IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
monika9966 wrote:amygdala, chyba masz rację- powinnam teraz zrobić żeby dr wiedział jak mnie stymulować a później pewnie będą do wykonani dodatkowe badania w trakcie stymulacji. Bo jak w następnym cyklu zrobię w 3 dniu badania ( a mam to wyraźnie zaznaczone ) to mogę nie zdążyć ze stymulacją.
A w którym dc masz wizytę? -
amygdala wrote:No skoro masz zgłosić się z kpl badań no to teraz musisz je zrobić jeśli masz początek cyklu ☺
to może i faktycznie, może inaczej jest, jak prywatnie lekarz prowadzi. W klinice badania robią na 2 godz przed wizytą i są na świeżo.
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyamygdala wrote:No skoro masz zgłosić się z kpl badań no to teraz musisz je zrobić jeśli masz początek cyklu ☺
Niby logiczne ale jak zaczełam o tym myśleć to się zakręciłam. To moje pierwsze podejście więc dopiero zaczynam się wgryzać w temat.
Poczytam dziś wątek rok do tyłu żeby nie zadawać już głupich pytań albo takich które często się powtarzały i zrobię sobie notatki -
nick nieaktualny
-
monika9966 wrote:No racja
Niby logiczne ale jak zaczełam o tym myśleć to się zakręciłam. To moje pierwsze podejście więc dopiero zaczynam się wgryzać w temat.
Poczytam dziś wątek rok do tyłu żeby nie zadawać już głupich pytań albo takich które często się powtarzały i zrobię sobie notatki
Spoko każda z nas kiedyś zaczynała ☺
Powodzenia! ☺monika9966, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:pytanie do wszystkich:
czy wraz z kolejnymi stymulacjami rośnie ryzyko hiperstymulacji? czy maleje (bo poprzednie stymulacje uszczuplają rezerwę jajnikową)? hmmm?
nurtuje mnie ten problemlipa, Nadira, Anuszka, Anatolka, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Kunia, ja jeszcze biorę leki, do kolejnej bety w 14dpt i jak bedzie ujemna (a będzie na 99,99%) to wtedy wszystkie odstawiam i czekam na @... Mnie tak brzuch pobolewa na @ na pewno z tydzień, ale ciągle jej nie dostalam, czy to dlatego że nadal biore te leki (lutinus, estrofem)?I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
mnie się wydaje, że dlatego, że bierzesz leki.
Boję się tego okresu, bo pewnie będzie bolesny...U mnie zgodnie z terminem powinien przyjść jutro.
Ja się już pogodziłam z tym, że nie wyszło. Nie ma co płakać, tylko działać dalej.
W piątek idę do gina i ustalimy plan działania.
Nakupowałam już witamin, koenzym etc i zaczynam brać.
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
_cherryLady wrote:moze palne glupote, ale z tego co kojarze, stymulacja nie obniza rezerwy bardziej w danym cyklu ze stymulacja niz w normalnym naturalnym cyklu, bo rosna te jajka ktore tak czy inaczej były wystawione przed szereg,, tyle, ze wiekszosc z nich rosnie i sa pobierane, a nie wchlaniaja sie jak by to mialo miejsce w naturalnym cyklu
już mniejsza o tę rezerwę. bardziej interesuje mnie to ryzyko hiperstymulacji -
lipa wrote:już mniejsza o tę rezerwę. bardziej interesuje mnie to ryzyko hiperstymulacjiNasza Marcysia jest już z nami
-
Monika9966 ja bym teraz zrobila badania na twoim miejscu. Ja roblam te AMH, Lh, fsh itp tylko raz, tak żeby lekarz miał jakąs wiedzę na temat moich hormonów potem juz ich nie powtarzałam a przeszlam 2 procedury w 2 roznych klinikach.
Badania o ktorych pisze nanatasza czyli progesteron i estradiol owszem bedziesz miala robione w klinice ale juz w trakcie zastrzyków, żeby lekarz widzial jak działaja na Ciebie zastrzyki, bedziesz miala usg + krew badanąmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
lipa wrote:pytanie do wszystkich:
czy wraz z kolejnymi stymulacjami rośnie ryzyko hiperstymulacji? czy maleje (bo poprzednie stymulacje uszczuplają rezerwę jajnikową)? hmmm?
nurtuje mnie ten problemmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Rozmawiałam dziś z embriologiem
Na chwilę obecną mamy 6 ładnie zapłodnionych komorekjutro mają dzwonić żeby powiedzieć mi jak się dzielą.
a tych 5 nadprogramowych komórek nie mam jednak zamrożonych, bo 2 z nich były zdegradowane, jedna miała dużą ziarnistość i zostały 2 a wiadomo 2 to mi sie nie opłacało zamrażać.
Czuję się tak dobrze, że aż się dziś zastanawiałam czy ja miałam wczoraj punkcje, no szok nie ma porównania do grudniowej punkcji, nawet nie plamie, nic kompletnie mnie nie boli, az mi żal że tego transferu nie mamVaina, Tosia 1981, lipa, _cherryLady, ewlinaaa85, lilou, karina76, amygdala, nika03, Milkowiec, triss lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Mimi86 wrote:Rozmawiałam dziś z embriologiem
Na chwilę obecną mamy 6 ładnie zapłodnionych komorekjutro mają dzwonić żeby powiedzieć mi jak się dzielą.
a tych 5 nadprogramowych komórek nie mam jednak zamrożonych, bo 2 z nich były zdegradowane, jedna miała dużą ziarnistość i zostały 2 a wiadomo 2 to mi sie nie opłacało zamrażać.
Czuję się tak dobrze, że aż się dziś zastanawiałam czy ja miałam wczoraj punkcje, no szok nie ma porównania do grudniowej punkcji, nawet nie plamie, nic kompletnie mnie nie boli, az mi żal że tego transferu nie mam5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMimi86 robię jutro badania i mam nadzieję że wyniki będą w porządku
A Tobie gratuluję pięknych komórek, niech się pięknie dzielą
Możesz mi napisać co się stanie z tymi dwiema komórkami których nie zamroziłaś? Bedą oddane do badań czy podarujesz je komuś? Zastanawia mnie co się dzieje z tymi których się nie zapłodniło? -
monika9966 wrote:Mimi86 robię jutro badania i mam nadzieję że wyniki będą w porządku
A Tobie gratuluję pięknych komórek, niech się pięknie dzielą
Możesz mi napisać co się stanie z tymi dwiema komórkami których nie zamroziłaś? Bedą oddane do badań czy podarujesz je komuś? Zastanawia mnie co się dzieje z tymi których się nie zapłodniło?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
U mnie na wczorajszym usg dr naliczyl 14 dojrzałych pęcherzyków i jutro punkcja. Podobno ma być też świeży transfer, bo nie widać ryzyka hiperki
Jajniki juz dziś czuję dosyć mocno, dziwne uczucie...
Co do nadprogramowych komórek to u nas jest ankieta - mrozic, utylizowac czy do adopcji. To się wypełnia juz przed punkcją.Anatolka, lipa, nika03, Tosia 1981 lubią tę wiadomość