IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna85 wrote:Progesteron szaleje na maksa i najprawdopodobniej to jest przyczyna naszych niepowodzen.
Raz mialam odwolona iui, odwolany swiezy transfer i jak teraz z dr glebiej pogrzebalismy i zaczelam badac progesteron kilka razy w cyklu to okazalo sie ze jest z nim wiekszy problem. Dlatego zwroccie u siebie na to uwage. Moj dr mowil ze kiedys wogole nie badali prgesteronu przy tranferach, ale badania potwierdzily ze to moze byc istotna przyczyna niepowodzen i teraz zwraca sie na to uwage, uwazajcie tez na niego przy crio na sztucznym cyklu. Podstepny przeciwnik! -
Mimi86 wrote:co do zycia po transferze to ja normlanie na drugi dzien poszlam do pracy, objawow nie mam zadnych wiec chyba dupa zbit z tego wyszla do tego dzis 8 dni po transferze zaczelam plamic
czuje jakby @ sie rozkrecala, chyba za pozno na implantacje
jutro po pracy pojade na bete, ie bede sie dluzej katowac.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka lekarz prowadzacy podal mi nazwy badan ale zaznaczyl abym jeszcze ich nie robila bo poronienie sie zdarza i to nic dziwnego, natomiast jesli powtorzy sie to wtedy jest problem. Ale ja za rada dziewczyn z forum poszlam do immunologa, bo wole zbadac wszystko przed kolejnym transferem ( histero i badania), bo nie chce przechodzic przez poronienie jeszcze raz. Dzis bylam u genetyka, mialam badania z krwi ja i maz i ja jeszcze dodatkowo ze sliny- wyniki za ok. 4 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:11
-
PragnącaDziecka wrote:Tyszkanka ja bylam u immunologa i zlecil mi takie badania: Apl, b2gpi, aca, la apa, lct,cba,imk,bialko s i c, mutacja leiden i protrombiny. Ale mowil tez ze tak sie zdarza i to ze to byla moja pierwsza ciaza i poronilam to moze nic nie znaczyc. Ale przed kolejnym invitro warto zbadac co sie stalo.
A czy kazał ci może robić te badania w jakiejś konkretnej fazie cyklu? Bo właśnie się wybieram i chciałabym już iść z wynikami. Dzięki,że o tym piszesz:)Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Milikowiec przykro mi; (
Tyszanko ja tylko histeroskopie miałam zlecona. ..ale na wlasna reke poszłam zbadać te komórki NK bo mnie to jakoś meczylo i dobrze zrobiłam bo mam podwyższone. .. I będę mieć wlewy.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
dziewczyny, sorki, że tak się wcinam w wątek, ale szukam deski ratunku, za którą mogę się złapać.
Jestem po 2 icsi, mamy 2 zarodki, ale wolno się dzielą, dziś 3 doba.
Czy którejś udało się mimo wolniej dzielących się zarodków?
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Suomi wrote:Bardo mi przykro, że tak się u Ciebie skończyło. Ale to już przesadzone, że zarodek nie pojawi się po 30dpt.
Ja mam podobną sytuację - dziś, 24dpt i brak ciałka żółtego i zarodka, jednak cały czas mam nadzieję, że jeszcze się pojawi. Vioris mnie pocieszyla, że ona dopiero po 30dpt zobaczyła zarodek. Wcześniej był tylko pecherzyk, bo hiperka zakłóca obraz usg.
Dziewczyny, w którym dniu po Transferze widzialyscie swoje zarodki?
Ja w 16dpt blastki bylam na usg byl pecherzyk ciazowy i zoltkowy i crl mierzyl dr tak wiec sadze i tak zrozumialam ze zarodek byl, zaprosil mnie na wizyte 21dpt(byl pewien ze bedzie serce) i tak samo pecherzyk ciazowy zoltkowy (wszystko podroslo) i zarodek "crl 0.22cm" a wg lekarza powinien miec juz 0.25cm i powinno bic juz serce.. Masakra tak sie strasznie bojerzecz jasna wyjechal mi z czarnymi scenariuszami.. A wizyta w klinice dopiero 30.06
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 07:48
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Progesteron szaleje na maksa i najprawdopodobniej to jest przyczyna naszych niepowodzen.
Raz mialam odwolona iui, odwolany swiezy transfer i jak teraz z dr glebiej pogrzebalismy i zaczelam badac progesteron kilka razy w cyklu to okazalo sie ze jest z nim wiekszy problem. Dlatego zwroccie u siebie na to uwage. Moj dr mowil ze kiedys wogole nie badali prgesteronu przy tranferach, ale badania potwierdzily ze to moze byc istotna przyczyna niepowodzen i teraz zwraca sie na to uwage, uwazajcie tez na niego przy crio na sztucznym cyklu. Podstepny przeciwnik!
Joanna, a co Twój lekarz na to? Coś mówił o przyczynie podwyższonego prg? Pytam, bo właśnie z tego powodu miałam odwołane crio kilka dni temu. Podejrzewamy jako przyczynę owulację, ale wiadomo, to tylko przypuszczenia, tym bardziej, że mam cykle 31-32dni a w 13dc był progesteron 9,22 ng/ml czyli ewidentnie poowulacyjny.Joanna85 lubi tę wiadomość
-
U mnie w 21dpt blastki były tylko pęcherzyki i nic więcej.
Potem byłam dopiero w 36dpt i był jeden zarodek z bijącym serduszkiem.asia-m-b lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Hej dziewczyny dziś mój 6 dpt pod wpływem impulsu zrobiłam dziś rano sikanego i patrze od razu druga kreska i nie jakiś tam cień cienia tylko kreska blada ale dobrze widoczna. Pierwszy raz w życiu to widziałam i prawie mnie zawał chwycił
wiem ze to za wcześnie na ciesze się ale jednak! Niestety też od wczoraj plamie na brązowo dziś bardziej na różowo w klinice mówią ze to implantacja dużo kobiet plami i żeby się przejmować, jednak się martwię masakra!
Serducho, shooa, Suomi, asia-m-b, słodka, nika03, ewlinaaa85, Ainaa, Asia_88, gosia81, Mimi86, Joanna85, Beata.D, freya, V. lubią tę wiadomość
-
Betę zrobię w poniedziałek bo obawiam się ze u mnie w mieście wyniki będą dopiero na drugi dzień jak bym pojechała dziś po pracy czyli w poniedziałek
-
nick nieaktualny
-
Serducho wrote:Prze jaja.. A mi ten gin powiedzial ze 21dpt to w 90% ciaz jest serce !!!! Do kija jasnegi czemu tak gada?!
Ale to Ci powiedział lekarz z kliniki w której robiłaś in vitro, czy po prostu gdzieś w szpitalu lub przychodni? Tym bym się nie sugerowała, mnie też straszyli pozamaciczną, jak pęcherzyka nie znaleźli w macicy przy becie powyżej 1000. Myślałam, że zawału dostanę... okazało się, że wszystko jest w porządku. Po transferach jednak to trochę inaczej przebiega więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Shooa, kiedy u Ciebie było widać zarodek przy hiperce? Pisałaś, że długo nie mogli znaleźć pęcherzyka, a jak było z zarodkiem/serduszkiem?