X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    Dziewczyny, z 9 komorek jajowych, 7 było dojrzałych i mamy 3 zarodki. Jak wszystko dobrze pojdzie to transfer bedzie w czwartek, 3 dnioweg zarodka. W dzien Matki <3
    Opium super :D Idealny dzień aby zostać matką :)

Opium, Konwalia lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
    u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
    a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
    u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
    a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.

Zapytaj tam na forum...sporo o tych nk pisaly dziewczyny...

http://f.kafeteria.pl/temat/f1/katowice-gyncentrum-komu-pomogli-3-p_6524110/48

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Pysia ja pytałam o to badanie w Diagnostyce u mnie w krakowie i nikt nie wiedział nawet o co mi chodzi. Napisałam maila do centrali gdzie mogę takie badanie zrobić to mi odpisali że w Warszawie i w Gdyni :s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:17

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie- przy ostatniej IUI dostałam zalecenie na badania hormonów i tarczycę przed IVf które miałam wykonać w 3 dc. Napiszcie mi proszę czy jeśli zrobię badania w tym cyklu to na ich podstawie dr rozpisze mi stymulację do następnego cyklu czy jednak przed każdą stymulacją sprawdza się najpierw hormony i robienie ich teraz jest bez sensu? Dr jest na urlopie więc nie mogę go dopytać a jego urlop zupełnie wyleciał mi z głowy.

Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze do kiedy brac mleczko pszczele

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka,
    przykro mi:( znam ten ból.
    Ja już leki odstawiłam, lekarz kazał. Czekam na @, już ból się zbliża.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(

Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem.

a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.

Nie wiem jak u Niego z tym będzie. Dziewczyny Ci podadzą normy to wstępnie zobaczysz czy potrzebna jest porada specjalisty czy jesteś ładnie w normie.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania.
    Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
    Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
    Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?
    Anatolka nie Antonelka :-)
    Tez je kiedys mylilam ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:

Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:

w cyklu, w którym stymulacja trzeba badać. Badania z poprzedniego nic nie dadzą.

Jedyni tarczycowe możesz zrobić wcześniej - tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg - to na sprawdzenie, czy z tarczycą ok, czy jest niedoczynność, czy hashimoto

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Anatolka nie Antonelka :-)
    Tez je kiedys mylilam ;-)
    Poprawię się :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.

czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
    Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzy

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
    Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzy

A w którym dc masz wizytę?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

amygdala, chyba masz rację- powinnam teraz zrobić żeby dr wiedział jak mnie stymulować a później pewnie będą do wykonani dodatkowe badania w trakcie stymulacji. Bo jak w następnym cyklu zrobię w 3 dniu badania ( a mam to wyraźnie zaznaczone ) to mogę nie zdążyć ze stymulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    A w którym dc masz wizytę?
    mam się zgłosić z kompletem badań. Dr na urlopie więc wizyta w przyszłym tygodniu

‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ