X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakaz IVF wydaje sie abstrakcyjny, ale po pisiorach wszystkiego mozna sie spodziewac...
    Jak wprowadza zakaz, to pewnie bedzie wiezienie za IVF w innych panstwach :)
    Komedia jakas :)

Trzeba ich olac i walczyc o marzenia!

Aina
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    i moge tak od razu skoczyc z lutinusa na utrogestan ? nie bedzie zadnych skokow progesteronu ? czy wybrac jakis moment odpowiedni ?
    :D nie chce zaszkodzic groszkowi :):)

Anatolka a ty te probiotyki bierzesz codziennie? bo ja biore codziennie, nie wiem czy nie za duzo.....

Możesz zmienić. Tak zwyczajnie.

Biorę co drugi, na zmianę z innym lekiem wieczorem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

zanim taka ustawa wejdzie , bedzie sporo kłótni, raczej sporo by takie cos trwalo ...

Jeśli poprze to cały PiS, to są w stanie uchwalić błyskawicznie. Duda klepnie wszystko, co Kaczyński każe, a Trybunał Konstytucyjny już uwalili właśnie po to, żeby im nie zawadzał w takim momencie. Jak się uwiną, to w kilka tygodni załatwią sprawę.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę, to trochę się jednak boją opinii publicznej i protestów. Jak zobaczyli ile osób zaczęlo protestować przeciwko zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej to od razu spuscili z tonu. Dziwię się trochę, że była aż taka cisza jak zniesli refundację in vitro. Po cichu liczyłam, że też będą jakieś protesty, ale nic ... cisza. Sama wzięłabym chętnie udział w takim. Wiem, że wiele osób jeszcze nie chce bądź się boi lub wstydzi ujawniać, że w ten sposób przyszło im starac się o dziecko, ale to nie ich wina tylko kraju, w którym przyszło im żyć. Gdyby czuli akceptację, byłoby inaczej. Wracajac do tematu, myślę, że całkowity zakaz in vitro lub zapładanie tylko jednej komorki (w zasadzie to to samo, co zakaz) spotka się ze sprzeciwem większości społeczeństwa, co można zaobserwowac już teraz czytajac wpisy na forach internetowych. Wydaje mi się, że chodziaż w tej kwestii mamy wsparcie społeczenstwa i będzie dobrze :P. Nikt nie chce powrotu do Średniowiecza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 21:55

pysia, Ainaa, ewlinaaa85, Suomi, lipa, gosia81, nika03 lubią tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony ktoś tych ludzi wybrał. Może tak naprawdę większość społeczeństwa ma takie poglądy? Zainteresowani trochę się będą pienić na forach, a potem grzecznie pojadą robić in vitro za granicą.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wybrało ich społeczeństwo, które od PO nigdy nic nie dostało, a od pisu wręcz przeciwnie tyle pięknych obietnic 500+, wiek emerytalny, leki. Wiec wybór był prosty :/

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Z drugiej strony ktoś tych ludzi wybrał. Może tak naprawdę większość społeczeństwa ma takie poglądy? Zainteresowani trochę się będą pienić na forach, a potem grzecznie pojadą robić in vitro za granicą.

Większość społeczeństwa nie wybrała tych ludzi, wybrała ich większość głosujących, a to jest duuża różnica w liczbach. Wiem, że o ile refundowanie in vitro z pieniędzy rządowych budziło pewne kontorwersje, o tyle in vitro, generalnie, jako metoda leczenia nieplodnosci ma ogromne wsparcie spoleczenstwa. Pytanie tylko, komu będzie chcialo sie protestowac jak będzie potrzeba. Może skończy się tak, jak piszesz własnie ...

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy relanium brałyście przed transferem czy dopiero po? W poniedziałek mam transfer i zawsze przed jestem bardzo spięta, wszystkie mięśnie zaciśnięte. Zanim bym pojechała do kliniki to przeszłabym się do rodzinnego po receptę na relanium i wzięła przed :/ myślicie że tak mogę?

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy relanium brałyście przed transferem czy dopiero po? W poniedziałek mam transfer i zawsze przed jestem bardzo spięta, wszystkie mięśnie zaciśnięte. Zanim bym pojechała do kliniki to przeszłabym się do rodzinnego po receptę na relanium i wzięła przed :/ myślicie że tak mogę?

W Invicie bierze sie rano w dniu transferu (jeszcze przed nim) i potem jeszcze 2 razy w ciagu doby, tak jest zalecane, nie wiem czy to dobrze, ale wole się powoływać na lekarzy niż na to, co ja mysle :P.

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) mam nadzieję że, lekarz nie będzie miał żadnych obiekcji żeby mi go przepisać. Mnie już dziś cały dzień boli brzuch cały czas myślę o poniedziałkowym transferze i o tym, że biorę moje ostatnie dwie blastki ... stres mnie zjada heh

szurusiowa lubi tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dzięki :) mam nadzieję że, lekarz nie będzie miał żadnych obiekcji żeby mi go przepisać. Mnie już dziś cały dzień boli brzuch cały czas myślę o poniedziałkowym transferze i o tym, że biorę moje ostatnie dwie blastki ... stres mnie zjada heh
    Myśle ze jeżeli to nie jest jakiś znajomy lekarz to Cci nie przepisze. To lek narkotyczny i lekarze maja duży problem z przepisywaniem go...

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam nadzieję że uda mi się go przekonać.

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dzięki :) mam nadzieję że, lekarz nie będzie miał żadnych obiekcji żeby mi go przepisać. Mnie już dziś cały dzień boli brzuch cały czas myślę o poniedziałkowym transferze i o tym, że biorę moje ostatnie dwie blastki ... stres mnie zjada heh[/QUOTE

Powiem Ci szczerze, że mnie też stres zjadał, bo był to mój pierwszy transfer. Po Relanium całe cztery dni praktycznie przespałam, wstawalam, jadłam sniadanie, brałam tabletke spałam, budzilam sie, jadlam obiad, spalam i miałam 4 dni wyciete z zyciorysu i nic to nie dalo. Efekt transferu, beta 0,1. Ja nie polecam i przy nastepnym transferze predzej bede zwisala glowa do dolu na drzewie jak Justa183, bo jest mi to blizsze niz lezała odlogiem. Moze lepiej wypij melise. Moze wlasnie o to chodzi, by czlowiek nagle nie zaczal zyc zupelnie odmiennie. Jesli na co dzien jestemy aktywne, to chyba powinno tak pozostac, oczywiscie bez sytuacji ekstermalnych :P.

ewlinaaa85, godaweri, Suomi, nika03 lubią tę wiadomość

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie bardzo wiem co mam zrobić :( pomyślałam żeby wziąć relanium w dzień transferu i jakieś dwa trzy dni po. Wiem że na pewno będę miała powtórkę z rozrywki i w dzień transferu będę spięta i sztywna jak kołek ;) do tego zawsze boli mnie brzuch z tych nerwów dosłownie od pierwszego dnia. Więc tylko relanium mi do głowy przychodzi

Dodam że nospa mi kompletnie nie pomaga na bóle brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:42

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No właśnie ja nie bardzo wiem co mam zrobić :( pomyślałam żeby wziąć relanium w dzień transferu i jakieś dwa trzy dni po. Wiem że na pewno będę miała powtórkę z rozrywki i w dzień transferu będę spięta i sztywna jak kołek ;) do tego zawsze boli mnie brzuch z tych nerwów dosłownie od pierwszego dnia. Więc tylko relanium mi do głowy przychodzi

Wpadnę do kliniki to Cię rozbawię hyhy :P

ewlinaaa85, Suomi lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

Nie wiem, co Ci poradzic. Może rzeczywiscie w dniu transferu takie spiecie rzeczywiscie nie jest wskazane, ale może zwykla melisa czy kalmsy wystarczą, ale pozniej to kazda z nas ma stresa, czy sie uda czy nie, a jednak sporo z nas zachodzi, a tylko garstce jest zalecane relanium. No jak widzisz, ja nie jestem fanką tego leku :P.

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Wpadnę do kliniki to Cię rozbawię hyhy :P
    Hihi Ty to jednak dobra kobieta jesteś :P
    Ale chyba nie wybierasz się na ponowne usg hyhy
    ps. Mój szanowny Monsz jedzie ze mną hyhy mam nadzieję że bedzie przy transferze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:50

szurusiowa lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hihi Ty to jednak dobra kobieta jesteś :P
    ps. Mój szanowny Monsz jedzie ze mną hyhy mam nadzieję że bedzie przy transferze ;)
    Nooo to teraz musi się udać :D

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

Zgadzam się z Req, zwykły lekarz i relanium... Słabo to widzę.

Z ziołowych, które są w miarę ok i rozluźniają są Kalmsy. To jest lek, nie suplement. Powiem Ci, że ja mam znakomity kontakt z moim poloznikiem (jest ze 3 lata starszy tylko ode mnie) a jak w pierwszej klinice nie chcieli wypisywać relasi, bo "nie widzą takiej potrzeby" i spytałam Go, że chciałabym i co On na to, to mimo wszystko w pierwszej kolejności odmówił i powiedział, że mam wziąć i spróbować jak działają Kalmsy i dopiero jak nie zadziałają to da mi receptę na relanium. Koniec końców wyciszanie kalmsami rozpoczęte na dwa dni przed dało radę i nie czułam się taka poddenerwowana :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem bralas je jeszcze po transferze? Do którego dnia? Zastanawiam sie do kiedy to bezpieczne.

‹‹ 3302 3303 3304 3305 3306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ