IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Opium wrote:Dziewczyny, z 9 komorek jajowych, 7 było dojrzałych i mamy 3 zarodki. Jak wszystko dobrze pojdzie to transfer bedzie w czwartek, 3 dnioweg zarodka. W dzien Matki
Idealny dzień aby zostać matką
Opium, Konwalia lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.
Zapytaj tam na forum...sporo o tych nk pisaly dziewczyny...
http://f.kafeteria.pl/temat/f1/katowice-gyncentrum-komu-pomogli-3-p_6524110/485 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
pysia wrote:a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.
Pysia ja pytałam o to badanie w Diagnostyce u mnie w krakowie i nikt nie wiedział nawet o co mi chodzi. Napisałam maila do centrali gdzie mogę takie badanie zrobić to mi odpisali że w Warszawie i w Gdyni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:17
-
nick nieaktualnymonika9966 wrote:Dziewczyny, mam pytanie- przy ostatniej IUI dostałam zalecenie na badania hormonów i tarczycę przed IVf które miałam wykonać w 3 dc. Napiszcie mi proszę czy jeśli zrobię badania w tym cyklu to na ich podstawie dr rozpisze mi stymulację do następnego cyklu czy jednak przed każdą stymulacją sprawdza się najpierw hormony i robienie ich teraz jest bez sensu? Dr jest na urlopie więc nie mogę go dopytać a jego urlop zupełnie wyleciał mi z głowy.
Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;( -
ślązaczka,
przykro mi:( znam ten ból.
Ja już leki odstawiłam, lekarz kazał. Czekam na @, już ból się zbliża.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
pysia wrote:dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem. -
monika9966 wrote:Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(
Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania. -
Anatolka wrote:No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem.
a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.
Nie wiem jak u Niego z tym będzie. Dziewczyny Ci podadzą normy to wstępnie zobaczysz czy potrzebna jest porada specjalisty czy jesteś ładnie w normie.pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania.
Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji? -
monika9966 wrote:Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?
Tez je kiedys mylilam5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
monika9966 wrote:Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(
Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki. -
monika9966 wrote:Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?
w cyklu, w którym stymulacja trzeba badać. Badania z poprzedniego nic nie dadzą.
Jedyni tarczycowe możesz zrobić wcześniej - tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg - to na sprawdzenie, czy z tarczycą ok, czy jest niedoczynność, czy hashimotostarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualny
-
amygdala wrote:Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.
czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzystarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzy
A w którym dc masz wizytę? -
nick nieaktualnyamygdala wrote:Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.
amygdala, chyba masz rację- powinnam teraz zrobić żeby dr wiedział jak mnie stymulować a później pewnie będą do wykonani dodatkowe badania w trakcie stymulacji. Bo jak w następnym cyklu zrobię w 3 dniu badania ( a mam to wyraźnie zaznaczone ) to mogę nie zdążyć ze stymulacją.
-
nick nieaktualny