IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli jak sie widzi ten pikajacy punkcik to tez szkodzi? czy tylko sluchanie serduszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:39
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Właśnie niestety absolutniee nic co zawiera zboże
Bardziej mi sie wydaje ze chodzi o wplyw na hiperstymulacje, bo pani dr właśnie w trakcie onawiania tej kwestii to powiedziiala
A tak naprawdę nie wiem dlaczego..
Ale.skoro pani dr tak kazala to nie zamierzam zaprzeczac mimo trudnosci
Aczkolwiek kasza byle nie jęczmienna jest dozwolona i ryz rowniez -
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Ja generalnie jestem położna i pierwsze slysze o takiej teorii, dlatego pytam o co niby chodzi, moze jest jakies logiczne wytłumaczenie ktorego jeszcze nie bylo mi dane poznać ?
Wszystko jest mozliwe
Jak tam sie czujecie świeze transferowiczki? :*
Ja dopiero 1 dpt i juz szaleje
Poza tym leze jak placek bo mam wrazenie jakby mi szyjke ktos zmasakrowal taka obolala jestIva79, Requiem lubią tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualny
-
Mi puścili serduszko w 7 tc ale tylko dlatego że trafiłam z krwawieniem do szpitala i musieli dokładnie sprawdzić tętno a tak "o" dla przyjemności w gabinecie u doktora lepiej nie słuchać na wczesnym etapie bo tak jak dziewczyny pisały większa częstotliwość fal jest potrzebna a to równa się wyższa temperatura w macicy. Dlatego dobry ginekolog nie włączy chyba że w jakiś krytycznych sytuacjach typu krwawienie. Unikacie sauny czy gorących kąpieli w wannie żeby nie podnosić temperatury ciała to lepiej unikajcie też podsłuchiwania serduszka.
Iva79, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a jak to jest ze ja w 5 dniu hodowania mialam wczesna bastocyste a niektore dziewczyny maja juz wykluwającą sie z otoczki ?
to znaczy ze mogli ja dohodowac do takiego stadium rozwoju w nastepnej dobie?
czy taka blastocysta bedzie sie rozwijac jeszcze dluzej w brzuszku niz ta wychodzaca z otoczki czy tez odrazu bedzie wychodzic z otoczki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:41
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
wow
ale nasza Polska idzie niestety w tył, watpie zebyśmy mogły mieć taka opcje...
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
katariiinkaa wrote:Jestem położną i dlatego sie dziwie czytając takie rzeczy.
Nigdy o tym nie słyszałam co nie oznacza ze tak nie jest- czytaj uważniej aby dobrze zrozumiec moj post i zaoszczędzić złośliwości, nie po to tu jesteśmy
Dziewczyny za wszystkie trzymam mocno kciukiIva79 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
jutro jade po utrogestan
Anatolka ja mam na recepcie utrogestan 100 dopochwowe, takie masz?
bo widzialam na internecie na zdjeicach ze sa utrogesten 100 doustne 30tab i utrogestan 200 - 21 tab dopochowywych.
sa tez utrogestany 100 dopochowowe? bo nie chce sie zdziwic
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam takie pytanko - teraz bede szła krotkim protokolem, dr M kazał przyjsc na usg w 6 dniu stymulacji -wtedy jakby co dostaje sie cetroide tak? a ja teraz tak sobie mysle czy 6 dzien to nie bedzie u mnie za pozno
ile musza miec mm pecherzyki zeby wlaczyc cetroide ?
Bo tak sobie porównuje poprzednia stymulacje (a moze nie powinnam bo szlam dlugim protokolem), wtedy w 6 ds na usg mialam pecherzyki miedzy 15 a 20 mm i w 7 dniu zakanczano mi stymulacje bo juz mialy po 18-22mm.
jak myslicie?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
pysia wrote:jutro jade po utrogestan
Anatolka ja mam na recepcie utrogestan 100 dopochwowe, takie masz?
bo widzialam na internecie na zdjeicach ze sa utrogesten 100 doustne 30tab i utrogestan 200 - 21 tab dopochowywych.
sa tez utrogestany 100 dopochowowe? bo nie chce sie zdziwic
Oni mają tylko 100. Czesi nie mają 200. A te 100 można i dopochwowo i doustnie.pysia lubi tę wiadomość