X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Dziewczyny czy przed in vitro z endometriozą mogę brać dhea eljot ?
    mozesz

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję pieknych wyników i życzę jeszcze lepszych przyrostów. Miło sie czyta tak dobre wiadomości :)

U mnie chyba lipa z podejścia ze względu na LH.
    Zbadałam wczoraj poziom i było 6 czyli za dużo. To był 1 dc nie licząc wcześniejszego dnia z brązowym plamieniem bez krwi.
    Dr dziś kazał powtórzyć badanie i było 3,19 czyli nadal za dużo do rozpoczęcia stymulacji.
    Od jutra czyli w 3 dc powinnam włączzyć do gonapeptylu- Gonal ale najpierw musi być wynik LH ( chyba) poniżej 2.

Czy spotkałyscie się z tym badaniem przed rozpoczęciem stymulacji i czy ze wzgl na za wysoki wyniki nie doszło u Was do stymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 23:22

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam LH 2,4 i byla stymulacja

Eltasz
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 dlaczego piszesz ze branie przed stymulacja antyków obniża szansę in vitro? Skąd masz taką wiedzę?

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 z tego co wiem to wlasnie branie antykow przed ivf ma wyciszyc jajniki i poprawic efekty stymulacji.Wiele klinik przed ivf przepisuje antykoncepcje.Skad wiec ta inf ze to zmniejsza szanse powodzenia?

Anatolka, shooa lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywnymi betami,kciuki za przyrosty:)

Ja dzis wychodze ze szpitala po laparoskopii,ciazs niestety byla w lewym jajowodzie,rozwijala sie mimo odstawienia progesteronu.
    Zastanawiam sie co dalej,ile moj lekarz kaze odczekac.Mam nadzieje ze niedlugo.W czw mam wizyte w GynC.Nie wiem co zrobic zeby to sie nie powtorzylo.Mialam juz klej a mimo tego uciekl do jajowodu:( ciezko sie z tym pogodzic.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywnymi betami,kciuki za przyrosty:)

Ja dzis wychodze ze szpitala po laparoskopii,ciazs niestety byla w lewym jajowodzie,rozwijala sie mimo odstawienia progesteronu.
    Zastanawiam sie co dalej,ile moj lekarz kaze odczekac.Mam nadzieje ze niedlugo.W czw mam wizyte w GynC.Nie wiem co zrobic zeby to sie nie powtorzylo.Mialam juz klej a mimo tego uciekl do jajowodu:( ciezko sie z tym pogodzic.
    Kochana tak mi przykro:-( a mialas jakieś objawy na cp? Jakieś bóle,plamienia?
    Ja się tak boje o wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:18

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kochana tak mi przykro:-( a mialas jakieś objawy na cp? Jakieś bóle,plamienia?
    Ja się tak boje o wszystko.

Pisalam juz pare str wczesniej.Bete mialam dosc niska bo 19 w 10dpt,poczatkowo dobrze przyrastala a potem juz kiepsko. Lekarz kazal odstawic leki,dostalam normalny okres ale i myslalam ze jest juz ok i to byla biochemiczna.Tydzien po odstswieniu lekow brzuch mnie rozbolal i maz zawiozl mnie do szpitala.Jeszcze sie klocilam z lekarzem ze nie chce zostac ma mi tylko usg zrobic i ide do domu.Ale niestety pozamaciczna:(
    Nie martw sie za bardzo,to sie chyba nie zdarza jakos czesto przy in vitro.Bedzie dobrze,trzymam za Ciebie kciuki:)

7pqmag4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wczorajszy test mnie nie oszukał :) dziś 7dpt druga tłusta krecha na tescie <3 mam nadzieję, że w poniedziałek beta to potwierdzi :)

szurusiowa, Eltasz, Renia7910, Vaina, słodka, Asiula86, Tosia 1981, ewlinaaa85, SzewskaPasja, gosia81, Suomi, Serducho, Madzik_6, Anuszka, Mimi86, GabiK, Anatolka, Joanna85, shooa, freya, zizia_a, V. lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Pisalam juz pare str wczesniej.Bete mialam dosc niska bo 19 w 10dpt,poczatkowo dobrze przyrastala a potem juz kiepsko. Lekarz kazal odstawic leki,dostalam normalny okres ale i myslalam ze jest juz ok i to byla biochemiczna.Tydzien po odstswieniu lekow brzuch mnie rozbolal i maz zawiozl mnie do szpitala.Jeszcze sie klocilam z lekarzem ze nie chce zostac ma mi tylko usg zrobic i ide do domu.Ale niestety pozamaciczna:(
    Nie martw sie za bardzo,to sie chyba nie zdarza jakos czesto przy in vitro.Bedzie dobrze,trzymam za Ciebie kciuki:)
    Biedna. Trzymaj się kochana. :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kochane, wczorajszy test mnie nie oszukał :) dziś 7dpt druga tłusta krecha na tescie <3 mam nadzieję, że w poniedziałek beta to potwierdzi :)
    No i fajnie:-) ja najpierw robilam bete a potem test;-)

Serducho lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Briti też miałam taki plan, ale ze mnie jest niecierpliwiec :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Briti też miałam taki plan, ale ze mnie jest niecierpliwiec :)
    Ja jestem tchórz. I balam się sikać i zobaczyć tylko jedna kreskę. A na bete musialam iść,i jak zobaczyłam bete to na drugi dzień siknelam o 18h. Wynik testu mam na zdjęciu :-) krecha jak się patrzy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed betą zrobiłam trzy testy i wszystkie wyszły negatywnie w 5,7 i 9dpt i byłam pewna, że nic z tego. Sikaniec wyszedł delikatny dopiero 11dpt

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja przed betą zrobiłam trzy testy i wszystkie wyszły negatywnie w 5,7 i 9dpt i byłam pewna, że nic z tego. Sikaniec wyszedł delikatny dopiero 11dpt
    Dlatego ja wolalam iść na bete,bo te testy mnie stresują. I jak było ok,to mogłam na spokojnie sikać. I kreska wypasna już była:-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załuje że nie mam tyle cierpliwości Britii :) wiem, że dopiero beta może powiedzieć coś na 100%, ale widok pierwszy raz w zyciu drugiej krechy dla mnie bezcenne :) Twój test piekny i beta również :)

może mi się uda wkleić foto mojego :)
    DSC_0325.jpg

Renia7910, gosia81, Brtiii86, Mimi86, GabiK, shooa, nika03 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Załuje że nie mam tyle cierpliwości Britii :) wiem, że dopiero beta może powiedzieć coś na 100%, ale widok pierwszy raz w zyciu drugiej krechy dla mnie bezcenne :) Twój test piekny i beta również :)

może mi się uda wkleić foto mojego :)
    DSC_0325.jpg

Piękny test masz:-) ja swój robilam o czułość 20 i w 12 dpt mi taką ładną kreska wyszła. Ciekawe jak by była na teście o czułości 10 ;-)

gosia81 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Piękny test masz:-) ja swój robilam o czułość 20 i w 12 dpt mi taką ładną kreska wyszła. Ciekawe jak by była na teście o czułości 10 ;-)

na pewno jeszcze mocniejsza :) wczoraj mialam o czułości 25 i kreska byla bladziutka ale widoczna :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    na pewno jeszcze mocniejsza :) wczoraj mialam o czułości 25 i kreska byla bladziutka ale widoczna :)
    To tak jak u mnie,ale najlepsze że mój mąż mi kupował i dla niego to bez różnicy jaka czułość;-)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Ja mialam LH 2,4 i byla stymulacja

Dziękuję Eltasz za odpowiedź. Czekam właśie na ostatni wynik LH i zobaczymy jaka będzie decyzja doktora.

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ