IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:U mnie wynik to 13% ( normy 7,0-24,0)
drugi wynik to aktywnosc komórek NK PO 2 godz- 23,9% ( norma 13,7-33,5)a tego drugiego nie miałam
-
nick nieaktualnysylvuś wrote:Brtiii też brałam pod uwage Twoją Pania dr,ale ze mam daleko dałam na razie szanse immunologowi u siebie.
Badałam NK i mam pytanie, na wyniku mam inną norme niż Ty, ciekawe dlaczego?
U mnie wynik to 13% ( normy 7,0-24,0)
drugi wynik to aktywnosc komórek NK PO 2 godz- 23,9% ( norma 13,7-33,5)
Dziewczyny które robiły to badanie - mam prośbe zerknijcie na swoje normy w wyniku.
Może co laboratorium to inne wytyczne...?Co prawda podają normy do 24% ale moja immunolog mi tłumaczyła że to tak samo jak w przypadku tsh też są normy ale dla starających się powinny być niższe.
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tosia, Brtiii dziękuję za odp.
Niestety jestem po stracie Maluszka i szukam gdzie mogła być przyczyna...
Powiedzcie jeszcze proszę czy normalne jest że w ciąży miałam zbadane tsh wynosiło 1,913 a po 9 dniach już 2,490?
Rok temu miałam 1,450. Teraz zbadam 3 tyg po zatrzymaniu serduszka...
Czy powinnam brać w trakcie ciąży jakieś leki, teraz to już i tak nic nie zmieni , ale na przyszłość...W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Brtiii86 a jak potem godzisz to ze wlewy intralipidu masz w provicie a transfer w gynC? bo do mnie z godzina transferu dzwonili dzien wczesniej ... i mialam intralipid z gync na dwie godziny przed transferem ...
i te wszytskie badania ktore zlecila ci immunolog robilas tam w provicie tak ?
a wczesniej dostalas skierowanie od lekarza ze masz isc do immunologa czy na wlasna reke to robilas ?
i ile czekałaś na wynik tych badań... bo zastanawiam sie czy wyrobilabym sie do nasteonego cyklu z tym wszytskim ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:22
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Opium juz w pon masz punkcje? szybko
ja jestem w 9 ds wczoraj mialam 12 pecherzykow po 15-17 mm i jeszcze jutro mam usg zeby potwierdzic czy punkcja w pon, a jajniki to chce mi rozsadzc
duzy masz estradiol ?
a wogole jak u mnie dojdzie do transferu to ede go miala w 2 dobiebo w 3 klinika zamknieta (Boże ciało) jutro znow trafie na dr Cz. wrrr zla jestem bo dr M mial mi delikatnie zakonczyc stymulacje a ona pewnie mnie sluchac nie bedzie...
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 widzę ze ciebie tez tak przerzucaja jak chcą. . Czy dr M ma urlop? Może jest zapisane na karcie jak ma być zakończona stymulacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:45
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ja też chodziłam do immunolog w Provi. Nawet po przeniesieniu się do GynC. Babka jest bardzo ok. Też brałam tam intralipid po 200ml.
Mnie oprócz tego co Brti pytała czy mam porządnie przebadana tarczyce (nie tylko tsh, FT3 i 4 ale też AntyTPO i AntyTG), rzuciła okiem na przeciwciała przeciwplemnikowe, które kiedyś tam robiłam a reszta chyba dokładnie tak samo. Piszę, że pytała a nie zleciła, bo miałam to zrobione i zabrane na pierwszą wizytę. -
Mimi86 wrote:Opium juz w pon masz punkcje? szybko
ja jestem w 9 ds wczoraj mialam 12 pecherzykow po 15-17 mm i jeszcze jutro mam usg zeby potwierdzic czy punkcja w pon, a jajniki to chce mi rozsadzc
duzy masz estradiol ?
a wogole jak u mnie dojdzie do transferu to ede go miala w 2 dobiebo w 3 klinika zamknieta (Boże ciało) jutro znow trafie na dr Cz. wrrr zla jestem bo dr M mial mi delikatnie zakonczyc stymulacje a ona pewnie mnie sluchac nie bedzie...
Oni sobie w paradę nie wchodzą raczej jeśli chodzi o prowadzenie pacjentek, więc bez obawpewnie gdzieś tam pozaznaczal swoją wizjo-koncepcje
i ona dokończy tylko.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
u mnie badania subpopulacji limfocytów miały m.in. takie parametry:
Liczba komórek NK (CD3-CD16+/CD56+) 0.44 G/l norma 0.09 - 0.43
% komórek NK (CD3-CD16+/CD56+) 18.0 % norma 5.6 - 31.0
dostałam Metypred -
nie mniej jutro jej powiem jakby co, ze boje sie hiperki i jak ona to widzi czy jest ryzyko czy nie.
Wczoraj kazali mi byc na usg rano a dr M przyjmowal popoludniuAnatolka lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyFakt jeszcze miałam cały panel tarczycowych,tak jak pisze Anatolka oraz przeciwciała przeciwplemnikowe.
Pysia dopiero miałam Pierwszy wlew z intralipidu. Dopiero jak będę mieć rozpiske ze stymulacja zapisze się na kolejny wlew. W provicie wlew trwa 4 h,takze jeśli nie w dniu transferu to na pewno dzień przed zrobię. Na badania czeka się różnie. Nk miałam już po 7-9 dniach,dlugo czekalam na zespół antyfospolipidowy. Jeśli chcesz robić crio teraz to nie zdążysz ws,ystkimi badaniami. Najlepiej odłożyć crio na za dwa cykle. Jes!i chcesz dokładnie sprawdzić immunologie. -
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:u mnie badania subpopulacji limfocytów miały m.in. takie parametry:
Liczba komórek NK (CD3-CD16+/CD56+) 0.44 G/l norma 0.09 - 0.43
% komórek NK (CD3-CD16+/CD56+) 18.0 % norma 5.6 - 31.0
dostałam Metypred -
Mimi86 wrote:nie mniej jutro jej powiem jakby co, ze boje sie hiperki i jak ona to widzi czy jest ryzyko czy nie.
Wczoraj kazali mi byc na usg rano a dr M przyjmowal popoludniu
Powiedz, że miałaś, pewnie, że tak. Większa uwaga w tym kierunku nie zaszkodziMimi86 lubi tę wiadomość
-
Co do intralipidu w Provi to immunolog uważa, że najlepiej jest brać go do 3 dni przed transferem, więc oni "puszczają" go 2 razy w tygodniu, także nie zawsze uda się wpasować w dzień transferu albo dzień przed. Z tym, że nie ma co - ja się nie wpasowalam i sporo ponad 2kg chłopa mi boksuje w brzuchu
więc koncepcja do 3 dni musi działać widocznie
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Co do intralipidu w Provi to immunolog uważa, że najlepiej jest brać go do 3 dni przed transferem, więc oni "puszczają" go 2 razy w tygodniu, także nie zawsze uda się wpasować w dzień transferu albo dzień przed. Z tym, że nie ma co - ja się nie wpasowalam i sporo ponad 2kg chłopa mi boksuje w brzuchu
więc koncepcja do 3 dni musi działać widocznie
Twoja dzidzia jest żywym dowodem ze działa:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 19:20
-
Nie wiem co robic
dr M kazał mi zrobić histeroskopie nie mówił nic o immunologii ..
co wy byście zrobiły? Nie wiem czy zapisywać się do immunologa przed kolejnym crio. .. chyba zależy od wyniku histero. Doradźcie co wy byście zrobily:)
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:Nie wiem co robic
dr M kazał mi zrobić histeroskopie nie mówił nic o immunologii ..
co wy byście zrobiły? Nie wiem czy zapisywać się do immunologa przed kolejnym crio. .. chyba zależy od wyniku histero. Doradźcie co wy byście zrobily:)
Ja histero miałam zrobioną przed procedurą. Po pierwszym nieudanym transferze dr M też nie kazał mi nic robić. Osobiście również uważam, że to za wcześnie. Ale wiadomo, może coś być nie tak i wtedy marnujesz szanse. .pysia lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016