X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou-bardzo mi przykro :( musisz jednak wierzyć, ze sie uda. Myślami z Tobą.
    U mnie 3 dzien 5tc i obudziłam sie z przeziębieniem... Leze, odpoczywam, miód, cytryna, czosnek o Prenalen, ufam ze szybko minie i nie zaszkodzi dzidzi, choc drze o każdy dzien, ruch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:30

Aina
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Pragnąca dzidziusia jest najszczęśliwsza mamusią na świecie ona i bąbelki mają się dobrze tworzą wspaniałą rodzinkę :) No ale teraz oczekujemy kolejnych trojaczków :D

Cudownie! <3 jakiej płci są dzieci? ile już mają? w którym tc urodzone? I kto teraz czeka na trojaczki i jak to się stało? :D

Bianka4, Renia7910 lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej myślę że nasz przypadek i wyniki męża tez można zaliczyć do skrajnych. Jednak w hodowli udało nam się uzyskać super wynik, mam tylko ze przełoży się on kiedyś na pozytywną betę.

Co masz na myśli pisząc o hodowli? macie mrozaki, tak? jakie wyniki miał mąż?

MatyldaG lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, przykro mi bardzo :(

Eva, czekaj cierpliwie do piątku :*

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Co masz na myśli pisząc o hodowli? macie mrozaki, tak? jakie wyniki miał mąż?

Mąż morfologia 0, słaba ruchliwość, przy punkcji miał 1 mln plemników, jedynie żywotność wysoka, oprócz tego leukocyty mu ciągle wychodzą wysoko mimo że posiew i wymazy czyste. Ma stwierdzone mikrozwapnienia. W sierpniu w zeszłym roku było jeszcze gorzej bo wyszły pojedyncze plemniki 1-2 sztuki w co drugim polu widzenia, wiec teraz z tego miliona się cieszymy.. Aha fragmentacje dna tez miał.ponad normę, kariotypy i mutacje ok.
    Co do hodowli, mieliśmy z góry odroczony transfer, udało się zapladnic wszystkie 6 komórek i 6 tez dotrwalo do blastki 4 super dwie troszeczkę słabsze. Jedna z nich niestety nie została z nami. Także myślę że jak na tę wyniki męża i moja endometrioze mieliśmy dużo szczęścia z ta hodowla

Vaina, V. lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Cudownie! <3 jakiej płci są dzieci? ile już mają? w którym tc urodzone? I kto teraz czeka na trojaczki i jak to się stało? :D

Dwóch kawalerów i jedna księżniczka <3 Który tydzień nie pamiętam ale wiem że dzieciaki mają ok 1,5 miesiąca. A teraz czekamy na trojaczki u justa183 historia jak u pragnącej transfer dwóch zarodków i cud w brzuchu jeden się dzieli wszystkie postanawiają zostać ;)

gosia81, V., Bianka4, Renia7910, Giussta lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 9 dni po transferze 3 dniowych zarodków beta juz będzie? Widziałam te rozpiskę, ale moze z doswiadczenia wiecie ze wczesniej jest szansa? :) świruje hihi

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaraa ja zrobilam test sikany w 10dp3dt i wyszał druga kreska. Zaraz ide na bete, dziś jest 13dp3dt. :)

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Dziewczyny, 9 dni po transferze 3 dniowych zarodków beta juz będzie? Widziałam te rozpiskę, ale moze z doswiadczenia wiecie ze wczesniej jest szansa? :) świruje hihi

szaraa - może już wyjść, ale może też nie wyjść, jeśli jest leniuch ;)
    Możesz spróbować, ale w razie co, nie zrażaj się negatywnym wynikiem

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    Wyjdzie...

Bianka4 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Mąż morfologia 0, słaba ruchliwość, przy punkcji miał 1 mln plemników, jedynie żywotność wysoka, oprócz tego leukocyty mu ciągle wychodzą wysoko mimo że posiew i wymazy czyste. Ma stwierdzone mikrozwapnienia. W sierpniu w zeszłym roku było jeszcze gorzej bo wyszły pojedyncze plemniki 1-2 sztuki w co drugim polu widzenia, wiec teraz z tego miliona się cieszymy.. Aha fragmentacje dna tez miał.ponad normę, kariotypy i mutacje ok.
    Co do hodowli, mieliśmy z góry odroczony transfer, udało się zapladnic wszystkie 6 komórek i 6 tez dotrwalo do blastki 4 super dwie troszeczkę słabsze. Jedna z nich niestety nie została z nami. Także myślę że jak na tę wyniki męża i moja endometrioze mieliśmy dużo szczęścia z ta hodowla

No to faktycznie ekstra wynik! U nas ilościowo jest super, ale żywotność, ruchliwość i morfologia leżą i kwiczą. Zobaczymy we wrześniu / październiku, do 3 razy sztuka.

Anuszka, bosko <3 dzięki za info!

Justa, gratulacje :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    No to faktycznie ekstra wynik! U nas ilościowo jest super, ale żywotność, ruchliwość i morfologia leżą i kwiczą. Zobaczymy we wrześniu / październiku, do 3 razy sztuka.

Anuszka, bosko <3 dzięki za info!

Justa, gratulacje :D
    To trzymam kciuki za trzecie podejście, wkoncu musi się udać :)
    A gdzie planujesz tym razem? Bo widzę ze ostatnie miałaś w macierzyństwie, ja teraz tez tam podchodzilam, zadowolona byłaś?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy estrofem wstrzymuje @, a po jego odstawieniu ona się pojawia? Czy może jeśli ma przyjść, to przyjdzie nawet mimo brania jego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:07

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    To trzymam kciuki za trzecie podejście, wkoncu musi się udać :)
    A gdzie planujesz tym razem? Bo widzę ze ostatnie miałaś w macierzyństwie, ja teraz tez tam podchodzilam, zadowolona byłaś?

Zostajemy w Macierzyństwie. Rozważałam Warszawę lub czeską Ostrawę, ale po rozmowie z Mirockim uznaliśmy, że jeszcze raz spróbujemy u nich.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zostajemy w Macierzyństwie. Rozważałam Warszawę lub czeską Ostrawę, ale po rozmowie z Mirockim uznaliśmy, że jeszcze raz spróbujemy u nich.
    Tez się lecze u Mirockiego, na razie nie mam się czego przyczepić, ciekawe czy zmieni Ci jakoś plan działania przy kolejnej procedurze?
    Mnie teraz po pierwszym nie udanym transferze zaproponował badania immunologiczne, ale zdecydowaliśmy ze spróbujemy jeszcze jeden transfer przed nimi.
    Ja wybieralam między macierzynstwem a gyncentrum, wkoncu jednak zostałam w Krk.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Suomi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie dziś (9dpt) beta 69,4 :)
    Dwa dni temu była 21,15.
    Chyba mogę zacząć się cieszyć.

Wczoraj wyszłam ze szpitala - woda w brzuchu dalej jest i jajniki ogromne, ale morfologia i reszta się poprawiła, więc mogę leżeć w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:28

V., Tosia 1981, Milkowiec, Neo84, Requiem, aniabbb, nika03, Tyszanka81, Asia_88, Anuszka, Anatolka, Saramago, wombi, kassik, Konwalia, asia-m-b, Vaina, lilou, Opium, Madzik_6, karina76, Mimi86, gosia81, Bianka4, Ainaa, Renia7910, Beata.D, Joanna85, Madzia82, józefka, Mimbla, shooa, sylvuś, Giussta lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Tez się lecze u Mirockiego, na razie nie mam się czego przyczepić, ciekawe czy zmieni Ci jakoś plan działania przy kolejnej procedurze?
    Mnie teraz po pierwszym nie udanym transferze zaproponował badania immunologiczne, ale zdecydowaliśmy ze spróbujemy jeszcze jeden transfer przed nimi.
    Ja wybieralam między macierzynstwem a gyncentrum, wkoncu jednak zostałam w Krk.

To czy cokolwiek zmieni było warunkiem tego czy tam zostaniemy. Powiedział, że dokładnie przeanalizuje protokoły którymi szłam (raz długi, raz krótki), leki, dawki i postaramy się uzyskać jak najwięcej dojrzałych komórek - teraz wystymulował mi tylko 4, za pierwszym razem w Parensie miałam 9. Teraz właśnie badaliśmy immuno, czekam na wyniki.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    To czy cokolwiek zmieni było warunkiem tego czy tam zostaniemy. Powiedział, że dokładnie przeanalizuje protokoły którymi szłam (raz długi, raz krótki), leki, dawki i postaramy się uzyskać jak najwięcej dojrzałych komórek - teraz wystymulował mi tylko 4, za pierwszym razem w Parensie miałam 9. Teraz właśnie badaliśmy immuno, czekam na wyniki.

No to musi być dobrze :) &&&&& :)
    Mam pytanie odnosnie immunologi mnie zlecil tylko ana2 i allo mrl robilas cos wiecej?
    Ja na poczatku bylam troche zla, bo z gory zalozyl ze w moim przypadku moze byc ciezko ze stymulacja, ze nie bede miec duzo komorek (bo endometrioza) i nie wiadomo jak z zarodkami (bo czynnik meski) dlatego nie zdecydowalismy sie na ten program za 9800 gdzie w cenie sa transfery wszystkie mrozenie itd. I wyszlam na tym slabo przynajmiej finansowo bo jednak zarodkow 6 a wystymulowal mnie tak ze pobrali mi 21 komorek z czego 18 bylo dojrzalych.
    Ale uznalam, że teraz najwazniejsze zeby sie udalo, mniejsza o kase.

V. lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• V. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    No to musi być dobrze :) &&&&& :)
    Mam pytanie odnosnie immunologi mnie zlecil tylko ana2 i allo mrl robilas cos wiecej?
    Ja na poczatku bylam troche zla, bo z gory zalozyl ze w moim przypadku moze byc ciezko ze stymulacja, ze nie bede miec duzo komorek (bo endometrioza) i nie wiadomo jak z zarodkami (bo czynnik meski) dlatego nie zdecydowalismy sie na ten program za 9800 gdzie w cenie sa transfery wszystkie mrozenie itd. I wyszlam na tym slabo przynajmiej finansowo bo jednak zarodkow 6 a wystymulowal mnie tak ze pobrali mi 21 komorek z czego 18 bylo dojrzalych.
    Ale uznalam, że teraz najwazniejsze zeby sie udalo, mniejsza o kase.

Też badaliśmy tylko te dwa parametry, w Prokocimiu, 500 zł.

Tak jak mówisz, lepiej się zaskoczyć w tę stronę ;) Jakim protokołem szłaś i czym Cię stymulował? Jakie masz AMH?

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:

Ja obsikałam test w 9 dpt wyszła porządna krecha betę zrobiłam w dniu 11 ale tylko dlatego że było Boże Narodzenie i wszystko wcześniej było pozamykane :D

szaraa, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 3419 3420 3421 3422 3423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ