IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypysia wrote:Nie wiem co robic
dr M kazał mi zrobić histeroskopie nie mówił nic o immunologii ..
co wy byście zrobiły? Nie wiem czy zapisywać się do immunologa przed kolejnym crio. .. chyba zależy od wyniku histero. Doradźcie co wy byście zrobily:)
W sumie immunologie zleca się jeśli wszystko pozostałe sprawdzone .w GynC chyba tak maja że najpierw każą zrobić kariotypy,potem histero na samym końcu immuno. Moja gin też mi nie kazała robić immuno,ani histero. Ale jak spytałam ja czy wystawiany mi skierowanie na histero na nfz to nie robiła problemu. Jak jej powiedziałam o immunologi że chce zrobić to powiedziała że ok,ze teraz mam czas by wszystko sprawdzać. Immunologa to drogie badania więc pewnie dr M chce sprawdzić najpierw te podstawowe rzeczy,typu czy nie ma przeszkody w postaci jakiegoś polipa. Ale jeśli chodzi o mnie to bym robiła wszystko. Zresztą tak zrobiłam. U mnie jest tak że jak coś sobie postanowie to tak robię. Poprostu wolalam przebadać immuno już przed drugim podejściem. -
nick nieaktualnyKarolina1111 wrote:To Twoja decyzja oczywiście, bo raz że to wydatek, a dwa to też czas.
Ja histero miałam zrobioną przed procedurą. Po pierwszym nieudanym transferze dr M też nie kazał mi nic robić. Osobiście również uważam, że to za wcześnie. Ale wiadomo, może coś być nie tak i wtedy marnujesz szanse. . -
katariiinkaa wrote:Dziewczyny czy miala któraś z was ciążę pozamaciczna?
U mnie beta rosnie w szalonym tempie, wczoraj 246, dzis 512...
Mialam we wtorek silne krwawienie..
Dzis bylam na usg i lekarz stwierdził ze "endometrium nie wygląda ciazowo" i jesli beta dalej bedzie rosła to jest to ciaza pozamaciczna...
Mam ogromną nadzieję ze to jednak nie okaże sie prawdą, ale jesli któraś z was miala ciążę ektopowa, to mogłaby sie wypowiedziec jak to wygladalo itd?
Poza tym twoja beta chyba jeszcze za niska żeby było coś widać. To krwawienie było jednorazowe?
Moją cp było widać przy becie ponad 5000.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Brtiii86 wrote:Zależy czy za wcześnie. Tego się nie wie. Ja zrobiłam i nie żałuję.
A z drugiej strony przecież jeden nieudany transfer jeszcze nic nie oznacza.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Mimi86 wrote:Opium juz w pon masz punkcje? szybko
ja jestem w 9 ds wczoraj mialam 12 pecherzykow po 15-17 mm i jeszcze jutro mam usg zeby potwierdzic czy punkcja w pon, a jajniki to chce mi rozsadzc
duzy masz estradiol ?
a wogole jak u mnie dojdzie do transferu to ede go miala w 2 dobiebo w 3 klinika zamknieta (Boże ciało) jutro znow trafie na dr Cz. wrrr zla jestem bo dr M mial mi delikatnie zakonczyc stymulacje a ona pewnie mnie sluchac nie bedzie...
W 2dniu transfer? A tak w ogóle można? To już chyba lepiej w 4. Może na transfery i punkcje otworzą klinikę jednak? Ja będę mieć punkcję środa /czwartek i u nas w Artvimedzie na pewno jest czynne.
No to pięknie te Twoje pęcherzyki
-
nick nieaktualnyKarolina1111 wrote:Człowiek nigdy nie wie co dobrze zrobi, zanim tego nie sprawdzi. Tak, jak napisałam może coś być nie tak i wtedy tylko marnujeśz szanse a w ciążę pewnie nie zajdziesz.
A z drugiej strony przecież jeden nieudany transfer jeszcze nic nie oznacza. -
W Gync robia w 2,3 i 5 dobie
W Novum tezAnatolka lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny na innym forum zasugerowano mi ze ponowny wlew po 4 tyg od transferu intralipidu mogl miec wplyw na obumarcie ciazy...zglupialam,bo przeciez inne kliniki tez tak robia...czy mogl zaszkodzic?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Ja juz w domku
Anatolka, szurusiowa, sylvuś, karina76 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Brtiii86 wrote:Zależy czy za wcześnie. Tego się nie wie. Ja zrobiłam i nie żałuję.
Tylko różnica między Waszymi transferami była taka, że Tobie jeden transfer zakończył procedurę a Pysi transfer to jeden z 3 czy 4 możliwych w pierwszej procedurze. Ja bym nie schizowala w takiej sytuacji (gdy procedura trwa, bo są mrożaki). Skuteczność ivf to 30% a nie 100% w końcu&&
-
Suomi wrote:Tyszanka, aha ok, myślałam że dwudniowych zarodków się nie transferują.
A jak u Ciebie? Obeszło się bez lyzeczkowania?
Dzis niestety zabieg musial sie odbyc...
czuje sie juz ok
Dziekuje za pamiec.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Tylko różnica między Waszymi transferami była taka, że Tobie jeden transfer zakończył procedurę a Pysi transfer to jeden z 3 czy 4 możliwych w pierwszej procedurze. Ja bym nie schizowala w takiej sytuacji (gdy procedura trwa, bo są mrożaki). Skuteczność ivf to 30% a nie 100% w końcu
&&
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzieki dziewczyny za rady
przemyśle to sobie, zobaczymy jaki bedzie wynik histero i wtedy chyba bede intensywanie myśleć
zostaly mi 2 mrozaczkiw sumie ostatnia szansa z 1 procedury ...
Tyszanka trzymaj siebuziak
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest