X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka, przykro czytać co Cię spotkało:( dobrze, że się nie załamujesz, to najważniejsze.

Po łyżeczkowaniu raczej żadne większe bóle (poza tymi o których pisze Anakonda..) z tym związane nie powinny Cię męczyć, ale wiadomo każdy organizm reaguje inaczej, macica mocno ucierpiała to teraz może daje o sobie znać takimi bólami. Możesz krwawić lub plamić ok 2-3 tygodni. Jedz w miarę możliwości dużo produktów bogatych w żelazo, żeby w anemię nie wpaść, bo to dość powszechne po tym zabiegu, a przecież mrozaczki musisz zabrać będąc w dobrej formie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 07:13

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny zapowiada się ładny dzień. Ja dziś na usg i po zastrzyki. Czy pamiętacie czy przy długim protokole,przy ok wynikach e2,progesteronu stymulację można zacząć od razu?czyli dziś 14 zastrzyk gonalpeptytu a jutro zastrzyk na stymulację?

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Czesc dziewczyny zapowiada się ładny dzień. Ja dziś na usg i po zastrzyki. Czy pamiętacie czy przy długim protokole,przy ok wynikach e2,progesteronu stymulację można zacząć od razu?czyli dziś 14 zastrzyk gonalpeptytu a jutro zastrzyk na stymulację?

chętnie podpiszę się pod pytaniem :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:

Ja już nie pamiętam tak dokładnie co do dnia. Właśnie sobie uświadomiłam, że od mojego pierwszego długiego protokołu minęło półtora roku... Jak dobrze, że to się zaciera...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja po łyżeczkowaniu wróciłam do domu i normalnie funkcjonowałam nic mnie nie bolało poza sercem :(
    Mnie serce nie ma czasu bolec bo brzuch przejal funkcje...narazie mam tylko klucie,nie boli.
    Moze sie rozkreci to pojade do szpitala...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hej :)

Brtii86 - ja w sobotę rano wzięłam 14-ty zastrzyk gonapeptylu, na 12 miałam wizytę u dr a od następnego dnia dołożyłam dwa kolejne zastrzyki - menopur i gonal. Kolejna wizyta po 7 dniach.
    Dzięki za info;-)a ile dni się już stymulujesz?

• Evaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada crio na cyklu naturalnym...czy bede musiala brac inne leki ,czy tylko luteine?na razie nic nie wiem lekarz tylko mi kazal zrobic usg.i po nim zobacze kiedy bedzie crio..czy ten crio transfer czym sie rozni od tego wczesniejszego?

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slązaczka :(
    Tyszanka, mam nadzieję ze pomogą ci jakoś :(

Ja po wczorajszej wizycie (po 9 dniach brania gonapeptylu) mam estradiol <5 i progesteron 0,45. Lekarz stwierdził, że wyniki dobre. Ja się niezmam, może któraś potwierdzi. Od dziś zaczynam Bemfole 150. Ale nie jest tak jak piszecie, że wszystko rano. Mam cały czas rano brac gonapeptyl no i encorton(na co to jest?), a wieczorem bemfole. Pierwsze podglądanie w poniedziałek za tydzień, stwierdził. Wczoraj mnie jakoś stres dopadł, ale dziś na szczęście juz mija i znów mam ogromne nadzieje, mysle że zbyt duże :(

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie- przy ostatniej IUI dostałam zalecenie na badania hormonów i tarczycę przed IVf które miałam wykonać w 3 dc. Napiszcie mi proszę czy jeśli zrobię badania w tym cyklu to na ich podstawie dr rozpisze mi stymulację do następnego cyklu czy jednak przed każdą stymulacją sprawdza się najpierw hormony i robienie ich teraz jest bez sensu? Dr jest na urlopie więc nie mogę go dopytać a jego urlop zupełnie wyleciał mi z głowy.

• Maduszek Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:

Ja po wczorajszej wizycie (po 9 dniach brania gonapeptylu) mam estradiol <5 i progesteron 0,45. Lekarz stwierdził, że wyniki dobre. Ja się niezmam, może któraś potwierdzi. Od dziś zaczynam Bemfole 150. Ale nie jest tak jak piszecie, że wszystko rano. Mam cały czas rano brac gonapeptyl no i encorton(na co to jest?), a wieczorem bemfole. Pierwsze podglądanie w poniedziałek za tydzień, stwierdził. Wczoraj mnie jakoś stres dopadł, ale dziś na szczęście juz mija i znów mam ogromne nadzieje, mysle że zbyt duże :(

Vaina, jest dobrze ...niskie wyniki E i PR znaczą, że organizm ładnie się wyciszył. A encorton to steryd, który ma za zadanie wyciszyć stany zapalne w organizmie np. związane z endomendą a dodatkowo obniża ilość tych wrednych komórek NK, o których dziewczyny piszą (to jest jego działanie uboczne ale dla nas korzystne :) )
    Co do zastrzyków to ja też brałam gonapeptyl rano a wieczorem menopur (mi się podobało...bo kłucia miałam rozłożone :) )

Vaina lubi tę wiadomość

23.05.2016 - transfer 2 kruszynek...
    Ehhh życie....jaki plan masz dla mnie ???
    78dedf1d07dd7b3191c729847f6e44c6.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Dziewczyny jak wyglada crio na cyklu naturalnym...czy bede musiala brac inne leki ,czy tylko luteine?na razie nic nie wiem lekarz tylko mi kazal zrobic usg.i po nim zobacze kiedy bedzie crio..czy ten crio transfer czym sie rozni od tego wczesniejszego?

Ja miałam crio na naturalnym. Nic nie brałam 13dc podgląd i lekarz wyznaczył datę ct. W naszym przypadku 7 dni po tym podgladaniu, mieliśmy podawane blastki. Od 5 dni przed ct luteina. To wszystko :) transfer nie różni się niczym od poprzedniego wszystko tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:47

Evaa lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które badały immunologie w provicie. Czy tam można iść na wizytę i zbadać tylko komórki NK? Czy trzeba robić cały pakiet badań?

Chciałabym przed crio zbadać te komórki bo jakoś mnie to meczy. .. czy nie warto badac samych komórek NK?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:08

Vaina lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś pisał że można je też zbadać w diagnostyce czy mi się coś pomyliło?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Dziewczyny które badały immunologie w provicie. Czy tam można iść na wizytę i zbadać tylko komórki NK? Czy trzeba robić cały pakiet badań?

Chciałabym przed crio zbadać te komórki bo jakoś mnie to meczy. .. czy nie warto badac samych komórek NK?
    Pysia jak pojd,iesz na wizytę to na pewno coś jeszcze będzie Ci kazała zbadać. Na pewno ana1,

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:

Ja też Idę długim protokołem i mam takie wyniki e2 i progesteronu jak Ty:-)sa dobre na bank. I też bede mieć encorton 10 mg po 1 tabletce rano do śniadania.wlasnie na zbijanie tych nk. A jakie zastrzyki symulacyjne i jakie dawki dowiem się dziś:-)

Vaina lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Można wcale nie iść na wizytę, tylko umówić się na pobranie krwi na NK. Płacisz i masz. Nikt nie będzie chciał skierowania. Pobierają (a przynajmniej jak ja robiłam to tak było) 4 razy w miesiącu, więc musisz zadzwonić i dopytać kiedy są te dni.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam ze szpitala.Doktor zapewnil ze tak moze byc jak obkurcza sie macica,jedna obkurcza sie bardziej inna mniej...ale do tygodnia bolec moze.Dr mnie czyscil wiec jest pewien ze zrobil dobrze.
    Mam brac no-spe i jesli nie ma wielkiego krwawienia,a nie ma to mam sie nie martwic.
    Do 13 brzucha nie czulam ;-)
    Teraz zaczyna pobolewac,oby przeszlo...

bąbel lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z 9 komorek jajowych, 7 było dojrzałych i mamy 3 zarodki. Jak wszystko dobrze pojdzie to transfer bedzie w czwartek, 3 dnioweg zarodka. W dzien Matki <3

kookana1987, pysia, asia-m-b, Tyszanka81, bąbel, nika03, gosia81, Karolina1111, Asia_88, Nanatasza, Tosia 1981, Mimi86, Suomi, Beata.D, Konwalia, karina76, Joanna85 lubią tę wiadomość

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Można wcale nie iść na wizytę, tylko umówić się na pobranie krwi na NK. Płacisz i masz. Nikt nie będzie chciał skierowania. Pobierają (a przynajmniej jak ja robiłam to tak było) 4 razy w miesiącu, więc musisz zadzwonić i dopytać kiedy są te dni.

o nie wiedzialam , to fajnie, tylko potem pomoze mi ktos odczytac wynik? :D
    chcialabym sprawdzic wlasnie czy u mnie te Nk nie sa przyczyną... chociaz slyszalam ze jak ma sie te komorki nk to czesto byly poronienia, a ja nigdy nie zaszlam w ciaze..

nie wiem co zrobic przed tym crio :)chyba ze wyjdzie cos na histeroskopi to wtedy chyba odpuszcze :)

a te przeciwciala ana1 itd to tez sie leczy intralipidem? bo slyszalam ze na komorki nk wlasnie intralipid jest, i zastanawiam sie czy zbadania samych komorek mi cos da, bo moze mam jakies inne .. np te ana1

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które były u immunolog niedawno pewnie mają normy, więc jak spytasz to pewnie podadzą. Co do ana to nie wiem do końca, bo ja immunologie oddałam w ręce lekarza to raz, a dwa nic mi tam nie powychodzilo złego, więc nie męczyłam lekarzy za bardzo na wyrost. Wiem, że Godaweri wyszły te ana dodatnie i immunolog z Provi zalecala jej brać zastrzyki przeciwzakrzepowe ale jak długo to nie wiem dokladnie. Może czyta to Ci napisze. Z resztą, żeby się martwić wynikiem to najpierw trzeba mieć zły ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ