IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka, trzymam kciuki, pieknej podwojnej bety!!! bylam dzis na kontroli jak przebiega stymulacja, lekarz byl zadowolony: mam po 8 pecherzykow na kazdym jajniku, takie 12-13 mm, endometrium 12 mm.
Nie orientuje sie co do estradiolu, mam na karcie wartosc 1789. czy zgubilam gdzies przecinek,czy to moze byc taka liczba?
Dostalam od dzis cetrotide i wiecej gonalu. Punkcja najpewniej w niedziele. A jak Wasze stymulacje Dziewczynki??MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Malinka, trzymam kciuki, pieknej podwojnej bety!!! bylam dzis na kontroli jak przebiega stymulacja, lekarz byl zadowolony: mam po 8 pecherzykow na kazdym jajniku, takie 12-13 mm, endometrium 12 mm.
Nie orientuje sie co do estradiolu, mam na karcie wartosc 1789. czy zgubilam gdzies przecinek,czy to moze byc taka liczba?
Dostalam od dzis cetrotide i wiecej gonalu. Punkcja najpewniej w niedziele. A jak Wasze stymulacje Dziewczynki??
bardzo dobry wynik estradiolu swiadczy o tym ze ładnie się stymulujesz ze pęcherzyki tez są ładne i jak na tą chwile z takim wynikiem nie grozi Ci hiperkaSansivieria, mala29_ lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
moje AMH też jakieś super nie jest coś koło 1.5 jak dobrze pamiętam choć w drugim badaniu po zmianie odczynników zwiększyło mi się dwukrotnie i też miałam krótki protokół ze w zgledu na to że wcześniej pojawiały się u mnie torbiele w tym krwotoczne badziewie...
MisiaMisia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dobra-przeczytalam Ale sie dzialo Widze ze juz sie stymulacje zaczely i czekamy tez na betke
U mnie lipa-bylam w 11dc na podgladzie i ustaleniu terminu na transfer a tu dziad-polip
Jeszcze sie okazalo ze nie mam zadnych dominujacych pecherzykow i chyba bezowulacyjny Chyba musze zmienic lekarza,jak mi sie teraz nie uda-cos nie bardzo trafia ze swoimi decyzjami.Najpierw mega hiperka,potem powiedzial ze polecimy na naturalnym a tu nie ma pecherzykow,i teraz jak widze ze nic by nie wyszlo to sie wscieklam-mozna powiedziec ze ten polip go "uratowal" Myslalam ze bede szla "lep w lep"z Malinką a tu sie znowu odwlecze o przynajmniej 2miesiace!!!!
Mialam mega doła a teraz ogarneła mnie mega wsciekłość-oto moja(w skrócie) historia.
Malinka trzymam mocno kciuki za bardzo wysoka bete
Sansivieria kciuki za hodowle jajeczek,oby Ci ladnie rosłySansivieria lubi tę wiadomość
-
Beata.D może tak ma się właśnie zadziać. Może trochę odpoczniesz w tym czasie. Wściekanie nic nie daje. Wiem sama po sobie. Ja też miałam trochę przebojów ale nerwy nic nie dają. Trzeba nam się uzbrajać w cierpliwość.
Beata.D, Sansivieria, niecierpliwa, Tosia 1981, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość
-
Limia wrote:Sansiviera, a stymulacje konczysz kiedy? Bierzesz leki az do dnia punkcji? I jeszcze mam jedno pytanko - w ktorym dniu cyklu bedziesz miala punkcje (zakladajac ze w niedziele)? Sorry za grad pytan
Beata D. odwlekające się cykle bardzo deprymują, ciężko to wytrzymać, ale czym jest miesiąc czy dwa przy kilkuletnim oczekiwaniu (ja czekam już prawie 3 lata)..Cierpliwości:)
Dziękuję Wam Dziewczyny za kciuki i dobre słowa, to naprawdę dobrze robi:)Beata.D, MisiaMisia, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
-
Misia ale ja juz stracilam cierpliwosc Jestem taka bez zycia-dobrze ze chociaz jest lato to troche sie od tego odetne Wrocilismy juz z urlopu ale maz zaproponowal ze moze jeszcze pojedziemy raz,na krotko Biedny widzi ile mnie to kosztuje-no nic-przestaje sie uzalac,trzeba zyc dalej
Fedra lubi tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Misia ale ja juz stracilam cierpliwosc Jestem taka bez zycia-dobrze ze chociaz jest lato to troche sie od tego odetne Wrocilismy juz z urlopu ale maz zaproponowal ze moze jeszcze pojedziemy raz,na krotko Biedny widzi ile mnie to kosztuje-no nic-przestaje sie uzalac,trzeba zyc dalej
Przecież wiem Kochana jak jest ciężko. Nam się nie udawały inseminacje a do jednej nie doszło bo się okazało, że jestem po jajeczkowaniu. 2 in vitro się inie udało w tym 3 zarodki nie zostały z nami.
Wiem jak jest ciężko. Wiem też jednak, że trzeba iść do przodu i żyć dalej.
Nerwy i smutek są destrukcyjne.Limia, Tosia 1981, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
BeataD, posluchaj w takim razie meza i jedzcie jeszcze raz odpoczac Czas szybciej minie i oderwiesz sie od myslenia o tym, ze cos zadzialo sie nie po Twojej mysli.
MisiaMisia, swiete slowa Masz swietne podejscie, ktore na pewno zaprowadzi Cie do celu. Wszystkie tu wiemy, jak olbrzymie znaczenie w staraniach o dziecko ma ograniczenie stresu. Spokoju zatem Wam zycze DziewczynkiBeata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySansivieria masz idealny wynik estradiolu...moj był bardzo niski w najlepszym momencie mial tylko niecale 900 a na drugi dzien spadlo do 550 i dzieki temu było wiadomo ile pecherzykow bedzie do pobrania oraz, ze niezwlocznie trzeba robic punkcje...
Fedra ja mialam niski estradiol, tylko 4 pechrzyki, mała dawke leku na wzrost a i tak zostalam przestymulowana...tu chyba nie ma reguły...
ja zaraz rozpoczne 5 miesiac, ale teraz juz powoli mi sie to rozpedza, odkad czuje pukniecia malucha jestem spokojna, bo wiem ze zyje moja Kropeczka i jest silny...
trzymam kciuki za kazda nowa staraczke na tym watku i czekam na II kreski u oczekujacychagniesia2569, mala29_, niecierpliwa, Tosia 1981, MisiaMisia, Beata.D, aaana, Sansivieria, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki ostatnio nalo sie udzielam bo czasu ciagle mi malo przed urlopem. Jeszcze tylko jeden dzien i zaczynam urlop jupi odpoczne sobie psychicznie w koncu .
malinka kciuki nadsl mam zacisniete i czekam z niecierpliwoscia na super wiesci
Beatko wiem ze czekanie jest trudne ale pamietaj ze czasem warto dluzej poczekac wszystko poleczyc by muc potem za cieszys sie z pozytywnego wyniku. U mnie lekaze tak sie spieszyli ze po przestymulowaniu muj organizm nie doszedl do siebie a podsli mi zarodek i okazalo sie ze dupa blada. Lekarka powiedziala ze moze to bylo przez to. Tak wiec kochaniutka spokojnie przyjdzie odpowiedni czas dla Ciebie
Sansiviera trzymam kciuki za piekne dojzale pechezyki
kaarola jak ten czas leci, mam wrazenie jak bys niedawno nam dopiero chwalila sie dwoma kreseczkami a tu juz 20 tydzien za toba
Tosia 1981, MisiaMisia, Beata.D, Fedra, niecierpliwa, kaarolaa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Witaski.
Po wczorajszym super nastroju dziś już nie jest tak dobrze.
Pytanie "Jak się czujesz? wyzwala we mnie agresję - serio serio.
Mąż dzwoni - Kochanie jak się czujesz?
Dziś kumpela z rana - " No jak się czujesz?"
Mam ochotę wykrzyczeć że czuję się normalnie, nadzwyczajnie normalnie!
Nie mam żadnych objawów i chce mi się płakać, czas jak gdyby stanął w miejscu...ehh
Dzięki za kciuki, przydadzą się
BuźkaBeata.D, gosia81, Fedra, mala29_, Griszanka lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja też ostatnio mało się udzielam,ja ruszam dopiero we wrześniu, mój gin idzie na urlop, ja też zrelaksuj się na jakieś wyspie w sierpniu i ruszam. Ten czas przerwy między iui a inv tez niby mnie denerwowal, bo po tylu latach każdy miesiąc czekania wydaje się być wiecznoscia,ale zdystansowałam się i lepiej się czuje, już chyba nazbyt byłam sfiksowana.
Malina mocno za Ciebie kciuka! Za Ciebie sansivieria tez!
Karola a info o Twoim baraszkujacym w brzuchu dzidzi po prostu rozczula to najlepsza motywacja do walki!
Beata.D, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Witaski.
Po wczorajszym super nastroju dziś już nie jest tak dobrze.
Pytanie "Jak się czujesz? wyzwala we mnie agresję - serio serio.
Mąż dzwoni - Kochanie jak się czujesz?
Dziś kumpela z rana - " No jak się czujesz?"
Mam ochotę wykrzyczeć że czuję się normalnie, nadzwyczajnie normalnie!
Nie mam żadnych objawów i chce mi się płakać, czas jak gdyby stanął w miejscu...ehh
Dzięki za kciuki, przydadzą się
Buźka
ha ha ha hormonki widze
Kochana przyzwyczajaj się bo jak zobaczysz dwie kreski (co oczywiście nastapi za pare dni) to takich pytań bedziesz miała mase do tego będzie "uważaj na siebie" "odpoczywaj" potem będzie "kiedy usg" "czujesz już ruchy" "kiedy rodzisz" a pod koniec będą pytania "urodziłaś już!!!"Anatolka, Tosia 1981, MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, aaana, mala29_, malinka1984, Assume2, Griszanka, kaarolaa, gosia81, Limia, Sansivieria lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi