X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    amygdala, chyba masz rację- powinnam teraz zrobić żeby dr wiedział jak mnie stymulować a później pewnie będą do wykonani dodatkowe badania w trakcie stymulacji. Bo jak w następnym cyklu zrobię w 3 dniu badania ( a mam to wyraźnie zaznaczone ) to mogę nie zdążyć ze stymulacją.

A w którym dc masz wizytę?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    mam się zgłosić z kompletem badań. Dr na urlopie więc wizyta w przyszłym tygodniu

No skoro masz zgłosić się z kpl badań no to teraz musisz je zrobić jeśli masz początek cyklu ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    No skoro masz zgłosić się z kpl badań no to teraz musisz je zrobić jeśli masz początek cyklu ☺

to może i faktycznie, może inaczej jest, jak prywatnie lekarz prowadzi. W klinice badania robią na 2 godz przed wizytą i są na świeżo.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do wszystkich:

czy wraz z kolejnymi stymulacjami rośnie ryzyko hiperstymulacji? czy maleje (bo poprzednie stymulacje uszczuplają rezerwę jajnikową)? hmmm?
    nurtuje mnie ten problem

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    No racja :) Niby logiczne ale jak zaczełam o tym myśleć to się zakręciłam. To moje pierwsze podejście więc dopiero zaczynam się wgryzać w temat.
    Poczytam dziś wątek rok do tyłu żeby nie zadawać już głupich pytań albo takich które często się powtarzały i zrobię sobie notatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    to może i faktycznie, może inaczej jest, jak prywatnie lekarz prowadzi. W klinice badania robią na 2 godz przed wizytą i są na świeżo.
    Na pewno jest różnica w prowadzeniu. Zrobię badania teraz i zobaczymy :) Dziękuję za odpowiedzi :)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    No racja :) Niby logiczne ale jak zaczełam o tym myśleć to się zakręciłam. To moje pierwsze podejście więc dopiero zaczynam się wgryzać w temat.
    Poczytam dziś wątek rok do tyłu żeby nie zadawać już głupich pytań albo takich które często się powtarzały i zrobię sobie notatki :)

Spoko każda z nas kiedyś zaczynała ☺
    Powodzenia! ☺

monika9966, Nanatasza lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    pytanie do wszystkich:

czy wraz z kolejnymi stymulacjami rośnie ryzyko hiperstymulacji? czy maleje (bo poprzednie stymulacje uszczuplają rezerwę jajnikową)? hmmm?
    nurtuje mnie ten problem
    moze palne glupote, ale z tego co kojarze, stymulacja nie obniza rezerwy bardziej w danym cyklu ze stymulacja niz w normalnym naturalnym cyklu, bo rosna te jajka ktore tak czy inaczej były wystawione przed szereg,, tyle, ze wiekszosc z nich rosnie i sa pobierane, a nie wchlaniaja sie jak by to mialo miejsce w naturalnym cyklu :)

lipa, Nadira, Anuszka, Anatolka, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia, ja jeszcze biorę leki, do kolejnej bety w 14dpt i jak bedzie ujemna (a będzie na 99,99%) to wtedy wszystkie odstawiam i czekam na @... Mnie tak brzuch pobolewa na @ na pewno z tydzień, ale ciągle jej nie dostalam, czy to dlatego że nadal biore te leki (lutinus, estrofem)?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje, że dlatego, że bierzesz leki.
    Boję się tego okresu, bo pewnie będzie bolesny...U mnie zgodnie z terminem powinien przyjść jutro.
    Ja się już pogodziłam z tym, że nie wyszło. Nie ma co płakać, tylko działać dalej.
    W piątek idę do gina i ustalimy plan działania.
    Nakupowałam już witamin, koenzym etc i zaczynam brać.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• lipa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    moze palne glupote, ale z tego co kojarze, stymulacja nie obniza rezerwy bardziej w danym cyklu ze stymulacja niz w normalnym naturalnym cyklu, bo rosna te jajka ktore tak czy inaczej były wystawione przed szereg,, tyle, ze wiekszosc z nich rosnie i sa pobierane, a nie wchlaniaja sie jak by to mialo miejsce w naturalnym cyklu :)

już mniejsza o tę rezerwę. bardziej interesuje mnie to ryzyko hiperstymulacji :)

age.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    już mniejsza o tę rezerwę. bardziej interesuje mnie to ryzyko hiperstymulacji :)
    idac tropem, ze co cykl rezerwa nie zmniejsza sie znaczaco smialabym stwierdzic ze chyba to ryzyko nie maleje znaczaco... tak mysle, ale to tylko luzne myslenie :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika9966 ja bym teraz zrobila badania na twoim miejscu. Ja roblam te AMH, Lh, fsh itp tylko raz, tak żeby lekarz miał jakąs wiedzę na temat moich hormonów potem juz ich nie powtarzałam a przeszlam 2 procedury w 2 roznych klinikach.
    Badania o ktorych pisze nanatasza czyli progesteron i estradiol owszem bedziesz miala robione w klinice ale juz w trakcie zastrzyków, żeby lekarz widzial jak działaja na Ciebie zastrzyki, bedziesz miala usg + krew badaną ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    pytanie do wszystkich:

nurtuje mnie ten problem
    tez sie nad tym zastanawiałam i nie wiem hmmm

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dziś z embriologiem :)
    Na chwilę obecną mamy 6 ładnie zapłodnionych komorek :) jutro mają dzwonić żeby powiedzieć mi jak się dzielą.
    a tych 5 nadprogramowych komórek nie mam jednak zamrożonych, bo 2 z nich były zdegradowane, jedna miała dużą ziarnistość i zostały 2 a wiadomo 2 to mi sie nie opłacało zamrażać.

Czuję się tak dobrze, że aż się dziś zastanawiałam czy ja miałam wczoraj punkcje, no szok nie ma porównania do grudniowej punkcji, nawet nie plamie, nic kompletnie mnie nie boli, az mi żal że tego transferu nie mam :(

Vaina, Tosia 1981, lipa, _cherryLady, ewlinaaa85, lilou, karina76, amygdala, nika03, Milkowiec, triss lubią tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Vaina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że 6 zapłodnionych :D Trzymam kciuki :D:D:D

Mimi86, WIKI 82 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Rozmawiałam dziś z embriologiem :)
    Na chwilę obecną mamy 6 ładnie zapłodnionych komorek :) jutro mają dzwonić żeby powiedzieć mi jak się dzielą.
    a tych 5 nadprogramowych komórek nie mam jednak zamrożonych, bo 2 z nich były zdegradowane, jedna miała dużą ziarnistość i zostały 2 a wiadomo 2 to mi sie nie opłacało zamrażać.

Czuję się tak dobrze, że aż się dziś zastanawiałam czy ja miałam wczoraj punkcje, no szok nie ma porównania do grudniowej punkcji, nawet nie plamie, nic kompletnie mnie nie boli, az mi żal że tego transferu nie mam :(
    Co sie odwlecze...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 robię jutro badania i mam nadzieję że wyniki będą w porządku :)
    A Tobie gratuluję pięknych komórek, niech się pięknie dzielą :)
    Możesz mi napisać co się stanie z tymi dwiema komórkami których nie zamroziłaś? Bedą oddane do badań czy podarujesz je komuś? Zastanawia mnie co się dzieje z tymi których się nie zapłodniło?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Mimi86 robię jutro badania i mam nadzieję że wyniki będą w porządku :)
    A Tobie gratuluję pięknych komórek, niech się pięknie dzielą :)
    Możesz mi napisać co się stanie z tymi dwiema komórkami których nie zamroziłaś? Bedą oddane do badań czy podarujesz je komuś? Zastanawia mnie co się dzieje z tymi których się nie zapłodniło?
    Tez byłam ciekawa i lekarz mi odpowiedział, że do utylizacji...

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wczorajszym usg dr naliczyl 14 dojrzałych pęcherzyków i jutro punkcja. Podobno ma być też świeży transfer, bo nie widać ryzyka hiperki :)
    Jajniki juz dziś czuję dosyć mocno, dziwne uczucie...
    Co do nadprogramowych komórek to u nas jest ankieta - mrozic, utylizowac czy do adopcji. To się wypełnia juz przed punkcją.

Anatolka, lipa, nika03, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 3374 3375 3376 3377 3378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ