X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa ale z tego co widzę w 2015 zaczęłaś leczenie w klinice a dopiero 2016 roku podeszłaś do IVF sugeruję że wszystko w jednej klinice robione więc mieli Twoją historię leczenia.

Anatolka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale raczej lekarz wiedział że jesteś już po kilku inseminacjach ? Masz chyba jakąś historię choroby czy coś. Mi np marudzili że mam słaby wypis że szpitala że laparo źle zrobiona itp dlatego mnie już nic nie zdziwi ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok ale lekarz o tym wiedział że były podejmowane inne metody leczenia. A każda klinika ma swoje zwyczaje procedury itp. Mi w jeden powiedzieli że nie zrobią IVF bez IUI i że tak jest wszędzie nie da się tego obejść a w drugiej że szkoda mojego zdrowia i pieniędzy jedyna słuszna metoda to IVF zależy gdzie się trafi...

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cuda się zdarzają jestem tego świadkiem hyh 13dpt betaHCG 279,8mlU/ml
    ewlinaaa85 gratulacje. przypomnij czym się różniła 2 procedura że się udało? Co Twoim zdaniem miało wpływ?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki gratuluje wszystkim z pozytywnymi betami :) bardzo bym chciała do Was dołączyć :) dziś mój 4dpt i mam pytanie, czy po transferze zajmujecie sie w domu odkurzaniem, mopowaniem i np myciem łazienki jakimis detergentami? czy lepiej odpuścić sobie?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    ewlinaaa85 gratulacje. przypomnij czym się różniła 2 procedura że się udało? Co Twoim zdaniem miało wpływ?
    W sumie niczym szczególnym się nie różniła. Miałam ten sam zestaw leków z tą samą dawką. Przed drugą procedurą miałam crio na cyklu sztucznym i długo byłam na estrofemie zaraz po negatywnej becie i odstawieniu leków dostałam @ i od razu zaczęłam stymulację. Przed punkcją przyjęłam intralipid. Cała procedura różni się tym tylko, że udało się zapłodnić wszystkie sześć komórek i wszystkie przetrwały no i w pierwszej procedurze miałam tradycyjne ivf a teraz IVF-IMSI. Nie miałam zbyt wielkich nadziei po tych wszystkich porażkach kilka dni po transferze wyjechałam na wakacje w góry i byłam tak pewna ze się nie udało, że nie próżnowałam :) chodziłam po górach co kosztowało wiele wysiłku nosiłam 30l plecak który ważył nie mało :D i nawet zapomniałam wieczorami brać estrofem. Wróciłam dziewczyny zmusiły mnie żebym poszła na betę i sama nadal jestem w szoku :D <3

gosia81 lubi tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej, dziewczynki gratuluje wszystkim z pozytywnymi betami :) bardzo bym chciała do Was dołączyć :) dziś mój 4dpt i mam pytanie, czy po transferze zajmujecie sie w domu odkurzaniem, mopowaniem i np myciem łazienki jakimis detergentami? czy lepiej odpuścić sobie?
    Ja zylam jak przed transferem, ale oszczedzalam sie i maz robil sporo rzeczy, wiec odpoczywaj :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po usg. Punkcja w sobote, progesteron -0.86, a estradiol - 5580, wiec niestety transfer odroczony :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    W sumie niczym szczególnym się nie różniła. Miałam ten sam zestaw leków z tą samą dawką. Przed drugą procedurą miałam crio na cyklu sztucznym i długo byłam na estrofemie zaraz po negatywnej becie i odstawieniu leków dostałam @ i od razu zaczęłam stymulację. Przed punkcją przyjęłam intralipid. Cała procedura różni się tym tylko, że udało się zapłodnić wszystkie sześć komórek i wszystkie przetrwały no i w pierwszej procedurze miałam tradycyjne ivf a teraz IVF-IMSI. Nie miałam zbyt wielkich nadziei po tych wszystkich porażkach kilka dni po transferze wyjechałam na wakacje w góry i byłam tak pewna ze się nie udało, że nie próżnowałam :) chodziłam po górach co kosztowało wiele wysiłku nosiłam 30l plecak który ważył nie mało :D i nawet zapomniałam wieczorami brać estrofem. Wróciłam dziewczyny zmusiły mnie żebym poszła na betę i sama nadal jestem w szoku :D <3
    :))Fajna historia:)powodzenia życzę

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Na mnie mąż "krzyczał" jak się za coś brałam. Tak więc racezj bardzo luźno i dużo leżenie - zreszta dalej tak mam, mąż krzyczy a ja dużo leże po pracy :P

MatyldaG lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    papitka - a tak z innej beczki - napisalas, ze u Twojego meza wykryli HCV. Byl juz u hepatologa? Dowiadywal sie o leczenie?

Tak, był u hepatologa i to niestety prywatnie, bo na wizytę w poradni trzeba czekać kilka miesięcy... Zrobił pełno badań i teraz czekamy na wizytę w poradni chorób zakażnych w sierpniu,żeby go zakwalifikowali do kolejki na leczenie... A u nas we Wrocławiu na leczenie HCV czeka się 2,3 lata!!! Masakra jakaś. Prywatny koszt leczenia wynosi kilkadziesiąt tysięcy. Czekamy żeby zakwalifikowali go do kolejki, do leczenia i wtedy będę szukać w innych województwach, może szybciej będzie miejsce... czyli u mnie tylko in vitro, albo czekać kilka lat z nadzieją,że mąż wyzdrowieje i czekać na inseminację;( A że za młoda to już nie jestem... więc:)

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    A gdzie tak robia?

Jak już napisały wcześniej dziewczyny, in vitro to ostateczność! Nie spiesz sie tak do tego, ile ja bym dała,żeby móc spróbować inseminacji. Nie wiadono jak zareagujesz na stymulację... dla mnie to była męka... pierwsza próba nie wyszła i został mi ostatni mrożak... boję się na samą myśl,że miałabym przechodzić to piekło jeszcze raz. Do tej pory mój organizm nie może do siebie dojść. Tak więc spokojnie i zaczekaj co powie lekarz.

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, muszę przyznać że chyba uzależniłam się od tego forum a tu taka długa przerwa. Mam nadzieję że sie nie szybko nie powtórzy.

Dziewczyny, mam wielką prośbę napiszcie mi jak wyglądały wasze miesiączki po gonapeptylu. Moja miesiączka jest bardzo dziwna, wczoraj miałam tylko ciemne plamienia- takie jakby pozostałości po poprzedniej miesiączce (?) a dziś też więcej ciemnobrunatnego koloru niz żywo czerwonej krwi. Endometrium mam zawsze bardzo ładne więc i miesiączki były konkretne.

W związku z tak dziwna miesiączką zrobiłam dziś badanie LH i estradiolu bo miało być zrobione w 2 dc tylko naprawdę nie wiem czy liczyc od dziś czy od wczoraj więc zawsze mogę powtórzyć. Czy jeden dzień robi wielką różnicę jeśli chdzi o te hormony i rozpoczęcie stymulacji???

Będę bardzo wdzięczna o odpowiedź

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nieźle zdołował telefon do kliniki:-( Z 11 zarodków w 3 dobie udało się zamrozić tylko 2 blastki:'( I teraz będę się martwić co z tymi w brzuchu.Masakra!!!! Jak tu iść w ogóle na betę:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi nie dołuj się....bądź dobrej myśli, że Twoje Maluszki są z Tobą i będą dalej :), przesyłaj do brzuszka pozytywne fluidy :). Dobrze, że chociaż masz mrozaczki, niektóre dziewczyny nie mają żadnych mrozaczków
    Pragnąca dziecka - czemu transfer odroczony? Ja jestem jeszcze zielona w tym, dopiero mnie to czeka.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    A mnie nieźle zdołował telefon do kliniki:-( Z 11 zarodków w 3 dobie udało się zamrozić tylko 2 blastki:'( I teraz będę się martwić co z tymi w brzuchu.Masakra!!!! Jak tu iść w ogóle na betę:-(
    Nie denerwuj się - ja też się zdołowałam jak okazała się że nie mamy wcale mrożaków, a tu okazała się że któraś z blastusi pokochała mamusię i zechciała ze mną zostać. Trzymam kciuki żeby Twoje też zostały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:01

Mała Mi 80, gosia81, Renia7910 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 3460 3461 3462 3463 3464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ