X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Dziewczyny czy przed in vitro z endometriozą mogę brać dhea eljot ?
    mozesz

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję pieknych wyników i życzę jeszcze lepszych przyrostów. Miło sie czyta tak dobre wiadomości :)

U mnie chyba lipa z podejścia ze względu na LH.
    Zbadałam wczoraj poziom i było 6 czyli za dużo. To był 1 dc nie licząc wcześniejszego dnia z brązowym plamieniem bez krwi.
    Dr dziś kazał powtórzyć badanie i było 3,19 czyli nadal za dużo do rozpoczęcia stymulacji.
    Od jutra czyli w 3 dc powinnam włączzyć do gonapeptylu- Gonal ale najpierw musi być wynik LH ( chyba) poniżej 2.

Czy spotkałyscie się z tym badaniem przed rozpoczęciem stymulacji i czy ze wzgl na za wysoki wyniki nie doszło u Was do stymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 23:22

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam LH 2,4 i byla stymulacja

Eltasz
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 dlaczego piszesz ze branie przed stymulacja antyków obniża szansę in vitro? Skąd masz taką wiedzę?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 z tego co wiem to wlasnie branie antykow przed ivf ma wyciszyc jajniki i poprawic efekty stymulacji.Wiele klinik przed ivf przepisuje antykoncepcje.Skad wiec ta inf ze to zmniejsza szanse powodzenia?

Anatolka, shooa lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywnymi betami,kciuki za przyrosty:)

Ja dzis wychodze ze szpitala po laparoskopii,ciazs niestety byla w lewym jajowodzie,rozwijala sie mimo odstawienia progesteronu.
    Zastanawiam sie co dalej,ile moj lekarz kaze odczekac.Mam nadzieje ze niedlugo.W czw mam wizyte w GynC.Nie wiem co zrobic zeby to sie nie powtorzylo.Mialam juz klej a mimo tego uciekl do jajowodu:( ciezko sie z tym pogodzic.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywnymi betami,kciuki za przyrosty:)

Ja dzis wychodze ze szpitala po laparoskopii,ciazs niestety byla w lewym jajowodzie,rozwijala sie mimo odstawienia progesteronu.
    Zastanawiam sie co dalej,ile moj lekarz kaze odczekac.Mam nadzieje ze niedlugo.W czw mam wizyte w GynC.Nie wiem co zrobic zeby to sie nie powtorzylo.Mialam juz klej a mimo tego uciekl do jajowodu:( ciezko sie z tym pogodzic.
    Kochana tak mi przykro:-( a mialas jakieś objawy na cp? Jakieś bóle,plamienia?
    Ja się tak boje o wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:18

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kochana tak mi przykro:-( a mialas jakieś objawy na cp? Jakieś bóle,plamienia?
    Ja się tak boje o wszystko.

Pisalam juz pare str wczesniej.Bete mialam dosc niska bo 19 w 10dpt,poczatkowo dobrze przyrastala a potem juz kiepsko. Lekarz kazal odstawic leki,dostalam normalny okres ale i myslalam ze jest juz ok i to byla biochemiczna.Tydzien po odstswieniu lekow brzuch mnie rozbolal i maz zawiozl mnie do szpitala.Jeszcze sie klocilam z lekarzem ze nie chce zostac ma mi tylko usg zrobic i ide do domu.Ale niestety pozamaciczna:(
    Nie martw sie za bardzo,to sie chyba nie zdarza jakos czesto przy in vitro.Bedzie dobrze,trzymam za Ciebie kciuki:)

7pqmag4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wczorajszy test mnie nie oszukał :) dziś 7dpt druga tłusta krecha na tescie <3 mam nadzieję, że w poniedziałek beta to potwierdzi :)

szurusiowa, Eltasz, Renia7910, Vaina, słodka, Asiula86, Tosia 1981, ewlinaaa85, SzewskaPasja, gosia81, Suomi, Serducho, Madzik_6, Anuszka, Mimi86, GabiK, Anatolka, Joanna85, shooa, freya, zizia_a, V. lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Pisalam juz pare str wczesniej.Bete mialam dosc niska bo 19 w 10dpt,poczatkowo dobrze przyrastala a potem juz kiepsko. Lekarz kazal odstawic leki,dostalam normalny okres ale i myslalam ze jest juz ok i to byla biochemiczna.Tydzien po odstswieniu lekow brzuch mnie rozbolal i maz zawiozl mnie do szpitala.Jeszcze sie klocilam z lekarzem ze nie chce zostac ma mi tylko usg zrobic i ide do domu.Ale niestety pozamaciczna:(
    Nie martw sie za bardzo,to sie chyba nie zdarza jakos czesto przy in vitro.Bedzie dobrze,trzymam za Ciebie kciuki:)
    Biedna. Trzymaj się kochana. :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kochane, wczorajszy test mnie nie oszukał :) dziś 7dpt druga tłusta krecha na tescie <3 mam nadzieję, że w poniedziałek beta to potwierdzi :)
    No i fajnie:-) ja najpierw robilam bete a potem test;-)

Serducho lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Briti też miałam taki plan, ale ze mnie jest niecierpliwiec :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Briti też miałam taki plan, ale ze mnie jest niecierpliwiec :)
    Ja jestem tchórz. I balam się sikać i zobaczyć tylko jedna kreskę. A na bete musialam iść,i jak zobaczyłam bete to na drugi dzień siknelam o 18h. Wynik testu mam na zdjęciu :-) krecha jak się patrzy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed betą zrobiłam trzy testy i wszystkie wyszły negatywnie w 5,7 i 9dpt i byłam pewna, że nic z tego. Sikaniec wyszedł delikatny dopiero 11dpt

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja przed betą zrobiłam trzy testy i wszystkie wyszły negatywnie w 5,7 i 9dpt i byłam pewna, że nic z tego. Sikaniec wyszedł delikatny dopiero 11dpt
    Dlatego ja wolalam iść na bete,bo te testy mnie stresują. I jak było ok,to mogłam na spokojnie sikać. I kreska wypasna już była:-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załuje że nie mam tyle cierpliwości Britii :) wiem, że dopiero beta może powiedzieć coś na 100%, ale widok pierwszy raz w zyciu drugiej krechy dla mnie bezcenne :) Twój test piekny i beta również :)

może mi się uda wkleić foto mojego :)
    DSC_0325.jpg

Renia7910, gosia81, Brtiii86, Mimi86, GabiK, shooa, nika03 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Załuje że nie mam tyle cierpliwości Britii :) wiem, że dopiero beta może powiedzieć coś na 100%, ale widok pierwszy raz w zyciu drugiej krechy dla mnie bezcenne :) Twój test piekny i beta również :)

może mi się uda wkleić foto mojego :)
    DSC_0325.jpg

Piękny test masz:-) ja swój robilam o czułość 20 i w 12 dpt mi taką ładną kreska wyszła. Ciekawe jak by była na teście o czułości 10 ;-)

gosia81 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Piękny test masz:-) ja swój robilam o czułość 20 i w 12 dpt mi taką ładną kreska wyszła. Ciekawe jak by była na teście o czułości 10 ;-)

na pewno jeszcze mocniejsza :) wczoraj mialam o czułości 25 i kreska byla bladziutka ale widoczna :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    na pewno jeszcze mocniejsza :) wczoraj mialam o czułości 25 i kreska byla bladziutka ale widoczna :)
    To tak jak u mnie,ale najlepsze że mój mąż mi kupował i dla niego to bez różnicy jaka czułość;-)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Ja mialam LH 2,4 i byla stymulacja

Dziękuję Eltasz za odpowiedź. Czekam właśie na ostatni wynik LH i zobaczymy jaka będzie decyzja doktora.

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ