IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
GabiK wrote:Anatolka z glaskaniem i calowaniem tak juz Ci zostanie
Forever
Tak też myślę za każdym razem jak te ciemne oczyska na mnie spojrzą z takim brakiem "ogarnięcia" świata w sobieGabiK, gosia81, Mimi86, Anuszka, ewlinaaa85, Renia7910, nika03, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Pragnąca dziecka - czemu transfer odroczony? Ja jestem jeszcze zielona w tym, dopiero mnie to czeka.
ewa81 lubi tę wiadomość
-
lady_pink wrote:Co do tego imsi - to jest metoda najskuteczniejsza ale w przypadku poważnego czynnika męskiego takiego jak podwyższona fragmentacja DNA lub braku plemników (pozyskane jedynie przez biopsje). Z bardzo słabymi parametrami męskimi robi się IMSI, bo czas wybierania najlepszego plemnika trwa troche i może się okazać, że komórka umrze do tego czasu. Na stronie GynC jest napisane, że wykonują trzy metody.
W teorii 3. W praktyce nie znam chyba nikogo kto nie miałby imsi. Nie robi się go tylko przy ogromnym problemie męskim. Ja miałam przy endometriozie z rewelacyjnym wynikami męża. -
STORK wrote:hej możesz to poprzeć jakimś dokumentem? Chodzi mi o to, gdzie znajdę źródło, że niskie AMH jest podstawą do zabrania refundacji za leki do stymulacji? Dzięki
Chpl. Charakterystyka produktu leczniczego wpisz w Google i wybierz lek. Jest opisany warunek refundacji. -
Mała Mi 80 wrote:Vaina tylko mi podali 2 zarodki w 3 dobie, a ty wzięłaś blastki nie, tzn że u ciebie było lepiej nie?
-
Mała Mi 80 wrote:Vaina tylko mi podali 2 zarodki w 3 dobie, a ty wzięłaś blastki nie, tzn że u ciebie było lepiej nie?
Mocno trzymam kciuki żebyście za równy rok świętowali dzień ojca06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
MatyldaG wrote:Hej, dziewczynki gratuluje wszystkim z pozytywnymi betami
bardzo bym chciała do Was dołączyć
dziś mój 4dpt i mam pytanie, czy po transferze zajmujecie sie w domu odkurzaniem, mopowaniem i np myciem łazienki jakimis detergentami? czy lepiej odpuścić sobie?
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam już poziom LH- wynosi 6,0 dla norm : Faza pęcherzykowa : 2,4-12,6 Faza owulacyjna: 14,0- 95,6 i ostatnia faza menapauzalna 7,7 - 58.
Czekam jeszcze na wynik estradiolu.
Jakie powinny być wartości LH i estradiolu przed rozpoczęciem stymulacji- mam protokół długi i biorę gonapeptyl.
Dodam że badania miałam zrobić w 2 dc ale nie wiem czy dziś jest mój 1 czy 2 bo ta miesiączka nie jest normalna- jest bardzo skąpa ;/ Uzanałam jednak że zawsze mogę badanie powtórzyć jutro.
A pytanie ponawiam bo może jednak znajdzie sie ktoś kto mi podpowie
Anatolka, skarbnico wiedzy- może TyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:36
-
nick nieaktualnyGabiK wrote:Mała Mi zdania w kwestii co lepsze blaski czy tzw zywe zarodki są podzielone. Jedni uznają,że lepiej blastki i to z crio transferu inni ze swiezaki. Ze mna zostal moj 3d zarodeczek i wlasnie zaczyna chodzic, a blastka z crio niestety nie
GabiK, Mała Mi 80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za rady
oszczędzam się ile moge, bezwzględnie nic nie dzwigam nawet jakiś lżejszych rzeczy nie nosze, ale wiecie jak to jest z porządkami, jak widzę jak mój mąż coś robi to najchętniej bym go wygoniła i zrobiła po swojemu
dlatego mnie czasami kusi mop czy odkurzacz, ale wiem że fasolinki teraz najważniejsze. Odpoczywam wiecej nawet jakbym nie chciała bo popołudniami jestem mega senna i zmeczona
od dwóch dni też codziennie rano mi nie dobrze tak gdzieś do obiadu, którego nie moge zjeść bo rośnie mi w buzi, dopiero wieczorem sie porządnie najem - ale to chyba przez upały. Dziś 5dpt i znowu na upławach z luteiny podbarwienia na brazowo, także jakieś lekkie plamienie, oby to byla implantacja
-
laski maja transferowane nie raz piekne blastocysty 4AA i tez sie nie zagniezdzaja. Nie ma wiec epszych i gorszych zarodkow.
MatyldaG, Anuszka, Mała Mi 80, GabiK lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
_cherryLady wrote:ja za nieddługo rodzę takiego 3 dniowca, Anuszka zaraz po mnie... Marcia ma blizniaki z dwudniowych... nie ma wiec tak ze blastki lepsze od 2-3 dniowych
laski maja transferowane nie raz piekne blastocysty 4AA i tez sie nie zagniezdzaja. Nie ma wiec epszych i gorszych zarodkow.
zgadzam się z w 100%, każda z nas musi wierzyć w swoje maluszki czy sa 2,3 czy 5 dniowe już blastki, każdy z nich ma szanse a myślę, że nasza nastawienie i wiara w nie bardzo dużo daje -
no niestety i nasz cud przestał trwać
jednak taka niska beta i dość późno ruszona nie wróżyła nic dobrego
okazało się dzisiaj, że zamiast serduszka jest rozwarstwione puste jajo płodowe
czyli znowu nie tym razem
a miało być tak pięknie... -
Hej,
Ja po wizycie,dr obejrzal wypis z poronienia,na spokojnie potlumaczyl ze 30% ciaz na tym etapie obumiera,kazal sie zapisac na koniec lipca,jak bede gotowa chce zrobic crio...
nie zlecil zadnych badan,moze dlatego ze mam mrozaka,dopytalam o badania ale tylko o wymazach mowil...
no i tyle w sumie..
Pragnaca albo Pysia wy mialyscie jakies badania zlecone?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-