X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 4dpt :) Miłego dnia kobietki

niecierpliwa, MisiaMisia, martusia1986, Tosia 1981, Fedra, GabiK, Beata.D, mala29_, kaarolaa, Mixa, gosia81, Simba lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam mocno kciuki i czekam na radosna nowine! :)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, trzymam kciuki, pieknej podwojnej bety!!! bylam dzis na kontroli jak przebiega stymulacja, lekarz byl zadowolony: mam po 8 pecherzykow na kazdym jajniku, takie 12-13 mm, endometrium 12 mm.
    Nie orientuje sie co do estradiolu, mam na karcie wartosc 1789. czy zgubilam gdzies przecinek,czy to moze byc taka liczba?
    Dostalam od dzis cetrotide i wiecej gonalu. Punkcja najpewniej w niedziele. A jak Wasze stymulacje Dziewczynki??

MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Malinka, trzymam kciuki, pieknej podwojnej bety!!! bylam dzis na kontroli jak przebiega stymulacja, lekarz byl zadowolony: mam po 8 pecherzykow na kazdym jajniku, takie 12-13 mm, endometrium 12 mm.
    Nie orientuje sie co do estradiolu, mam na karcie wartosc 1789. czy zgubilam gdzies przecinek,czy to moze byc taka liczba?
    Dostalam od dzis cetrotide i wiecej gonalu. Punkcja najpewniej w niedziele. A jak Wasze stymulacje Dziewczynki??

bardzo dobry wynik estradiolu swiadczy o tym ze ładnie się stymulujesz ze pęcherzyki tez są ładne i jak na tą chwile z takim wynikiem nie grozi Ci hiperka ;)

Sansivieria, mala29_ lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje AMH też jakieś super nie jest coś koło 1.5 jak dobrze pamiętam choć w drugim badaniu po zmianie odczynników zwiększyło mi się dwukrotnie ;) i też miałam krótki protokół ze w zgledu na to że wcześniej pojawiały się u mnie torbiele w tym krwotoczne badziewie...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, dzięki za odpowiedź o estradiolu, bo byłam zdziwiona takim wynikiem. Dobrze też wiedzieć, że może uniknę hiperki.. Bardzo mnie uspokoiłaś - dzięki :) :)

Fedra lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, a stymulacje konczysz kiedy? Bierzesz leki az do dnia punkcji? I jeszcze mam jedno pytanko - w ktorym dniu cyklu bedziesz miala punkcje (zakladajac ze w niedziele)? Sorry za grad pytan ;)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra-przeczytalam :) Ale sie dzialo :) Widze ze juz sie stymulacje zaczely i czekamy tez na betke :)

U mnie lipa-bylam w 11dc na podgladzie i ustaleniu terminu na transfer a tu dziad-polip :(
    Jeszcze sie okazalo ze nie mam zadnych dominujacych pecherzykow i chyba bezowulacyjny :( Chyba musze zmienic lekarza,jak mi sie teraz nie uda-cos nie bardzo trafia ze swoimi decyzjami.Najpierw mega hiperka,potem powiedzial ze polecimy na naturalnym a tu nie ma pecherzykow,i teraz jak widze ze nic by nie wyszlo to sie wscieklam-mozna powiedziec ze ten polip go "uratowal" :( Myslalam ze bede szla "lep w lep"z Malinką a tu sie znowu odwlecze o przynajmniej 2miesiace!!!!
    Mialam mega doła a teraz ogarneła mnie mega wsciekłość-oto moja(w skrócie) historia.
    Malinka trzymam mocno kciuki za bardzo wysoka bete :)
    Sansivieria kciuki za hodowle jajeczek,oby Ci ladnie rosły :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D może tak ma się właśnie zadziać. Może trochę odpoczniesz w tym czasie. Wściekanie nic nie daje. Wiem sama po sobie. Ja też miałam trochę przebojów ale nerwy nic nie dają. Trzeba nam się uzbrajać w cierpliwość. <3

Beata.D, Sansivieria, niecierpliwa, Tosia 1981, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Sansiviera, a stymulacje konczysz kiedy? Bierzesz leki az do dnia punkcji? I jeszcze mam jedno pytanko - w ktorym dniu cyklu bedziesz miala punkcje (zakladajac ze w niedziele)? Sorry za grad pytan ;)
    Punkcja ma być podobno w niedzielę i to będzie mój 12dc, ale to jeszcze nie na 100%, bo w czwartek kolejny podgląd, estradiol i progesteron. Co do leków to narazie mam plan tylko do kolejnej wizyty. Chętnie odpowiadam na pytania, choć raczkuję w tym temacie, jeszcze tydzień temu to ja pytałam..
    Beata D. odwlekające się cykle bardzo deprymują, ciężko to wytrzymać, ale czym jest miesiąc czy dwa przy kilkuletnim oczekiwaniu (ja czekam już prawie 3 lata)..Cierpliwości:)
    Dziękuję Wam Dziewczyny za kciuki i dobre słowa, to naprawdę dobrze robi:)

Beata.D, MisiaMisia, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale ja juz stracilam cierpliwosc :( Jestem taka bez zycia-dobrze ze chociaz jest lato to troche sie od tego odetne ;) Wrocilismy juz z urlopu ale maz zaproponowal ze moze jeszcze pojedziemy raz,na krotko :D Biedny widzi ile mnie to kosztuje-no nic-przestaje sie uzalac,trzeba zyc dalej ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria-ja czekam juz 5 lat! :( A moj "zegar biologiczny"dyszy mi na plecach :/

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Misia ale ja juz stracilam cierpliwosc :( Jestem taka bez zycia-dobrze ze chociaz jest lato to troche sie od tego odetne ;) Wrocilismy juz z urlopu ale maz zaproponowal ze moze jeszcze pojedziemy raz,na krotko :D Biedny widzi ile mnie to kosztuje-no nic-przestaje sie uzalac,trzeba zyc dalej ;)

Przecież wiem Kochana jak jest ciężko. Nam się nie udawały inseminacje a do jednej nie doszło bo się okazało, że jestem po jajeczkowaniu. 2 in vitro się inie udało w tym 3 zarodki nie zostały z nami.
    Wiem jak jest ciężko. Wiem też jednak, że trzeba iść do przodu i żyć dalej.
    Nerwy i smutek są destrukcyjne.

Limia, Tosia 1981, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia :) <3
    Ja to wszystko wiem,tylko jak mnie czarna rozpacz ogarnela to chcialam to wyrzucic z siebie-a kto jak nie Wy to zrozumiecie?!hihi <3

Fedra lubi tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataD, posluchaj w takim razie meza i jedzcie jeszcze raz odpoczac :) Czas szybciej minie i oderwiesz sie od myslenia o tym, ze cos zadzialo sie nie po Twojej mysli.

MisiaMisia, swiete slowa :) Masz swietne podejscie, ktore na pewno zaprowadzi Cie do celu. Wszystkie tu wiemy, jak olbrzymie znaczenie w staraniach o dziecko ma ograniczenie stresu. Spokoju zatem Wam zycze Dziewczynki :)

Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria masz idealny wynik estradiolu...moj był bardzo niski w najlepszym momencie mial tylko niecale 900 a na drugi dzien spadlo do 550 i dzieki temu było wiadomo ile pecherzykow bedzie do pobrania oraz, ze niezwlocznie trzeba robic punkcje...

Fedra ja mialam niski estradiol, tylko 4 pechrzyki, mała dawke leku na wzrost a i tak zostalam przestymulowana...tu chyba nie ma reguły...

ja zaraz rozpoczne 5 miesiac, ale teraz juz powoli mi sie to rozpedza, odkad czuje pukniecia malucha jestem spokojna, bo wiem ze zyje moja Kropeczka i jest silny...

trzymam kciuki za kazda nowa staraczke na tym watku i czekam na II kreski u oczekujacych :)

agniesia2569, mala29_, niecierpliwa, Tosia 1981, MisiaMisia, Beata.D, aaana, Sansivieria, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) ostatnio nalo sie udzielam bo czasu ciagle mi malo przed urlopem. Jeszcze tylko jeden dzien i zaczynam urlop :) jupi odpoczne sobie psychicznie w koncu :).

malinka kciuki nadsl mam zacisniete i czekam z niecierpliwoscia na super wiesci :)

Beatko wiem ze czekanie jest trudne ale pamietaj ze czasem warto dluzej poczekac wszystko poleczyc by muc potem za cieszys sie z pozytywnego wyniku. U mnie lekaze tak sie spieszyli ze po przestymulowaniu muj organizm nie doszedl do siebie a podsli mi zarodek i okazalo sie ze dupa blada. Lekarka powiedziala ze moze to bylo przez to. Tak wiec kochaniutka spokojnie przyjdzie odpowiedni czas dla Ciebie :)

Sansiviera trzymam kciuki za piekne dojzale pechezyki :)

kaarola jak ten czas leci, mam wrazenie jak bys niedawno nam dopiero chwalila sie dwoma kreseczkami a tu juz 20 tydzien za toba :)

Tosia 1981, MisiaMisia, Beata.D, Fedra, niecierpliwa, kaarolaa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    Po wczorajszym super nastroju dziś już nie jest tak dobrze.
    Pytanie "Jak się czujesz? wyzwala we mnie agresję - serio serio.
    Mąż dzwoni - Kochanie jak się czujesz?
    Dziś kumpela z rana - " No jak się czujesz?"
    Mam ochotę wykrzyczeć że czuję się normalnie, nadzwyczajnie normalnie!
    Nie mam żadnych objawów i chce mi się płakać, czas jak gdyby stanął w miejscu...ehh
    Dzięki za kciuki, przydadzą się :D
    Buźka

Beata.D, gosia81, Fedra, mala29_, Griszanka lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też ostatnio mało się udzielam,ja ruszam dopiero we wrześniu, mój gin idzie na urlop, ja też zrelaksuj się na jakieś wyspie w sierpniu i ruszam. Ten czas przerwy między iui a inv tez niby mnie denerwowal, bo po tylu latach każdy miesiąc czekania wydaje się być wiecznoscia,ale zdystansowałam się i lepiej się czuje, już chyba nazbyt byłam sfiksowana.
    Malina mocno za Ciebie kciuka! Za Ciebie sansivieria tez!
    Karola a info o Twoim baraszkujacym w brzuchu dzidzi po prostu rozczula :-) to najlepsza motywacja do walki!

Beata.D, Fedra, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witaski.
    Po wczorajszym super nastroju dziś już nie jest tak dobrze.
    Pytanie "Jak się czujesz? wyzwala we mnie agresję - serio serio.
    Mąż dzwoni - Kochanie jak się czujesz?
    Dziś kumpela z rana - " No jak się czujesz?"
    Mam ochotę wykrzyczeć że czuję się normalnie, nadzwyczajnie normalnie!
    Nie mam żadnych objawów i chce mi się płakać, czas jak gdyby stanął w miejscu...ehh
    Dzięki za kciuki, przydadzą się :D
    Buźka

ha ha ha hormonki widze :D

Kochana przyzwyczajaj się bo jak zobaczysz dwie kreski (co oczywiście nastapi za pare dni) to takich pytań bedziesz miała mase do tego będzie "uważaj na siebie" "odpoczywaj" potem będzie "kiedy usg" "czujesz już ruchy" "kiedy rodzisz" a pod koniec będą pytania "urodziłaś już!!!" :P

Anatolka, Tosia 1981, MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, aaana, mala29_, malinka1984, Assume2, Griszanka, kaarolaa, gosia81, Limia, Sansivieria lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ