IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTyszanka, przykro czytać co Cię spotkało:( dobrze, że się nie załamujesz, to najważniejsze.
Po łyżeczkowaniu raczej żadne większe bóle (poza tymi o których pisze Anakonda..) z tym związane nie powinny Cię męczyć, ale wiadomo każdy organizm reaguje inaczej, macica mocno ucierpiała to teraz może daje o sobie znać takimi bólami. Możesz krwawić lub plamić ok 2-3 tygodni. Jedz w miarę możliwości dużo produktów bogatych w żelazo, żeby w anemię nie wpaść, bo to dość powszechne po tym zabiegu, a przecież mrozaczki musisz zabrać będąc w dobrej formieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 07:13
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Czesc dziewczyny zapowiada się ładny dzień. Ja dziś na usg i po zastrzyki. Czy pamiętacie czy przy długim protokole,przy ok wynikach e2,progesteronu stymulację można zacząć od razu?czyli dziś 14 zastrzyk gonalpeptytu a jutro zastrzyk na stymulację?
chętnie podpiszę się pod pytaniemstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Brtiii86 wrote:Czesc dziewczyny zapowiada się ładny dzień. Ja dziś na usg i po zastrzyki. Czy pamiętacie czy przy długim protokole,przy ok wynikach e2,progesteronu stymulację można zacząć od razu?czyli dziś 14 zastrzyk gonalpeptytu a jutro zastrzyk na stymulację?
Ja już nie pamiętam tak dokładnie co do dnia. Właśnie sobie uświadomiłam, że od mojego pierwszego długiego protokołu minęło półtora roku... Jak dobrze, że to się zaciera... -
anakonda wrote:Ja po łyżeczkowaniu wróciłam do domu i normalnie funkcjonowałam nic mnie nie bolało poza sercem
Moze sie rozkreci to pojade do szpitala...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnylady_pink wrote:Hej
Brtii86 - ja w sobotę rano wzięłam 14-ty zastrzyk gonapeptylu, na 12 miałam wizytę u dr a od następnego dnia dołożyłam dwa kolejne zastrzyki - menopur i gonal. Kolejna wizyta po 7 dniach. -
Dziewczyny jak wyglada crio na cyklu naturalnym...czy bede musiala brac inne leki ,czy tylko luteine?na razie nic nie wiem lekarz tylko mi kazal zrobic usg.i po nim zobacze kiedy bedzie crio..czy ten crio transfer czym sie rozni od tego wczesniejszego?,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
-
Slązaczka
Tyszanka, mam nadzieję ze pomogą ci jakoś
Ja po wczorajszej wizycie (po 9 dniach brania gonapeptylu) mam estradiol <5 i progesteron 0,45. Lekarz stwierdził, że wyniki dobre. Ja się niezmam, może któraś potwierdzi. Od dziś zaczynam Bemfole 150. Ale nie jest tak jak piszecie, że wszystko rano. Mam cały czas rano brac gonapeptyl no i encorton(na co to jest?), a wieczorem bemfole. Pierwsze podglądanie w poniedziałek za tydzień, stwierdził. Wczoraj mnie jakoś stres dopadł, ale dziś na szczęście juz mija i znów mam ogromne nadzieje, mysle że zbyt duże06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanie- przy ostatniej IUI dostałam zalecenie na badania hormonów i tarczycę przed IVf które miałam wykonać w 3 dc. Napiszcie mi proszę czy jeśli zrobię badania w tym cyklu to na ich podstawie dr rozpisze mi stymulację do następnego cyklu czy jednak przed każdą stymulacją sprawdza się najpierw hormony i robienie ich teraz jest bez sensu? Dr jest na urlopie więc nie mogę go dopytać a jego urlop zupełnie wyleciał mi z głowy.
-
Vaina wrote:Slązaczka
Ja po wczorajszej wizycie (po 9 dniach brania gonapeptylu) mam estradiol <5 i progesteron 0,45. Lekarz stwierdził, że wyniki dobre. Ja się niezmam, może któraś potwierdzi. Od dziś zaczynam Bemfole 150. Ale nie jest tak jak piszecie, że wszystko rano. Mam cały czas rano brac gonapeptyl no i encorton(na co to jest?), a wieczorem bemfole. Pierwsze podglądanie w poniedziałek za tydzień, stwierdził. Wczoraj mnie jakoś stres dopadł, ale dziś na szczęście juz mija i znów mam ogromne nadzieje, mysle że zbyt duże
Vaina, jest dobrze ...niskie wyniki E i PR znaczą, że organizm ładnie się wyciszył. A encorton to steryd, który ma za zadanie wyciszyć stany zapalne w organizmie np. związane z endomendą a dodatkowo obniża ilość tych wrednych komórek NK, o których dziewczyny piszą (to jest jego działanie uboczne ale dla nas korzystne)
Co do zastrzyków to ja też brałam gonapeptyl rano a wieczorem menopur (mi się podobało...bo kłucia miałam rozłożone)
Vaina lubi tę wiadomość
-
Evaa wrote:Dziewczyny jak wyglada crio na cyklu naturalnym...czy bede musiala brac inne leki ,czy tylko luteine?na razie nic nie wiem lekarz tylko mi kazal zrobic usg.i po nim zobacze kiedy bedzie crio..czy ten crio transfer czym sie rozni od tego wczesniejszego?
Ja miałam crio na naturalnym. Nic nie brałam 13dc podgląd i lekarz wyznaczył datę ct. W naszym przypadku 7 dni po tym podgladaniu, mieliśmy podawane blastki. Od 5 dni przed ct luteina. To wszystkotransfer nie różni się niczym od poprzedniego wszystko tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:47
Evaa lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dziewczyny które badały immunologie w provicie. Czy tam można iść na wizytę i zbadać tylko komórki NK? Czy trzeba robić cały pakiet badań?
Chciałabym przed crio zbadać te komórki bo jakoś mnie to meczy. .. czy nie warto badac samych komórek NK?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:08
Vaina lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
A ktoś pisał że można je też zbadać w diagnostyce czy mi się coś pomyliło?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypysia wrote:Dziewczyny które badały immunologie w provicie. Czy tam można iść na wizytę i zbadać tylko komórki NK? Czy trzeba robić cały pakiet badań?
Chciałabym przed crio zbadać te komórki bo jakoś mnie to meczy. .. czy nie warto badac samych komórek NK?pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Slązaczka
Ja po wczorajszej wizycie (po 9 dniach brania gonapeptylu) mam estradiol <5 i progesteron 0,45. Lekarz stwierdził, że wyniki dobre. Ja się niezmam, może któraś potwierdzi. Od dziś zaczynam Bemfole 150. Ale nie jest tak jak piszecie, że wszystko rano. Mam cały czas rano brac gonapeptyl no i encorton(na co to jest?), a wieczorem bemfole. Pierwsze podglądanie w poniedziałek za tydzień, stwierdził. Wczoraj mnie jakoś stres dopadł, ale dziś na szczęście juz mija i znów mam ogromne nadzieje, mysle że zbyt duże
Ja też Idę długim protokołem i mam takie wyniki e2 i progesteronu jak Ty:-)sa dobre na bank. I też bede mieć encorton 10 mg po 1 tabletce rano do śniadania.wlasnie na zbijanie tych nk. A jakie zastrzyki symulacyjne i jakie dawki dowiem się dziśVaina lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:Dziewczyny które badały immunologie w provicie. Czy tam można iść na wizytę i zbadać tylko komórki NK? Czy trzeba robić cały pakiet badań?
Chciałabym przed crio zbadać te komórki bo jakoś mnie to meczy. .. czy nie warto badac samych komórek NK?
Można wcale nie iść na wizytę, tylko umówić się na pobranie krwi na NK. Płacisz i masz. Nikt nie będzie chciał skierowania. Pobierają (a przynajmniej jak ja robiłam to tak było) 4 razy w miesiącu, więc musisz zadzwonić i dopytać kiedy są te dni.pysia lubi tę wiadomość
-
Ja wrocilam ze szpitala.Doktor zapewnil ze tak moze byc jak obkurcza sie macica,jedna obkurcza sie bardziej inna mniej...ale do tygodnia bolec moze.Dr mnie czyscil wiec jest pewien ze zrobil dobrze.
Mam brac no-spe i jesli nie ma wielkiego krwawienia,a nie ma to mam sie nie martwic.
Do 13 brzucha nie czulam
Teraz zaczyna pobolewac,oby przeszlo...bąbel lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny, z 9 komorek jajowych, 7 było dojrzałych i mamy 3 zarodki. Jak wszystko dobrze pojdzie to transfer bedzie w czwartek, 3 dnioweg zarodka. W dzien Matki
kookana1987, pysia, asia-m-b, Tyszanka81, bąbel, nika03, gosia81, Karolina1111, Asia_88, Nanatasza, Tosia 1981, Mimi86, Suomi, Beata.D, Konwalia, karina76, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Można wcale nie iść na wizytę, tylko umówić się na pobranie krwi na NK. Płacisz i masz. Nikt nie będzie chciał skierowania. Pobierają (a przynajmniej jak ja robiłam to tak było) 4 razy w miesiącu, więc musisz zadzwonić i dopytać kiedy są te dni.
o nie wiedzialam , to fajnie, tylko potem pomoze mi ktos odczytac wynik?
chcialabym sprawdzic wlasnie czy u mnie te Nk nie sa przyczyną... chociaz slyszalam ze jak ma sie te komorki nk to czesto byly poronienia, a ja nigdy nie zaszlam w ciaze..
nie wiem co zrobic przed tym crio :)chyba ze wyjdzie cos na histeroskopi to wtedy chyba odpuszcze
a te przeciwciala ana1 itd to tez sie leczy intralipidem? bo slyszalam ze na komorki nk wlasnie intralipid jest, i zastanawiam sie czy zbadania samych komorek mi cos da, bo moze mam jakies inne .. np te ana1
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Dziewczyny, które były u immunolog niedawno pewnie mają normy, więc jak spytasz to pewnie podadzą. Co do ana to nie wiem do końca, bo ja immunologie oddałam w ręce lekarza to raz, a dwa nic mi tam nie powychodzilo złego, więc nie męczyłam lekarzy za bardzo na wyrost. Wiem, że Godaweri wyszły te ana dodatnie i immunolog z Provi zalecala jej brać zastrzyki przeciwzakrzepowe ale jak długo to nie wiem dokladnie. Może czyta to Ci napisze. Z resztą, żeby się martwić wynikiem to najpierw trzeba mieć zły