IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn, które przeszły długi protokół.
Jak u Was wyglądał? Po antykach miałyście zastrzyk z diphereline i dopiero po ok. 2 tygodniach zaczynałyście brać gonadotropiny?
Mój lekarz jest tak małomówny i ciężko z niego wyciągnąć informacje, więc staram sobie szukać info na własną rękę -
Witam się i ja! Od paru miesięcy Was poczytuje a dzisiaj w końcu piszę, bo zostaliśmy zakwalifikowani do ref. In vitro. Zwolnilo sie miejsce i w sierpniu ruszamy juz ze stymulacja. Idę krótkim protokołem.
Aktualnie czekam na @ i co dziwne ona nie przylazi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:24
Sysiaaaaa, agniesia2569, mala29_, Beata.D, Fedra, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Witam się i ja! Od paru miesięcy Was poczytuje a dzisiaj w końcu piszę, bo zostaliśmy zakwalifikowani do ref. In vitro. Zwolnilo sie miejsce i w sierpniu ruszamy juz ze stymulacja. Idę krótkim protokołem.
Aktualnie czekam na @ i co dziwne ona nie przylazi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:39
Konwalia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Konwalia wrote:W invimedzie w Warszawie. Poprzednio mowili nam, że czeka sie 3 miesiące A tu taka niespodzianka
kaarolaa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Limia wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które przeszły długi protokół.
Jak u Was wyglądał? Po antykach miałyście zastrzyk z diphereline i dopiero po ok. 2 tygodniach zaczynałyście brać gonadotropiny?
Mój lekarz jest tak małomówny i ciężko z niego wyciągnąć informacje, więc staram sobie szukać info na własną rękę
Ja w zeszly piatek zaczelam dlugi protokol prawie 5 miesiecy bylam na tabletkach i nastepnego dnia po wizycie zaczelam zastrzyki gonapeptyl narazie mam 10 w sobote usg i decyzja co dalejSansivieria, mala29_, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Konwalia, Sysiaaaa - świetnie, że dołączacie już niebawem. Gdy już się zacznie stymulację to leci błyskawicznie!!! Ja mam w najbliższą sobotę punkcję!!! Sama jestem zaskoczona, bo była mowa o niedzieli/poniedziałku, a dziś na wizycie lekarz ustalił pobranie na sobotę.
Na usg widać była dużo pęcherzyków: 16 sztuk 20mm i 8 sztuk 16-18mm, bardzo się boję przestymulowania!!! Estradiol dziś 2190. Doktor żartował, że szkoda marnować takie ilości, ale w rządowym tylko 6 można zapłodnić.. Dziś jeszcze wzięłam gonal, cetrotide - ostatnie dawki, a wieczorem ovitrelle. Już pęka mi brzuch od tych zastrzyków
niecierpliwa, Limia, mala29_, Tosia 1981, Konwalia, Beata.D, Fedra, kaarolaa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Konwalia, Sysiaaaa - świetnie, że dołączacie już niebawem. Gdy już się zacznie stymulację to leci błyskawicznie!!! Ja mam w najbliższą sobotę punkcję!!! Sama jestem zaskoczona, bo była mowa o niedzieli/poniedziałku, a dziś na wizycie lekarz ustalił pobranie na sobotę.
Na usg widać była dużo pęcherzyków: 16 sztuk 20mm i 8 sztuk 16-18mm, bardzo się boję przestymulowania!!! Estradiol dziś 2190. Doktor żartował, że szkoda marnować takie ilości, ale w rządowym tylko 6 można zapłodnić.. Dziś jeszcze wzięłam gonal, cetrotide - ostatnie dawki, a wieczorem ovitrelle. Już pęka mi brzuch od tych zastrzykówDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
malinka1984 wrote:Witaski.
Po wczorajszym super nastroju dziś już nie jest tak dobrze.
Pytanie "Jak się czujesz? wyzwala we mnie agresję - serio serio.
Mąż dzwoni - Kochanie jak się czujesz?
Dziś kumpela z rana - " No jak się czujesz?"
Mam ochotę wykrzyczeć że czuję się normalnie, nadzwyczajnie normalnie!
Nie mam żadnych objawów i chce mi się płakać, czas jak gdyby stanął w miejscu...ehh
Dzięki za kciuki, przydadzą się
BuźkaFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Sansiviera super wiadomosci! Trzymam kciuki za udane zbiory;)
Dziewczyny czyli tak na prawde maz w klinice jest niezbedny tylko w dzien punkcji aby oddac armie;)?
Tak jest zgadza się Chociaż mój był ze mną też na transferze i na kolejny też pojedzieniecierpliwa, Tosia 1981, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki widze ze sierpien znow bedzie napiety i pelen wyczekiwan. Bede trzymac za wszystkie mocno kciuki by posypalo sie duzo podwujnych kreseczek
Witam serdecznie kolejne nowe staraczki ktore chcialy do nas dolaczyc i zycze im powodzenia. Czujcie sie tutaj jak u siebie
Sensiviera sporo wysiedzialas tych jajeczek trzymam kciuki za udany zbior i za silnego maluszka w srod nich i zaszczeliwy transfer
Ja dzis zaczynam juz urlopiki i jade wlasnie do Polaczkowa. Mam nadzieje ze uda mi sie odpoczac psychicznie i nabrac nowych sil do dalszej walki:) Za tszystkie dziewuszki trzymam kciukasy. Postaram sie w miare mozliwosci zagladac do was tak czasto jak sie daniecierpliwa, malinka1984, Tosia 1981, martusia1986, Nusia, Beata.D, Sansivieria, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
martusia1986 wrote:Tak jest zgadza się Chociaż mój był ze mną też na transferze i na kolejny też pojedzie
Wiesz Martusia ja mam nadzieje, ze moj tez ze mna bedzie dnw tej pory nie opuscil zadnej wizyty, ale charakter jego pracy moze mu nie pozwolic wiec chcialam wiedziec ile razy jest niezbedny;)
Mala witamy w kraju;) udanego urlopu wypoczywaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:36
martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Malinka kiedy testujesz??
Wczoraj były bóle i dziś tez jadę na nospie tym razem max, raz mnie tak zakłuło że aż miałam mroczki przed oczami, teraz sie uspokoiło.
Nie spieszy mi się do testowani.Przy pierwszym podejściu @ przyszła wcześniej niż planowana beta więc niech się dzieje wola nieba...Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:betuję 25.07 a sikacza w 12dpt po terminie @ czyli 23.07
Wczoraj były bóle i dziś tez jadę na nospie tym razem max, raz mnie tak zakłuło że aż miałam mroczki przed oczami, teraz sie uspokoiło.
Nie spieszy mi się do testowani.Przy pierwszym podejściu @ przyszła wcześniej niż planowana beta więc niech się dzieje wola nieba...
Wiecie może jakie są statystyki in vitro?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Malinka wsumie nie chce Cie nakrecac w zaden sposob, ale wiele dziewczyn odczuwa mocny bol i uklucie przy tym jak maluch sie wgryza i oby u Ciebie tez tak bylo
malinka1984, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Wiesz Martusia ja mam nadzieje, ze moj tez ze mna bedzie dnw tej pory nie opuscil zadnej wizyty, ale charakter jego pracy moze mu nie pozwolic wiec chcialam wiedziec ile razy jest niezbedny;)
Mala witamy w kraju;) udanego urlopu wypoczywaj!
Więc będę trzymała mocno kciuki kochana żeby mógł być z Tobą i przy punkcji i przy transferkuniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:A nie wicie czy do refundowanego in vitro mogę sobie zamrozić nasienie męża? Bo od września wyjeżdża i ooooo Oczywiści wiem ze to nie bedzie refundowane