IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia, ta Zenella to nic nie pomaga, nie polecam. Chyba już Tantum Rosa była lepsza, ale objawy i tak nie ustały. Wczoraj kupiłam tę korę dębu i zobaczymy, może pomoże. W sumie u mnie beta 7 dni po transferze blastocysty 0,3, więc i tak wkrotce przestanę brać luteine, więc problem chyba zniknie sam
.
Pysia, możesz mi powiedzieć jak można załatwić ten Intralipid? Mam jeszcze jedną śnieżynkę i chciałabym tego spróbować przy crio. -
nick nieaktualny
-
pysia wrote:A jaka nospe? Forte ? Ile razy dziennie?
Bralam nospe 3x1 i magnez tabletke musujaca bo taki mialam magnez w domu.
Tetaz tabletki mam,jedna biore na dzien.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
SzewskaPasja wrote:Pysia, ta Zenella to nic nie pomaga, nie polecam. Chyba już Tantum Rosa była lepsza, ale objawy i tak nie ustały. Wczoraj kupiłam tę korę dębu i zobaczymy, może pomoże. W sumie u mnie beta 7 dni po transferze blastocysty 0,3, więc i tak wkrotce przestanę brać luteine, więc problem chyba zniknie sam
.
Pysia, możesz mi powiedzieć jak można załatwić ten Intralipid? Mam jeszcze jedną śnieżynkę i chciałabym tego spróbować przy crio.
W Gync kosztuje 350 zl,lekarz mnie sam zaproponowal ale mysle ze jak Ty zaproponujesz to sie nie obraza ze chcesz pare groszy zostawic
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
SzewskaPasja wrote:Pysia, ta Zenella to nic nie pomaga, nie polecam. Chyba już Tantum Rosa była lepsza, ale objawy i tak nie ustały. Wczoraj kupiłam tę korę dębu i zobaczymy, może pomoże. W sumie u mnie beta 7 dni po transferze blastocysty 0,3, więc i tak wkrotce przestanę brać luteine, więc problem chyba zniknie sam
.
Pysia, możesz mi powiedzieć jak można załatwić ten Intralipid? Mam jeszcze jedną śnieżynkę i chciałabym tego spróbować przy crio.
Ja w klinice normalnie kupuje,a poza to chyba ciężko załatwić . Podobno tylko na oddziałach w szpitalach
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:I brałas ta nospe max 3x1 na dobe? Nie za duża ta dawka?
Mnie akurat brzuch bolal od 2dpt wiec tak czy siak bym brala,w nocy miewalam mocne skurcze ;-/5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Memka wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie. 20 kwietnia mialam punkcje 23 kwietnia transfer jednego zarodka (podzielil się do 8 komórek) wczoraj robiłam betę- negatywna. Powinnam juz odstawić leki? I czy powtarzać badanie jutro?
Wynik był z 9dpt zarodka 3-dniowego, czyli jakby 7dpt blastki. Ten negatyw dobrze nie wróży, ale też nie przesadza sprawy jeszcze. Myślę, że należałoby jutro powtórzyć bete.
P.s. Tyszka stówka -
SzewskaPasja wrote:
Nie wiem skąd jesteś ale w invimedzie warszawa kroplowka z intralipidu kosztuje 120zl. Tylko trzeba prawdopodobne mieć skierowanie od ich immunologa albo ginekologa
-
Ja mam nospa max i ona ma 80mg. Czyli brać 3 tabletki dziennie tak?
Tyszanko miałaś make up na transfer? Hehe
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Moja tez 80,bralam rano,popoludniu i na noc...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
pysia wrote:Ja mam nospa max i ona ma 80mg. Czyli brać 3 tabletki dziennie tak?
Tyszanko miałaś make up na transfer? Hehe5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Maliniu wrote:Hej Pysia,
Najlepiej spytaj lekarza o Nospe, ja mimo bólu i lekkich skurczów (endometrioza) nie biorę nospy, moj lekarz jest przeciwny lekom po transferze.
Dziewczyny ja jestem świeżo po udanym transferze, wcześniej dwa nieudane podejścia - pierwsze in vitro ciaza biochemiczna, drugie criotransfer nic nie zaskoczyło.
Wiem, że każda z nas doszukuje się objawów i szuka informacji więc chciałam się z wami podzielić moimi spostrzezeniami:
- od pierwszego dnia po transferze miałam ogromny ból żołądka i jelita mi skręcało, nie spałam w nocy, przez tydzień po transferze problem z żołądkiem, najpierw zaparcie potem biegunka. Przy tym ogromne gazy, 3 dni mnie męczyło dzien i noc. Potem cisza i tylko ból jak przed @. Jednak nie łączyłam tego wszystkiego z prawdopodobnym powodzeniem. Bałam się i wolałam się przygotować na kolejna porażkę.
9dpt - beta 186
11dpt - beta 509
Dzisiaj jest dopiero 13 dpt wiec trzymam emocje na wodzy, ale mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Jestem w programie rządowym, 31 lat podane 2 zarodki - 4BB i 4CC.
Pozdrawiam was wszystkie i niech spełnia się nasze marzenieChociaz nie mogę czytać takich rzeczy,bo się nie chce nakręcać. Mam dokładnie to samo co Ty
ale podchodzę do ivf bardzo ostrożnie.
U mnie dziś 4dpt i tylko myślę, czy maluszek wczoraj stał się blastką w brzuchuDziś już powinien się wczepiac
ehh
-
triss wrote:Nie wiem skąd jesteś ale w invimedzie warszawa kroplowka z intralipidu kosztuje 120zl. Tylko trzeba prawdopodobne mieć skierowanie od ich immunologa albo ginekologa
Dzięki za info. Jestem ze Szczecina, ale leczę się w Invicta Wrocław. Wiem, ze we Wrocławiu też jest Invimed, więc sprawdzę może też to praktykują. A może któraś z dziewczyn na forum z Invimedu z Wrocławia zna odpowiedź? -
dziewczyny ja mieszkam za granicą (Belgia), ale wkrótce przyjeżdżam do Polski w odwiedziny i przy tej okazji chciałabym zakupić sobie suplementy, które polecacie w przygotowaniu do in vitro; tutaj niczego nie zalecają oprócz kwasu foliowego, a kiedy zapytałam lekarza o koenzym Q10, to powiedział, że bez oznaczenia jego poziomu we krwi, odradza branie na własną rękę, uff...; widziałam też, że niektóre z Was biorą DHEA, wyczytałam, że to androgen, a ja przy moim pcos mam tę nieszczęsną androgenizację, myślicie, że lepiej sobie odpuścić to dhea?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Witamy Ania.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Ok to ja też tak będę brała ta nospe. I jadę jutro bez makijażu hehe, mam nadzieje ze nikt się nie wystraszy;) ale dzień po transferze to chyba mogę się juz normalnie bez obaw malować?
Lutinus mam brać 3 razy dziennie rano południe i wieczór , biorę co 8 godzin ale nie zawsze się tak uda. Jaka może być największą różnica godzinowa między tymi dawkami?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno