X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Griszanka! Napisz cos o sobie, jaka klinika, jaki powod , jak dlugo sie leczycie ;)
    Z tymi aptekami to bywa roznie bo u mnie w klinice np to wszystko odbywa sie "bezreceptowo". Po wizycie pacjentki maszeruja kilka pieter nizej do apteki podaja nazwisko, pani magister zaglada w kompa i juz wie co ma podac;) mysle, ze najzwyczajniej w swiecie praktykuja taka metode, zeby pacjentki przypadkiem nie poszly do innej apteki ;) no coz teraz jak leki sa refundowane to ceny w kazdej aptece sa takie same, ale gdybym miala mozliwosc poszukania tanszej apteki na pewno upomnialabym sie o recepte :)

Milego weekendu Wam zycze!

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię Griszanka bardzo serdecznie, tym bardziej, że chyba się znamy z kafeterii.. była i bywa ciągle tam taka jedna ekspertka :), "dobry duch"...:) nawet ostatnio padło to, że przyspieszyła się Twoja kolejka, więc jestem niemal pewna, że się znamy!! Ja już od pół roku więcej jestem na ovu niż na kafe, może już sama zauważyłaś, że tutaj sprawy się mają o wiele szerzej niż tam..
    Cieszę się, że tu jesteś i że niebawem ruszasz - powodzenia!!!!

age.png
    age.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensiviera, dokladnie znamy sie z Kafeterii - fajnie, ze uzywamy tych samych pseudonimow, przynajmniej mozemy sie rozpoznac hihihi.
    Niecierpliwa, zatem sie przedstawiam. O dzkecko staram sie prawie 5 lat, od trzech pod okiem specjalisty. Lecze sie we Wroclawiu, do ivf bede podchodzic w Invimed. Za mna chyba wszystkie badania, leczylismy ureaplasme, mialam dwie histeroskopie - dwukrotnie mialam polipy endometrialne, trzy nieudane IUI,czwarta nie doszla do skutku "bo nie bylo czego podac", m mial tydzien przed goroczke - tylko sie nie przyznal ;) Z nasieniem szalu nie ma, ale nie jest najgorzej. Obecnie nadal walcze z torbiela, ktora jest pozostaloscia po lutowym pecherzyku z tej wlasnie niedoszlej IUI. Przez ten czas oczekiwania na IVF zdystansowalam sie bardzo do tematu staran o dzkecko, nie to zebym odpuscila, ale udalo mi sie spojrzec na to wszystko niejako z boku - odzyskalam rownowage - wiec moj "przestuj" nie byl straconym czasem ;)
    Jedyna rzecz, ktora mnie martwi, to kaska, bo troche z nia ostatnio krucho, ale jakos uskrobie te pare groszy ;)
    Ciekawa jestem jak to jest z tymi receptami w invimed ;)
    Milego i slonecznego dnia zycze ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ceny leków do stymulacji, to ja wydałam ok 1300 zl. Najpierw gonal f 900 (mi wystarczy na 8 zastrzyki, bo bralam dawke tylko 112,5)ok 450 zl, następnie 5 sztuk antagonisty cetrotide ok 330zl (1 zastrzyku nie wykorzzystam), teraz wydalam jeszcze ok 420 zl.na 2 zastrzyki pregnyl 5000j, 3 opakowania estrofemu,1 opakowanie antybiotyku i 3 opakowania lutinusu (to kosztowało ok 300zl), ma mi to wystarczyć juz do bety. Jakby nie było refundacji to wydalabym ok 2500, wiec roznica jest.

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leczę sie w invimed tyle że w Warszawie. Wystawiają recepty wiec nogę wykupić leki gdzie chcę, ale w aptece przy klinice przynajmniej wiem że wszystkich leki będą.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde86 - dziekuje bardzo :) No ja mam taki plan, zeby poobdzwaniac kilka aptek i dopytac ile co bedzke kosztowac. Teraz pozbieram informacje jakke leki moga mi przepisac i jakie ceny byly u Was, bedzie jakies odniesienie. W sierpniu, jeszcze przed wizyta bede miala urlop, wiec postaram sie poswiecic spokojnie nawet ze dwa dni na obdzwonienie wiekszosci znanych mi aptek i sie zobaczy jakie sa roznice. Tak jak mowisz - przy klinice na pewno dostane wszystko.
    Jak narazie kwota podana przez ciebie jest najwyzsza ;) Trzeba odlozyc min 1500 zl, zeby pozniej sie nie denerwowac i kombinowac - najwyzej beda skromniejsze wakacje ;)
    Jeszcze raz dziekuje i czekam na dobre wiesci od Ciebie. Trzymam mocno kciuki :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ale po co tracic czas skoro ceny lekow refundowanych sa ustawowe i takie same w kazdej aptece

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, dziekuje :)
    Dowiedzialam sie czegos nowego :) Musze Ci powiedziec, ze do tej pory bylam swiecie przekonana, ze refundacja to po prostu procentowa doplata do konkretnego leku, a cena zalezy od marzy nalozonej przez dana apteke. Czlowiek cale zycie sie uczy :D
    Wczesniej jak czytalam jakie kwoty dziewczyny placily za leki, to wlos sie na glowie jezyl, a rozbieznosci cenowe pomiedzy roznymj aptekami po prostu powalaly. Stad chyba ta moja panika ;)
    Generalnie jak ide do apteki to mam wrazenie, ze na kazdym kroku chca mnie oskubac. Dla przykladu, w miejscowej aptece androvit kupowalam po 36 zl, a w aptece internetowej po 16 zl (zawsze sprawdzam termin waznosci, i nie sa to "stare" leki) Raz trafilam tak, ze byl po 12 zl, to kupilam zapas na pol roku - w miejscowej kupilabym dwa opakowania. Takie same dysproporcje zdarzaly mi sie w przypadku innych lekow bez recepty, dlatego teraz rozgladam sie tu i owdzie zanim skoncza sie leki, zeby zdazyly dotrzec na czas :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renundowane wszędzie po tej samej cenie, ale pozostałe leki, które Ci lekarz przepisze możesz faktycznie kupic gdzieś taniej. Ja np. ostatnią receptę na której miałam lutinus,enidox,estrofem i pregnyl miałam bez refundacji (chociaż jak później sprawdzałam pregnyl jest refundowany) i wydałam ok 40 zł więcej.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jako, że staram się o dzidzisusia od 2 lat i IUI nie przynosi efektów to powoli nastawiam się na invitro, ale jestem jeszcze w tym temacie zielona, dlatego zaglądam do was z nadzieją na kilka info. Prawdopodobnie będę podchodziła do ivf na własny koszt (w Provicie w Katowicach) i stąd moje pytanie do dziewczyn, które też tak miały. Powiedzcie mi dziewczyny, kiedy powinnam zgłosić chęć poddania się ivf, żeby jak najszybciej to zrobić (tj, czy jeśli zgłosze się w połowie cyklu to już w kolejnym może być przeprowadzone ivf?) i jakie będę musiała zrobić badania przed zabiegiem?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, a nie kwalifikujesz się do refundowanego czy nie chcesz? Ja w refundowanym byłam w połowie cyklu, a od najbliższego zaczęłam już stymulację.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym, i złożyłam papiery, ale uprzedzono mnie, że oczekiwanie to ok 8 miesięcy :/ nie chcę tyle czekać, bo enometrioza nie śpi, więc chcę spróbujemy na własny koszt.
    A jakich badań będą wymagać?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szukaj w innych klinikasz moze jest krótszy czas oczekiwania. Ja miałam hsg i laparoskopię. Resztę badań zlecili oni, bo już mialam nieaktualne- morfologia, amh, prolaktyna. No i jeszcze kariotyp musielismy zrobić, a juz po kwalifikacji wirusologię czy cos takiego:)

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź :)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    chciałabym, i złożyłam papiery, ale uprzedzono mnie, że oczekiwanie to ok 8 miesięcy :/ nie chcę tyle czekać, bo enometrioza nie śpi, więc chcę spróbujemy na własny koszt.
    A jakich badań będą wymagać?

A nie myslalas o innej klinice ja tez bylam pod opieka provity ale okazalo sie ze nie maja dla mnie miejsca wiec zlozylam papiery w mcierzynstwie w krakowie na liste wpisana bylam od razu i po zrobieniy zalecanych badan w nastepnym cyklu mialam juz procedure jak na razie udana...

Pozatym jesli chodzi o iv komercyjne to kazda klinika wymaga innych badan najlepiej zabrac wszystko co sie ma i isc na wizyte i trzeba sie nastawic ze moze byc tak ze trzeba bedzie poczekac cykl lub dwa ale to juz lekarz ustali na wizycie...

Powodzenia :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi ja podchodze w GynCentrum w katowicach, na zakwalifikowanie czekalam 4 miesiace, ale to dlatego, ze mieli juz wyczerpane srodki. Od lipca maja nowe i ruszylam od razu. Moze faktycznie dziewczyny maja racje i kilka(nascie) tysiecy piechota nie chodzi ;)

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMi ja podchodze w GynCentrum w katowicach, na zakwalifikowanie czekalam 4 miesiace, ale to dlatego, ze mieli juz wyczerpane srodki. Od lipca maja nowe i ruszylam od razu. Moze faktycznie dziewczyny maja racje i kilka(nascie) tysiecy piechota nie chodzi ;)

Dzięki, teraz to mi dałaś do myślenia :) Chyba faktycznie będą "przenosiny" :) A znasz jakieś dane na temat skuteczności GynCentrum w ivf?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci tak, jako takich raportow nie znam, ale zeby brac udzial w programie rzadowym nie moga miec nizszej niz 30 procent ;) Ministerstwo dosc wysoko poprzeczke ustawia, wiec wszystkie kliniki, ktore dostaly umowe sa moim zdaniem dobre

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Powiem Ci tak, jako takich raportow nie znam, ale zeby brac udzial w programie rzadowym nie moga miec nizszej niz 30 procent ;) Ministerstwo dosc wysoko poprzeczke ustawia, wiec wszystkie kliniki, ktore dostaly umowe sa moim zdaniem dobre

Dzięki niecierpliwa :) Niech no tylko mąż wróci z wojaży służbowych to obmyślimy nową strategię działania ;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi - ja tez mialam czekac na IVF rok, a tu popatrz po 4 m-cach taka niespodzianka ;)
    Za miesiac zaczynam :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ