. Zakazali też dawstwa nasienia i komórek jajowych. Jeśli tylko ktoś miał możliwość, to wjeżdżał za granicę robić IVF. Po kilku latach na szczęście trochę poluzowali te przepisy.
Też mam nadzieję, że u nas ten proponowany projekt nie zdobędzie poparcia, ale jednak warto trzymać rękę na pulsie.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Dziewczyny jak na złość czuje ze robi mi się opryszczka. .a jutro transfer
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Cześć dziewczyny
U mnie już po punkcji,pobrano10 jajek teraz standardowe czekanieSzkoda że tego znieczulenia nie da się przeciągnąć na następnych 5 dni aby bezstresowo przetrwać oczekiwanie na rezultaty.
opu, Beata.D, ewlinaaa85, amygdala, vioris lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Cześć dziewczyny mam pytanie. 20 kwietnia mialam punkcje 23 kwietnia transfer jednego zarodka (podzielil się do 8 komórek) wczoraj robiłam betę- negatywna. Powinnam juz odstawić leki? I czy powtarzać badanie jutro?"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypysia wrote:bo czyytalam ze niektore dziewczyny biorą zapobiegawczo zeby skurczy nie bylo, bo to zle dla zarodka
Pysia, ja po pierwszym (jakby nie było udanym) transferze brałam nospę+magnez 3x1 zapobiegawczo, z własnej inicjatywy.
póżniej przy crio nie brałam, a 2 albo 3 dpt obudził mnie nocy tak silny skurcz macicy, że nie wiedziałam przez chwilę co się dzieje.. nie wiem czy to miało wpływ na niepowodzenie, ale teraz po transferze biorę znowu i nospę i magnez 3x1. te leki na pewno nie szkodzą. -
pysia wrote:Tyszanka ty mialas intralipid prawda? ile czasu mialas kroplowke?
Tzn o 12 juz bylam na sali i transfer mialam bo na zegarek spojrzalam5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
shooa wrote:Pysia, ja po pierwszym (jakby nie było udanym) transferze brałam nospę+magnez 3x1 zapobiegawczo, z własnej inicjatywy.
póżniej przy crio nie brałam, a 2 albo 3 dpt obudził mnie nocy tak silny skurcz macicy, że nie wiedziałam przez chwilę co się dzieje.. nie wiem czy to miało wpływ na niepowodzenie, ale teraz po transferze biorę znowu i nospę i magnez 3x1. te leki na pewno nie szkodzą.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-