X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiem sie wszystkiego w poniedziałek i bede spokojna, ale dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:43

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa pamietam, ze dziewczyny tu juz kiedys o tym pisaly;) z tego co pamietam to koszt to ok 500 zl i mozna przy refundacji :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to super :) poprawiłaś mi humor :) chociaż pewnie dobrze wiecie, ze wolałabym mieć męża kolo siebie ale niestety nie wszystko można sobie dopasować. Dzis moja siostra była u wróżki i powiedziała jej ze bede w ciąży ale musze trochę poczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:39

mala29_, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bardziej doświadczonych staraczek: jak to jest? Zakładając, ze po stymulacji pierwsze ivf sie nie uda, drugie podejście będzie z mrożonego zarodka i tez sie nie uda, a następne będzie wymagało kolejnej stymulacji, to zgodnie z programem, która to będzie próba? Wiem, ze w ref. Ivf sa trzy próby, ale jak one sa liczone? W opisanym przypadku, to będzie drugie podejście, bo drugi raz była stymulacja?
    I kolejne nurtujące mnie pytanie: wiemy, ze tylko 6 komórek jest zapladnianych, a co jeżeli kobieta wyprodukuje więcej? U mnie w klinice jest, ze reszta albo ulega zniszczeniu, albo można oddać do adopcji. A czy nie można ich zamrozić, żeby nie trzeba było podchodzić do kolejnej stymulacji? Co Wy robicie z nadmiarowymi komórkami? Ja mam dylemat...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer mrozaczka nie jest liczony jako kolejne podejscie

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, z tego co nam lekarz mowil, to refundowany cykl liczy sie jako stymulowany. O ile przy trzech podejsciach udaloby sie za kazdym razem zaplodnic 6 komorek, to czysto teoretycznie mamy do 18 szans na ciaze.
    A jak to wyglada w kwestii mrozenia komorek sie nie wypowiem, bo nie wiem.
    Moge jedynie przypuszczac, patrzac na zalozenia programu - chyba nikt nie zabroni ci zamrozic komorek, ale zapewne za ich ewentualne zaplodnienie, transfery i mrozenie zarodkow musialabys placic z wlasnej kieszeni. Ale to tylko moje przypuszczenia i oczywiscie moga byc bledne ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • atyde86 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w każdej klinice tak jest, ale w invimedzie w warszawie oocyty powyżej 6 mozna zamrozić - koszt 900 zl za pierwszy rok, potem chyba 400 za następne. Mozna je też oddac do adopcji lub poprosic o zniszczenie. Ja mam zamrożone 2 (tak naprawdę to lekarz zdecydował za nas), a z 6 zapłodniło się 4, jeden miałam podany wczoraj, a pozostała trójka zobaczymy czy przetrwa do mrożenia ( mam nadzieję że tak...)

Konwalia, Sysiaaaaa, niecierpliwa, Tosia 1981, martusia1986, Beata.D, Sansivieria, Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Klinice w programie ministerialnym można nadwyżkę tylko zniszczyć albo oddać do adopcji. Mnie temat nie dotyczy, bo w 1-ym mieliśmy 3 dobre pęcherzyki a w drugim 4 dobre. No więc nie jestem zbyt produktywna :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atyde86 wrote:
    Nie wiem czy w każdej klinice tak jest, ale w invimedzie w warszawie oocyty powyżej 6 mozna zamrozić - koszt 900 zl za pierwszy rok, potem chyba 400 za następne. Mozna je też oddac do adopcji lub poprosic o zniszczenie. Ja mam zamrożone 2 (tak naprawdę to lekarz zdecydował za nas), a z 6 zapłodniło się 4, jeden miałam podany wczoraj, a pozostała trójka zobaczymy czy przetrwa do mrożenia ( mam nadzieję że tak...)
    Dziękuję za informacje. Ja też chodzę do invimedu w Warszawie, więc informacja dla mnie bardzo przydatna. Pytanie tylko czy z tych dwóch zamrozonych jak będziesz chciała skorzystać, to czy odmrozenie i transfer będzie platne.
    Oczywiście trzymam kciuki za pierwszą próbę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:49

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia mysle, ze najlepiej i najpewniej bedzie Ci zadzwonic do swojej kliniki, bo jak widac z tego co pisza dziewczyny w kazdej klinice jest inna praktyka ;) ja mam juz taka metode, ze zeby nie wydzwaniac co chwila do kliniki a wiadomo bynajmniej dla mnie temat jest nowy i co chwila rodza sie w glowie nowe pytania, spisuje je na kartce a potem mecze nimi biedne panie:P

Atyde trzymam kciuki za wgryzanko!! Dwoch grubasnych krech Ci zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:05

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę niecierpliwa. Raczej nie będę dzwonić, bo na infolinii nic nie wiedzą - raz już mi przekazali błędną informacje, ale masz rację spisze sobie wszystko i zapytam lekarza prowadzącego.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde trzymam mocno kciuki żeby były dwie piękne kreseczki :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde86 kciuki za wgryzanko a potem dwie grube krechy :)

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuję;-)
    te zamrożone oocyty można wykorzystać już później po zakończeniu ministerialnego dlatego samo zamrożenie jest platne i potem odmrożenie i transfer raczej też.

• atyde86 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś buźka z mojego postu uciekła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:45

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde, trzymam mocno kciuki!!!! Jakie leki bierzesz teraz aż do bety??

age.png
    age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Do bardziej doświadczonych staraczek: jak to jest? Zakładając, ze po stymulacji pierwsze ivf sie nie uda, drugie podejście będzie z mrożonego zarodka i tez sie nie uda, a następne będzie wymagało kolejnej stymulacji, to zgodnie z programem, która to będzie próba? Wiem, ze w ref. Ivf sa trzy próby, ale jak one sa liczone? W opisanym przypadku, to będzie drugie podejście, bo drugi raz była stymulacja?
    I kolejne nurtujące mnie pytanie: wiemy, ze tylko 6 komórek jest zapladnianych, a co jeżeli kobieta wyprodukuje więcej? U mnie w klinice jest, ze reszta albo ulega zniszczeniu, albo można oddać do adopcji. A czy nie można ich zamrozić, żeby nie trzeba było podchodzić do kolejnej stymulacji? Co Wy robicie z nadmiarowymi komórkami? Ja mam dylemat...

Kochana kolejny transfer to nie kolejna próba :)
    przy jednej próbie może być 6 transferów :)
    przy nadmiarowych jajeczkach można je zutylizować lub oddać do adopcji (ja tak zrobiłam) po 3 możesz zamrozić ale to już na swój koszt i nie mogą być już brane pod uwagę w programie refundowanym...
    aha ja przy oddaniu jajeczek do adopcji jak się okazało przy transferze dostałam klej gratis :D o czym wczesniej nie wiedziałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:39

niecierpliwa, Tosia 1981, Konwalia, martusia1986 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a teraz jak tak piszecie o tej ilosci podejsc refundowanych nasunelo mi sie takie pytanie - tak jak w Twoim przypadku podchodzilas do ivf refundowanego, zaszlas w ciaze, niebawem zostaniesz szczesliwa mamusia ;) nadal masz mozliwosc skorzystania z dwoch refundowanych podejsc??

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam na youtubie film o ref. Ivf i mówili tam, że nie ma w regulaminie wykluczenia takiego przypadku, więc stwierdzili, że można tak walczyc o drugiego dzidziusia. http://m.youtube.com/watch?v=4JDao3pHdgo
    Wątek na ten temat 00:40 min.

Fedra lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Fedra a teraz jak tak piszecie o tej ilosci podejsc refundowanych nasunelo mi sie takie pytanie - tak jak w Twoim przypadku podchodzilas do ivf refundowanego, zaszlas w ciaze, niebawem zostaniesz szczesliwa mamusia ;) nadal masz mozliwosc skorzystania z dwoch refundowanych podejsc??

powiem Ci tak chyba się o to pytałam gina tylko trzeba pamiętać ze program jest do lipca 2016 więc musiałabym się szybko decydować na drugie... ale chyba gin mówił że mogłabym ale zamętu wprowadzać nie chce za tydzień mam u niego genetyczne to się zapytam o to bo to bardzo ciekawe pytanie ;)

niecierpliwa, gosia81, MisiaMisia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ