IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Super cicho sza
to ja standardowe pytanie hehe:) jak się zachowywałas po transferze ?normalnie? I co mogło wpłynąć na sukces:D wielkie gratki
Zupełnie zwyczajniełaziłam od dnia transferu, piłam litrami kawę, weszłam nawet na drzewo w lesie i powisiałam na gałęzi...
Mimi86, Kamilam8, Aga78, nika03, ewlinaaa85, Tosia 1981, Asiula86 lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
Hahaha hahha szalona;) po co wisiałas na gałęzi . Rozbawiłas mnie
cicho sza lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:A który to twój transfer?
6.
(ps. przy wcześniejszych nie piłam kawy, siedziałam w domu, oszczędzałam się i przykładowo nie wisiałam głową w dół z drzewa w kobiórskim lesie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 12:12
sylvuś lubi tę wiadomość
Kosmos :-*
-
Hahaha agenta jestes:) super ze się udało
cicho sza lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie kloccie się. . Nie po to forum..mamy się tu wspierać. .
monia2015 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Chyba nie potrzebne nerwy
ja się nie udzielam, ale zaczełam Was podczytywać po punkcji
jezeli chodzi o diety to przy stymulacji nic nie wiedzialam o niej ani o piciu wody, jadlam gory slodyczy, malo pilam i bialka wlasciwie zero. Mimo tego pobrano mi 21 komorek z czego 18 bylo dojrzalych i wszystkie 6 dotrwały do 5 doby jako blastki.
Hiperki jako takiej tez nie mialam, dwa dni lekki bol brzucha i wzdecia potem od razu wrocilam do pracy.
także efekt mimo braku diety jakiś byl
Jedynie co bylo niepokojace to krwawienie w srodku stymulacji dlatego mi odroczono transfer, ale tez nie wiem na 100% czy dieta miala by na to jakis wplyw czy nie?
Na pewno odzywianiem cos sobie pomagamy, ale wiekszosc chyba siedzi w naszych głowachi co ma byc to bedzie!
nika03, vioris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Nie pisałam o teorii zdrowego odżywiania tylko właśnie o diecie bez zbóż i o wysokobiałkowej.
Sama kilka postów niżej polecasz komuś żeby jadł dużo białka żeby uniknąć hiperki.
Albo nie czytacie dokładnie postów albo lubicie pojeżdżać po nowych laskach na forum ;/
Bardzo przykro, ale na szczęście nie jest to mój brak kultury
I PROSZĘ O NIEKOMENTOWANIE JUŻ MOJEGO POSTA przez jakąś kolejną złośnicę, ja się stąd usuwam, niepotrzebne mi jakieś sfrustrowane docinki ;/
Innym dziewczynom życzę powodzenia i wszystkiego dobrego!
Przede wszystkim stosowania się do rad lekarza a nie "oczytanych" ekspertek bez praktyki lekarskiejPamiętajcie że każda z nas jest inna i lekarze wiedzą co dla kogo najlepsze.
A tutaj powinno być miejsce na luźne wymiany doświadczeń a nie "fachowe" porady..
Niemniej jednak WSZYSTKIM życzę jak najlepiej !
Katarinko, jeśli możesz nie ubliżaj mi od złośnic, będę wdzięczna. I pisząc o Twojej 'teorii' pisałam o tym, co mówisz o wpływie ograniczenia zbóż na hiperstymulację, zauważ to jeśli możesz. Z białkiem się zgodziłam, bo to udowodnione, tym bardziej, że tak leczą w szpitalach przy OHSS.
A Ciebie zapytałam co to za doniesienia dot. zbóż i skąd o nich wiesz, bo chętnie się zapoznam, i była to ciekawość a nie złośliwość o której piszesz. Jeśli uważasz dopytywanie za atak na Ciebie to nic na to nie poradzę. Jeśli nie dopytywałaś osoby od której masz to info, też wystarczyło powiedzieć, że nie drążyłaś tematu i tyle. Nie rozumiem po co się obrażać? I pisać, że jestem niekulturalna?
W naszym forum chodzi też o to, żeby pisać o faktach i o rzeczach, które mają poparcie w rzeczywistości. Chociaż wiadomo, gdyby ktoś pokazał link do badań z których wynika, że stanie na głowie przez 3 dni po transferze da ciążę, to pewnie każda by stała.
Bianka4, Suomi, Mimbla, sylvuś, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycicho sza wrote:6.
(ps. przy wcześniejszych nie piłam kawy, siedziałam w domu, oszczędzałam się i przykładowo nie wisiałam głową w dół z drzewa w kobiórskim lesie).
Obstawiam wiszenie głową w dół za przyczynę sukcesu
GratulujęBianka4, cicho sza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a dlaczego ciąża z invitro jest traktowana jako ciąża zagrożona? Tak pisze w umowie. .
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Brtiii86 wrote:Mimi ja miałam pierwszy podgląd w 7 dc,czyli w 6 dniu stymulacji. Pęcherzyki po 10-12 mmmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny czy kojarzycie czy w regulaminie Mz jest info w ktorej dobie następuje mrożenie zarodków?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Requiem wrote:Dziewczyny czy kojarzycie czy w regulaminie Mz jest info w ktorej dobie następuje mrożenie zarodków?
Nie ma dób określonych. Nie można wcześniej niż na etapie blastocysty. Próbują osiągnąć to stadium embriolodzy do max 7 doby. Jeśli się nie uda do tego czasu to hodowla jest zamykana jako nieskuteczna.Requiem lubi tę wiadomość