IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wam,
Byłam dziś na drugiej wizycie, jestem w 8dniu stymulacji, mam około 10 pęcherzyków, rożnej wielkosci, wiekszosc okolo 14mm. W zalesnosci jak wyjdzie dzisiaj krew, punkcja bedzie w poniedziałek albo wtorek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:01
bąbel, Vaina, nika03, Suomi, Mimi86, monika9966 lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 a Ty masz podwyższone te komórki NK tak ? ja jestem po pierwszym transferze z mrozaczka blastki i mialam intralipid , tak na zapas brałam
w tym cyklu robie histeroskopie no i zastanawiam sie tez nad tymi komorkami NK.. bo zostały mi jeszcze 2 mrozaczki ... napewno opcjonalnie wezme intralipid, wiec nie wiem czy nie warto sie przebadac na nie przed kolejnym transferem.. a dlugo sie czeka na wynik tych komorek?
a jezeli wyjdzie ze nie mam podwyzszonych tych komorek NK to wtedy branie intralipidu nie ma sensu czy nadal cos pomaga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:09
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnypysia wrote:Brtiii86 a Ty masz podwyższone te komórki NK tak ? ja jestem po pierwszym transferze z mrozaczka blastki i mialam intralipid , tak na zapas brałam
w tym cyklu robie histeroskopie no i zastanawiam sie tez nad tymi komorkami NK.. bo zostały mi jeszcze 2 mrozaczki ... napewno opcjonalnie wezme intralipid, wiec nie wiem czy nie warto sie przebadac na nie przed kolejnym transferem.. a dlugo sie czeka na wynik tych komorek?
a jezeli wyjdzie ze nie mam podwyzszonych tych komorek NK to wtedy branie intralipidu nie ma sensu czy nadal cos pomaga?
Jeśli masz podwyższone nk to jeden INTRALIPID w dawce 100 ml to za mało. Ja mam nk na poziomie 21% a norma do 12. Także moja poprzednia procedura nieudana bo wiadomo już czemu,zarodek nie miał żadnych szans na zagnieżdżanie się. Ja jestem w provicie u immunologa. Zapisalam się na pierwszą wizytę i pani dr mi dała listę do zrobienia. Ponadto w GynC INTRALIPID jedną butelka to koszt 350 zł a w provicie za dwie butelki płacę 400 zł,takze mam w sumie 200 ml. Przy pierwszym transferze miałam też INTRALIPID ale widać to za mało,b o zarodki się nie zagniezdzily. Jeśli masz czas bo oczekujesz to warto zbadać immunologie. U mnie histeroskopia,kariotypy były ok,wiec został mi jedynie immuno. I dobrze że wiem co jest przyczyną,b o wiadomo jak z tym walczyć. -
szurusiowa wrote:Dziewczyny, a wiecie może czy któreś leki (np.encorton) mogą mieć wpływ na zaburzenie wiarygodnego wyniku tych komórek NK?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
A ogólnie polecasz w provicie? I ile to tak mniej więcej kosztuje? Wizyta i badania. Chciałabym tak orientacyjnie czy Wogole bym się wyrobiła z kasa do następnego transferu...
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnyamygdala wrote:Britii a mogłabyś napisać jakie badania poza NK zleciła Ci immunolog? Ja też po nieudanym transferze zastanawiam się nad immunologią. Chciałabym zrobić jakieś najważniejsze podstawowe badania aby z wynikiem pójść na pierwszą wizytę.
Miałam zrobić immunofenotyp ( tu było z tymi nk i jeszcze jakieś przeliczniki do tego), ana1,trombofilie wrodzona,wit d3, zespół antyfospolipidowy. Wszystko miałam ujemne. Tylko to nk za wysokie. I pani dr mi powiedziała że INTRALIPID super działa na to ,że jest już mnóstwo dzieci dzięki temu:-) -
nick nieaktualnypysia wrote:A ogólnie polecasz w provicie? I ile to tak mniej więcej kosztuje? Wizyta i badania. Chciałabym tak orientacyjnie czy Wogole bym się wyrobiła z kasa do następnego transferu...
Jeśli pytasz czy moja immunolog jest ok,to na 200% mówię że tak. Konkretne podejście,badania i konkretne dzialanie. Sama mi powiedziała że chciałaby żeby coś wyszło żeby mogła mi pomóc. Także ja polecam Ci ja. Na wizyty nie czekasz długo jak w GynC. Wizyta pierwsza 170 zł a kolejne 120 zł. Ja leczę się w GynC ale do immunologa chodze do provity. Byłam na jednej wizycie u immunologa w ale nie byłam zadowolona. Dlatego przeszłam do innej dr. -
nick nieaktualny
-
szurusiowa wrote:Dziewczyny, a wiecie może czy któreś leki (np.encorton) mogą mieć wpływ na zaburzenie wiarygodnego wyniku tych komórek NK?
ale czy encorton zadziałał na nk wyniki robiłam po 4 tygodniach stosowania
szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Wlasnie dzownili ze szpitala, ze punkcja na poniedziałek na 7 rano!!!
asia-m-b, bąbel, Tosia 1981, Gallina, józefka, nika03, lipa, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Jak najbardziej encorton obniża komórki nk więc wynik przy nim nie będzie wiarygodny, ale po jakim czasie od odstawienia można je zbadać tego nie wiem
ale czy encorton zadziałał na nk wyniki robiłam po 4 tygodniach stosowania
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Jeśli pytasz czy moja immunolog jest ok,to na 200% mówię że tak. Konkretne podejście,badania i konkretne dzialanie. Sama mi powiedziała że chciałaby żeby coś wyszło żeby mogła mi pomóc. Także ja polecam Ci ja. Na wizyty nie czekasz długo jak w GynC. Wizyta pierwsza 170 zł a kolejne 120 zł. Ja leczę się w GynC ale do immunologa chodze do provity. Byłam na jednej wizycie u immunologa w ale nie byłam zadowolona. Dlatego przeszłam do innej dr.
A jak się nazywa doktor która polecasz w provicie?
Maleficent lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Brtiii86 wrote:Jeśli masz podwyższone nk to jeden INTRALIPID w dawce 100 ml to za mało. Ja mam nk na poziomie 21% a norma do 12. Także moja poprzednia procedura nieudana bo wiadomo już czemu,zarodek nie miał żadnych szans na zagnieżdżanie się. Ja jestem w provicie u immunologa. ...
Badałam NK i mam pytanie, na wyniku mam inną norme niż Ty, ciekawe dlaczego?
U mnie wynik to 13% ( normy 7,0-24,0)
drugi wynik to aktywnosc komórek NK PO 2 godz- 23,9% ( norma 13,7-33,5)
Dziewczyny które robiły to badanie - mam prośbe zerknijcie na swoje normy w wyniku.
Może co laboratorium to inne wytyczne...?
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
anakonda wrote:I jaki poziom Ci wyszedł
szurusiowa lubi tę wiadomość
-
katariiinkaa wrote:Dziewczyny czy miala któraś z was ciążę pozamaciczna?
U mnie beta rosnie w szalonym tempie, wczoraj 246, dzis 512...
Mialam we wtorek silne krwawienie..
Dzis bylam na usg i lekarz stwierdził ze "endometrium nie wygląda ciazowo" i jesli beta dalej bedzie rosła to jest to ciaza pozamaciczna...
Mam ogromną nadzieję ze to jednak nie okaże sie prawdą, ale jesli któraś z was miala ciążę ektopowa, to mogłaby sie wypowiedziec jak to wygladalo itd?
To troszkę za szybko na stwierdzenie że to cpjak dobrze pamiętam to moja beta była ok 4000 po 2 dniach 4400 po kolejnych 4600 i dopiero jak pękł mi jajowód to szybka operacja i potwierdzenie że to jednak cp bo wcześniej jej nie widzieli a nawet widzęli coś w macicy, Twoja beta ładnie rośnie a do lekarza idź jak będzie powyżej 1000 bo dopiero wtedy można coś zobaczyć