IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou-bardzo mi przykro
musisz jednak wierzyć, ze sie uda. Myślami z Tobą.
U mnie 3 dzien 5tc i obudziłam sie z przeziębieniem... Leze, odpoczywam, miód, cytryna, czosnek o Prenalen, ufam ze szybko minie i nie zaszkodzi dzidzi, choc drze o każdy dzien, ruch...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:30
Aina -
Anuszka wrote:Pragnąca dzidziusia jest najszczęśliwsza mamusią na świecie ona i bąbelki mają się dobrze tworzą wspaniałą rodzinkę
No ale teraz oczekujemy kolejnych trojaczków
Cudownie!jakiej płci są dzieci? ile już mają? w którym tc urodzone? I kto teraz czeka na trojaczki i jak to się stało?
Bianka4, Renia7910 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
MatyldaG wrote:Hej myślę że nasz przypadek i wyniki męża tez można zaliczyć do skrajnych. Jednak w hodowli udało nam się uzyskać super wynik, mam tylko ze przełoży się on kiedyś na pozytywną betę.
Co masz na myśli pisząc o hodowli? macie mrozaki, tak? jakie wyniki miał mąż?MatyldaG lubi tę wiadomość
V. wrote:Co masz na myśli pisząc o hodowli? macie mrozaki, tak? jakie wyniki miał mąż?
Mąż morfologia 0, słaba ruchliwość, przy punkcji miał 1 mln plemników, jedynie żywotność wysoka, oprócz tego leukocyty mu ciągle wychodzą wysoko mimo że posiew i wymazy czyste. Ma stwierdzone mikrozwapnienia. W sierpniu w zeszłym roku było jeszcze gorzej bo wyszły pojedyncze plemniki 1-2 sztuki w co drugim polu widzenia, wiec teraz z tego miliona się cieszymy.. Aha fragmentacje dna tez miał.ponad normę, kariotypy i mutacje ok.
Co do hodowli, mieliśmy z góry odroczony transfer, udało się zapladnic wszystkie 6 komórek i 6 tez dotrwalo do blastki 4 super dwie troszeczkę słabsze. Jedna z nich niestety nie została z nami. Także myślę że jak na tę wyniki męża i moja endometrioze mieliśmy dużo szczęścia z ta hodowlaVaina, V. lubią tę wiadomość
-
V. wrote:Cudownie!
jakiej płci są dzieci? ile już mają? w którym tc urodzone? I kto teraz czeka na trojaczki i jak to się stało?
Dwóch kawalerów i jedna księżniczkaKtóry tydzień nie pamiętam ale wiem że dzieciaki mają ok 1,5 miesiąca. A teraz czekamy na trojaczki u justa183 historia jak u pragnącej transfer dwóch zarodków i cud w brzuchu jeden się dzieli wszystkie postanawiają zostać
gosia81, V., Bianka4, Renia7910, Giussta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, 9 dni po transferze 3 dniowych zarodków beta juz będzie? Widziałam te rozpiskę, ale moze z doswiadczenia wiecie ze wczesniej jest szansa?
świruje hihi
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Szaraa ja zrobilam test sikany w 10dp3dt i wyszał druga kreska. Zaraz ide na bete, dziś jest 13dp3dt.
-
szaraa wrote:Dziewczyny, 9 dni po transferze 3 dniowych zarodków beta juz będzie? Widziałam te rozpiskę, ale moze z doswiadczenia wiecie ze wczesniej jest szansa?
świruje hihi
szaraa - może już wyjść, ale może też nie wyjść, jeśli jest leniuch
Możesz spróbować, ale w razie co, nie zrażaj się negatywnym wynikiemI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
szaraa wrote:Dziewczyny, 9 dni po transferze 3 dniowych zarodków beta juz będzie? Widziałam te rozpiskę, ale moze z doswiadczenia wiecie ze wczesniej jest szansa?
świruje hihi
Bianka4 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
MatyldaG wrote:Mąż morfologia 0, słaba ruchliwość, przy punkcji miał 1 mln plemników, jedynie żywotność wysoka, oprócz tego leukocyty mu ciągle wychodzą wysoko mimo że posiew i wymazy czyste. Ma stwierdzone mikrozwapnienia. W sierpniu w zeszłym roku było jeszcze gorzej bo wyszły pojedyncze plemniki 1-2 sztuki w co drugim polu widzenia, wiec teraz z tego miliona się cieszymy.. Aha fragmentacje dna tez miał.ponad normę, kariotypy i mutacje ok.
Co do hodowli, mieliśmy z góry odroczony transfer, udało się zapladnic wszystkie 6 komórek i 6 tez dotrwalo do blastki 4 super dwie troszeczkę słabsze. Jedna z nich niestety nie została z nami. Także myślę że jak na tę wyniki męża i moja endometrioze mieliśmy dużo szczęścia z ta hodowla
No to faktycznie ekstra wynik! U nas ilościowo jest super, ale żywotność, ruchliwość i morfologia leżą i kwiczą. Zobaczymy we wrześniu / październiku, do 3 razy sztuka.
Anuszka, boskodzięki za info!
Justa, gratulacjeMatyldaG lubi tę wiadomość
V. wrote:No to faktycznie ekstra wynik! U nas ilościowo jest super, ale żywotność, ruchliwość i morfologia leżą i kwiczą. Zobaczymy we wrześniu / październiku, do 3 razy sztuka.
Anuszka, boskodzięki za info!
Justa, gratulacje
A gdzie planujesz tym razem? Bo widzę ze ostatnie miałaś w macierzyństwie, ja teraz tez tam podchodzilam, zadowolona byłaś? -
Dziewczyny, czy estrofem wstrzymuje @, a po jego odstawieniu ona się pojawia? Czy może jeśli ma przyjść, to przyjdzie nawet mimo brania jego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:07
-
MatyldaG wrote:To trzymam kciuki za trzecie podejście, wkoncu musi się udać
A gdzie planujesz tym razem? Bo widzę ze ostatnie miałaś w macierzyństwie, ja teraz tez tam podchodzilam, zadowolona byłaś?
Zostajemy w Macierzyństwie. Rozważałam Warszawę lub czeską Ostrawę, ale po rozmowie z Mirockim uznaliśmy, że jeszcze raz spróbujemy u nich.MatyldaG lubi tę wiadomość
V. wrote:Zostajemy w Macierzyństwie. Rozważałam Warszawę lub czeską Ostrawę, ale po rozmowie z Mirockim uznaliśmy, że jeszcze raz spróbujemy u nich.
Mnie teraz po pierwszym nie udanym transferze zaproponował badania immunologiczne, ale zdecydowaliśmy ze spróbujemy jeszcze jeden transfer przed nimi.
Ja wybieralam między macierzynstwem a gyncentrum, wkoncu jednak zostałam w Krk. -
Dziewczyny, u mnie dziś (9dpt) beta 69,4
Dwa dni temu była 21,15.
Chyba mogę zacząć się cieszyć.
Wczoraj wyszłam ze szpitala - woda w brzuchu dalej jest i jajniki ogromne, ale morfologia i reszta się poprawiła, więc mogę leżeć w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:28
V., Tosia 1981, Milkowiec, Neo84, Requiem, aniabbb, nika03, Tyszanka81, Asia_88, Anuszka, Anatolka, Saramago, wombi, kassik, Konwalia, asia-m-b, Vaina, lilou, Opium, Madzik_6, karina76, Mimi86, gosia81, Bianka4, Ainaa, Renia7910, Beata.D, Joanna85, Madzia82, józefka, Mimbla, shooa, sylvuś, Giussta lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Tez się lecze u Mirockiego, na razie nie mam się czego przyczepić, ciekawe czy zmieni Ci jakoś plan działania przy kolejnej procedurze?
Mnie teraz po pierwszym nie udanym transferze zaproponował badania immunologiczne, ale zdecydowaliśmy ze spróbujemy jeszcze jeden transfer przed nimi.
Ja wybieralam między macierzynstwem a gyncentrum, wkoncu jednak zostałam w Krk.
To czy cokolwiek zmieni było warunkiem tego czy tam zostaniemy. Powiedział, że dokładnie przeanalizuje protokoły którymi szłam (raz długi, raz krótki), leki, dawki i postaramy się uzyskać jak najwięcej dojrzałych komórek - teraz wystymulował mi tylko 4, za pierwszym razem w Parensie miałam 9. Teraz właśnie badaliśmy immuno, czekam na wyniki.MatyldaG lubi tę wiadomość
V. wrote:To czy cokolwiek zmieni było warunkiem tego czy tam zostaniemy. Powiedział, że dokładnie przeanalizuje protokoły którymi szłam (raz długi, raz krótki), leki, dawki i postaramy się uzyskać jak najwięcej dojrzałych komórek - teraz wystymulował mi tylko 4, za pierwszym razem w Parensie miałam 9. Teraz właśnie badaliśmy immuno, czekam na wyniki.
No to musi być dobrze&&&&&
Mam pytanie odnosnie immunologi mnie zlecil tylko ana2 i allo mrl robilas cos wiecej?
Ja na poczatku bylam troche zla, bo z gory zalozyl ze w moim przypadku moze byc ciezko ze stymulacja, ze nie bede miec duzo komorek (bo endometrioza) i nie wiadomo jak z zarodkami (bo czynnik meski) dlatego nie zdecydowalismy sie na ten program za 9800 gdzie w cenie sa transfery wszystkie mrozenie itd. I wyszlam na tym slabo przynajmiej finansowo bo jednak zarodkow 6 a wystymulowal mnie tak ze pobrali mi 21 komorek z czego 18 bylo dojrzalych.
Ale uznalam, że teraz najwazniejsze zeby sie udalo, mniejsza o kase.V. lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:No to musi być dobrze
&&&&&
Mam pytanie odnosnie immunologi mnie zlecil tylko ana2 i allo mrl robilas cos wiecej?
Ja na poczatku bylam troche zla, bo z gory zalozyl ze w moim przypadku moze byc ciezko ze stymulacja, ze nie bede miec duzo komorek (bo endometrioza) i nie wiadomo jak z zarodkami (bo czynnik meski) dlatego nie zdecydowalismy sie na ten program za 9800 gdzie w cenie sa transfery wszystkie mrozenie itd. I wyszlam na tym slabo przynajmiej finansowo bo jednak zarodkow 6 a wystymulowal mnie tak ze pobrali mi 21 komorek z czego 18 bylo dojrzalych.
Ale uznalam, że teraz najwazniejsze zeby sie udalo, mniejsza o kase.
Też badaliśmy tylko te dwa parametry, w Prokocimiu, 500 zł.
Tak jak mówisz, lepiej się zaskoczyć w tę stronęJakim protokołem szłaś i czym Cię stymulował? Jakie masz AMH?
MatyldaG lubi tę wiadomość
świruje hihi
Ja obsikałam test w 9 dpt wyszła porządna krecha betę zrobiłam w dniu 11 ale tylko dlatego że było Boże Narodzenie i wszystko wcześniej było pozamykaneszaraa, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość