IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, proszę o poradę : w 11 dniu stymulacji mój estriadol wynosi 3038 , mam dużo pęcherzyków, te największe około 18,17 mm. Mam brać manopur 375 jeszcze przez 3 dni..czy ten estriadol nie spowoduje hiperstymulacji. Tak sobie czytam, że to już jest wysoki poziom:(
-
pysia wrote:ja sie wlasnie dobrze czuje...nie chce mi sie lezec i tak szwędam sie po domu... mialabym ochote isc na spacer z mezem i naszym pieskiem ale troche sie boje, dopiero 1 dzien po transferze ...jak myslicie?
ewlinaaa85, nika03, godaweri, gosia81, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iva79 wrote:Wlasnie nie wiem, moze przez te fale wysylane do zarodka i w zaleznosci od tego jak sie one odbija to jest dzwiek. Nie mam pojecia a z kliniki juz jestem wypisana, wiec nie mam mozliwosci zapytania tego lekarza, ktory mi mierzyl. Z drugiej strony on to pewnie robi kazdej pacjentce, nie moze byc grozne. Czemu wiec ginekolog twierdzi, ze to niebezpieczne? To juz opinia kogos co powinien sie na tym znac?
Eh mysle , ze moj zarodek ma sie dobrze , ale moze ktos juz sie spotkal z taka opinia, ze mierzenie bicia serca , sluchanie na wczesnym etapie ciazy jest niebezpieczne?
Nigdy nie słyszałam żeby słuchanie serduszka zarodka byłoby w jakikolwiek sposób niebezpieczne. Taka teoria wydaje mi się bzdurna.katariiinkaa, vioris lubią tę wiadomość
-
katariiinkaa wrote:A mnie np. po transferze zapytano czy potrzebuje L4, bo dobrze by bylo żebym do sprawdzenia bety polezala...
Co lekarz to inaczej
-
Nadira wrote:Nigdy nie słyszałam żeby słuchanie serduszka zarodka byłoby w jakikolwiek sposób niebezpieczne. Taka teoria wydaje mi się bzdurna.
Iva79, Nadira, Anatolka, karina76, Bianka4 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Ale zeby zobaczyc to tez glowica musi byc odpowiednio ustawiona...
Troche masło maślaneIva79, Anatolka, Bianka4 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualny
-
Nadira wrote:Nigdy nie słyszałam żeby słuchanie serduszka zarodka byłoby w jakikolwiek sposób niebezpieczne. Taka teoria wydaje mi się bzdurna.
Nie sadze , aby pani dr bzdury gadala , na jakies podstawie to powiedziala. Mam do niej zaufanie, jesli mowi , ze lepiej nie robic to nie bede robic.
Requiem - dziekuje za odpowiedz, czyli sa jakies powody dlaczego lekarze nie chca sluchac serca zbyt czesto, zwlaszcza na tak wczesnym etapie, gdzie malenstwo mialo zaledwie 2mm , to jakie male bylo serce.Requiem, Nadira lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Chodzisz Tyszka do naszej pani P?
Bylam u niej na serduszkowej5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:A tez masz takie restrykcje odnosnie diety?
Tzn. ZERO zbóż, dieta wysokobialkowa, 2,5 litr płynów, elektrolity i mnostwo lekow ?
Najgorzej znosze brak pieczywka do sniadania, ale czego sie nie robi dla maluszka -
I w sumie o to chodzi , zeby lekarze na nas nie testowali , bo tak ciezko jest zajsc w ciaze a tu mozna w taki latwy sposob zarodka uszkodzic. Ja to pisalam nie po to aby was straszyc, tylko chcialam z wami sie podzielic informacja. Z drugiej strony tez mi to troche ciazy, ze takie sprzeczne informacje mam. Duzo z was na tym Forum jest dobrze doinformowana w tym temacie dlatego pytalam te osoby, nie chodzi mi o domysly. Dziekuje
Nadira lubi tę wiadomość
-
Requiem wrote:Zeby usłyszeć serduszko głowica musi zostać odpowiednio ustawiona co powoduje emitowanie dodatkowych fal ciepła które na tym etapie ciąży nie sa wskazane dla zarodka.
Dokładnie, chodzi o ciepło, które wytwarza glowica-sonda usg dopochwowego, a które może źle wpływać na zarodek. Ptg o ile mi wiadomo to do 10tc nie zaleca słuchania.
Ja też nie słuchałam z poloznikiem poczatkowo. Powiedzial mi o tym nadmiernym ogrzewaniu właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:17
Iva79, Requiem, Nadira lubią tę wiadomość