X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    Dziewczyny, z 9 komorek jajowych, 7 było dojrzałych i mamy 3 zarodki. Jak wszystko dobrze pojdzie to transfer bedzie w czwartek, 3 dnioweg zarodka. W dzien Matki <3
    Opium super :D Idealny dzień aby zostać matką :)

Opium, Konwalia lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
    u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
    a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dzwonilam tam do provity, i ona sie pytala czy potrzebuje te komrotki nk procentowo czy aktywnosc.
    u nich aktywnosci sie nie robi tylko jakis immunofenotyp maja, i to sie robi w 2 polowie cyklu. 400zł.
    a dzwonilam tez do diagnostyki ale oni tam nic nie wiedza, jutro mam zadzwonic i sie dopytac bo ona nawet ni wiedziala jak taki material sie przesyla.

Zapytaj tam na forum...sporo o tych nk pisaly dziewczyny...

http://f.kafeteria.pl/temat/f1/katowice-gyncentrum-komu-pomogli-3-p_6524110/48

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Pysia ja pytałam o to badanie w Diagnostyce u mnie w krakowie i nikt nie wiedział nawet o co mi chodzi. Napisałam maila do centrali gdzie mogę takie badanie zrobić to mi odpisali że w Warszawie i w Gdyni :s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:17

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie- przy ostatniej IUI dostałam zalecenie na badania hormonów i tarczycę przed IVf które miałam wykonać w 3 dc. Napiszcie mi proszę czy jeśli zrobię badania w tym cyklu to na ich podstawie dr rozpisze mi stymulację do następnego cyklu czy jednak przed każdą stymulacją sprawdza się najpierw hormony i robienie ich teraz jest bez sensu? Dr jest na urlopie więc nie mogę go dopytać a jego urlop zupełnie wyleciał mi z głowy.

Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze do kiedy brac mleczko pszczele

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka,
    przykro mi:( znam ten ból.
    Ja już leki odstawiłam, lekarz kazał. Czekam na @, już ból się zbliża.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że ponawiam pytanie ale chyba mój post umknął w gąszczu innych albo nikt mi nie chce odpowiedzieć na pytanie ;(

Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No. Immunofenotyp się to w całości nazywa. To masz zrobić. Tam są NK i jakieś inne rzeczy razem.

a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a wiesz moze czy z takim immunofenotypem jak przyjde np do dr M to bedzie wiedzial o co chodzi? czy musze potem miec konsultacje z immunolog.

Nie wiem jak u Niego z tym będzie. Dziewczyny Ci podadzą normy to wstępnie zobaczysz czy potrzebna jest porada specjalisty czy jesteś ładnie w normie.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ani nie napisałaś jakie masz badania zrobić, ani jaka klinika. Pewnie byłoby łatwiej komuś odpowiedzieć, bo każda klinika ma swoje zwyczaje i wymagania.
    Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
    Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Antonelka będę podchodzić w kliniece na polnej w Poznaniu a do lekarza chodzę prywatnie. Badanie jakie mi zlecił to:AMH ( to akurat mam) FSH, LH, PRL i E2 w 3 dc plus do tego TSH, Ft4, anty TPO i anty TG. W tym cyklu nie podchodzę do ivf bo lekarza nie ma a skoro podchodzę w kolejnym to nie wiem czy jest sens zrobić hormony teraz czy później?
    Na podstawie badań z poprzedniego cyklu czy obecnego ustala się protokół do stymulacji?
    Anatolka nie Antonelka :-)
    Tez je kiedys mylilam ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:

Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:

w cyklu, w którym stymulacja trzeba badać. Badania z poprzedniego nic nie dadzą.

Jedyni tarczycowe możesz zrobić wcześniej - tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg - to na sprawdzenie, czy z tarczycą ok, czy jest niedoczynność, czy hashimoto

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Anatolka nie Antonelka :-)
    Tez je kiedys mylilam ;-)
    Poprawię się :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Zrób w 3dc i idź potem na wyznaczoną wizytę. Poziom hormonów nie zmienia się aż tak bardzo z cyklu na cykl. Więc wystarczy. Jeżeli wcześniej ich nie robiłaś to lekarz chce po prostu wiedzieć na jakim poziomie masz lh i fsh. Ja miałam wyniki sprzed kilku miesięcy i potem przed samym ivf nie musiałam ich powtarzać. Tzn. lh, progesteron i esteiadol się robi ale to już jak zaczniesz brać leki.

czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
    Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzy

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    czyli jak ma zacząć stymulację, to moim zdaniem w cyklu, w którym ma zacząć, muszą zbadać progesteron, estradiol, prolaktynę - sprawdzić, czy poprzedni cykl na pewno zakończony, czy prog nie za wysoki itd.
    Ale ja miałam tylko 1 ivf i 4 iui, więc mogę nie mieć pełnej wiedzy

A w którym dc masz wizytę?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

amygdala, chyba masz rację- powinnam teraz zrobić żeby dr wiedział jak mnie stymulować a później pewnie będą do wykonani dodatkowe badania w trakcie stymulacji. Bo jak w następnym cyklu zrobię w 3 dniu badania ( a mam to wyraźnie zaznaczone ) to mogę nie zdążyć ze stymulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    A w którym dc masz wizytę?
    mam się zgłosić z kompletem badań. Dr na urlopie więc wizyta w przyszłym tygodniu

‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ