IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
co do zycia po transferze to ja normlanie na drugi dzien poszlam do pracy, objawow nie mam zadnych wiec chyba dupa zbit z tego wyszla do tego dzis 8 dni po transferze zaczelam plamic
czuje jakby @ sie rozkrecala, chyba za pozno na implantacje
jutro po pracy pojade na bete, ie bede sie dluzej katowac.
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Anatolka wrote:W teorii 3. W praktyce nie znam chyba nikogo kto nie miałby imsi. Nie robi się go tylko przy ogromnym problemie męskim. Ja miałam przy endometriozie z rewelacyjnym wynikami męża.
Dokładnie u nas super nasienie a mieliśmy IMSI bo niby kiepskie komórki przez endofrance. -
_cherryLady wrote:ja za nieddługo rodzę takiego 3 dniowca, Anuszka zaraz po mnie... Marcia ma blizniaki z dwudniowych... nie ma wiec tak ze blastki lepsze od 2-3 dniowych
laski maja transferowane nie raz piekne blastocysty 4AA i tez sie nie zagniezdzaja. Nie ma wiec epszych i gorszych zarodkow.
A jak mocno kopie ten mój trzydniowyMała Mi 80 lubi tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:no niestety i nasz cud przestał trwać
jednak taka niska beta i dość późno ruszona nie wróżyła nic dobrego
okazało się dzisiaj, że zamiast serduszka jest rozwarstwione puste jajo płodowe
czyli znowu nie tym razem
a miało być tak pięknie...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:no niestety i nasz cud przestał trwać
a miało być tak pięknie...
Przepraszam że tak pytam ale nie nadrabiałam ostatnio wątku, mogłabyś napisać jaką miałas betę i w którym dpt? -
Milkowiec wrote:no niestety i nasz cud przestał trwać
a miało być tak pięknie... -
Tyszkanka ja bylam u immunologa i zlecil mi takie badania: Apl, b2gpi, aca, la apa, lct,cba,imk,bialko s i c, mutacja leiden i protrombiny. Ale mowil tez ze tak sie zdarza i to ze to byla moja pierwsza ciaza i poronilam to moze nic nie znaczyc. Ale przed kolejnym invitro warto zbadac co sie stalo.
-
ewlinaaa85 wrote:Milkowiec przykro mi bardzo
Przepraszam że tak pytam ale nie nadrabiałam ostatnio wątku, mogłabyś napisać jaką miałas betę i w którym dpt?
10 dpt - 34
13 dpt - 99,1
19 dpt - 804
24 dpt - 3904
29 dpt - 7032 -
PragnącaDziecka wrote:Tyszkanka ja bylam u immunologa i zlecil mi takie badania: Apl, b2gpi, aca, la apa, lct,cba,imk,bialko s i c, mutacja leiden i protrombiny. Ale mowil tez ze tak sie zdarza i to ze to byla moja pierwsza ciaza i poronilam to moze nic nie znaczyc. Ale przed kolejnym invitro warto zbadac co sie stalo.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Dziewczyny czy jak zapomniałam jednej dawki estrofemu to wieczorem moge wziąć podwójna czy raczej odpuścić juz sobie?
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualny
-
Milkowiec wrote:6 dpt - 2,1
10 dpt - 34
13 dpt - 99,1
19 dpt - 804
24 dpt - 3904
29 dpt - 7032
Ja mam podobną sytuację - dziś, 24dpt i brak ciałka żółtego i zarodka, jednak cały czas mam nadzieję, że jeszcze się pojawi. Vioris mnie pocieszyla, że ona dopiero po 30dpt zobaczyła zarodek. Wcześniej był tylko pecherzyk, bo hiperka zakłóca obraz usg.
Dziewczyny, w którym dniu po Transferze widzialyscie swoje zarodki? -
Suomi wrote:Bardo mi przykro, że tak się u Ciebie skończyło. Ale to już przesadzone, że zarodek nie pojawi się po 30dpt.
Ja mam podobną sytuację - dziś, 24dpt i brak ciałka żółtego i zarodka, jednak cały czas mam nadzieję, że jeszcze się pojawi. Vioris mnie pocieszyla, że ona dopiero po 30dpt zobaczyła zarodek. Wcześniej był tylko pecherzyk, bo hiperka zakłóca obraz usg.
Dziewczyny, w którym dniu po Transferze widzialyscie swoje zarodki?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Dziewczyny a u mnie sytuacja tak:
1 dc - wizyta u dr (usg- torbiel 27mm i badania- progesteron 2,34)
8 dc - wizyta u dr (usg- torbieli brak, obraz jakby to byl 2 lub 3 dc, badania-progesteron 1,1) decyzja o rozpoczeciu stymulacji do crio (estrofem 2x1)
15 dc - wizytz u dr ( usg - piekne endometrium, badania progesteron 1,45) crio w poniedzialekStarania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Suomi wrote:Bardo mi przykro, że tak się u Ciebie skończyło. Ale to już przesadzone, że zarodek nie pojawi się po 30dpt.
Dziewczyny, w którym dniu po Transferze widzialyscie swoje zarodki?
27dpt zarodki trzydniowe było serducho -
GabiK wrote:Kava swiete slowa
Bylam tu bardzo aktywnie 2 lata temu i cieszy mnie ogromnie,ze Dziewczyny systematycznie przechodzily na upragniona fioletowa strone. Moze ta kolejka po cud nie idzie hiper szybko,ale idzie i kazda na koniec czeka ten Maly Wielki Cud.
Ja pazernie jeden mam przy sobie,wywalczony,wyczekany,wyplakany ale staje drugi raz
Gabi, ja Ciebie pamiętam doskonale. Za naszych czasów miałam inny nick - Minuśka
Kiedy przyjdzie mój czas (a czas szybko leci) pojawię się tutaj i stanę do ponownej walki.
GabiK, shooa, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Progesteron szaleje na maksa i najprawdopodobniej to jest przyczyna naszych niepowodzen.
Raz mialam odwolona iui, odwolany swiezy transfer i jak teraz z dr glebiej pogrzebalismy i zaczelam badac progesteron kilka razy w cyklu to okazalo sie ze jest z nim wiekszy problem. Dlatego zwroccie u siebie na to uwage. Moj dr mowil ze kiedys wogole nie badali prgesteronu przy tranferach, ale badania potwierdzily ze to moze byc istotna przyczyna niepowodzen i teraz zwraca sie na to uwage, uwazajcie tez na niego przy crio na sztucznym cyklu. Podstepny przeciwnik!Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017