X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Ja ostatnia punkcje mialam 4 maja i odstawiam antyki 30 czerwca, czekam na @ i zaczynam stymulacje :)

Więc bu mnie wyjdzie 2 miesiace pomieedzy 1 a 2 i Pani dr mowila ze mnie ma przciwwskazan typu "bo organizm musi sie zregenerowac"... powiedziala ze jeslli.ja czuje sie naa silach i wyniki, na które czekam do 30 czerwca, beda ok to bez obaw mozemy zaczynac :)

Aaa, no i mialam ciaze pozamaciczna z tego 1 ICSI która skonczyla sie laparoskopia i usunieciem jaajowodow, a mimo to moge smialo zaczynac od nowa :)
    Nie kazali odczekac 3 cykli po laparo? U mnie niestety jest ciaza pozamaciczna,najpierw mialam dostac methotrexat,ale ostatecznie po konsultacji z drM bedzie laparo. Troche sie boje,ale jakos wole laparo niz ten lek.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Nie chce mi sie jak cholera zaczynac znowu wszystkiego...:-(
    Tyszka bierz się za immunologie. Nie ma bata:-)

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Tyszka bierz się za immunologie. Nie ma bata:-)
    No dobra...:-/

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina a jak się czujesz?jakieś dolegliwości?kiedy wizyta na usg?:-)

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    ja w czwartek ide do kliniki z wynikiem hist-pat zeby mnie poogladal i zobaczymy co dalej...
    pewnie imnunolog.
    a gdzie idziesz do genetyka?
    @ nie dostalam jeszcze...20 maja mialam zabieg..
    Jade do Kielc, tam byl najszybszy wolny termin. Spokojnie dostaniesz @, podobno od 4 -6 tyg czeka sie na @.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Nie chce mi sie jak cholera zaczynac znowu wszystkiego...:-(
    Dobrze ze masz mrozaczka,trzeba o Niego powalczyc.

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:52

Mag85 lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Vaina a jak się czujesz?jakieś dolegliwości?kiedy wizyta na usg?:-)
    Dziwnie, dalej mam opuchnięty brzuch. Często latam do toalety no i to tyle. Jutro mam wizytę bo leki mam tylko do czwartku, ale nie oczekuje nic po tej wizycie, choć nie umiem się doczekać - trochę za wcześnie :)
    A ja Ty?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu mialas usuwane oba? W zasadzie nie nastawiam sie na nic,mam ciaze w lewym jajowodzie,lekarz pow ze postara sie wyciac jak najmniej sie da.w naturalna ciaze i tak nie zajde takze jakos specjalnie mi nie zalezy na tym jajowodzie. Ale prawego chyba nie beda ruszac. Poprosilam tez o usuniecie torbieli z lewego jajnika i zeby zobaczyli jak z moja endometrioza.
    Tez sie ciesze ze nie wzielam tego methotrexatu.wczoraj cale popoludnie przeplakalam ze mi to dadza,nie dali bo czekali na dostawe.Dzis przyszedl ordynator,powiedzialam o in vitro i zmienil na laparo:)

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katariinkaa a dlugo mialas l4 po laparo?

7pqmag4.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś już to wklejał.
    Na wszelki wypadek robię to ja ;) Taka ciekawostka.

http://wyborcza.pl/1,75400,20253568,dlaczego-warto-badac-zarodki.html?disableRedirects=true

I jeszcze jedno... tyle Was tu nowych staraczek invitrowych.
    Pamiętajcie, ze jesteśmy wyjątkowe. Każda z nas ma swoją historię. Zazwyczaj trudną i bolesną, ale wiecie co???
    Warto!!!! Ja wiem, ze to słowa, ale tak cholernie warto walczyć o to szczęście. Mimo bólu, cierpienia i upadków.
    Ile tu dziewczyn było przez te lata... ehhh. Przypadki beznadziejne. Nieudane stymulacje, transfery, hiperstymulacje, ciąże biochemiczne, poronienia, przedwczesne porody. Dużo przechodzimy.
    Ale Nagroda jest ogromna. Moja Nagroda skończyła dziś pół roku <3
    Życzę Wam, by każda z was doświadczyła takiej miłości <3

Mag85, Beata.D, GabiK, Asia_88, papitka29, Tosia 1981, kassik, Renia7910, Suomi, Agi83, nika03, Milkowiec, lipa, lilou, słodka, Anuszka, MoNaKo, gosia81, Joanna85, karina76, freya lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 standardowe zwolnienie po laparo to 3tyg. Tak mi lekarz powiedzial,mialam 2 lata temu i chyba to sie nie zmienilo. Ja nie chcialam tego l4 i stad wiem,bo mnie pouczyl,ze taka jest procedura i koniec kropka :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava swiete slowa <3
    Bylam tu bardzo aktywnie 2 lata temu i cieszy mnie ogromnie,ze Dziewczyny systematycznie przechodzily na upragniona fioletowa strone. Moze ta kolejka po cud nie idzie hiper szybko,ale idzie i kazda na koniec czeka ten Maly Wielki Cud.
    Ja pazernie jeden mam przy sobie,wywalczony,wyczekany,wyplakany ale staje drugi raz :-)

Konwalia, gosia81, Anatolka, Joanna85, Kava lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Mag85 ja poprosiłam o usuniecie obu wlaasnie dlatego ze naturalnie nie mam szans i balam sie zeby ciaza pozamaciczna niee pojawila sie znowu...
    Wolalam usunąć jajowody bo w moim przypadku zajscie naturalnie bylo raczej niemozliwe i woolalam uniknac kolejnego rozczarowania cp...

Sumarycznie okazalo sie ze to byla najlepsza decyzja bo po baadaniu histopatologicznym okazallo sie ze mialaam przewlekle zapalenie OBU jajowodow (mimo ze w HSG bylu drożne) i Pabi dr powiedziala ze nie bylo nawet cienia szansy ze naturany cud sie zdarzy.. a stan zapalny prawdopodobnie rzeczywiscie spowodowalby kolejna ciaze pozamaciczna...

Decyzja byla drastyczna i dramatycznie trudna, po laparoskopii bardzo zalowalam, ale jak odebralam wyniki histopatologii to juz wiem ze to była najlepsza decyzja jaka moglam podjąć...

Prawdę nowiac teraz wiem ze to byly dwie zbędne i chore rurki ktore tylko mnie oddalaly od upragnionego malenstwa...

Teraz bedzie juz tylko lepiej :)
    No to faktycznie dobra decyzja.Ja sie nie zastanawialam nad tym. U mnie to idzie w takim tempie ze sama nie ogarniam. U mnie tez nie ma szans na nature ze wzgl na wyniki meza,dlatego wole laparo i nie zalezy mi na jajowodzie. No nic zobacze jutro co mi tam znajda. W kazdym razie dzieki, utwierdzilas mnie,ze dobrze zrobilam,ze nie chcialam tego paskudztwa:)

7pqmag4.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka z glaskaniem i calowaniem tak juz Ci zostanie ;-) Forever :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Mag85 standardowe zwolnienie po laparo to 3tyg. Tak mi lekarz powiedzial,mialam 2 lata temu i chyba to sie nie zmienilo. Ja nie chcialam tego l4 i stad wiem,bo mnie pouczyl,ze taka jest procedura i koniec kropka :-/
    O matko! Trzy tygodnie,nie strasz mnie,myslalam ze tydzien a max dwa.To sie uciesza w pracy,szczegolnie ze sezon urlopowy:(

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Może ktoś już to wklejał.
    Na wszelki wypadek robię to ja ;) Taka ciekawostka.

http://wyborcza.pl/1,75400,20253568,dlaczego-warto-badac-zarodki.html?disableRedirects=true

I jeszcze jedno... tyle Was tu nowych staraczek invitrowych.
    Pamiętajcie, ze jesteśmy wyjątkowe. Każda z nas ma swoją historię. Zazwyczaj trudną i bolesną, ale wiecie co???
    Warto!!!! Ja wiem, ze to słowa, ale tak cholernie warto walczyć o to szczęście. Mimo bólu, cierpienia i upadków.
    Ile tu dziewczyn było przez te lata... ehhh. Przypadki beznadziejne. Nieudane stymulacje, transfery, hiperstymulacje, ciąże biochemiczne, poronienia, przedwczesne porody. Dużo przechodzimy.
    Ale Nagroda jest ogromna. Moja Nagroda skończyła dziś pół roku <3
    Życzę Wam, by każda z was doświadczyła takiej miłości <3
    Dzieki za slowa otuchy. Oby kazda z nas doczekala sie takiej nagrody

7pqmag4.png
‹‹ 3457 3458 3459 3460 3461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ