X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ewa81, ale wiesz człowiek będzie już ciągle o tym myślał a na betę dopiero za tydzień w piątek:-(

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina tylko mi podali 2 zarodki w 3 dobie, a ty wzięłaś blastki nie, tzn że u ciebie było lepiej nie?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Anatolka z glaskaniem i calowaniem tak juz Ci zostanie ;-) Forever :-)

Tak też myślę za każdym razem jak te ciemne oczyska na mnie spojrzą z takim brakiem "ogarnięcia" świata w sobie ;-)

GabiK, gosia81, Mimi86, Anuszka, ewlinaaa85, Renia7910, nika03, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Pragnąca dziecka - czemu transfer odroczony? Ja jestem jeszcze zielona w tym, dopiero mnie to czeka.
    Bo mimo ze progesteron jest ok to estradiol mam za wysoki 5580 ( w poprzedniej stumulaji mialam cos. Ok.2500) i mam duzo pecherzykow wiec juz ryzyko hiperstymulacji. Zamiast ovitrele dostalam gonapeptyl.

ewa81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Co do tego imsi - to jest metoda najskuteczniejsza ale w przypadku poważnego czynnika męskiego takiego jak podwyższona fragmentacja DNA lub braku plemników (pozyskane jedynie przez biopsje). Z bardzo słabymi parametrami męskimi robi się IMSI, bo czas wybierania najlepszego plemnika trwa troche i może się okazać, że komórka umrze do tego czasu. Na stronie GynC jest napisane, że wykonują trzy metody.

W teorii 3. W praktyce nie znam chyba nikogo kto nie miałby imsi. Nie robi się go tylko przy ogromnym problemie męskim. Ja miałam przy endometriozie z rewelacyjnym wynikami męża.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    hej możesz to poprzeć jakimś dokumentem? Chodzi mi o to, gdzie znajdę źródło, że niskie AMH jest podstawą do zabrania refundacji za leki do stymulacji? Dzięki

Chpl. Charakterystyka produktu leczniczego wpisz w Google i wybierz lek. Jest opisany warunek refundacji.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Vaina tylko mi podali 2 zarodki w 3 dobie, a ty wzięłaś blastki nie, tzn że u ciebie było lepiej nie?
    Mała Mi zdania w kwestii co lepsze blaski czy tzw zywe zarodki są podzielone. Jedni uznają,że lepiej blastki i to z crio transferu inni ze swiezaki. Ze mna zostal moj 3d zarodeczek i wlasnie zaczyna chodzic, a blastka z crio niestety nie :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Tak miałam blastki, ale wczesne, i pamiętaj w brzuchu im najlepiej!!
    Mocno trzymam kciuki żebyście za równy rok świętowali dzień ojca :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej, dziewczynki gratuluje wszystkim z pozytywnymi betami :) bardzo bym chciała do Was dołączyć :) dziś mój 4dpt i mam pytanie, czy po transferze zajmujecie sie w domu odkurzaniem, mopowaniem i np myciem łazienki jakimis detergentami? czy lepiej odpuścić sobie?
    Jesli masz opcje troszke sobie odpuscic to ja bym radzila lzejszy tryb zycia,a przynajmniej kontakt z detergentami ograniczyla ;-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam już poziom LH- wynosi 6,0 dla norm : Faza pęcherzykowa : 2,4-12,6 Faza owulacyjna: 14,0- 95,6 i ostatnia faza menapauzalna 7,7 - 58.
    Czekam jeszcze na wynik estradiolu.
    Jakie powinny być wartości LH i estradiolu przed rozpoczęciem stymulacji- mam protokół długi i biorę gonapeptyl.
    Dodam że badania miałam zrobić w 2 dc ale nie wiem czy dziś jest mój 1 czy 2 bo ta miesiączka nie jest normalna- jest bardzo skąpa ;/ Uzanałam jednak że zawsze mogę badanie powtórzyć jutro.

A pytanie ponawiam bo może jednak znajdzie sie ktoś kto mi podpowie :)

Anatolka, skarbnico wiedzy- może Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:36

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:-)
    Vaina nawzajem!!!!
    To chyba te wszystkie hormony dały dzisiaj górę nad emocjami;-)

GabiK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Mała Mi zdania w kwestii co lepsze blaski czy tzw zywe zarodki są podzielone. Jedni uznają,że lepiej blastki i to z crio transferu inni ze swiezaki. Ze mna zostal moj 3d zarodeczek i wlasnie zaczyna chodzic, a blastka z crio niestety nie :-(
    Mi podali dwa zarodki w 3 dobie i w 11 dpt miałam bete 344,90:-) to błędne myśleć że zarodki są gorsze.

GabiK, Mała Mi 80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina mi też brzuch jest wzdęty właśnie najbardziej pod wieczór,bo rano nawet,nawet. Ale i tak się nie mogę dopiąć w spodnie:-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im niższy estradiol i Lh jak bierze się gonapeptyl tym lepiej.

ewa81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) oszczędzam się ile moge, bezwzględnie nic nie dzwigam nawet jakiś lżejszych rzeczy nie nosze, ale wiecie jak to jest z porządkami, jak widzę jak mój mąż coś robi to najchętniej bym go wygoniła i zrobiła po swojemu :P dlatego mnie czasami kusi mop czy odkurzacz, ale wiem że fasolinki teraz najważniejsze. Odpoczywam wiecej nawet jakbym nie chciała bo popołudniami jestem mega senna i zmeczona :/ od dwóch dni też codziennie rano mi nie dobrze tak gdzieś do obiadu, którego nie moge zjeść bo rośnie mi w buzi, dopiero wieczorem sie porządnie najem - ale to chyba przez upały. Dziś 5dpt i znowu na upławach z luteiny podbarwienia na brazowo, także jakieś lekkie plamienie, oby to byla implantacja :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    ja za nieddługo rodzę takiego 3 dniowca, Anuszka zaraz po mnie... Marcia ma blizniaki z dwudniowych... nie ma wiec tak ze blastki lepsze od 2-3 dniowych ;) laski maja transferowane nie raz piekne blastocysty 4AA i tez sie nie zagniezdzaja. Nie ma wiec epszych i gorszych zarodkow.

MatyldaG, Anuszka, Mała Mi 80, GabiK lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    ja za nieddługo rodzę takiego 3 dniowca, Anuszka zaraz po mnie... Marcia ma blizniaki z dwudniowych... nie ma wiec tak ze blastki lepsze od 2-3 dniowych ;) laski maja transferowane nie raz piekne blastocysty 4AA i tez sie nie zagniezdzaja. Nie ma wiec epszych i gorszych zarodkow.

zgadzam się z w 100%, każda z nas musi wierzyć w swoje maluszki czy sa 2,3 czy 5 dniowe już blastki, każdy z nich ma szanse a myślę, że nasza nastawienie i wiara w nie bardzo dużo daje :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety i nasz cud przestał trwać
    jednak taka niska beta i dość późno ruszona nie wróżyła nic dobrego
    okazało się dzisiaj, że zamiast serduszka jest rozwarstwione puste jajo płodowe
    czyli znowu nie tym razem :/
    a miało być tak pięknie...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja po wizycie,dr obejrzal wypis z poronienia,na spokojnie potlumaczyl ze 30% ciaz na tym etapie obumiera,kazal sie zapisac na koniec lipca,jak bede gotowa chce zrobic crio...
    nie zlecil zadnych badan,moze dlatego ze mam mrozaka,dopytalam o badania ale tylko o wymazach mowil...
    no i tyle w sumie..

Pragnaca albo Pysia wy mialyscie jakies badania zlecone?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec :( strasznie mi przykro!

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

‹‹ 3461 3462 3463 3464 3465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ