IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj gin weszyl ze moze cos byc nie tak bk mi ten progesteron szaleje przy ivf i pecherzyk jak najbardziej mogl sie do tego przyczynic. W tym cyklu musimy jakos ogarnac sytuacje bo sie nie doczekam na ten transfer nigdy a czeka na mnie 5sniezynek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 22:37
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Moj gin mowil ze byl ostatnio na jakims sympozjum i rozmawiali na temat przyczyn nieoowodzen i ponoc sa badania ktore dowodza ze zbyt wysoki progesteron na starcie (tak jak teraz w moim przypadku) moze byc przyczyna niepowodzen.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Joanna85 wrote:Mimi u mnie dzisiaj 2dc, progesteron 2,34 i crio odroczone o kolejny cykl.Wczoraj na usg wlasnie torbiel 27mmmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Asia_88 wrote:Nam powiedzieli juz na pierwszej wizycie, że podają tylko jeden, mimo że podchodzimy komercyjnieInvicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Moj gin mowil ze byl ostatnio na jakims sympozjum i rozmawiali na temat przyczyn nieoowodzen i ponoc sa badania ktore dowodza ze zbyt wysoki progesteron na starcie (tak jak teraz w moim przypadku) moze byc przyczyna niepowodzen.
-
Hej,mam takie pytanie dot owulacji...
20.05 mialam lyzeczkowanie,dzis tak mnie boli lewy jajnik i sie zastanawiam czy to moze byc owulka czy cos niepokojacego mi sie dziac moze?
Na usg jeszcze po zabiegu nie bylam,ide 23.06 bo mojego dr nie ma teraz5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Hej,mam takie pytanie dot owulacji...
20.05 mialam lyzeczkowanie,dzis tak mnie boli lewy jajnik i sie zastanawiam czy to moze byc owulka czy cos niepokojacego mi sie dziac moze?
Na usg jeszcze po zabiegu nie bylam,ide 23.06 bo mojego dr nie ma teraz
Tyszanka, pewnie to nic niepokojącego, ale lepiej idź na jakieś usg. Ja miałam zalecenie, żeby w ciągu dwóch tyg po łyżeczkowaniu pojawić się na oddziale na usg kontrolnym i zrobić badania krwi czy nie wpadłam w anemie. Nie miałam ochoty znowu wracać do szpitala bo miałam traume po spędzeniu tam prawie 1,5 mca ale poszłam zgodnie z zaleceniami bo pojawił u mnie duży skrzep i bałam się, że coś się dzieje.. wszystko było ok, ładnie się zagoiła, lekarka mnie uspokoiła więc warto było. po takim zabiegu lepiej iść żeby ktoś Cię obejrzał, bo to jednak dość poważna ingerencja w macicę.
-
Anatolka wrote:Już nawet jakiś czas jest na świecie i jest największą oszustka w kwestii spania jaką zna świat - tak mowi mama
Triss, jak się czujesz?
Oo rety .... A niedawno dziecię było malutką morulka
Ja się czuję ok. Mam.krwiaka (chyba) więc leżę -
shooa wrote:Tyszanka, pewnie to nic niepokojącego, ale lepiej idź na jakieś usg. Ja miałam zalecenie, żeby w ciągu dwóch tyg po łyżeczkowaniu pojawić się na oddziale na usg kontrolnym i zrobić badania krwi czy nie wpadłam w anemie. Nie miałam ochoty znowu wracać do szpitala bo miałam traume po spędzeniu tam prawie 1,5 mca ale poszłam zgodnie z zaleceniami bo pojawił u mnie duży skrzep i bałam się, że coś się dzieje.. wszystko było ok, ładnie się zagoiła, lekarka mnie uspokoiła więc warto było. po takim zabiegu lepiej iść żeby ktoś Cię obejrzał, bo to jednak dość poważna ingerencja w macicę.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja całkowicie świeżynka w temacie... - czy jeśli słabo odpowiadałam na Clostilbegyt, to istnieje prawdopodobieństwo słabej odpowiedzi również na stymulację gonapeptylem? Czy one działają całkiem inaczej? Za tydzień zaczynam długi protokół, mój pierwszy, nie wiem czego się spodziewać.
-
Renia7910 wrote:Dziewczyny, ja całkowicie świeżynka w temacie... - czy jeśli słabo odpowiadałam na Clostilbegyt, to istnieje prawdopodobieństwo słabej odpowiedzi również na stymulację gonapeptylem? Czy one działają całkiem inaczej? Za tydzień zaczynam długi protokół, mój pierwszy, nie wiem czego się spodziewać.
Gonapeptylem się nie stymulujemy tylko wyciszamyA to jak dana kobieta zareaguje na stymulację nikt jej nie powie pierwsza procedura to zawsze takie strzelanie na ślepo. CLO to najgorszy lek moim zdaniem i raczej nie ma co się sugerować brakiem reakcji po nim bardziej miarodajny wyznacznikiem jest dla lekarza poziom AMH
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
Suomi wrote:Tyszanka, miałam to samo po poronieniu. Parę dni później tak strasznie bolał mnie jajnik, jak nigdy. Na szczęście szybko przeszło. Pewnie jajniki po prostu budzą się do życia
Anatolka, asia-m-b, lilou lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka, mam do Ciebie pytanie - w jaki sposób mam kupić crinone w Czechach? Po prostu przychodzę z polską receptą? Strasznie żałuję, że crinone nie kupiłam w Czechach od razu, bo już 5 stów poszło, a tam jest podobno dużo taniej.
-
Suomi wrote:Anatolka, mam do Ciebie pytanie - w jaki sposób mam kupić crinone w Czechach? Po prostu przychodzę z polską receptą? Strasznie żałuję, że crinone nie kupiłam w Czechach od razu, bo już 5 stów poszło, a tam jest podobno dużo taniej.
Normalnie z polską receptą, ale może być taki myk, że nie będą mieli na stanie. W aptece, gdzie jak się zaopatrywalam (dr max Tesin) na crinone trzeba było poczekać 2-3 dni, bo zamawiali. W dr Max jest farmaceuta Peter i mówi po polsku zupełnie płynnie, więc spokojnie zamówisz przez telefon. Pamiętaj tylko, że recepta u nich jest ważna 2 tygodnie.
https://www.drmax.cz/lekarny/cesky-tesin-ostravska
+420558736393Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:18
Suomi lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, zrobiłam betę 9 DTP 3 dniowych zarodków. Wynik 82,4
Ciezko uwierzyć
za dwa dni sprawdzę przyrost:)
Suomi, Renia7910, Milkowiec, wombi, Gallina, nika03, lady_pink, SzewskaPasja, Beata.D, Requiem, Vaina, rybka2110, amygdala, Anatolka, Tosia 1981, Anuszka, lipa, Konwalia, kassik, Madzik_6, anakonda, karina76, gosia81, MoNaKo, Mimi86, aniabbb, lilou, V., Opium, sylvuś lubią tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014